Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

nezznalicaa

#31776 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by nezznalicaa »

https://youtu.be/g52RnsMl9Ts?si=u0e_zNPhtRBGrb7o

Jel ovo samo jedna traka ide kroz tunel
Naslovnica

#31777 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by Naslovnica »

Dzontra_Volta wrote: 05/01/2025 17:24
Naslovnica wrote: 05/01/2025 15:30 Ja sam samo pisao o problemima dopune ACC tag-a vikendom preko aplikacije ali eto, kolateralne šteta valjda
Koji su problemi? Ja dopunio za Novu godinu, 1.januara,odmah mi bilo aktivno i na stanju.
Ma jučer pokušavao cijelo prijepodne da dopunim preko app, ne ide, samo vrti početni ekran
Na kraju svratim na Druvušu, kaže teta zna se desiti vikendom.
Moj komentar je bio da vjerojatno nema niko u direkciji vikendom da pritisne Enter ili resetuje šta već treba da se resetuje pa da app proradi.
Ništa ni izvinite, ništa radimo na tome, čisto uobičajeni (ne)radni dan...
:lol:
Dzontra_Volta

#31778 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by Dzontra_Volta »

nezznalicaa wrote: 05/01/2025 17:45 https://youtu.be/g52RnsMl9Ts?si=u0e_zNPhtRBGrb7o

Jel ovo samo jedna traka ide kroz tunel
Nije jedna, idu 4.
kakabanja213

#31779 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by kakabanja213 »

Naslovnica wrote: 05/01/2025 17:55
Dzontra_Volta wrote: 05/01/2025 17:24
Naslovnica wrote: 05/01/2025 15:30 Ja sam samo pisao o problemima dopune ACC tag-a vikendom preko aplikacije ali eto, kolateralne šteta valjda
Koji su problemi? Ja dopunio za Novu godinu, 1.januara,odmah mi bilo aktivno i na stanju.
Ma jučer pokušavao cijelo prijepodne da dopunim preko app, ne ide, samo vrti početni ekran
Na kraju svratim na Druvušu, kaže teta zna se desiti vikendom.
Moj komentar je bio da vjerojatno nema niko u direkciji vikendom da pritisne Enter ili resetuje šta već treba da se resetuje pa da app proradi.
Ništa ni izvinite, ništa radimo na tome, čisto uobičajeni (ne)radni dan...
:lol:
Pitanje je do cega je tu problem. Procitah ovaj tvoj post hajde rekoh da vidim, niti meni ne radi. Isyovremeno moja zena bez provlema nadoplatula na svom telefonu??
Bumerang

#31780 Re: BiH. Entitet Federacija BiH Izgradnja Autoputeva i Ekologija

Post by Bumerang »

Image

Image
Last edited by Bumerang on 06/01/2025 00:01, edited 1 time in total.
Bumerang

#31782 Re: BiH. Entitet Federacija BiH Izgradnja Autoputeva i Ekologija

Post by Bumerang »

Image

Haris.ba wrote: 04/01/2025 15:14
JoseMujica wrote: 04/01/2025 15:01 ček Hare jel ovo što Srbija pravi dio one turske brze ceste što su sa Brkom dogovarali?
Image

Image

Od ovoga Srbija vec pravi most preko Save i spoj sa autoputem od Race (sjever Bijeljine), zavrsila je brzu cestu do Loznice, i planira dole izmedju Sepka i Janje da ide novi most. I tu prelazi u BiH juzno od Bjeljine.
Time djelimicno rjesava i Zvornik (a svakako su planirali do Malog Zvornika brzu cestu od Loznice).

Oko Bijeljine na teritoriji BiH se sporo gradi, ali se gradi cesta.
Mislim da su iz entiteta RS vec dogovorili sa Brcacima kuda ce prolaziti autoput.
Ovi iz TK ne znaju kuda ce trasa ici, a da ne pricam da jos nisu sa Brcacima ista dogovorili kuda i sta ce se kopcati.

Beograd Pozega je zavrsen. Radi se Pozega Uzice - skretanje za Zlatibor.
Poslije toga ce krenuti prema Visegradu. Nece zuriti jer ni mi nis o nista zapoceli. A, i kosta zbog tunela.
Bumerang

#31783 Re: BiH. Entitet R. Srpska. Izgradnja Autoputeva i Ekologija

Post by Bumerang »

Image
Haris.ba wrote: 04/01/2025 15:14
JoseMujica wrote: 04/01/2025 15:01 ček Hare jel ovo što Srbija pravi dio one turske brze ceste što su sa Brkom dogovarali?
Image

Image

Od ovoga Srbija vec pravi most preko Save i spoj sa autoputem od Race (sjever Bijeljine), zavrsila je brzu cestu do Loznice, i planira dole izmedju Sepka i Janje da ide novi most. I tu prelazi u BiH juzno od Bjeljine.
Time djelimicno rjesava i Zvornik (a svakako su planirali do Malog Zvornika brzu cestu od Loznice).

Oko Bijeljine na teritoriji BiH se sporo gradi, ali se gradi cesta.
Mislim da su iz entiteta RS vec dogovorili sa Brcacima kuda ce prolaziti autoput.
Ovi iz TK ne znaju kuda ce trasa ici, a da ne pricam da jos nisu sa Brcacima ista dogovorili kuda i sta ce se kopcati.

Beograd Pozega je zavrsen. Radi se Pozega Uzice - skretanje za Zlatibor.
Poslije toga ce krenuti prema Visegradu. Nece zuriti jer ni mi nis o nista zapoceli. A, i kosta zbog tunela.
mayab

#31784 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by mayab »

Znači , dobro je to ... :mrgreen:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#31785 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by mk ultra »

Dobro nego kako, sve ispod 40g bi bilo obaranje sveckog rekorda
So What!

#31786 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by So What! »

Ali sve se doktori pišanja po svemu javljaju, to mi nekako bude najzanimljivije kad skotnam da jedno pet do deset istih likova pišu isto i tako ukrug.
mk ultra

#31787 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by mk ultra »

So What! wrote: 06/01/2025 16:48 Ali sve se doktori pišanja po svemu javljaju, to mi nekako bude najzanimljivije kad skotnam da jedno pet do deset istih likova pišu isto i tako ukrug.
Eto nek si ti doktor pozitive

Hoces li da ti ja izvlacim lazne rokove iz postova ili ces ti? :lol:

Mislim nije do tebe ne ziđeš ti, ali nemoj molim te ni pravdati date idiotluke

Pa vozim se neki dan od zadra do bijace
250km ceste
Samo mi nemoj reci da je teren laksi :(
So What!

#31788 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by So What! »

mk ultra wrote: 06/01/2025 17:15
So What! wrote: 06/01/2025 16:48 Ali sve se doktori pišanja po svemu javljaju, to mi nekako bude najzanimljivije kad skotnam da jedno pet do deset istih likova pišu isto i tako ukrug.
Eto nek si ti doktor pozitive

Hoces li da ti ja izvlacim lazne rokove iz postova ili ces ti? :lol:

Mislim nije do tebe ne ziđeš ti, ali nemoj molim te ni pravdati date idiotluke

Pa vozim se neki dan od zadra do bijace
250km ceste
Samo mi nemoj reci da je teren laksi :(
Pa ne obećavam ja rokove, ja prvi tvrdim da za ovo treba još 10-12 godina minimalno. Realno ko je to mogao izaći 2000. godine i reći, ljudi ovo će generacije praviti, nemamo mi para ovo u komadu da napravimo. Apsolutno je logično i svojstveno političarima da su svi odreda lagali rokove, svako normalan je mogao zaključiti da će se brdovitom Bosnom i Hercegovinom dugo autoput praviti.

U BiH imaš 250 km autoceste, a trenutno imaš preko 100 km autoceste u izgradnji u BiH, poenta je da vas se većina pravi ludo i odbija računati kilometre od Doboja do Gradiške kao autoput kroz BiH, iako je to 110 km u komadu.

Što se tiče tih 250 km koje si ti prešao, Hrvatska dobila kredit koji mi nikada ne bi mogli dobiti, na osnovu činjenice da su turistička zemlja kalibra kojeg mi nikada nećemo biti, i provukli ne tako tehnički složen autoput, za kojeg su imali nekakve temelje i početne dionice iz SFRJ već izgrađene, da bi povezali svoja ljetovališta. Autocesta Dalmatina je složenošću i terenom koji prolazi vic za ovo što mi imamo, samo slijep čovjek može ignorisati da će 20% koridora Vc u BiH prolaziti kroz tunele ili pod zemljom, pa jebote gdje ima takav autoput u Evropi.

I za ove koji su pitali, gdje se autoput gradio 40 godina, većina vas je živjelo u zemlji gdje se gradio, Autoput Bratstva i Jedinstva, službeno je dobio posljednju dionicu u Makedoniji, Demir Kapija - Smokvica, 2018. godine, a izgradnja je započela 50ih godina. Ko je mogao u to vrijeme izaći i pitati, a kad će to biti završeno, a kako je Austrija završila prije i sl.
drug_profi

#31789 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by drug_profi »

Pusti pricu suplju.
Ovo je moglo i moralo brze.
Fadilova vlada napustila skroz projekat.
mk ultra

#31790 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by mk ultra »

So What! wrote: 06/01/2025 23:01

Pa ne obećavam ja rokove, ja prvi tvrdim da za ovo treba još 10-12 godina minimalno. Realno ko je to mogao izaći 2000. godine i reći, ljudi ovo će generacije praviti, nemamo mi para ovo u komadu da napravimo. Apsolutno je logično i svojstveno političarima da su svi odreda lagali rokove, svako normalan je mogao zaključiti da će se brdovitom Bosnom i Hercegovinom dugo autoput praviti.

U BiH imaš 250 km autoceste, a trenutno imaš preko 100 km autoceste u izgradnji u BiH, poenta je da vas se većina pravi ludo i odbija računati kilometre od Doboja do Gradiške kao autoput kroz BiH, iako je to 110 km u komadu.

Ako se nesto ne promijeni nece ovim tempom ni za 40g

https://www.klix.ba/biznis/privreda/hrv ... /250107005

Sta mislis ko ce prije, Mostar sjever - Bijaca ili ovo? :lol:
Ne racunam tunel prenj, to nisu ni zakopali

Finansiranje vise nije upitno sa akcizama kojih ima samo u 2023 15MLRD KM
Al eto, nastavi da mislis da je sve ispravno
Jbg
Dzontra_Volta

#31791 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by Dzontra_Volta »

mk ultra wrote: 07/01/2025 07:18
So What! wrote: 06/01/2025 23:01

Ako se nesto ne promijeni nece ovim tempom ni za 40g

Jbg
Da smo mi počeli praviti Jadransko-jonsku, ne bi oni o ovome ni razmišljali. Ali znaju kakvi smo mi sa brzinama gradnje.
So What!

#31792 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by So What! »

drug_profi wrote: 06/01/2025 23:11 Pusti pricu suplju.
To je istina, sest godina niz vodu.
mk ultra wrote: 07/01/2025 07:18Ako se nesto ne promijeni nece ovim tempom ni za 40g

Jbg
Tempo je odličan od starta decenije, kako je bio loš od sredine prošle decenije. Prvi puta u historiji se radi na dionici od 21 km, imamo praktično riješenu situaciju južno od Mostara, nakon deset godina natezanja, nekakve tendere u pogonu za Mostarsku obilaznicu i Prenj, što je zaista bio sci-fi dio koridora Vc kroz BiH.

Ovo do Dubrovnika nije šala, da budem iskren niti su mi jasni motivi, niti mi je jasno odakle će izvući toliko lovu za taj projekat, pogotovo kada se uzme da su napravili Pelješki most. Ako počnu ovo graditi, ovo će biti zaista najsloženiji saobraćajni projekat u historiji Hrvatske, neka im je sretno s tim. I to ovo je cijena samo do Dubrovnika, ne spominje se kako bi gradili dalje, plus uključuje planove da idu preko Neuma.

Ali ako se uhvate u koštac s ovim, ne sumnjam da bi mogli kroz 8 do 10 godina ovo završiti.
Last edited by So What! on 07/01/2025 08:51, edited 1 time in total.
mk ultra

#31793 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by mk ultra »

So What! wrote: 07/01/2025 07:28
mk ultra wrote: 07/01/2025 07:18Ako se nesto ne promijeni nece ovim tempom ni za 40g

Jbg
Tempo je odličan od starta decenije, kako je bio loš od sredine prošle decenije. Prvi puta u historiji se radi na dionici od 21 km, imamo praktično riješenu situaciju južno od Mostara, nakon deset godina natezanja, nekakve tendere u pogonu za Mostarsku obilaznicu i Prenj, što je zaista bio sci-fi dio koridora Vc kroz BiH.

Ovo do Dubrovnika nije šala, da budem iskren niti su mi jasni motivi, niti mi je jasno odakle će izvući toliko lovu za taj projekat, pogotovo kada se uzme da su napravili Pelješki most. Ako počnu ovo graditi, ovo će biti zaista najsloženiji saobraćajni projekat u historiji Hrvatske, neka im je sretno s tim. I to ovo je cijena samo do Dubrovnika, ne spominje se kako bi gradili dalje, plus uključuje planove da idu preko Neuma.

Ali ako se uhvate u koštac s ovim, ne sumnjam da bi mogli kroz 8 do 10 godina ovo završiti.
Ako budemo zivi i zdravi za 5-6g, sacuvaj post

HR ce imati spoj sa Dubrovnikom, mi u najboljem slucaju do pola Mostar Jug - Bijaca
drug_profi

#31794 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by drug_profi »

I ovo onda obesmišljava JJAC. I propustićemo priliku da postanemo tranzitna zemlja za jug evrope.
Tačno bi imalo smisla uletiti sa ponudom da se put gradi kroz BiH uz podjelu troškova, pa čak možda i koncesiju neku ponuditi Hrvatskoj.
Last edited by drug_profi on 07/01/2025 09:10, edited 1 time in total.
dr_Evil

#31795 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by dr_Evil »

So What! wrote: 07/01/2025 07:28

Jbg

Evo da te razocaram, hocemo li kvota 10 da nemas rijesenu situaciju juzno od Mostara :)
So What!

#31796 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by So What! »

Teška glupost u režiji Vlade FBiH, prekasno se pristupilo ovom, sa hercegovačke strane je i lakši teren i gotovo je nenaseljeno.

Drugi projekat, za koji nema opravdanja je dionica Lašva - Nević Polje, 24 kilometara, izgrađena jedna dionica, s jednom se pate kako udovoljiti lokalcima, ostale tri niko i ne spominje.
Haris.ba

#31797 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by Haris.ba »

drug_profi wrote: 07/01/2025 09:08 I ovo onda obesmišljava JJAC. I propustićemo priliku da postanemo tranzitna zemlja za jug evrope.
Tačno bi imalo smisla uletiti sa ponudom da se put gradi kroz BiH uz podjelu troškova, pa čak možda i koncesiju neku ponuditi Hrvatskoj.
Nece smetati ti autoputevi jedan drugom.
Za jonski ti je bitna Crna Gora, ne Hrvatska.

A, zbog sengena Hrvatskoj treba ova cesta.
Ovaj dio sto su ostavili da moze preko Neuma njima je reda radi. A, i oni to shvataju hrvatskim teritorijem (pa to i javno govore na primjeru gasovoda).
drug_profi

#31798 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by drug_profi »

Haris.ba wrote: 07/01/2025 09:20
drug_profi wrote: 07/01/2025 09:08 I ovo onda obesmišljava JJAC. I propustićemo priliku da postanemo tranzitna zemlja za jug evrope.
Nece smetati ti autoputevi jedan drugom.
Za jonski ti je bitna Crna Gora, ne Hrvatska.

A, zbog sengena Hrvatskoj treba ova cesta.
Ovaj dio sto su ostavili da moze preko Neuma njima je reda radi. A, i oni to shvataju hrvatskim teritorijem (pa to i javno govore na primjeru gasovoda).
Ma kako neće smetati. Ko god putuje iz Albanije ili Grčke prema Italiji, Francuskoj, Španiji ići će na Dubrovnik. Jedna granica manje.
Haris.ba

#31799 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by Haris.ba »

drug_profi wrote: 07/01/2025 09:49 Ma kako neće smetati. Ko god putuje iz Albanije ili Grčke prema Italiji, Francuskoj, Španiji ići će na Dubrovnik. Jedna granica manje.
Pa kazem. Nema nama sengena jos za minimalno 20-30 godina.
Ta dva autoputa imaju skroz drugacije ciljeve.
drug_profi

#31800 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by drug_profi »

Haris.ba wrote: 07/01/2025 10:09
drug_profi wrote: 07/01/2025 09:49 Ma kako neće smetati. Ko god putuje iz Albanije ili Grčke prema Italiji, Francuskoj, Španiji ići će na Dubrovnik. Jedna granica manje.
Pa kazem. Nema nama sengena jos za minimalno 20-30 godina.
Ta dva autoputa imaju skroz drugacije ciljeve.
Opet te ne kontam. Kako neće smetati jer JJAC postaje besmislen kroz BiH. Zašto bi ga pravili kad neće generisati više taj promet. Tu će onda nama trebati samo neka magistrala tipa ove Neumske.
Post Reply