SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

konektovan
Vozim: Francusku kantu

#87876 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

noviclan wrote: 08/01/2025 13:49
konektovan wrote: 08/01/2025 13:37 Porez vama treba uvesti na dzukele,..
Ma brate kad voda ono kerce po stanu i stubistu i liftu u pm, ko ima kucu ok ali kolektivna stambena jedinica nije posteno prema ostalim komsijama
Za njih i govorim..
Do mene ulaz,..moras masku nositi, tolerantne komsije nece da se zamjeraju.
Last edited by konektovan on 08/01/2025 13:55, edited 1 time in total.
Ateista

#87877 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

plain vanilla wrote: 08/01/2025 13:29
drug_profi wrote: 08/01/2025 13:10 Ja stvarno ne pravim razliku između pasa kao bića, i svaki od njih traži od čovjeka istu stvar.
Ali su veći i snažniji psi veći problem ako su svojeglavi ili nepravilno vaspitani/dresirani.
Jer psa od 20 kila možeš za ogrlicu podići i savladati, a ovog ne možeš.
Tako da mi nije jasna nečija želja da to ima kao kućnog ljubimca. Kao čuvar i sl, to je ok.
Ali brate onda moraš dobro i profesionalno da ga naučiš.
Imam prijatelja, ima vučjaka kao čuvara. Ali je pas tako vaspitan i naučen da je apsolutno umiljat za svakog ko mu je od gazde predstavljen kao prijatelj i nemam nikakav problem da pružim ruku prema njemu.
Vjerujem da govorim u ime vecine, nemamo mi problem sa psima nego sa neodgovornim vlasnicima istih. U mojoj zgradi se redovno upiske u liftu jer ih vlasnici prekasno izvedu, stepenista puna dlaka, jos nisam vidjela da je iko pokupio cukin izmet. Plus, ne obracaju paznju na djecu niti imaju osjecaj da se neko mozda boji, pa se preseravaju s tim kerovima, namjerno izazivajui strah. Valjda im mala ona stvar, pa tako nadoknadjuju muskost.

Kad se kod nas vlasnici pasa pocnu ponasati kao oni na zapadu, kad ih se pocne kaznjavati propisno, onda se mozemo i porediti sa zapadom.
Na zalost, mislim da ne govoris u ime vecine, da u stvari vecina kod nas ima tu neku besmislenu averziju prema zivotinjama, pogotovo prema psima, i da vecina ima problem kad uopste vidi bilo kakvog psa, nevezano za to da li je na povodcu, ima li brnjicu i slicno. To je jednostavno ta neka naopaka (ne)kultura kod nas i da su ove price oko neodgovornih vlasnika cesto samo izgovori da ispolje tu svoju averziju prema zivotinjama. Ne kazem da je kod tebe to, samo mislim da je kod vecine to u pitanju.

Svako naravno ima pravo da voli ili ne voli zivotinje ili neke zivotinje, da odluci da li ih zeli imati u stanu ili kuci i slicno, ali nema pravo da osporava drugima da imaju pse i da ih vode sa sobom dok god se drze osnovne kulture.
Kao sto je vec receno, doci ce i kod nas vrijeme kada cemo se i tu pribliziti zapadu i kada ce psi postati normalni i u javnosti, kao sto polako postaje normalno da se u javnim objektima ne moze pusiti i slicno. Isto tako se nadam da ce sa tim doci i poostravanje zakona gdje ce vlasnici snositi sankcije za neodgovorno ponasanje prema svojim ljubimcima i na to sta njihovi ljubimci rade drugima.
drug_profi

#87878 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

noviclan wrote: 08/01/2025 13:49
konektovan wrote: 08/01/2025 13:37 Porez vama treba uvesti na dzukele,..
Ma brate kad voda ono kerce po stanu i stubistu i liftu u pm, ko ima kucu ok ali kolektivna stambena jedinica nije posteno prema ostalim komsijama
:lol:
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#87879 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

Ja u zgradi imam par tihih boraca za prava životinja, mačaka pretežno. Sve se sakrivaju od kamera a iznose im hranu, unose ih u zgradu kad je hladno itd.
I malo malo meni pred vrata (jer sam u ćošku) govno.
Usere se mačka nekad navečer, do ujutru se skori govno a smrdi ko da je friško.

I kako nemam ljubimca, nemam ga čime očistiti adekvatno.
Počeo sam planirati idući put kad bude govno ispred vrata, pokupit ga i na vrata zalijepit tim borcima za prava životinja.
mali_balon

#87880 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

liaar wrote: 08/01/2025 14:41 Ja u zgradi imam par tihih boraca za prava životinja, mačaka pretežno. Sve se sakrivaju od kamera a iznose im hranu, unose ih u zgradu kad je hladno itd.

Počeo sam planirati idući put kad bude govno ispred vrata, pokupit ga i na vrata zalijepit tim borcima za prava životinja.

Bas sam ti mislio ovo predloziti....a eto sad si saznao sto macka svoje govno zakopa :lol:
NediM17

#87881 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by NediM17 »

liaar wrote: 08/01/2025 14:41 Ja u zgradi imam par tihih boraca za prava životinja, mačaka pretežno. Sve se sakrivaju od kamera a iznose im hranu, unose ih u zgradu kad je hladno itd.

Ja sam lani tako vodio borbu u podzemnoj garazi.
Dobrotvori je upuste u garazu i nahrane a pisanje i sranje na mom parking mjestu.
Pa ga pokupim pa zafrljacim hraniteljima na njihovo mjesto.
Prskao repelentima, sircetom, stavljao kore citrusa, ma nista ne pomaze, sere li sere.
Na kraju kupio pijesak, stavio u kartonsku kutiju i onda je tu pisala i srala.
S proljecem je nestalo, ove zime se jos nije pojavila.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#87882 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

pa tako i njima recite, da stave pijesak, nema mačke koja ne ide u njega :roll: :lol:
NediM17

#87883 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by NediM17 »

Pa boli njih, nije srala po njihovom parking mjestu.
Moje u cosku pa joj se svidjelo. :mrgreen:
Pandakonda

#87884 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Pandakonda »

Evo i njegova strana price

vjeshalica

#87885 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Poceli video zapisi o rehabilitaciji budaletine neodgovorne "osini po prasini"
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#87886 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

ne mogu da otvaram video

jel se zakleo Allahom ijednom, ako nije ne pika se
nepass1

#87887 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

I nama su tako uvodili, imamo kamere trazili da se vrati snimak inspekcija i 1500KM kazne. Ni jedna macka nije usla u zgradu. Onda iznesu seljaci hranu i samo trehnu pred haustor. Sve plocice masne, ono batake i rizu prospe pred ulaz. Isto inspekcija i kazna. Niko vise ne hrani macke. Nose im na livadu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#87888 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

ja sam se svadjao s nekim direktorom socijalisticke propale firme u penziji
bas sam se derao na njega sve je to super hrani ih ispred svoje kuće (živi 20-ak metara dalje)
ti u ocima vidis da on nije navikao da mu se ljudi tako obraćaju valjda da se klanjaju je navikao uliziju
ali svima prodje vrijeme

sve super
na svojoj privatnoj imovini hranite i držite životinje
ing-ecc

#87891 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ing-ecc »

Kakav je belaj na Ilidzi, blokirana mala aleja. Ima 5 policijskih auta iz Rustempasine
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#87892 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

pukla cijev
ing-ecc

#87893 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ing-ecc »

Jel fi 100 ili fi 200
bitanga_sa_otesa

#87894 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

9mm
nekome

#87895 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nekome »

ing-ecc wrote: 09/01/2025 18:44 Kakav je belaj na Ilidzi, blokirana mala aleja. Ima 5 policijskih auta iz Rustempasine
ilidza je the belaj :D
bitanga_sa_otesa wrote: 09/01/2025 19:22 9mm
:pisnuo:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#87896 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

DonieBrasco wrote: 09/01/2025 13:50 https://www.klix.ba/vijesti/bih/amir-dz ... /250109091

Korupcija bez granica. :-)
HNK treba ukinuti
Laplace

#87897 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

nepass1 wrote: 09/01/2025 08:45

I nama su tako uvodili, imamo kamere trazili da se vrati snimak inspekcija i 1500KM kazne. Ni jedna macka nije usla u zgradu. Onda iznesu seljaci hranu i samo trehnu pred haustor. Sve plocice masne, ono batake i rizu prospe pred ulaz. Isto inspekcija i kazna. Niko vise ne hrani macke. Nose im na livadu.
Jeste namćori, sve vam smeta.

Pogledajte primjere Istanbula i onog grčkog grada, ne sjećam se kojeg. Ljudi vode računa o uličnim životinjama, spavaju u radnjama, tržnim centrima i džamijama, pa opet nema izmeta posvuda ni smeća ni masnih pločica. Očito postoje načini rješavanja problema sa tim životinjama koja ne uključuju: umiranje životinja od gladi, trovanje životinja, pucanja u životinje iz vatrenog oružja (liku Brezi je iz puške pucao na psa u gusto naseljenom mjestu, prema kućama u kojima ima male djece, nije prijavljen jer bi ga policija samo opomenula a onaj ko ga je prijavio mogao bi očekivati metak u čelo) i sličnih balkanoidnih sportova.

Prljav smo narod i to je problem. Lično sam u Sarajevu (pothodnik na Stupu) i Zenici (šetalište uz rijeku) vidio više ljudskog izmeta nego životinjskog (očigledno je da je bio ljudski izmet, vidi se na prvi pogled). Smeća ima gdje god pogledaš, bačene hrane (ne životinjama nego pojede malo sendviča, nije mu se svidio i samo ga ispusti iz ruke) itd.
Laplace

#87898 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

DonieBrasco wrote: 09/01/2025 13:50 https://www.klix.ba/vijesti/bih/amir-dz ... /250109091

Vidim, primjetni su podrška i saosjećanje žene od strane druge žene:
Sutkinja Almina Čilić, koja je osudila Džafića i u prvom postupku, danas je donijela istu odluku
Čovjek bi rekao: profesionalizam kad bi zanemario da se uvijek ide na ruku nasilnicima i da će ovom otkup zatvorske kazne biti kao nama plaćanje kafe u kafiću.
bitanga_sa_otesa

#87899 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Laplace wrote: 10/01/2025 08:48

Prljav smo narod i to je problem. Lično sam u Sarajevu (pothodnik na Stupu) i Zenici (šetalište uz rijeku) vidio više ljudskog izmeta nego životinjskog (očigledno je da je bio ljudski izmet, vidi se na prvi pogled). Smeća ima gdje god pogledaš, bačene hrane (ne životinjama nego pojede malo sendviča, nije mu se svidio i samo ga ispusti iz ruke) itd.
samo prosetaj a fazom alipasinog i dosta ti je ... joj kako je tu prljavo i kakve poganstine oko zgrada ima :run:
Chloe
Photo mod

#87900 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chloe »

Laplace wrote: 10/01/2025 08:51

Vidim, primjetni su podrška i saosjećanje žene od strane druge žene:
Sutkinja Almina Čilić, koja je osudila Džafića i u prvom postupku, danas je donijela istu odluku
Čovjek bi rekao: profesionalizam kad bi zanemario da se uvijek ide na ruku nasilnicima i da će ovom otkup zatvorske kazne biti kao nama plaćanje kafe u kafiću.
Meni je još tužnije što je sutkinja žena.
Post Reply