Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mfa_secure wrote: ↑10/01/2025 13:24
Arene da, SK neće ni postojati. Arene uzimaju sva bitna prava za prijenose, F1 su već kupili tako da, SK i da ostane, nebitan je faktor.
Kako nece postojati ako su relativno skoro obnovili/potpisali ugovore za Euroligu, Eurocup, ACB kosarkasku ligu Spanije, Bundesligu, teniske turnire itd.?
mfa_secure wrote: ↑10/01/2025 13:24
Arene da, SK neće ni postojati. Arene uzimaju sva bitna prava za prijenose, F1 su već kupili tako da, SK i da ostane, nebitan je faktor.
Kako nece postojati ako su relativno skoro obnovili/potpisali ugovore za Euroligu, Eurocup, ACB kosarkasku ligu Spanije, Bundesligu, teniske turnire itd.?
Neće ih biti, da li će ih neko kupiti, da li će prodati ta prava ne znam, ali svi kanali iz UM-a se prodaju. N1-i, Nova-e, SK-ovi, oni dječiji, sve to je dio UM koja je sad rasparčana.
Iskreno, to za kupovinu SK i Nove zvuči malo čudno.
Za SK razumijem zbog sportskih prava, ali šta imaju od kupovine Nove S. Niti imaju nacionalnu frekvenciju niti neka specijalna prava.
I ne vjerujem da se N1 Srb gasi jer evo ovih dana su objavili par novih oglasa za posao.
dzenanalic22 wrote: ↑10/01/2025 14:08
S drugog foruma o kanalima UM i EON-u.
N1 SRB se gasi, da nije ovo vučko malo pogurao
Ja ipak mislim da je ovdje politika umiješana.
Operacije United grupe u Srbiji je kupio Etisalat. Etisalat je najveći državni telekom operater Ujedinjenih arapskih emirata.
Poznavajući odnose UAE i Srbije, ne bi me iznenadilo da je to kupljeno po Vučićevom nalogu.
Možda su oni to i samo "kupili" za njega, a ustvari će im on preko nekog budućeg (ili možda u sjenci već izvršenog) poteza vratiti taj novac, pa će on upravljati tom korporacijom.
fusion_ba wrote: ↑10/01/2025 14:25
Za SK razumijem zbog sportskih prava, ali šta imaju od kupovine Nove S. Niti imaju nacionalnu frekvenciju niti neka specijalna prava.
I ne vjerujem da se N1 Srb gasi jer evo ovih dana su objavili par novih oglasa za posao.
N1 Srb će se gasiti iz političkih razloga, ne ekonomskih.
Možda će ostaviti Novu S još na neko vrijeme da završetak medijskog poklapanja Srbije od strane SNS i Vučića ne bude previše očigledan.
Možda će ostaviti Novu S još na neko vrijeme da završetak medijskog poklapanja Srbije od strane SNS i Vučića ne bude previše očigledan.
Onda mi nije jasno zašto traže nove radnike (snimatelje, arhivare...) ako se uskoro gase. Nelogično.
Onda mi nije jasno zašto traže nove radnike ako se uskoro gase. Nelogično.
Generalno sve nezvanične informacije pogotovo na forumu treba uzimati sa rezervom.
Možda se radi o čisto formalnim nelogičnostima?
Ovo je sve došlo veoma brzo, moguće je da planovi zapošljavanja i tkd. nisu još ni adaptirani kako treba.
pezzar wrote: ↑10/01/2025 13:01
Jeste teški- i Bogu i nama.
Nešto urade, ne valja. Ništa ne urade, ne valja. Da su ih prodali, tek onda ne valja. Pošto još nisu, ni to ne valja.
Kada neku firmu kupi firma kojoj je u 2025. uspjeh imati 2 umjesto 1 GB interneta u travel paketu, koja za istu cijenu nekome da 10x brži ili sporiji internet (jer, zaboga, žica) itd, smijemo biti skeptični o tome kakvu ćemo uslugu imati.
Hakize, nisi ti skeptičan. Ti si čovjek pun gorčine, koji nikad ništa pozitivno na ovom forumu nije napisao, ni o čemu. Ništa ne valja. Cijenim savjete o alatima i majstorskim trikovima, ostalo - samo gorčina.