snijeg je pao, bilo se napoljuskafiskafsnjak wrote: ↑05/01/2025 18:21Necu da nasjedam na ove jeftine berlinske foreRockefeller wrote: ↑05/01/2025 17:27 @skafiskafsnjak
jao, pa vi juznjaci ste opasna ekipa.. kakve su ovo provokacije?![]()
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- Rockefeller
#22976 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- Ozimician
#22977 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Znaci gotovo. Cestitam.sehohari wrote: ↑05/01/2025 18:1523. sam bio sve zajedno 10 dana, jer sam imao državni, valjalo je nadoknaditi![]()
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
-
komsinica_s_drugog
#22979 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Neces vjerovat, i ja sam sad na trecem
- skafiskafsnjak
#22980 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Gdje su vrata? U mene u sredinikomsinica_s_drugog wrote: ↑05/01/2025 20:21Neces vjerovat, i ja sam sad na trecem![]()
-
komsinica_s_drugog
#22981 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
I moja
S jedne strane baba, s druge Albanci 
- skafiskafsnjak
#22982 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
E u mene baba i deda, s druge Indijci
- Rockefeller
#22983 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
smrdi li haustor
- TAFKAP
#22984 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Zavisi s kojeg sprata dolaziš...
- skafiskafsnjak
#22985 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Joj kad Indijci kuhaju, katastrofaRockefeller wrote: ↑06/01/2025 15:03smrdi li haustor
- Digla_da_kreci
#22986 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ko je ono neki dan ovdje pricao kad ti se Indijci dosele u zgradu, bolje ti je da se pakujes i selis, od curryja smrdis ko da s njima zivis u stanu. 
- eluna
#22987 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
vala, ponekad smrdi i kad su ti ex jugosi komsije ........... ne od curry-ja, ali svejedno - smrdiDigla_da_kreci wrote: ↑06/01/2025 15:14 Ko je ono neki dan ovdje pricao kad ti se Indijci dosele u zgradu, bolje ti je da se pakujes i selis, od curryja smrdis ko da s njima zivis u stanu.![]()
- skafiskafsnjak
#22988 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma generalno, ko cigani. Ostavi smece ispred vrata po citav dan … a smece bacamo 3m od vrata.Digla_da_kreci wrote: ↑06/01/2025 15:14 Ko je ono neki dan ovdje pricao kad ti se Indijci dosele u zgradu, bolje ti je da se pakujes i selis, od curryja smrdis ko da s njima zivis u stanu.![]()
-
Karikaturist
#22989 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
To tukne na najjace..eluna wrote: ↑06/01/2025 15:20vala, ponekad smrdi i kad su ti ex jugosi komsije ........... ne od curry-ja, ali svejedno - smrdiDigla_da_kreci wrote: ↑06/01/2025 15:14 Ko je ono neki dan ovdje pricao kad ti se Indijci dosele u zgradu, bolje ti je da se pakujes i selis, od curryja smrdis ko da s njima zivis u stanu.![]()
- Bullet Tooth Tony
#22990 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Digla_da_kreci wrote: ↑06/01/2025 15:14 Ko je ono neki dan ovdje pricao kad ti se Indijci dosele u zgradu, bolje ti je da se pakujes i selis, od curryja smrdis ko da s njima zivis u stanu.![]()
- stubrijez
#22991 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja sam reko... i smrdi. I iz njih izbija brate curry kroz kozu i sa ruku ne mozes ti ono oprat a rukama jedu pa jos gore. Bude i kod zema gulas i grah al to je nista za ove... Jebeno ko je blizu, ja trenutno nisam sreca.eluna wrote: ↑06/01/2025 15:20vala, ponekad smrdi i kad su ti ex jugosi komsije ........... ne od curry-ja, ali svejedno - smrdiDigla_da_kreci wrote: ↑06/01/2025 15:14 Ko je ono neki dan ovdje pricao kad ti se Indijci dosele u zgradu, bolje ti je da se pakujes i selis, od curryja smrdis ko da s njima zivis u stanu.![]()
- Rugafet
#22992 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Najjače sto ili su doktori ili prodaju parfeme. Barem u USA je tako
-
Hendrix
#22993 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Indijci ce sjebati zapad kad tad. Gdje oni dodju u firmu i u HR to je gotova prica. Zaposljavaju samo svoje, uzimaju pinku za posao i tako redom dok odjednom pola firme indijci. Ti ljudi dolaze iz zemlje gdje je prezivljavanje na prvom mjestu. Sve ostalo, kultura, bontom, civilizovano ponasanje...to je po strani. Razumijem ih, jbg 2 milijarde ljudi i borba za posao i zivot.
Ja necu nikada zaboraviti cekam lift u Dubaiu, ja sam stojim tu, ogroman lobi zgrade, lift moze 20 ljudi primiti. Dolazi indijac i progura se ispred mene da udje. Dvojica nas...lift moze 20 primiti...on se gura da prodje prvi i ono kao ne vidi mene. To je vise genetski kod njih. Guraj preko reda i tako rade i na poslu. Samo govore yes no problem i onda noz u ledja.
Ja necu nikada zaboraviti cekam lift u Dubaiu, ja sam stojim tu, ogroman lobi zgrade, lift moze 20 ljudi primiti. Dolazi indijac i progura se ispred mene da udje. Dvojica nas...lift moze 20 primiti...on se gura da prodje prvi i ono kao ne vidi mene. To je vise genetski kod njih. Guraj preko reda i tako rade i na poslu. Samo govore yes no problem i onda noz u ledja.
- hatemondays
#22994 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Vrlo su blizu tom cilju, nas klokane su totalno promijenili. Prije je to bilo voza taxi poneki doktor i to je to a sada svaka drzavna firma puna njih. Skoro svaki doktor i medicinska sestra su oni. Odes u banku za loan Indijac. A kad treba trositi e tu mrka kapa, zato su zuti milion godina ispred njih. neki dan u red ispred Hermesa sve zuti , ljudi zarada ali brate i kupuju. Ovi samo stekaju i sire se, dok su ispod tebe samo se keze ako su iznad dani su ti vec odbrojani , valja rodjaka uvaliti. Vidim sad se i USA talasa oko nake vize za njih sve satro protiv migranata a kad treba Indijce dovesti to je ok. Kao radnici su obicni racku, zaposljavaju ih samo zato sto jeftini, sute i ne pitaju za radno vrijeme. Kad vidim onu Muskovu seficu HR (ona mu je glavna head hunter) ovo malo kose mi opadne, toliko prepotetnosti u jednom insanu konta covjek sisla boginja na zemlju.Hendrix wrote: ↑06/01/2025 22:56 Indijci ce sjebati zapad kad tad. Gdje oni dodju u firmu i u HR to je gotova prica. Zaposljavaju samo svoje, uzimaju pinku za posao i tako redom dok odjednom pola firme indijci. Ti ljudi dolaze iz zemlje gdje je prezivljavanje na prvom mjestu. Sve ostalo, kultura, bontom, civilizovano ponasanje...to je po strani. Razumijem ih, jbg 2 milijarde ljudi i borba za posao i zivot.
- ultima_palabra
#22995 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Hendrix wrote: ↑06/01/2025 22:56 Indijci ce sjebati zapad kad tad. Gdje oni dodju u firmu i u HR to je gotova prica. Zaposljavaju samo svoje, uzimaju pinku za posao i tako redom dok odjednom pola firme indijci. Ti ljudi dolaze iz zemlje gdje je prezivljavanje na prvom mjestu. Sve ostalo, kultura, bontom, civilizovano ponasanje...to je po strani. Razumijem ih, jbg 2 milijarde ljudi i borba za posao i zivot.
- jeza u ledja
#22996 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pausalna vam je ta prica o Indijcima skroz.
Jesu mnogi rasisti, i jesu mnogi kako bih rekao "klasisti" ili "kastisti", i jest tacno je da neki znaju danfat na curry. Smrdim i ja kad ga pravim kuci.
No ove ostale stvari nidze veze. Ja imam jako dobre prijatelje Indijce, a mislim da sam u zivotu upoznao i druzio se sa preko 100 njih. Bio sam tamo isto neko vrijeme. Znam i mnoge iz druge/trece generacije.
Nikad mi nije palo na pamet ni da se nesto specijalno laktaju ni da guraju jedni druge ista vise od bilo kojih drugih imigranata. U stvari za ovo drugo, naveo bih mnoge druge u tome prije njih (Kineze recimo, ali i nase ljude definitivno).
Ima ih raznoraznih tako da je glupo praviti neke generalizacije. No samo cu reci da u Americi medju elitom nesrazmjerno kotiraju Indijci (isto je i u UK). Znaci doktori, naucnici, uticajni ljudi u privredi i politici. Prije cu sresti doktora Indijca nego bilo kojeg drugog imigranta. U muzeju umjetnosti cu prije sresti Indijca nego nekog Balkanca sigurno.
Od ovih kako da kazem koji nisu bas krema drustva, tj. iz neke inzinjerske klase, prije bih se s njima druzio nego sa vecinom drugih Azijaca, vise su raja i vise se uklapaju u Zapad.
Jesu mnogi rasisti, i jesu mnogi kako bih rekao "klasisti" ili "kastisti", i jest tacno je da neki znaju danfat na curry. Smrdim i ja kad ga pravim kuci.
No ove ostale stvari nidze veze. Ja imam jako dobre prijatelje Indijce, a mislim da sam u zivotu upoznao i druzio se sa preko 100 njih. Bio sam tamo isto neko vrijeme. Znam i mnoge iz druge/trece generacije.
Nikad mi nije palo na pamet ni da se nesto specijalno laktaju ni da guraju jedni druge ista vise od bilo kojih drugih imigranata. U stvari za ovo drugo, naveo bih mnoge druge u tome prije njih (Kineze recimo, ali i nase ljude definitivno).
Ima ih raznoraznih tako da je glupo praviti neke generalizacije. No samo cu reci da u Americi medju elitom nesrazmjerno kotiraju Indijci (isto je i u UK). Znaci doktori, naucnici, uticajni ljudi u privredi i politici. Prije cu sresti doktora Indijca nego bilo kojeg drugog imigranta. U muzeju umjetnosti cu prije sresti Indijca nego nekog Balkanca sigurno.
Od ovih kako da kazem koji nisu bas krema drustva, tj. iz neke inzinjerske klase, prije bih se s njima druzio nego sa vecinom drugih Azijaca, vise su raja i vise se uklapaju u Zapad.
-
detroit-mercy
#22997 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Amerika daje vize mahom ovim skolovanim inzinjeri, doktori, IT i sl. Odes u Kanadu, druga prica ,sve i jedan donut shop, Indijcijeza u ledja wrote: ↑07/01/2025 18:33 Pausalna vam je ta prica o Indijcima skroz.
- stubrijez
#22998 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ti se s njima druzis, usao si u kliku, pristran... nisi kompetentanjeza u ledja wrote: ↑07/01/2025 18:33 Pausalna vam je ta prica o Indijcima skroz.
- jeza u ledja
#22999 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jedem curry i ne stidim se toga.

- jeza u ledja
#23000 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Neces mi vjerovati, ali imam prijatelja indijskog porijekla i u Kanadi (iz Kanade). Imaju PhD (drustvene naukedetroit-mercy wrote: ↑07/01/2025 19:38Amerika daje vize mahom ovim skolovanim inzinjeri, doktori, IT i sl. Odes u Kanadu, druga prica ,sve i jedan donut shop, Indijcijeza u ledja wrote: ↑07/01/2025 18:33 Pausalna vam je ta prica o Indijcima skroz.
Od ovih kako da kazem koji nisu bas krema drustva, tj. iz neke inzinjerske klase, prije bih se s njima druzio nego sa vecinom drugih Azijaca, vise su raja i vise se uklapaju u Zapad., vozaci Indijci, u Kandi u ugalvnom radnicka klasa.
To sto si napisao jednostavno nije tacno. Indijci su jedni od najuspjesnijih imigrantskih grupa u Kanadi. U vladi Kanade sjedi 5 ministara indijskog porijekla (u usporedbi na primjer nema nijednog Kineza). To mi bas ne lici na populaciju vozaca i donut shopova.
Uostalom proguglas "which immigrant groups in canada are wealthiest" i izbaci ti:
"People of South Korean, Chinese and South Asian extraction tend to be the top earners in Canada, broadly speaking. Latin-American and Black people are often among the lowest"
Evo i link:
https://vancouversun.com/opinion/column ... -education
U drugim zemljama engleskog govornog podrucja je vrlo slicno, ako ne i izrazenije (britanski doskorasnji premijer, ministrica vanjskih poslova, irski premijer). Doskorasnji prvi premijer Skotske te trenutni gradonacelnik Londona su ako se ne varam pakistanskog porijekla.
U ostatku EU ne znam kako je stanje.