Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#69826 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

I opet imaju bolje stadione od nas :mrgreen:
A glavni sport im shishanje ovaca
kamberovica polje

#69827 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

_BataZiv_0809 wrote: 08/01/2025 22:26 I opet imaju bolje stadione od nas :mrgreen:
Mani mani mani
ZoomZoomKiwi

#69828 Re: Zeničani

Post by ZoomZoomKiwi »

Joj al’ baš šišanje ovaca :lol:

🇳🇿
kuglanje_ze

#69829 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

_BataZiv_0809 wrote: 08/01/2025 22:16 Ali u Sarajevu nece niko pricat price koje se ovdje pricaju.
U kojem smislu? Misliš da Sarajevo nije mahala?
Jeste i to kakva. Pa ovdje Faćo kreira javno mišljenje. Vidjećeš kad on na tiktoku Vici počne familiju spominjati.
kuglanje_ze

#69830 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

_BataZiv_0809 wrote: 08/01/2025 22:26 I opet imaju bolje stadione od nas :mrgreen:
Nisu imali rat, nisu imali Dayton, nemaju entitete i Brčko distrikt, visokog predstavnika...
ZoomZoomKiwi

#69831 Re: Zeničani

Post by ZoomZoomKiwi »

kuglanje_ze wrote: 08/01/2025 22:31
Nisu imali rat, nisu imali Dayton, nemaju entitete i Brčko distrikt, visokog predstavnika...
Uh bilo je i dole krvavo prije 170 godina.
:mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#69832 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kuglanje_ze wrote: 08/01/2025 22:29
_BataZiv_0809 wrote: 08/01/2025 22:16 Ali u Sarajevu nece niko pricat price koje se ovdje pricaju.
Jeste i to kakva. Pa ovdje Faćo kreira javno mišljenje. Vidjećeš kad on na tiktoku Vici počne familiju spominjati.
Nece se sigurno potezat prica o Kosevu kao simbolu grada, ne smijemo dati Haseta, mora se Sarajvo pitat za stadion.

Uzet ce ljudi pare, uzet ce stadion, uzet ce repku, podebljat svoju turisticku ponudu.

A mi cemo ovdje pricat kako smo mrtav grad, kako smo nekad igrali Intertoto kup, kako nam je Čelzi bio na stadionu, zamisljenih pogleda i sa zebnjom u grudima.
kuglanje_ze

#69833 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

_BataZiv_0809 wrote: 08/01/2025 22:36
Nece se sigurno potezat prica o Kosevu kao simbolu grada, ne smijemo dati Haseta, mora se Sarajvo pitat za stadion.

Uzet ce ljudi pare, uzet ce stadion, uzet ce repku, podebljat svoju turisticku ponudu.

A mi cemo ovdje pricat kako smo mrtav grad, kako smo nekad igrali Intertoto kup, kako nam je Čelzi bio na stadionu, zamisljenih pogleda i sa zebnjom u grudima.
Neće naravno, jer je Koševo atletski stadion.
FC Sarajevo nema prostorije na stadionu, a već godinama pričaju o izgradnji svog stadiona jer im ovaj uopšte ne odgovara.

Ovo što mi sa sjetom pričamo o prošlim vremenima smo sami krivi. Dozvolili smo da se klub uništi i sad krećemo iz početka. I umjesto da podržimo tu priču, ljudi okreću glavu od kluba i ljudi koji to pokušavaju popraviti. Čudan narod u Zenici.
I naravno, mi smo opcija broj 2... Svima je prvo Sarajevo, pa onda Zenica. Ako i ne dobijemo tu rekonstrukciju nemamo za čime žaliti jer je zaista nismo trebali ni dobiti.
kamberovica polje

#69834 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

kuglanje_ze wrote: 08/01/2025 22:44

FC Sarajevo nema prostorije na stadionu, a već godinama pričaju o izgradnji svog stadiona jer im ovaj uopšte ne odgovara.

Ovo što mi sa sjetom pričamo o prošlim vremenima smo sami krivi. Dozvolili smo da se klub uništi i sad krećemo iz početka. I umjesto da podržimo tu priču, ljudi okreću glavu od kluba i ljudi koji to pokušavaju popraviti. Čudan narod u Zenici.
Nismo krenuli iz početka, nego iz septičke pune govana.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#69835 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kuglanje_ze wrote: 08/01/2025 22:44

Sve si rekao nehoticno.
belfy

#69836 Re: Zeničani

Post by belfy »

@ZoomZoomKiwi, ne znam cemu borba protiv vjetrenjaca. vidis da moras previse pisati i objasnjavati. opusti se i postani Borg...

P.S. evo, recimo da ja nisam postao isti bi trebao bih opet komentarisati papagaja koji ne zna ni koliko e 2+2x2...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#69837 Re: Zeničani

Post by Bobi »

kuglanje_ze wrote: 08/01/2025 21:42 NK Željezničar vlasnik stadiona Grbavica... Udruženje građana.
Daj ZK da vidimo :mrgreen: .
Djewojka

#69838 Re: Zeničani

Post by Djewojka »

Otvorila se konačno Eko kuca Smetovi nakon par godina izgradnje. Danas bila svečanost. Pitam se hoće li biti otvorena za vanjske goste. Šteta sto nisu napravili asfalt do gore.
https://www.facebook.com/reel/39183484 ... S9Ucbxw6v
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#69839 Re: Zeničani

Post by anex »

Djewojka wrote: 08/01/2025 23:52 Otvorila se konačno Eko kuca Smetovi nakon par godina izgradnje. Danas bila svečanost. Pitam se hoće li biti otvorena za vanjske goste. Šteta sto nisu napravili asfalt do gore.
https://www.facebook.com/reel/39183484 ... S9Ucbxw6v
Taman da napišem kako niko ne spominje EkoKucu....kad ono ugledam tvoj post....

Zadali se oko Čelika, ne vide ništa oko sebe...a kad je tekma, 13 ljudi dođe :D
Bolonjeze

#69840 Re: Zeničani

Post by Bolonjeze »

A šta bi nam ovdje trebalo niknuti ( uglovnica )

Image
ZoomZoomKiwi

#69841 Re: Zeničani

Post by ZoomZoomKiwi »

Ko će znat. Vidio sam samo da je svakim danom sve veći broj parkiranih auta tu kod Uglovnice, lagano se vraćamo na staro jer niko ne reaguje.
kuglanje_ze

#69842 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

ZoomZoomKiwi wrote: 09/01/2025 16:42 Ko će znat. Vidio sam samo da je svakim danom sve veći broj parkiranih auta tu kod Uglovnice, lagano se vraćamo na staro jer niko ne reaguje.
To sam i ja primjetio kad sam bio prošli vikend. Opet pripisujem to dijaspori i zimskom periodu (nema klupa)
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#69843 Re: Zeničani

Post by anex »

https://www.zurnal.info/clanak/gradane- ... HPCBzYT8_A

Malo o bolnici...premijeru i g-načelniku
Ja_Ja

#69844 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Ja glasam za dobar kafe ili restoran na toj lokaciji. Fenomenalna za tu vrstu posla sa lijepom bastom, iznad nivoa saobracajnice...samo da nije jedno od mjesta za sisanje nargile.

O ovoj temi oko stadiona se razvila diskusija kao da je sve gotovo a u sustini niko nista ne zna vec se sve nagadja. Meni su uvijek bili interesantni pojedini likovi na ovom forumu koji su operisani od bilo cega sto nije usko vezano s njihovim interesom. Ono ebo pozoriste nikad ne idem u njega neka ga sravne, ebo Celik ne gledam ovaj nas fudbal samo Engleska liga jarane neka klub gurnu u stecaj, volim dobre vapace pa cu samo piliti o tome i samo me to interesuje...mislim nigdje veze. Ni ja nisam zainteresiran za mnogo sta ali mislim da nas grad mora imati ono najbolje moguce i da se ne treba olahko odricati nekih simbola. Misljenja sam da sutra izmjeste KPD da se na lokaciji istog sve pretvori u muzej, dio zeljezare muzej i atrakcija...itd. Stadion ko stadion, ja sam siguran da su ljudi u klubu sposobni da zastite interes kluba kao i da alarmiraju gradjane ukoliko trebaju biti alarmirani da se zastite interesi kluba.

Nego procita li neko ovo:

"Ovih dana cijela BiH komentariše i priča o TV Zenica i našem programu, što je potvrda da smo u velikoj mjeri vratili gledatelje i povećali gledanost, ne samo u Zenici, nego na prostoru cijele BiH. To nas čini odličnom platformom za sve preduzetnike koji žele da svoj brend ili uslugu približe širokoj publici."

Link: https://zenicainfo.ba/2025/01/09/tv-zen ... 5-januara/

Tipa treba u zatvor poslati zbog gore napisanog.
belfy

#69845 Re: Zeničani

Post by belfy »

anex wrote: 09/01/2025 18:28 https://www.zurnal.info/clanak/gradane- ... HPCBzYT8_A

Malo o bolnici...premijeru i g-načelniku
ovaj clanak sadrzi toliko nebuloza i kontradiktornosti da je to nevjerovatno... ovoliki buckuris u jednom tekstu odavno nisam procitao. covjek umiksa sve od koristenja, prodaje, pa do prenosenja vlasnistva i to na tri nivoa vlasti i zakona na istima, gdje je na svakom to definisano zasebno za svaki. izgleda da je Amarildo bas pao na niske grane ili jednostavno ne razumije nista sto su mu sagovornici prenijeli da bi napisao nesto smisleno...
belfy

#69846 Re: Zeničani

Post by belfy »

Ja_Ja wrote: 09/01/2025 18:29 Ja glasam za dobar kafe ili restoran na toj lokaciji. Fenomenalna za tu vrstu posla sa lijepom bastom, iznad nivoa saobracajnice...samo da nije jedno od mjesta za sisanje nargile.

O ovoj temi oko stadiona se razvila diskusija kao da je sve gotovo a u sustini niko nista ne zna vec se sve nagadja. Meni su uvijek bili interesantni pojedini likovi na ovom forumu koji su operisani od bilo cega sto nije usko vezano s njihovim interesom. Ono ebo pozoriste nikad ne idem u njega neka ga sravne, ebo Celik ne gledam ovaj nas fudbal samo Engleska liga jarane neka klub gurnu u stecaj, volim dobre vapace pa cu samo piliti o tome i samo me to interesuje...mislim nigdje veze. Ni ja nisam zainteresiran za mnogo sta ali mislim da nas grad mora imati ono najbolje moguce i da se ne treba olahko odricati nekih simbola. Misljenja sam da sutra izmjeste KPD da se na lokaciji istog sve pretvori u muzej, dio zeljezare muzej i atrakcija...itd. Stadion ko stadion, ja sam siguran da su ljudi u klubu sposobni da zastite interes kluba kao i da alarmiraju gradjane ukoliko trebaju biti alarmirani da se zastite interesi kluba.

Nego procita li neko ovo:

"Ovih dana cijela BiH komentariše i priča o TV Zenica i našem programu, što je potvrda da smo u velikoj mjeri vratili gledatelje i povećali gledanost, ne samo u Zenici, nego na prostoru cijele BiH. To nas čini odličnom platformom za sve preduzetnike koji žele da svoj brend ili uslugu približe širokoj publici."

Link: https://zenicainfo.ba/2025/01/09/tv-zen ... 5-januara/

Tipa treba u zatvor poslati zbog gore napisanog.
znas kako kazu: i losa reklama je - reklama! :D a i sta bi drugo onakva glava mogla reci... do danas mu nisam ni sliku vidio, ali sada nakon sto jesam - bolje da nisam...
Bosanski_pastuh

#69847 Re: Zeničani

Post by Bosanski_pastuh »

Ja_Ja wrote: 09/01/2025 18:29 Meni su uvijek bili interesantni pojedini likovi na ovom forumu koji su operisani od bilo cega sto nije usko vezano s njihovim interesom. Ono ebo pozoriste nikad ne idem u njega neka ga sravne, ebo Celik ne gledam ovaj nas fudbal samo Engleska liga jarane neka klub gurnu u stecaj, volim dobre vapace pa cu samo piliti o tome i samo me to interesuje...mislim nigdje veze. Ni ja nisam zainteresiran za mnogo sta ali mislim da nas grad mora imati ono najbolje moguce i da se ne treba olahko odricati nekih simbola.
To i jest sustina, da se vise postuju te posebne vrijednosti za grad, a ne da se uopste ne dozivljavaju kao nesto svoje. Čelik, Bilino, muzej, pozoriste, Papirna, bazeni, kino, Kamberović polje, arena, omladinski dom, Smetovi i drugi kolektivi, institucije, sadrzaji, nocni zivot su nesto sto sto bi trebalo obogatiti zivot Zenice. Medjutim, taj odnos prema Čeliku, centru grada i trgovima, Papirnoj, podrsci mladima i uopste prema onom sto jedan grad cini gradom je na jako niskom nivou i sve djeluje poprilicno zapusteno, pa ljudi u takvom ambijentu ne mogu biti zadovoljni. Izuzetak su bazeni koji se grade i nadam se da ce to na kraju ispasti kako valja. Sad ako udjemo jos u neke sistemske postavke od zakonodavstva, pravne drzave i institucija, pa predjemo na ekonomiju, zdravstvo, sigurnost, obrazovanje onda je jos vise deprimirajuce. Takve stvari su djelovale da je grad dozivio poprilican egzodus mladih. Mislim da bi ljudi vise morali cijeniti navedene vrijednosti Zenice ako zele Zenici bolje, jer je u gradu takva atmosfera kao da brod sve vise tone. Ugasi Čelik, uzmi mu Bilino, ojadi pozoriste muzej i tako ide propast grada i jednog drustva. Eto da ne spominjem sad vrhuske, stranke, vijece nego eto tog doticnog Smetovskog smaracha koji je postao direktor RTVZE ili Raminog sina kao direktora KPD su slika i prilika trenutnog jadnog stanja grada i zasto bi svako ko voli svoj grad trebao davati podrsku za sve ono vrijedno i lijepo sto Zenicu cini Zenicom, a osudjivati ovaj nakaradluk i sund koji nas na sve strane okruzuje.

Ima nas koji smo ovdje zapeli za pricu o Čeliku, jer treba shvatiti sta taj Čelik predstavlja. Klub koji spaja sve slojeve drustva u jedan sloj drustva koji podrzava sve ono sto je istinski zenicko, jer kad dodjes na Bilino koje istinski odise Čelikom nije bitno da li si inzinjer ili klosar, politicar ili narkoman, radnik ili intelektualac, doktor ili privatnik, sportas ili boem nego su tu svi jer vole Čelik koji predstavlja sve u jednom, nasu Zenicu. I to je ljepota i srz. I boli vidjeti kad to neko gazi, a vecinski se gazi. Na takve istinske vrijednosti ne bismo smjeli ravnodusno gledati nego ih iskreno voljeti, pa kad je prilika onda sve to sto cini Zenicu boljim mjestom za zivot i tu i tamo kad se moze necim lijepim doprinijeti onda to i uciniti.
Last edited by Bosanski_pastuh on 10/01/2025 14:48, edited 1 time in total.
rikta123

#69848 Re: Zeničani

Post by rikta123 »

ZoomZoomKiwi wrote: 09/01/2025 16:42 Ko će znat. Vidio sam samo da je svakim danom sve veći broj parkiranih auta tu kod Uglovnice, lagano se vraćamo na staro jer niko ne reaguje.
Zalosno je da nema auta ni da parkiraju. Zenica postaje Teočak.
Hercegoviina

#69849 Re: Zeničani

Post by Hercegoviina »

grijanje down
xPaco1337

#69850 Re: Zeničani

Post by xPaco1337 »

rikta123 wrote: 10/01/2025 14:47
Zalosno je da nema auta ni da parkiraju. Zenica postaje Teočak.
Ja cesto parkiram dole ispod Uglovnice, haos je pravi. Zar nije Fudo dobio kaznu gore kad je ostavio 😂
Post Reply