Care boljeg promotora istinskih vrijednosti i ljepota toga kraja i regije nema. Zaslužuješ sve komplimente, zahvalnost i da je sreće neko iz turističke zajednice bi to prepoznao i adekvatno nagradio. Dugo pratim i istinski uživam u vašim klipovima ali se i istinski informišem i učim ne žaleći ni sekunda koji provedem u tome. Za razliku od Vas mnogi dezinformišu, gnjave, izmišljaju i lažu... ali to niko ne suzbija.
Vlasic
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mishic
#26 Re: Vlasic
-
mishic
#27 Re: Vlasic
Elektroprivreda je dobila ogroman kredit za realizaciju projekta vjetroelektrane na Vlašiću pa bi shodno tome valjalo poduzeti mjere da se vlast makar i sa zakašnjenjem pobrine na zakonskom uređenju zaštite prirodnih vrijednosti koje su na pojedinim dijelovima Vlašića potpuno ugrožene i narušene. Ne poduzmu li se neke mjere u toj oblasti još će mnogi dijelovi Vlašića doživjeti istu sudbinu.
Nakon podizanja spomen obilježja na Galici, Ljutoj Gredi i zastave na Paljeniku uslijedit će i gradnja puteva radi toga budućeg projekta ali jedan ozbiljan strateški nedostatak i dalje ostaje u rukama domaćeg stanovništva a to je put iz Biljanske Doline preko Mokrog Dola do Kraljice gdje bi se on uvezao i spojio sa već postojećom i za sada takođe nedovoljno uređenom putnom mrežom.
Ostaje da se vidi gdje će biti locirane prve prve vjetro-turbine, kojim putevima i pravcima će biti povezane a onda bi iz čitavog niza razloga ovaj put bio prioritet nad prioritetima jer ne samo da bi "otvorio" i drugu stranu Vlašića nego bi približio Vlašić ogromnom broju posjetilaca, doprinio njegovom ekonomskom iskorištavanju i predstavljao strateški veoma važnu putnu komunikaciju čiji značaj ne bi bio lokalnog karaktera.
Nakon podizanja spomen obilježja na Galici, Ljutoj Gredi i zastave na Paljeniku uslijedit će i gradnja puteva radi toga budućeg projekta ali jedan ozbiljan strateški nedostatak i dalje ostaje u rukama domaćeg stanovništva a to je put iz Biljanske Doline preko Mokrog Dola do Kraljice gdje bi se on uvezao i spojio sa već postojećom i za sada takođe nedovoljno uređenom putnom mrežom.
Ostaje da se vidi gdje će biti locirane prve prve vjetro-turbine, kojim putevima i pravcima će biti povezane a onda bi iz čitavog niza razloga ovaj put bio prioritet nad prioritetima jer ne samo da bi "otvorio" i drugu stranu Vlašića nego bi približio Vlašić ogromnom broju posjetilaca, doprinio njegovom ekonomskom iskorištavanju i predstavljao strateški veoma važnu putnu komunikaciju čiji značaj ne bi bio lokalnog karaktera.
-
mishic
#28 Re: Vlasic
Jeli izvjesno koji lokaliteti na Vlašiću su odabrani za ove prve vjetro-turbine. Veliko je to prostranstvo (preko 500 kilometara kvadratnih) ali je nažalost jako neprohodno jer nedostaje putna infrastruktura. Galica i Babanovac su pristupačni a sve ostalo zahtijeva izgradnju putova a to onda odugovlaći realizaciju ovoga projekta.
-
Giancarlo
#29 Re: Vlasic
Moze li mi neko reci koji je "bolji" put za Vlasic? Onaj direketno iz Travnika sto vodi ili mozda onaj iz Turbeta sto se odvaja za Vlasic? Nisam nikada isao gore, pa fakat nemam pojma kakva je situacija na tom terenu 
-
doff
#30 Re: Vlasic
Ja idem preko Galice, a to je taj direktno iz Travnika. Samo ima caka da je od 1.11. do 1.4. to jednosmjerna ulica i dozvoljeno je kretanje iz pravca Travnika. Vremenski je tu to negdje, Al nekako meni je draži preko Galice.
-
nauticamid
-
yoyoyo96
#32 Re: Vlasic
de mi recite gdje se najbolje jede na Vlasicu? 
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
- banjaluka078
#34 Re: Vlasic
Zar nije sasvim zatvorena u tom periodu. Nekada davno, kad sam "otkrila" tu rutu, prije 13-14 godina, mislim da je od 1.11. bila potpuna zabrana saobraćaja.
A volim je ljeti. puno više nego na Turbe.
-
doff
#35 Re: Vlasic
Moram vjerovati saobraćajnim znakovimabanjaluka078 wrote: ↑08/12/2024 22:45Zar nije sasvim zatvorena u tom periodu. Nekada davno, kad sam "otkrila" tu rutu, prije 13-14 godina, mislim da je od 1.11. bila potpuna zabrana saobraćaja.
A volim je ljeti. puno više nego na Turbe.
Stoje znakovi sa dopunskim tablama i datumom 1.11. do 1.4.
U tom periodu se saobraća jednosmjerno, iz pravca Travnika.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#36 Re: Vlasic
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlasnic ... /241120106
Cekaj jesu li to vikendice pravljene na drzavnoj zemlji i sad problem?
@Haris.ba
@Haris.ba
- Haris.ba
#37 Re: Vlasic
Nikad nije to tamo prestalo biti problem. Samo, sada porezna uprava zategla. Prije prolazilo._BataZiv_0809 wrote: ↑10/12/2024 12:08 https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlasnic ... /241120106
@Haris.ba
- banjaluka078
#38 Re: Vlasic
Znam da je to dugo bilo problem, nepostojanje regulacionog plana i divlja gradnja.
https://valterportal.ba/babanovac-spome ... ave-video/
https://valterportal.ba/babanovac-spome ... ave-video/
-
kuglanje_ze
#39 Re: Vlasic
Pljačkaši. 40 KM parking za novu godinu. Ne znaš kome plaćaš, nema računa. Samo te orobi...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#40 Re: Vlasic
kuglanje_ze wrote: ↑03/01/2025 09:09 Pljačkaši. 40 KM parking za novu godinu. Ne znaš kome plaćaš, nema računa. Samo te orobi...
-
nauticamid
#42 Re: Vlasic
Je li makar bilo vode na cijelom platou kad vec gule kozu s ledja?kuglanje_ze wrote: ↑03/01/2025 09:09 Pljačkaši. 40 KM parking za novu godinu. Ne znaš kome plaćaš, nema računa. Samo te orobi...
Obicno je nema u zimskom periodu, a Boga mi i ljetnom.
-
nauticamid
#44 Re: Vlasic
Dajgle ovog lika sto se ubacuje
To sto si ubacio video ne moze ponistiti cinjenicu da gore pola naselja ima redukciju vode tokom cijele godine, najcesce zimi i ljeti kad logicno ima najvise ljudi i kad je najpotrebnija.
A 2025. je godina.
To sto si ubacio video ne moze ponistiti cinjenicu da gore pola naselja ima redukciju vode tokom cijele godine, najcesce zimi i ljeti kad logicno ima najvise ljudi i kad je najpotrebnija.
A 2025. je godina.
-
belfy
#45 Re: Vlasic
ja sam mu vec prije rekao da nije ok da se toliko reklamira po forumu (jer pravila istog to ne dozvoljavaju), ali je hladno izignorisao, a skoro svaki post mu je samo reklama njegovog kanala...
-
nauticamid
#46 Re: Vlasic
Ebena mu reklama tako da jos nijednom nisam otvorio njegov video 
- EmirTr
#47 Re: Vlasic
Vjerujem da će moderatori reagovati ako je bilo koji post suprotan pravilima. Ali video o Vlašiću, u temi o Vlašiću, u postu koji dozvoljava postavljanje videa i ima za to posebne funkcije postavljene u editu posta teško da je protiv pravila. To da se nekome ne dopada ono šta radim, kao na primjer vama je sasvim ok, to mi nije problem.
I ovo je Vlašić:
- EmirTr
#48 Re: Vlasic
"Lik" ima ime pa bi u najmanju ruku bilo kulturno obraćati se lijepo, kako pravila foruma nalažu.
A gdje i kako sam ja tačno spomenuo a kamoli pokušao poništiti tu činjenicu? U najmanju ruku bezrazložna i netačna optužba. Ne sviđam ti se ni ja ni moj rad i to je ok. Ali nije lijepo izmišljati i lažno optuživati druge.nauticamid wrote: ↑10/01/2025 10:45 To sto si ubacio video ne moze ponistiti cinjenicu da gore pola naselja ima redukciju vode tokom cijele godine, najcesce zimi i ljeti kad logicno ima najvise ljudi i kad je najpotrebnija.
-
belfy
#49 Re: Vlasic
da, ovaj put si na pravoj temi, ali ako zelis pricati o pravilima foruma onda si sve ono prije prekrsio jer je rijec o samopromociji i reklamiranju. no, ako ne smeta administraciji onda si ti u pravu. sretno sa objavljivanjem nadalje.EmirTr wrote: ↑08/05/2025 18:01Vjerujem da će moderatori reagovati ako je bilo koji post suprotan pravilima. Ali video o Vlašiću, u temi o Vlašiću, u postu koji dozvoljava postavljanje videa i ima za to posebne funkcije postavljene u editu posta teško da je protiv pravila. To da se nekome ne dopada ono šta radim, kao na primjer vama je sasvim ok, to mi nije problem.
I ovo je Vlašić:
-
nauticamid
#50 Re: Vlasic
Meni jedino smeta sto se pucaju reklame o Vlasicu, a gore vrlo cesto nema vode, a 30 godina od zavrsetka rata. To jednostavno nije normalno.EmirTr wrote: ↑08/05/2025 18:05"Lik" ima ime pa bi u najmanju ruku bilo kulturno obraćati se lijepo, kako pravila foruma nalažu.
A gdje i kako sam ja tačno spomenuo a kamoli pokušao poništiti tu činjenicu? U najmanju ruku bezrazložna i netačna optužba. Ne sviđam ti se ni ja ni moj rad i to je ok. Ali nije lijepo izmišljati i lažno optuživati druge.nauticamid wrote: ↑10/01/2025 10:45 To sto si ubacio video ne moze ponistiti cinjenicu da gore pola naselja ima redukciju vode tokom cijele godine, najcesce zimi i ljeti kad logicno ima najvise ljudi i kad je najpotrebnija.
Opstina Travnik je najkorumpiranija opstina u drzavi. Propala u svemu i samo pljackaju narod raznoraznim porezima i kaznama. Zahtjevaju sve, a ne daju nista.
I onda ti uletis sa videom.
Meni ti uopste ne smetas niti tvoj video. Slobodno pucaj, ko sam ja da ti branim(niti sam ti branio).