Dizu paniku a kad za dva tri mjeseca sve bude ok usute se hinjski, kazem vam -SDA samo moze pobjediti kada krene na Dodika RS , otcjepljenjuzippoo87 wrote: ↑09/01/2025 20:17Pa ti mrzis cijelu FBiH legendo,nesto sa tobom nije OKkakabanja213 wrote: ↑09/01/2025 20:02????? Kakvu stranu. Ja jos uvijek mislim da je ova odluka cista glupost. Takodjer mislim da je plata od 1000 KM za normalan zivot nikakva. Recimo, mislim da je neki minimum 1700 KM (primanja), ali ovakav nacin ekonomski, iako nisam ekonomista nema nikakvog smisla. Takodjer, svako punjenje budzeta kojeg ce trositi likovi kao sto je Fadil, Nermin, Vojin, Toni, Sanja, onaj ministar trgovine, nemam pojma kako se zove, mislim da je bacanje para u bunar. Normalan radnik, penzioner, privrednik od toga nece viditi nista dobro. Pored toga mislim da ce ovakav nacin podizanja minimalca dovesti do toga da ce standard radnika biti losiji (jer ovako je drzava mogla na svim nasim novcanicama dodati po jednu nulu i svi bi mi imali vise para).
Medjutim vrlo mi je drago sto vidim ove SDAovce nizeg staleza sto pjene jer ce oni najvise osjetiti posljedice ovoga na svom novcaniku, a u principu su oni i najgora vrsta robovlasnika.
Odmah da ti kazem najmrze stranke poslije SDA, HDZ, SNSD, DF su mi SDP, NS, NiP jer u principu svi oni, ali bas svi su manji ili veci kriminalci.
Btw. glede ovih uhljeba i uhljupa po institucijama i budzetlija...naravno da su oni rak rana drustva (ne mislim ovdje na zdrvavstvo,skolstvo i tako to) ali ko je uveo taj sistem od rata i razgradio ga do srzi. Pa opet ta jadna SDA...ko je uveo sve ove zakone zbog kojih svi vidimo da nam je lose a nista se ne mijenja,pa SDA sa ahbabima nacionalistima. Drzavnog sluzbenika ne mozes zakonski otpustiti,to su izbacili iz zakona.
Pa zasto se onda Niksicu spocitava nesto sto je SDA napravila,zaposlila ljude kao svoje biracko tijelo i sada se to fakturise Niksicu,koji NE MOZE OTPUSTITI nikoga,jer nema zakonske osnove ?
Oni mogu samo da ne zaposljavaju nove a mislim da ova vlada i ne zaposljava tek tako nove ljude.
Bezveze se podmecu neke lose stvari ljudima koji veze sa time nemaju a ovi koji imaju,njih se presuti...zavisno ko u koju tikvu puse.
Ova odluka oko minimalca je jako hrabra i dugorocno i dobra...jer je pomjerila zabokrecinu i ubrzati ce neke procese.
Vidi se u ovih 10 dana ko je najglasniji (sve do jednog SDA bagra i povezani i umrezeni sa SDA,kroz biznis) i botovi. Normalan covjek pozdravlja svako povecanje svog prihoda. U principu,sve je oko ovog razjasnjeno...koliko ide u budzet,koliko kantonima,koliko ce biti usmjereno za pomoc malim i ugrozenim firmama,koliko kosta poslodavce. Sve ostalo je samo kuknjava i presipanje u praznog u suplje i predvidjanje "buducnosti":
Evo konkretno,jesu li svi pro SDA botinjosi prije 2 mjeseca najavljivalo otpustanja u svim trgovinama,zbog odluke o neradnoj nednelji ???
JESU.
Da li je ijedna trgovina otpustila radnika ? Da li si cuo negdje,procitao ??
Ima li ista sto ovi vidoviti virtuozi proSDA kazu a da bude istina ??
NEMA.
Jesu li pricali kako ce zabrana pusenja ua kaficima ugasiti sve kafice??
JESU ?
Je li ijedan kafic zatvoren zbog zabrane pusenja ??
NIJE.
O cemu onda raspravljati sa SDA neukim botinama ???
Niko nebi vise zalio od SDA da Dodika uhapse, kakav Fadil kakvi bakraci ..za Dodika bi plakali kao za Alju