To ono kad su Hrvati pokusavali dokazati da se razlikuju od Srba pa dokazali da zapravo nisu Hrvati?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑06/01/2025 11:46Nije vec i turci imaju svoju mitomaniju i vise vole izmislit da mu je predak nekada dosao s Fatihom u Bosnu pa kad je pala vratili se.Mozda ima i istine ali nisu vecinaTvrtko II Kotromanić wrote: ↑06/01/2025 11:41nidje vezeVjecita_zavrzlama wrote: ↑06/01/2025 11:37
A turci koji su dosli iz bosne u tursku za vrijeme austrougarske opet mnogi tvrde da su dosli u Bosni za vrijeme osvajanja pa se vratili ponovo kasnije padom osmanlija.Nacionalizam im je jak pa tako mnogi tumace kako im pase
Isto se moze reci i za to bosnjacki musliman u Budimpesti
Jedna takva turkinja kad uradila my heritage koji pokazao da ima dosta bosnjackih i albanskih gena samo rekla ma taj my heritage je sranje![]()
Zaboravljeni Bošnjaci države Kosovo, Albanije, Turske, Bugarske, j. i sj. Sandzaka
- dr_Evil
#501 Re: Zaboravljeni Bošnjaci države Kosovo, Albanije, Turske, Bugarske, j. i sj. Sandzaka
-
Vjecita_zavrzlama
#502 Re: Zaboravljeni Bošnjaci države Kosovo, Albanije, Turske, Bugarske, j. i sj. Sandzaka
Zar nisu svojevremeno tvrdili da su iz Irana?dr_Evil wrote: ↑06/01/2025 11:50To ono kad su Hrvati pokusavali dokazati da se razlikuju od Srba pa dokazali da zapravo nisu Hrvati?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑06/01/2025 11:46Nije vec i turci imaju svoju mitomaniju i vise vole izmislit da mu je predak nekada dosao s Fatihom u Bosnu pa kad je pala vratili se.Mozda ima i istine ali nisu vecina
Jedna takva turkinja kad uradila my heritage koji pokazao da ima dosta bosnjackih i albanskih gena samo rekla ma taj my heritage je sranje![]()
Odlicna je ona studija bila!
- dr_Evil
#503 Re: Zaboravljeni Bošnjaci države Kosovo, Albanije, Turske, Bugarske, j. i sj. Sandzaka
Oh da, kad su Tudjmanu u Iranu pokazali sahovnicu koju su ponijeli Hrvati sa sobom, a on brze bolje na telefon pa zovne Aleksandra Durmana da se pohvali, a ovaj mu rece "poselami Irance i reci im da mi imamo svoju sahovnicu u Vucedolu mnogo stariju od njihove".Vjecita_zavrzlama wrote: ↑06/01/2025 11:53Zar nisu svojevremeno tvrdili da su iz Irana?dr_Evil wrote: ↑06/01/2025 11:50To ono kad su Hrvati pokusavali dokazati da se razlikuju od Srba pa dokazali da zapravo nisu Hrvati?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑06/01/2025 11:46
Nije vec i turci imaju svoju mitomaniju i vise vole izmislit da mu je predak nekada dosao s Fatihom u Bosnu pa kad je pala vratili se.Mozda ima i istine ali nisu vecina
![]()
Pa valjda i to je dokaz da Hrvati nisu Hrvati, otkud sahovnice prije dolaska Hrvata
Luda kuca je nas Balkan
-
zposao
#504 Re: Zaboravljeni Bošnjaci države Kosovo, Albanije, Turske, Bugarske, j. i sj. Sandzaka
Na koju studiju misliš?dr_Evil wrote: ↑06/01/2025 11:50To ono kad su Hrvati pokusavali dokazati da se razlikuju od Srba pa dokazali da zapravo nisu Hrvati?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑06/01/2025 11:46Nije vec i turci imaju svoju mitomaniju i vise vole izmislit da mu je predak nekada dosao s Fatihom u Bosnu pa kad je pala vratili se.Mozda ima i istine ali nisu vecina
- dr_Evil
#505 Re: Zaboravljeni Bošnjaci države Kosovo, Albanije, Turske, Bugarske, j. i sj. Sandzaka
https://www.draganprimorac.com/hr/medij ... do-istine/zposao wrote: ↑06/01/2025 14:43Na koju studiju misliš?dr_Evil wrote: ↑06/01/2025 11:50To ono kad su Hrvati pokusavali dokazati da se razlikuju od Srba pa dokazali da zapravo nisu Hrvati?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑06/01/2025 11:46
Nije vec i turci imaju svoju mitomaniju i vise vole izmislit da mu je predak nekada dosao s Fatihom u Bosnu pa kad je pala vratili se.Mozda ima i istine ali nisu vecina
OD wanna be predsjednika
Ja se naravno slazem sa njim
-
NediM17
#506 Re: Zaboravljeni Bošnjaci države Kosovo, Albanije, Turske, Bugarske, j. i sj. Sandzaka
Evo nam jedne lijepe Bošnjakinje sa Kosova.
https://www.instagram.com/duda.balje/
https://www.google.com/search?q=luis+du ... wr26k,st:0
https://www.instagram.com/duda.balje/
https://www.google.com/search?q=luis+du ... wr26k,st:0
-
zposao
#507 Re: Zaboravljeni Bošnjaci države Kosovo, Albanije, Turske, Bugarske, j. i sj. Sandzaka
Pročito i opet mi ništa jasno nije ko da i nisamdr_Evil wrote: ↑06/01/2025 14:57https://www.draganprimorac.com/hr/medij ... do-istine/
OD wanna be predsjednika![]()
Ja se naravno slazem sa njim![]()
- dr_Evil
#508 Re: Zaboravljeni Bošnjaci države Kosovo, Albanije, Turske, Bugarske, j. i sj. Sandzaka
Jednostavno kaze covjek da stanovnistvno nasih prostora je vecinom isto kao sto je bilo prije stoljeca sedmog
Sto ce reci da Hrvati, nisu Hrvati(Tuga, a i Buga su izgleda odmah u krevet kakvom zgodnom mrkom uletile), a po lokalnim studijama ni Bosnjaci nisu Bosnjaci, nego smo(svi) vecinom braca Iliri
I zato Troja u Gabeli, a mi Hercegovci i dalje plesemo Trojanac
-
zposao
#509 Re: Zaboravljeni Bošnjaci države Kosovo, Albanije, Turske, Bugarske, j. i sj. Sandzaka
Pa to jedino i ima smisla.
Suludo mi je uopće vjerovati da je nečija genetika ovdje odvojena od drugih. Izmiješani svi ko brašno.
Jedino se kolektivno može pratiti genetika ovih prostora.
Izvlačiti iz genetike potvrdu etno-nacionalnog bivstvovanja mi je smjehotresno
Suludo mi je uopće vjerovati da je nečija genetika ovdje odvojena od drugih. Izmiješani svi ko brašno.
Jedino se kolektivno može pratiti genetika ovih prostora.
Izvlačiti iz genetike potvrdu etno-nacionalnog bivstvovanja mi je smjehotresno
- dr_Evil
#510 Re: Zaboravljeni Bošnjaci države Kosovo, Albanije, Turske, Bugarske, j. i sj. Sandzaka
Sad se zaHebavamo, ali dobra je fora
Posto je Troja bila u Gabeli, a ovi lafo Grci se borili protiv Trojanaca, sto se zovu Trojanci? Da nisu neka trojica imala Dayton?