Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post Reply
dječak sa šibicama

#3026 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by dječak sa šibicama »

Apsolutna istina, Jablanica je velika mrlja na Niksicevom obrazu.

Zataskavanje te teme nece sakriti istinu.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3027 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by konektovan »

dječak sa šibicama wrote: 07/01/2025 10:56 Da se ne lazemo, mozda je 1% privatnika firmu steklo radom i zalaganjem, zato i jesmo supak od drzave jer su privatnici mahom profiteri ove i one fele.

Tatin "brat" od prije rata, mufljuz bio i tada, nije ni stao rat lik firmu imao. Gradjevinsku, naravno, predrat komunjara u ratu SDA. Vec `95 dobijao poslove na tenderima, sin naslijedio biznis vozaju se skupocjena vozila i tajkunise sa vrhom drzave. Bjelasnica pod obavezno, mislim izgradnja iste. Bio goljo, niko i nista, fela Granova, to su takvi likovi. Sa tim sto "brat" nije robijao ni dana, kao gospodin neimar.

Takvi imaju robove i sluge, i takvi se bune. A svi znamo makar jednog takvog poduzetnika.

Ja imam problem sa tim sto drzava ne cepi njih, vec Niksic puni svoje bisage, preko ledja radnika. Jer ce se sve obiti o ledja nas obicnih gradjana, naravno. Kad tad.
U svakoj varijabli, se obije o ledja "obicnih" gradjana.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#3028 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by sime_cipol »

DaysleepeR wrote: 07/01/2025 11:07
Haris.ba wrote: 07/01/2025 10:59
DaysleepeR wrote: 07/01/2025 10:55

Niđe veze ta priča.
Cinjenica je da niko vise ne spominje Jablanicu i vladu. Je li to spominje? Je li iko odgovarao za fantasticnu reakciju vlasti nakon poplava? Spala prica na direktora zeljeznica kojem su sada je ocito napravili zvrcku u javnosti sa ga maknu.
Činjenica je da pruga nije obnovljena nije do toga što je Vlada čekala sadaku već je SDA preko svojih aparatčika u ŽFBiH držala Vladu tačno za muda i imala je tačno gdje ju je htjela.
Vlada nije smjela bez tendera krenuti u posao, to je tač da ti se desi afera i svi bi pali na tome, a tender se nije mogao čekati.
ŽFBiH upravljane od strane SDA su udobno zavaljeni sjedili i čekali i gledali kako se Vlada znoji nemoćna da uradi bilo šta dok vrijeme teče.
A sve preko leđa ekonomije ove zemlje za sitnošićarske mahalske interese.

Na kraju je neko sposoban potegnuo uslugu da to Ćengiz uradi kao donaciju, a zapravo će sve to biti plaćeno kroz druge oblike.

Reakcija vlasti nakon poplava je bila odlična, sve što je država imala od resursa je bilo upregnuto dole.
To što nije rašćišćeno za dan kao u filmovima je problem u našim glavama, ogromna je katastrofa dole bila.
Sva je halabuka kako država ništa nije uradila rezultirala opet sitnošićarskim interesima u smjeni lokalnog načelnika.

Ne znam kako tako naivno nasjedate na mahalaštinu iz kuhinje balavog Zahiragića.
Nacelnika su smijenili gradjani na izborima. Ne moze postenije od toga
DaysleepeR

#3029 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by DaysleepeR »

sime_cipol wrote: 07/01/2025 11:11

Cinjenica je da niko vise ne spominje Jablanicu i vladu. Je li to spominje? Je li iko odgovarao za fantasticnu reakciju vlasti nakon poplava? Spala prica na direktora zeljeznica kojem su sada je ocito napravili zvrcku u javnosti sa ga maknu.
Činjenica je da pruga nije obnovljena nije do toga što je Vlada čekala sadaku već je SDA preko svojih aparatčika u ŽFBiH držala Vladu tačno za muda i imala je tačno gdje ju je htjela.
Vlada nije smjela bez tendera krenuti u posao, to je tač da ti se desi afera i svi bi pali na tome, a tender se nije mogao čekati.
ŽFBiH upravljane od strane SDA su udobno zavaljeni sjedili i čekali i gledali kako se Vlada znoji nemoćna da uradi bilo šta dok vrijeme teče.

Na kraju je neko sposoban potegnuo uslugu da to Ćengiz uradi kao donaciju, a zapravo će sve to biti plaćeno kroz druge oblike.

Reakcija vlasti nakon poplava je bila odlična, sve što je država imala od resursa je bilo upregnuto dole.
To što nije rašćišćeno za dan kao u filmovima je problem u našim glavama, ogromna je katastrofa dole bila.
Sva je halabuka kako država ništa nije uradila rezultirala opet sitnošićarskim interesima u smjeni lokalnog načelnika.

Ne znam kako tako naivno nasjedate na mahalaštinu iz kuhinje balavog Zahiragića.
Nacelnika su smijenili gradjani na izborima. Ne moze postenije od toga
Ko god da je bio u tom momentu na vlasti bio bi smijenjen.
Ono je bila savršena prilika za dići halabuku.
maha_xy

#3030 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by maha_xy »

dječak sa šibicama wrote: 07/01/2025 10:56 Da se ne lazemo, mozda je 1% privatnika firmu steklo radom i zalaganjem, zato i jesmo supak od drzave jer su privatnici mahom profiteri ove i one fele.

Tatin "brat" od prije rata, mufljuz bio i tada, nije ni stao rat lik firmu imao. Gradjevinsku, naravno, predrat komunjara u ratu SDA. Vec `95 dobijao poslove na tenderima, sin naslijedio biznis vozaju se skupocjena vozila i tajkunise sa vrhom drzave. Bjelasnica pod obavezno, mislim izgradnja iste. Bio goljo, niko i nista, fela Granova, to su takvi likovi. Sa tim sto "brat" nije robijao ni dana, kao gospodin neimar.

Takvi imaju robove i sluge, i takvi se bune. A svi znamo makar jednog takvog poduzetnika.

Ja imam problem sa tim sto drzava ne cepi njih, vec Niksic puni svoje bisage, preko ledja radnika. Jer ce se sve obiti o ledja nas obicnih gradjana, naravno. Kad tad.
Mi smo korumpiranio drustvo, mentalni sklop ljudi, bio poslodavac, radnik, drzava, dzaba cim imaju priliku klepaju. Poslodavci vise jer imaju prilika vise, eto nadji mi jednog postenog konobara, sta sad trebamo generalizirati da svi radnici kradu. Na tenderima ne krade samo privrednik nego i drzava, pardon onaj sto predstavlja drzavu.
Da nam bude bolje, drzava mora prvo pocistiti u svom dvoristu, kazniti sivu ekonomiju, pa tek onda kovertase, ili sve odjednom ali to je nemoguca misija.
Last edited by maha_xy on 07/01/2025 11:25, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#3031 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Isto tako, cinjenica je da danas potencijalni poduzetnik, ako zeli registrovati trgovacku firmu, samo lud bi to uradio u Zapadnom Sarajevu.

U istocnom, manji nameti, doprinosi, troskovi, radna nedelja.

Na stranu sve, cista matematika, koliko su gluposti Niksic i Mijatovic uradili u kratkom roku.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3032 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Truba »

ljudi znaci trebaju odbijati kuverte s novcima
inače pucaju redovi od firminih skauta da zaposle ljude u firmama koje ne daju plaće u kovertama
dječak sa šibicama

#3033 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

maha_xy wrote: 07/01/2025 11:16 Mi smo korumpiranio drustvo, mentalni sklop, ljudi, bio poslodavac, radnik, drzava, dzaba cim imaju priliku klepaju. Poslodavci vise jer imaju prilika vise, eto nadji mi jednog postenog konobara, sta sad trebamo generalizirati da svi radnici kradu. Na tenderima ne krade samo privrednik nego i drzava, pardon onaj sto predstavlja drzavu.
Da nam bude bolje, drzava mora prvo pcistiti u svom dvoristu, kazniti sivu ekonomiju, pa tek onda kovertase, ili sve odjednom ali to je nemoguca misija.
Sve istina, mentalitet nam je sitnosicardzijski i prevarantski, imamo tu crtu karaktera i to je neizbrisivo.
Kao sto nijedna africka drzava nikada nece biti sila, osim one jedne sa velikim brojem afrikanera, prosto jer nisu sposobni za velike stvari zbog vise razloga... tako ni BiH nikada nece biti uredjeno drustvo postenih ljudi, i nepostenih ali postenih jer se plase sankcija.
Thorgerson

#3034 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Thorgerson »

dječak sa šibicama wrote: 07/01/2025 11:16 Isto tako, cinjenica je da danas potencijalni poduzetnik, ako zeli registrovati trgovacku firmu, samo lud bi to uradio u Zapadnom Sarajevu.

Na stranu sve, cista matematika, koliko su gluposti Niksic i Mijatovic uradili u kratkom roku.
Dobro i? Jel to Istocno Sarajevo druga ili je i to nasa drzava?

Ne mozemo jebemu uzimati svu drzavu kad nam treba. A kad nam ne godi eh onda to nije nase.

Sve to je Bosna i Hercegovina.

Neka posluje ko gdje mu vise odgovara. U cemu je problem?
Styling

#3035 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Styling »

dječak sa šibicama wrote: 07/01/2025 11:16 Isto tako, cinjenica je da danas potencijalni poduzetnik, ako zeli registrovati trgovacku firmu, samo lud bi to uradio u Zapadnom Sarajevu.

Da, ali tamo nema isplate u kovertama. Tamo je bruto zagarantovan, nema sanse da prevaris drzavu.
Ozimician

#3036 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Ozimician »

Meni je zanimljivo da se neki ovdje pitaju odakle poslodavcu sa 15 radnika 4 stana i novo auto, a nije sumnjivo kako neko bez dana radnog staza ima isto takvo. :-D

Budimo realni, oni koji su do sad aktivno varali drzavu, ili jos bolje: zajedno sa drzavom (njenim predstavnicima) varali drzavu - i dalje ce varati.
Oni koji su do sad placali sve uredno po PSu, sad ce placati jos vise i to je to.
DaysleepeR

#3037 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by DaysleepeR »

Firme će lakše privući kvalitetne radnike tako što neće plaćati u koverti.

Ja sam promijenio firmu u kojoj sam imao takav status da sam mogao napraviti sranje kakvo sam htio ne bih otkaz dobio, prešao u drugu firmu u kojoj i sad radim samo radi koverte i činjenice da sam prijavljen na punu platu i da full platu dobijam na račun.
A nije da nije bila borba prvo nametnuti se a onda i opstati u novoj firmi.

I naravno da mi je vremenom u novoj firmi plata skočila skoro duplo, dok bi u ovoj kovertaškoj i dalje tavorio na istoj i dobijao platu u tri dijela.

Jebo to i takve firme a na kraju krajeva i takve radnike koji na to pristaju.
ljubijankic

#3038 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by ljubijankic »

Styling wrote: 07/01/2025 11:20

Da, ali tamo nema isplate u kovertama. Tamo je bruto zagarantovan, nema sanse da prevaris drzavu.
U istočnoj Ilidži nedjelja je neradna. U Istocnom Novom Sarajevu nedjeljom se radi do 14:00
maha_xy

#3039 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by maha_xy »

Samo da naglasim koliko je drzavna sposobna da se npr. preko kupovine nekretnine opralo na milione i milione novca od droge i drugih poslova na crno. SIPA je mogla kontrolisati notare kao sto sad radi i nikom nije bilo sumnjivo da je kupoprodajni ugovor napravljen 180.000 KM npr u gotovinj i 20.000 KM preko racuna, a svaki ugovor ide na dvije adrese na ovjeru, opcina i PUFBiH.
I sad ovdje problem 200 KM koverte, evo ako ima 3 radnika mozes ga upisati kao suvlasnika 1% i prebaciti mu sredstva kao isplatu dobiti legalno na racun.
tramvajtrojka

#3040 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 07/01/2025 10:23
DaysleepeR wrote: 07/01/2025 10:18 Za mene je ovo sve izuzetno pozitivno.

Mjesec dana top teme u državi su neradna nedjelja, zabrana pušenja i minimalna plata, a nije izdaja države, Dodik, otcjepljenje, SDA, HDZ, i sl.

Konačno ličimo na normalnu državu.
Bas sinoc o tome razmisljam.
Image
Image

Vehabijica i cavalic dva ekonomska maga :lol: :lol: :mrgreen: al vidi samo naslova kod vehabije :mrgreen:

tursko ekonomsko čudo
rani islam i pocetak kapitalizma itd.itd. :mrgreen:

Fkt. nisam znao za ovog lika do dns al vidi se da dosta forumasa sa sdf spektra uzima od njega ekonomske "cinjenice" i stavlja komentare u njegovim objavama tacno mozes primjetiti taj vjersko minderski aspekst sdaovaca protiv socijalne pravde kako šišti iz njih :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3041 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Chmoljo »

tramvajtrojka wrote: 07/01/2025 11:34

Mjesec dana top teme u državi su neradna nedjelja, zabrana pušenja i minimalna plata, a nije izdaja države, Dodik, otcjepljenje, SDA, HDZ, i sl.

Image
Image

Vehabijica i cavalic dva ekonomska maga :lol: :lol: :mrgreen: al vidi samo naslova kod vehabije :mrgreen:

tursko ekonomsko čudo

Fkt. nisam znao za ovog lika do dns al vidi se da dosta forumasa sa sdf spektra uzima od njega ekonomske "cinjenice" i stavlja komentare u njegovim objavama tacno mozes primjetiti taj vjersko minderski aspekst sdaovaca protiv socijalne pravde kako šišti iz njih :lol:
a ona sa kapicom mejk amerika grejt agen?
Mea_parvitas

#3042 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Mea_parvitas »

Ovaj Cavalic i Hadzic F. su smijesni fkt, njih nazivati nekakvim strucnjacima, sto je najgore mediji ih eksponiraju zato jer i sami sebe eksponiraju, a pravi strucnjaci uglavnom sute jbg, kic i sund u svemu prolazi, u svim slojevima drustva.
maha_xy

#3043 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by maha_xy »

Mea_parvitas wrote: 07/01/2025 11:38 Ovaj Cavalic i Hadzic F. su smijesni fkt, njih nazivati nekakvim strucnjacima, sto je najgore mediji ih eksponiraju zato jer i sami sebe eksponiraju, a pravi strucnjaci uglavnom sute jbg, kic i sund u svemu prolazi, u svim slojevima drustva.
Ne sute, imas nekoliko profesora koji su se oglasili, da je ovo dobro ovi iz Vlade bi se oglasili a ne pisali fb statuse kopirajuci podatke drugih, uz to ne znajuci ni te podatke interpretirati, Vojin ekonomski mag.
dječak sa šibicama

#3044 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Bradice, osmjesi a sva trojica kontaju kako zajebati ovu drugu dvojicu, fali im samo onaj marketing strucnjak Kucuk.
sime_cipol

#3045 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by sime_cipol »

Image
Image

tursko ekonomsko čudo

Koje je njegovo objašnjenje za inflaciju u Turskoj :D
tramvajtrojka

#3046 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 07/01/2025 11:35

Image
Image

tursko ekonomsko čudo

a ona sa kapicom mejk amerika grejt agen?
Image

Image

Pa jbt da sam na dandi i u najludjim snovima ne bih uspio spojiti sto je on spojio od fesa zastave islamske zajednice do knjige o Kosovu :lol: :lol: :lol:

Bas je zanimljiv fetis svakog desničara da pljuje po socijalnoj pravdi i jednakosti i da ga istovremeno baca na trumpa :mrgreen:
Haris.ba

#3047 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by Haris.ba »

DaysleepeR wrote: 07/01/2025 10:55

Niđe veze ta priča.

Ovo fakat nije tema, ali hajde. Pokazuje kako su cinjenice nebitne.

Vlada je izglasala debilni zakljucak kojim je dala alibi zeljeznicama da ne rade, ko biva autoceste ce praviti prugu.
Je li sda kriva sto je Niksic to stavio na vladu, a ministri izglasali?

Pravimo se malo budale.

I ja ne pricam o reakciji nakon poplava u vidu ciscenja.
Ja pricam o kucama koje se ne prave ljudima. Jos se ne zna sta i kako. Spalo na pomozi.ba

Mozda to i nije obaveza drzave. Ali, nek se kaze.

Da li ova nasa vlada igra na fazon ko u Hrvatskoj sto sramna sporost oko obnove oko Petrinje nakon zemljotresa nije dovela do smjene. Ne znam.
Ali, i u Hrvatskoj je isto ovako. Nema sanse priznati gresku kada su "nasi" u pitanju.
sime_cipol

#3048 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by sime_cipol »

Haris.ba wrote: 07/01/2025 11:52

Ovo fakat nije tema, ali hajde. Pokazuje kako su cinjenice nebitne.

Vlada je izglasala debilni zakljucak kojim je dala alibi zeljeznicama da ne rade, ko biva autoceste ce praviti prugu.
Je li sda kriva sto je Niksic to stavio na vladu, a ministri izglasali?

Pravimo se malo budale.

I ja ne pricam o reakciji nakon poplava u vidu ciscenja.
Ja pricam o kucama koje se ne prave ljudima. Jos se ne zna sta i kako. Spalo na pomozi.ba

Mozda to i nije obaveza drzave. Ali, nek se kaze.

Da li ova nasa vlada igra na fazon ko u Hrvatskoj sto sramna sporost oko obnove oko Petrinje nakon zemljotresa nije dovela do smjene. Ne znam.
Ali, i u Hrvatskoj je isto ovako. Nema sanse priznati gresku kada su "nasi" u pitanju.
Ja sam da se svima naprave kuce.
Koje su imale uredne dozvole i upisane u grunt.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3049 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by mk ultra »

konektovan wrote: 07/01/2025 11:06
mk ultra wrote: 07/01/2025 10:44
Cim SDA šišti znači da je nešto ispravno :mrgreen:
A gdje ti vidis sda? Covjek ciji je tekst nije iz sda koliko znam.
Zar faktor nije sda glasilo?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3050 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026

Post by _BataZiv_0809 »

Image
Image

tursko ekonomsko čudo

Chavalicha sam otpratio.
A za bold si sto posto u pravu :D
Post Reply