Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Legendo. Cesto sjedim sa takvoma i sjebem se gdje zivim.
I onda ispadnem kontras, ludak, u stvari normalni su davmo otisli i u nenormalnoj sredini ja njima ispadam nenormalan. ko na.forumu
sumirprimus wrote: ↑10/01/2025 22:08
I onda ispadnem kontras, ludak, u stvari normalni su davmo otisli i u nenormalnoj sredini ja njima ispadam nenormalan. ko na.forumu
sumirprimus wrote: ↑10/01/2025 22:08
Na platnoj listi Gejtsa si
Jah.
Nekad smo se zajebvali sa ovakvom budalastinama, sad sam u debeloj manjini, sutim i kolutam ocima
Ozimician wrote: ↑11/01/2025 00:17
Pa gdje se onda isplati seliti iz tih razloga?
Oj grb Freistatt Bayerna kao avatar. Samo Bosnjo to moze. Jel vozis Golfa ili Audija?
Ma da, sve sto se online prikazuje je stvarno stanje
Logicnije je da stavi ljiljane. Po mogucnosti da ima naljepnicu nazad na autu…. Miris u autu u obliku zastave je must have
Universitätsabsolventen verdienen während ihres Arbeitslebens im Durchschnitt 387.000 Euro mehr als Nichtakademiker. Bei drei Studienfächern liegt der Unterschied sogar über einer halben Million.
Narvno da je bolje sa fakultetom, iako pocene poslije raditi preisisa ovog bez fakulteta u prosjeku za 387 hiljada eur a kod odrejdenih fakulteta predje pola miliona eura u prosjeku.
Ja imam nesto novije info, vjerujem da se vremenom razlika topila svakako:
I da, nisam poredio Akademiker vs Nichtakademiker - nego Handwerker vs Akademiker.
Ne moze se to opet tako pausalizirati. Jedna stvar je otvoriti firmu a druga stavr raditi za platu.
Navesti cu ti prijmer sa tim zanacijama, uzeti cu elektricara
znam ih puno, svaki elektricar ima u startu najmanje milju i pol eura platu manju nego ja sa fakultetom u svojoj struci.
On stema po bausteli u hladnom, prlja ruke, prljav a ja sjedim u toplom, namirisan, cistih ruku, pijem kafu i gledam guzove.
A da ne pricam o zidarima, mehanicarima itd.
To si napisao generalno a ne napisa sta ti radis. Nije bas tako... svjestan si valjda da ima tehnicara koji su proveli cijeli radni vijek na toplom u uredu ko ti isto tako inzenjera koji ne izlaze iz pogona ili sa gradilista. I primanja takodje raznorazna al sigurno se ne moze ovako generalizovat kao sto si napisao u startu milja i po isl. Sto se tice elektricara to je ponajbolje placen zanat svugdje s tim da svi fush rade za minimalno 20EUR.
Oj grb Freistatt Bayerna kao avatar. Samo Bosnjo to moze. Jel vozis Golfa ili Audija?
Logicnije je da stavi ljiljane. Po mogucnosti da ima naljepnicu nazad na autu…. Miris u autu u obliku zastave je must have
I tespih... glavno si zaboravio
To Turci rade, nismo mi
Ima i zema bgm, sa retrovizora visi miruh ljiljani ili ona zastavica a preko tespih protiv uroka. To je u DE a u Bosni samo tespih. Vi ste mladji narastaj, bilo je svojevremeno, prve poratne godine metne se CD da visi sa retrovizora da odbija radarske zrake. Da te policija ne snimi.
Last edited by stubrijez on 11/01/2025 09:31, edited 1 time in total.
stubrijez wrote: ↑11/01/2025 08:14
I tespih... glavno si zaboravio
To Turci rade, nismo mi
Ima i zema bgm, sa retrovizora visi miruh ljiljani ili ona zastavica a preko tespih protiv uroka. To je u DE a u Bosni samo tespih. Vi ste mladji narastaj, bilo je svojevremeno, prve poratne godine metne se CD da visi sa retrovizora da odbija radarske zrake. Da te policija ne snimi.
Sjecam se ja CD-ova. Nisam bas mlad
Eto vidis... iso je tespih, krst il brojanica i u tu kombinaciju. Nego gledam, ako smijem primjetit imas viska nazad jedno S u nicku. Ja mislim... jer skafiskafnjak je ispravno ili?
stubrijez wrote: ↑11/01/2025 09:29
Sjecam se ja CD-ova. Nisam bas mlad
Eto vidis... iso je tespih, krst il brojanica i u tu kombinaciju. Nego gledam, ako smijem primjetit imas viska nazad jedno S u nicku. Ja mislim... jer skafiskafnjak je ispravno ili?
I da, nisam poredio Akademiker vs Nichtakademiker - nego Handwerker vs Akademiker.
Ne moze se to opet tako pausalizirati. Jedna stvar je otvoriti firmu a druga stavr raditi za platu.
Navesti cu ti prijmer sa tim zanacijama, uzeti cu elektricara
znam ih puno, svaki elektricar ima u startu najmanje milju i pol eura platu manju nego ja sa fakultetom u svojoj struci.
On stema po bausteli u hladnom, prlja ruke, prljav a ja sjedim u toplom, namirisan, cistih ruku, pijem kafu i gledam guzove.
A da ne pricam o zidarima, mehanicarima itd.
To si napisao generalno a ne napisa sta ti radis. Nije bas tako... svjestan si valjda da ima tehnicara koji su proveli cijeli radni vijek na toplom u uredu ko ti isto tako inzenjera koji ne izlaze iz pogona ili sa gradilista. I primanja takodje raznorazna al sigurno se ne moze ovako generalizovat kao sto si napisao u startu milja i po isl. Sto se tice elektricara to je ponajbolje placen zanat svugdje s tim da svi fush rade za minimalno 20EUR.
Sta je fush? Kada fusrere i rade los posao?
Evo plata Elektricara statisticki iz 2024 u Njemckoj.
Wie viel verdient man als Elektriker 2024?
Somit ist ein Stundenlohn von 20 € zu erwarten. Das Einstiegsgehalt liegt etwa bei 36.000 €. * Die Obergrenze im Beruf Elektroniker/in liegt bei 47.100 € pro Jahr und 3.925 € im Monat. Die Untergrenze hingegen bei rund 33.000 € im Jahr und 2.750 € im Monat.
Licno poznajem puno elektricara i moleranasih ljudi raznih gerneracija. Nije bas da u luksuzu zive.
Ja radim u osiguranju.
Last edited by elcaliente on 11/01/2025 12:04, edited 1 time in total.