Albanac u Srpskoj ti ne garantuje halal burek
OC Bjelasnica i Igman
-
zigson
- mirota
#853 Re: OC Bjelasnica i Igman
ajd spamujemo...ima tema za burekeeeee
- Ateista
#854 Re: OC Bjelasnica i Igman
Danas staze jako dobre, steta sto je bio onako jak vjetar pa je voznja sestosjedom trajala vjecnost, staje svaki cas, ali dobro je i radio koliko je gore puhalo, u par navrata su i zatvarali.
Zato guzva na K1 i na BX, staze dobre ali puno cekanja za spustanje koje traje 20-30 sekundi, na kraju otisao ranije.
Sve u svemu, dosta sam ok iskoristio ova 3 dana, iako ni jedan nije bio idealan, prvi previse snijega na stazi, drugi prevelika guzva jer je vrijeme bilo idealno i stwze solidne, treci dobre staze ali previse vjetra pa nije bilo moguce nornalno stici na vrh, nikad sastaviti sve.
Zato guzva na K1 i na BX, staze dobre ali puno cekanja za spustanje koje traje 20-30 sekundi, na kraju otisao ranije.
Sve u svemu, dosta sam ok iskoristio ova 3 dana, iako ni jedan nije bio idealan, prvi previse snijega na stazi, drugi prevelika guzva jer je vrijeme bilo idealno i stwze solidne, treci dobre staze ali previse vjetra pa nije bilo moguce nornalno stici na vrh, nikad sastaviti sve.
-
Naslovnica
#855 Re: OC Bjelasnica i Igman
Jel' bio pičvajz što se tiče parkiranja kao neki dan?Ateista wrote: ↑05/01/2025 18:23 Danas staze jako dobre, steta sto je bio onako jak vjetar pa je voznja sestosjedom trajala vjecnost, staje svaki cas, ali dobro je i radio koliko je gore puhalo, u par navrata su i zatvarali.
Sve u svemu, dosta sam ok iskoristio ova 3 dana, iako ni jedan nije bio idealan, prvi previse snijega na stazi, drugi prevelika guzva jer je vrijeme bilo idealno i stwze solidne, treci dobre staze ali previse vjetra pa nije bilo moguce nornalno stici na vrh, nikad sastaviti sve.![]()
- Ateista
#856 Re: OC Bjelasnica i Igman
Ne znam da ti iskreno kazem jer smo iznajmili apartman, pa kod apartmana parkirali, tako da nisam bio na onom glavnom parkingu. Ta cesta prema ovom dijelu naselja nije bila nikako ociscena, jedva izasao jer se ne mogu dva auta mimoici.Naslovnica wrote: ↑05/01/2025 18:26Jel' bio pičvajz što se tiče parkiranja kao neki dan?Ateista wrote: ↑05/01/2025 18:23 Danas staze jako dobre, steta sto je bio onako jak vjetar pa je voznja sestosjedom trajala vjecnost, staje svaki cas, ali dobro je i radio koliko je gore puhalo, u par navrata su i zatvarali.
Sve u svemu, dosta sam ok iskoristio ova 3 dana, iako ni jedan nije bio idealan, prvi previse snijega na stazi, drugi prevelika guzva jer je vrijeme bilo idealno i stwze solidne, treci dobre staze ali previse vjetra pa nije bilo moguce nornalno stici na vrh, nikad sastaviti sve.![]()
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#857 Re: OC Bjelasnica i Igman
Ja nisam bio jucer. U subotu sam bio. U subotu su staze bile bajka. Jeste da su bile jako mehke pa su se brzo napravili hangovi. Ali je bilo gust derati ga kroz cjelac, i na mehkim stazama. Pravo uzivanjuAteista wrote: ↑05/01/2025 18:23 Danas staze jako dobre, steta sto je bio onako jak vjetar pa je voznja sestosjedom trajala vjecnost, staje svaki cas, ali dobro je i radio koliko je gore puhalo, u par navrata su i zatvarali.
Cekam snijeg u petak i za vikend opet gore na svjeze staze
- Ateista
#858 Re: OC Bjelasnica i Igman
Meni su bile ok subotu, samo sam ocekivao malo vise posto je pao snijeg dan prije i stao na vrijeme da nakon snijega mogu pripremiti staze, ali ne mogu se zaliti osim na guzve. Moram naci nacin da odem radnim danom kad nema guzve da se iskijam ko covjek.F&N wrote: ↑06/01/2025 11:21Ja nisam bio jucer. U subotu sam bio. U subotu su staze bile bajka. Jeste da su bile jako mehke pa su se brzo napravili hangovi. Ali je bilo gust derati ga kroz cjelac, i na mehkim stazama. Pravo uzivanjuAteista wrote: ↑05/01/2025 18:23 Danas staze jako dobre, steta sto je bio onako jak vjetar pa je voznja sestosjedom trajala vjecnost, staje svaki cas, ali dobro je i radio koliko je gore puhalo, u par navrata su i zatvarali.
Cekam snijeg u petak i za vikend opet gore na svjeze staze![]()
U nedjelju su meni bile staze bolje nego u subotu, ali doci do vrha je bila avantura samo takva.
I ja se nadam da ce pasti jos ovog najavljenog snijega da pokrije ovo sto ce jugovina otopiti.
- Ateista
#859 Re: OC Bjelasnica i Igman
U Jahorinu je stvarno puno ulozeno, to se vidi, i sa te strane razumijem da cijene jesu skuplje, ali opet mislim da su itekako pretjerali i da su cijene priblizili evropskim skijalistima, a broj i duzina staza se ipak ne moze porediti sa nekim ozbiljnijim skijalistima u evropi, da ne govorim o standardu i platama zbog cega ove cijene ipak ne mogu biti opravdane, ali nikako. Jasno je da sa onim ulaganjima moraju biti vece nego na Bjelasnici, ali ne toliko.
Sto se tice poredjenja staza, i moj je utisak da ih malo bolje urede, bar ovo sto sam jednom bio na nocnom ove godine, ali je i pored toga meni ljepse skijati na Bjelasnici iz razloga sto su na Jahorini staze prekratke za moj ukus, volim imati vise da se spustam u kontinuitetu, plus sto je konfiguracija terena na Bjelasnici zanimljivija i izazovnija. Dakle, i da su cijene iste, opet bih radije odabrao Bjelasnicu, mozda bih nekad zbog promjene otisao na Jahorinu, ali sto se tice skijalista u BiH Bjelasnica mi je nevezano za cijenu najbolji izbor. Pri tome, nisam nikakav profesionalac, obicni rekreativac koji je napravio pauzu od nekoliko godina i ponovo stao na skije u srednjim godinama.
-
F&N
#860 Re: OC Bjelasnica i Igman
Ja sam vala pozelio malo mekanih staza meni je to malo vece gustanje jer vozim bordAteista wrote: ↑06/01/2025 15:09Meni su bile ok subotu, samo sam ocekivao malo vise posto je pao snijeg dan prije i stao na vrijeme da nakon snijega mogu pripremiti staze, ali ne mogu se zaliti osim na guzve. Moram naci nacin da odem radnim danom kad nema guzve da se iskijam ko covjek.F&N wrote: ↑06/01/2025 11:21Ja nisam bio jucer. U subotu sam bio. U subotu su staze bile bajka. Jeste da su bile jako mehke pa su se brzo napravili hangovi. Ali je bilo gust derati ga kroz cjelac, i na mehkim stazama. Pravo uzivanjuAteista wrote: ↑05/01/2025 18:23 Danas staze jako dobre, steta sto je bio onako jak vjetar pa je voznja sestosjedom trajala vjecnost, staje svaki cas, ali dobro je i radio koliko je gore puhalo, u par navrata su i zatvarali.
Cekam snijeg u petak i za vikend opet gore na svjeze staze![]()
![]()
U nedjelju su meni bile staze bolje nego u subotu, ali doci do vrha je bila avantura samo takva.
I ja se nadam da ce pasti jos ovog najavljenog snijega da pokrije ovo sto ce jugovina otopiti.
Cekamo sad vikend i novi snijeg
p.s. radni dani su najbolji, jeste da sada u januaru to nije kao u decembru ili februaru ali i dalje je manja guzva radnim danima i veci gust
samo treba Bjelasnici jos jedna staza u sjeni ovamo iza kolijevke i jos jedan lift.
Onaj cetverosjed vise ne radi nego sto radi. Bolje bi bilo da su ga stavili ovamo na kolijevku mujesto sidra i da ide do restorana. Vise bi se koristio nego ovako.
- mirota
#861 Re: OC Bjelasnica i Igman
izgleda od danas dobro otoplilo do petka vece, za vikend bi moralo biti toppp, gledam kamere Jahorina sad je gore 13 stepeni, vidi se zemlja ponegdje
-
F&N
-
Karikaturist
#863 Re: OC Bjelasnica i Igman
Zemlja se beli vidi i na Bjelasnici u zoni 1500mnv, juzina bas dere danas i jucer..
- Ateista
#864 Re: OC Bjelasnica i Igman
Ako vozis board onda je malo drugacije, sigurno da ti odgovara meksi snijeg, cak sta vise vjerovatno mozes i po neuredjenim stazama, skije vec traze malo bolje staze, bar za nas rekreativce, vidjam i one koji sa skijama idu po dubokom snijegu, za to bas treba imati i snage i tehnike.F&N wrote: ↑07/01/2025 08:35Ja sam vala pozelio malo mekanih staza meni je to malo vece gustanje jer vozim bordAteista wrote: ↑06/01/2025 15:09Meni su bile ok subotu, samo sam ocekivao malo vise posto je pao snijeg dan prije i stao na vrijeme da nakon snijega mogu pripremiti staze, ali ne mogu se zaliti osim na guzve. Moram naci nacin da odem radnim danom kad nema guzve da se iskijam ko covjek.![]()
I ja se nadam da ce pasti jos ovog najavljenog snijega da pokrije ovo sto ce jugovina otopiti.![]()
Cekamo sad vikend i novi snijeg![]()
p.s. radni dani su najbolji, jeste da sada u januaru to nije kao u decembru ili februaru ali i dalje je manja guzva radnim danima i veci gust
samo treba Bjelasnici jos jedna staza u sjeni ovamo iza kolijevke i jos jedan lift.
Onaj cetverosjed vise ne radi nego sto radi. Bolje bi bilo da su ga stavili ovamo na kolijevku mujesto sidra i da ide do restorana. Vise bi se koristio nego ovako.
Da, bas bi znacila jos jedna staza i jos jedan lift, iako po meni ovo staza sto ima jos nije preopterecno (bar kad sve rade) i da bi cak i na ovo sto sad imamo dobro dosla jos jedna zicara ili gondola, ali nesto sto ide odozdo pa do nivoa otprilike medjustanice ili dalje, onaj cetvorosjed je prekratak gdje god da ga stave i prespor, jednostavno predugo traje voznja za malo skijanja, slicno kao i liftovi ali oni su tu vise za dane kad je vjetar i kad se ne moze gore, kao u prethodnu nedjelju.
- Ateista
#865 Re: OC Bjelasnica i Igman
Nadam se da ce snijeg prezivjeti do vikenda i da ce dovoljno pasti ovo sto najavljuju za subotu.
-
F&N
#866 Re: OC Bjelasnica i Igman
Padace 24 sata od ujutro do subote popodne. Tako da aBd valjda ce biti dosta. Bitno je da su poslije minusi pa ce se moci i topovima popraviti stanje.
Koliko vidim stanje je jos uvijek zadovoljavajuce.
- Ateista
#867 Re: OC Bjelasnica i Igman
Odlicno, trebalo bi dosta biti onda da nadoknadi. Dobra sezona za sad, nakon svake jugovine dodje novi snijeg.
-
kobe_meh
#868 Re: OC Bjelasnica i Igman
Po trenutnoj vremenskoj prognozi, past ce oko 10-15 cm snijega, i to je to. Nadati se da ce vise napadati.
-
F&N
#869 Re: OC Bjelasnica i Igman
ako nije sav snijeg otisao bice dovoljno da se obnove stazekobe_meh wrote: ↑08/01/2025 17:25Po trenutnoj vremenskoj prognozi, past ce oko 10-15 cm snijega, i to je to. Nadati se da ce vise napadati.
barem se nadam tome
bice jos padavina narednih dana doduse ne tako obilnih ali ce biti
i bice minusi jaki tako da ce topovima moci nabacati jos snijega i uz trenutno stanje nadam se drzati otvorenima jos staza...
kraj januara nikad nije izdao sa snijegom... prosle godine sve sto je palo je bilo u zadnjoj trecini januara pa se nadam tome i ove godine
-
kobe_meh
#870 Re: OC Bjelasnica i Igman
Nemaju dovoljno vode da pokriju topovima sve staze. Obnovit ce citavu Kolijevku, i one staze oko sidra BX.F&N wrote: ↑09/01/2025 11:15ako nije sav snijeg otisao bice dovoljno da se obnove staze
barem se nadam tome
bice jos padavina narednih dana doduse ne tako obilnih ali ce biti
i bice minusi jaki tako da ce topovima moci nabacati jos snijega i uz trenutno stanje nadam se drzati otvorenima jos staza...
kraj januara nikad nije izdao sa snijegom... prosle godine sve sto je palo je bilo u zadnjoj trecini januara pa se nadam tome i ove godine![]()
- Ateista
#871 Re: OC Bjelasnica i Igman
Na web kamerama bas lose izgleda gore, vec se dosta vidi zemlja, ova jugovina nam bas nikako nije trebala i napravila je veliku stetu. Na zalost, i prognoza za vikend se promijenila, bilo je 10-15cm snijega a sada se znatno smanjilo, kao nesto po malo samo da ce padati.
Tacno je da su slabi sa vodom i mozda ce uspjeti srediti kolijevku i par staza oko X-a, nema sanse da puste ista vise od toga. Nadam se jos kakvom ozbiljnijem snijegu narednih par sedmica.
Tacno je da su slabi sa vodom i mozda ce uspjeti srediti kolijevku i par staza oko X-a, nema sanse da puste ista vise od toga. Nadam se jos kakvom ozbiljnijem snijegu narednih par sedmica.
-
F&N
#872 Re: OC Bjelasnica i Igman
Ne znam vidjecemo na sta ce izaci ovaj snijeg, Nije obecavajuci ali jesu minusi. Staze jesu progledale na pojedinim mjestima, tacnije na onim ivicama prije strmina ali ima tu dosta snijega jos. Ako bude sta od ovog snijega i topovima mogu navuci nadam se na te kriticne dijelove.Ateista wrote: ↑10/01/2025 08:28 Na web kamerama bas lose izgleda gore, vec se dosta vidi zemlja, ova jugovina nam bas nikako nije trebala i napravila je veliku stetu. Na zalost, i prognoza za vikend se promijenila, bilo je 10-15cm snijega a sada se znatno smanjilo, kao nesto po malo samo da ce padati.
- Ateista
#873 Re: OC Bjelasnica i Igman
Evo nam novog snijega, bar u Sarajevu. Na web kamerama se ne vidi najbolje pada li gore, ali vjerovatno da pada. Samo neka nastavi. 
-
F&N
- Ateista
#875 Re: OC Bjelasnica i Igman
Da, jos je to tanko, ali nadam se da ce potrajati duze nego sto najavljuju,makar i ne otisao da skijam ovaj vikend.