Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Peacean

#49901 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Averus

#49902 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

@glitch preporuka Eternum i Being a DIK, s tim da su još uvijek work in progress :D

@Velkoski ahaaaa... "brzo izguglam, kad vidim ovo se igra", a tamo kolekcija... :lol:

@Tito_i_Partija i to mi je nekad za budućnost na backlogu, ali primjetio sam da sve manje i manje imam živaca za taj tip worldbuildinga. Mislim da je glavni razlog što nemam više toliko slobodnog vremena. Sjećam se da sam nekad u Morrowindu i sličnim igrama svaku knjigu čitao... A sad sve ide po TL;DR principu :D
Tito_i_Partija

#49903 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Averus wrote: 07/01/2025 19:14
@Tito_i_Partija i to mi je nekad za budućnost na backlogu, ali primjetio sam da sve manje i manje imam živaca za taj tip worldbuildinga. Mislim da je glavni razlog što nemam više toliko slobodnog vremena. Sjećam se da sam nekad u Morrowindu i sličnim igrama svaku knjigu čitao... A sad sve ide po TL;DR principu :D
Da se razumijemo, tjeram se. Primjetio sam da u svakoj igri preskačem čitanje, pa i ono skroz kratko, samo da bi što prije doš'o do akcije. Pa onda kad čitam vijesti, ne čitam članke kompletno od A do Ž već ih samo "skimam". Počelo otprilike otkako mi se dijete rodilo pa nisam im'o puno vremena za sebe da ćejfim, i onda to polako prešlo u naviku. Čitaj što brže, ne znaš kad će dijete zaplakat'. :-D

E sad sam uzeo da igram ovu igru baš da idem malo u kontru i da se natjeram da opet čitam k'o insan. :)

Il' me je možda opalio adult ADHD i nema mi pomoći osim psihološke intervencije, ko zna? :D
glitch

#49904 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by glitch »

Averus wrote: 07/01/2025 19:14 @glitch preporuka Eternum i Being a DIK, s tim da su još uvijek work in progress :D

Ja to sve u malom prstu imam :lol:
Evo i tebi preporuka :mrgreen:

Leap of Faith [Ch. 8 v1.0.3] [DriftyGames

Heart Problems [v0.9] [Xenorav]
Averus

#49905 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Leap me smorio, ali ću nekad nastaviti vjv
A heart problems mi nešto odvratan jer je incestoidan

@Tito_i_Partija ja sam adhd pokušao liječiti time što sam počeo igre da temeljito igram. Pomoglo je malo :lol:
nepass1

#49906 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Averus wrote: 07/01/2025 21:50 Leap me smorio, ali ću nekad nastaviti vjv
A heart problems mi nešto odvratan jer je incestoidan

@Tito_i_Partija ja sam adhd pokušao liječiti time što sam počeo igre da temeljito igram. Pomoglo je malo :lol:
Mobiteli i milion informacija su nas unistili. Jbt prije sam maria igrao mjesecima, istrazivao. Sad samo daj sto brze, cak mi i text se presporo uklanja kad klikam skip.
Zato sam sad nier poceo natanane i kad sam sam kuci i nikad ispod 2h da se mogu posvetiti. Hocu da je iscejfim.
Peacean

#49907 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Kad se samo sjetim FF7 na kecu kad sam kao klinac igrao, em nisam dobro poznavao engleski em nije bilo interneta tada ali je uživanje u otkrivanju novih stvari bilo fantastično. Ako se dobro sjećam spucao sam preko 120 sati na nju :D
Danas nemam ni strpljenja ni vremena da tako uživam :(
Tito_i_Partija

#49908 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Ovaj Steamworld Dig 2 je pravo zabavna igra. Kopaš, tražiš blago, prodaješ za pare, kupuješ upgrades i pratiš jednu malu priču. Nešto k'o platformer za rudare. :-D
CharakterZnak

#49910 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by CharakterZnak »

Prekucao Indianu Jonesa. Najbolja igra u 2024. Priča, grafika, muzika 10/10. Puzzle nisu teške, igra za zavaliti se i uživati. Jedina glupa stvar je sto neprijatelje lakše savladam šakama nego puškom. I da je Indiana proveo vise vremena sa Ginom u hotelu....

Steta sto nisu ubacili fsr i frame gen. Razlika izmedju low i high postavki nije prevelika. Gotovo da se i ne primijeti.
Bosnian Dragon1

#49911 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

American truck simulator i G29 sa shifterom, gotiva na kvadrat

Image
Image
Tito_i_Partija

#49912 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Auh jebote. Ovo mi izgleda bolje od Witcher 4 trailera.

Ultraviolent

#49913 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Ultraviolent »

:shock: :shock: :shock: Sta je ovo jbt?! Premocno!
Tito_i_Partija

#49914 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Bivši Witcher 3 developeri napravili svoju igru. Izgleda baš jebački. :-D

Evo i PC Gamer napis'o članak.

The new RPG from Rebel Wolves, a studio founded by Witcher 3 and Cyberpunk 2077 devs, asks a bold question: What if Geralt was a vampire?

https://www.pcgamer.com/games/rpg/the-n ... a-vampire/
DonieBrasco

#49915 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Sve i jedna igra na ovaj fazon kao jaje - jejetu izgledaju i ne cudi zasto.
Tito_i_Partija

#49916 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Čovječe koji si ti negativac i pesimista, pa ni Žalosna Sova ti nije ravna.

Image
Ultraviolent

#49917 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Ultraviolent »

Osjeti se Witcher 3 šmek :D
Vampiri jos u medieval settingu, sold!
DonieBrasco

#49919 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Sad u februaru 4-5-6 remaster izlazi, koja nostalgija. :izet:
House

#49920 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

:thumbup:

završavam dvicu. taman prekucam trojku do izlaska 4-6 remastera
Tito_i_Partija

#49921 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Završio sam Torment: Tides of Numenera.

Ova igra je navodno brendirana k'o spiritualni nasljednik Planescape: Tormenta. Al' iako ima nekih paralela tu i tamo, ne bih se baš složio s tim. Planescape ima puno bolju i emotivniju priču, bolje razrađen world-building, i interesantnije karaktere (pogotovo companions i njihov razvoj tokom igre). Ovo je ok, al' fali tu mnogo štošta.

Ne znam da li sam ikad igr'o igru sa ovoliko pisanije, znači baš k'o da čitaš knjigu, i to onda (barem meni) ubrzo postane smor. Nije mi toliko smetalo kad sam bio mlađi, al' sad mi to detaljno čitanje puno teže pada. Srećom ima detaljnih guideova na netu, pa nisam proveo puno vremena lutajući i kontajući gdje, šta, i kako.

Jedna interesantna stvar je što te igra ne forsira na borbu, ako prođeš određeni skill check možeš da izbjegneš combat. Mislim da je moguće preć' kompletnu igru bez ijedne borbe. Sve u svemu, priča je ok, i igra nije loša za one koji traže nešto drugačije i malo više old-school.

Počinjem Resident Evil 3 večeras.
nepass1

#49922 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Ja zavrsio nier automata jednom, sta reci. Komotno se igra moze svrstati u masterpiece. Prava basna samo roboti umjesto zivotinja. Nisam nista htio spojlati sebi. Uglavnom radio sidequestove i pred spavanje haj jedan i main quest da odradim, otvori mi novi svijet odem tamo, vratim se u headquarter izadjem, boss, pljus kraj igre. Sjeba me pravo. Sad mislim da sam jos jedan side odradio da bi i kraj drugaciji bio.
Kako god sutra krecem na drugi prelazak
Averus

#49923 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

nepass1 wrote: 20/01/2025 19:42 Ja zavrsio nier automata jednom, sta reci. Komotno se igra moze svrstati u masterpiece. Prava basna samo roboti umjesto zivotinja. Nisam nista htio spojlati sebi. Uglavnom radio sidequestove i pred spavanje haj jedan i main quest da odradim, otvori mi novi svijet odem tamo, vratim se u headquarter izadjem, boss, pljus kraj igre. Sjeba me pravo. Sad mislim da sam jos jedan side odradio da bi i kraj drugaciji bio.
Taman sam ti htio pametovati kako to nije kraj, kad vidim tu zadnju rečenicu :lol:
Kažu da se Nier tek nakon ne znam ti koliko prelazaka smatra završenom pričom i igrom :oops:

Da mi je 15 godina, ne bih se skidao s kompa dok to ne povaljam sve. Sad nemam vremena ni pregledati recap na youtube-u
nepass1

#49924 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Averus wrote: 20/01/2025 21:45
nepass1 wrote: 20/01/2025 19:42 Ja zavrsio nier automata jednom, sta reci. Komotno se igra moze svrstati u masterpiece. Prava basna samo roboti umjesto zivotinja. Nisam nista htio spojlati sebi. Uglavnom radio sidequestove i pred spavanje haj jedan i main quest da odradim, otvori mi novi svijet odem tamo, vratim se u headquarter izadjem, boss, pljus kraj igre. Sjeba me pravo. Sad mislim da sam jos jedan side odradio da bi i kraj drugaciji bio.
Taman sam ti htio pametovati kako to nije kraj, kad vidim tu zadnju rečenicu :lol:
Kažu da se Nier tek nakon ne znam ti koliko prelazaka smatra završenom pričom i igrom :oops:

Da mi je 15 godina, ne bih se skidao s kompa dok to ne povaljam sve. Sad nemam vremena ni pregledati recap na youtube-u
Ma lagano do kraja godine izganjam jos preostalih 25 zavrsetaka :lol:
Citao sam da 15h treba za preci. Ja sam imao 17h ali opet me presjekao zavrsetak. Bas iz vedra neba. Konto sam sad nove misije u flooded city, jednom prosao kroz forest kingdom
Tito_i_Partija

#49925 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Averus wrote: 20/01/2025 21:45

Mislim da je to stvarno bezveze, da istu igru moram nekoliko puta preć' da vidim "pravi kraj". Totalno idiotski način developera da te natjeraju da što duže igraš. I ovo većinom samo ludi japanci rade, k'o da nemaju boljeg posla nego uzastopno samo po jednoj te istoj igri drkaju.

Tako je bilo i kad sam završio RE2 sa Leonom. "E pa moraš završit' i sa Claire da vidiš jedan kompletan kraj, pa onda preć' igru još dva puta, ovaj put prvo sa Claire pa onda sa Leonom, da vidiš pravi canon kraj kakvog su developeri zamislili." :roll:

Ma vala nabijem na kurac i tebe, i igru, i sve njene krajeve.
Post Reply