Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote: ↑08/01/2025 08:18
Piše da je 1964.
Međutim Čvila 2 se useljavala koliko znam već 1962. Nedostaje mi na slici i drveni most koji je bio na mjestu gdje je sad ulaz za prijem robe u Merkur. Njega pamtim iz djetinjstva. Također cesta koja je išla od njega kroz sadašnju trolejbusku okretnicu na ul. Kraljice Jelene.
Tako da mislim da bi slika mogla biti i starija od 1964.
Muha bi trebao bolje znati kad su te zgrade napravljene.
Slika je ispravno datirana.
Potpisani čovjek je živio u zgradi koju sam pomenuo a sve internetski dostupne fotografije Čengić Vile iz tog perioda je fotografisao njegov otac.
Spoiler
Show
neki wrote: ↑08/01/2025 08:42
Na slici se vidi tramvajska linija prema Ilidži, a ona je otvorena čini mi se '62?
Na Dan Republike 1960 , rekordno nakon nepune jedne godine trasiranja i gradnje.
Tito u tramvaju na dočeku Nove 1961
Da, svjestan sam da je slikano sa desne obale Miljacke vjerovatno iz niskih zgrada u Dž.Bijedića. Vidi se stub tramvajske mreže, nazire se i stara cesta ispod snijega, samo mi fali ČVila2 i most koji treba biti tu negdje. Vjerovatno su zgrade koje nedostaju građene nakon ovog datuma, a most se ne vidi radi snijega ili ugla (možda je još desno, izvan kadra).
Piše da je 1964.
Međutim Čvila 2 se useljavala koliko znam već 1962. Nedostaje mi na slici i drveni most koji je bio na mjestu gdje je sad ulaz za prijem robe u Merkur. Njega pamtim iz djetinjstva. Također cesta koja je išla od njega kroz sadašnju trolejbusku okretnicu na ul. Kraljice Jelene.
s lokacije s koje je slikano ne mozes vidjeti nijednu zgradu na c vili 2.
Piše da je 1964.
s lokacije s koje je slikano ne mozes vidjeti nijednu zgradu na c vili 2.
Ilije Engela ulica, zatim zgrada uz Hepok/Merkur, zgrada kod pekare... trebale bi biti u ovom kadru. A i to je Čvila2 koliko znam.
iznenada se otislo na taj istorijski cas i nismo imali mahrame i kape i u skoli iskopaju te bijele i daju nam ,samo nasa 2 razreda s bijelim kapama ostali svi s plavim
Ilije Engela ulica, zatim zgrada uz Hepok/Merkur, zgrada kod pekare... trebale bi biti u ovom kadru. A i to je Čvila2 koliko znam.
ma jok ,na toj livadi je sad otoka - zrtava fasizma i socijalisticke revolucije.
Ama nije. Vidiš li ugao. Otoka je ispod zgrade Suda.
Ovo je slikano sa pozicije negdje iz one zgrade kod Capital towera. Vidiš usjek lijevo od kasarne gdje je sad cesta za Anex. Ove kuće ovdje su na mjestu ulice Ilije Engela
iznenada se otislo na taj istorijski cas i nismo imali mahrame i kape i u skoli iskopaju te bijele i daju nam ,samo nasa 2 razreda s bijelim kapama ostali svi s plavim
Plave su se uvele negdje sredinom sedamdesetih. Ja dobio bijelu kapicu 1973. Moja sestra par godina poslije dobila plavu.
ma jok ,na toj livadi je sad otoka - zrtava fasizma i socijalisticke revolucije.
Ovo je slikano sa pozicije negdje iz one zgrade kod Capital towera. Vidiš usjek lijevo od kasarne gdje je sad cesta za Anex. Ove kuće ovdje su na mjestu ulice Ilije Engela
znam ja tacno odakle je slikano ,prva zgrada iza kina kumrovec,balkon na cosku.nemoj me tjerat da sad idem i s tog coska ti uslikam .
i nije to zgrada suda to je kasarna .ilije engela je ispod anexa ,a anex se ne vidi ovdje na slici.
znam ja tacno odakle je slikano ,prva zgrada iza kina kumrovec,balkon na cosku.nemoj me tjerat da sad idem i s tog coska ti uslikam .
i nije to zgrada suda to je kasarna .ilije engela je ispod anexa ,a anex se ne vidi ovdje na slici.
Pa haj nemoj zajebavat. Vidiš da se na slici vidi i istočna strana brda na kojem je kasarna/sud/pizdamaterina. Ako sa tog mjesta uslikaš tu stranu brda, onda su ove kuće na mjestu okretnice trolejbusa ili Hepoka.
Pa haj nemoj zajebavat. Vidiš da se na slici vidi i istočna strana brda na kojem je kasarna/sud/pizdamaterina. Ako sa tog mjesta uslikaš tu stranu brda, onda su ove kuće na mjestu okretnice trolejbusa ili Hepoka.
ne zajebavam te majkemi ,pogledaj u gornjem lijevom cosku se vidi korito potoka ,a tuda ide cesta za anex.
kuce su ti na mjestu nebodera i skole