Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pozdrav, kupio sam skoro polovnu siemens IQ700 ves masinu, jucer joj crkne programator, kaze majstor nigdje nije uspio naci dio taj, zna li neko gdje da se obratim, hvala
starac12 wrote: ↑08/01/2025 23:32
Pozdrav, kupio sam skoro polovnu siemens IQ700 ves masinu, jucer joj crkne programator, kaze majstor nigdje nije uspio naci dio taj, zna li neko gdje da se obratim, hvala
Bobi wrote: ↑08/01/2025 23:52
211€ , nek odnese nekom elektroničaru da ga popravi, doce ga negdje oko 150 KM .
Jel imas kontakt od nekog u okolini Zenice ?
Probaj kod Alića, je da je skup ali ako hoce popravit ce. To ti se zove bes centar radnja kad ides bulevarom prema stanici. U sustini svaki dobar stariji tv elektroničar sa iskustvom, mozda ima ovih mladjih, to nije klasični serviser koji samo zamijeni dio ovo je malo specijalistički popravak.
rovac13 wrote: ↑08/01/2025 23:35
Napisi model masine,stoji na vratima iznutra,ili pozadi ispod vrha.
Oznaka je duza,zavrsava sa /xx i posle toga dodje fd broj sa 4 cifre.
Jel to to ?
Masina je proizvedena u oktobru 2010.
Provjerim danas kad stignem elwktroniku,pa ti posaljem broj po kom znas da pase.
A kako znas da je crkla elektronika.
Ko je utvrdio ,kako.
Kad se odabere program,displej javlja gresku f63 i pisti. Majstor bio, kaze mora drugi programator, tesko je naci, mora bitk bas isti model,serijski broj ..
Probaj još ovaj reset, iskopčaj kontrolnu ploču na pola sata.
Ako se ne dozove onda je def. kaput.
Ali vjerujem da dobar elektroničar to može popraviti.
Evo probaj i ovo.
NediM17 wrote: ↑09/01/2025 11:58
Na onom linku što sam postavio sa onog foruma na kraju F63 bilo do četkica motora.
Procitao sam, uklonjen je kao kvar ali greska je ostala, evo sad cu da guglam za reset greske za ovaj model posto ono nije uspjelo sa drzanjem spina itd
Na onom linku što sam postavio sa onog foruma na kraju F63 bilo do četkica motora.
Procitao sam, uklonjen je kao kvar ali greska je ostala, evo sad cu da guglam za reset greske za ovaj model posto ono nije uspjelo sa drzanjem spina itd
Super, i onaj kaže ostala greška a mašina radi.
Bojim se da se nismo bas najbolje razumjeli,nema ovdje nista super haha, nije kod mene nista uklonjeno..
Super, i onaj kaže ostala greška a mašina radi.
Bojim se da se nismo bas najbolje razumjeli,nema ovdje nista super haha, nije kod mene nista uklonjeno..
Jbg. nisam te razumio.
Nek' ti provjeri motor i četkice i pumpu prije eventualne popravke (zamjene) elektronike.