Ukrajina

apsidejzi

#212826 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Odlican intevju. Ostalo mi je jos sat vremena da pregledam. Stav Zelenskog je da rat nece stati dok ukrajina ne bude snazna. Putin razumije samo silu. Napravite ukrajinu jakom i Putin ce stati. Njegov prijedlog je ono sto sam ja ranije pisao: Ovaj slobodni dio ukrajine ulazi u nato i uzimaju se ruskih 300 milijardi u zapadnim bankama da se ukrajini kupi oruzje kako bi se rusija odvratila. Ako se kojim slucajem potpise primirje, Putin ce cekati 4 godine Trumpovog mandata i svu ekonomiju pretvoriti u ratnu ekonomiju te ponovo poceti rat 2029-e kad Trump ode sa vlasti. Samo tada, imace mnogo vojnika i mnogo novog oruzja, naucice na greskama iz 2022 i mnogo pametnije odraditi posao. Nakon Ukrajine nastupa opsti rat u Evropi. Ukrajina ima 980.000 vojnika i ni jedna druga drzava u evropi nema ni blizu toliko.

Njegov stav je da ako se Putin ne savlada sad, eto nam velikog rata za pet godina. Ja definitivno dijelim taj stav.

drug_profi

#212827 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Većina nas ovdje dijeli isto mišljenje, ali bitno je samo da li Pentagon, London, Paris i Brisel isto misle.
JovicSA

#212828 Re: Ukrajina

Post by JovicSA »

tramvajtrojka wrote: 06/01/2025 00:16 Image

Vogošćanska ljepotica :kiss: :kiss: :mrgreen: svjeza sa trake 24 godiste 8-)
Lijepo je za vidjeti... :thumbup:
Point.

#212829 Re: Ukrajina

Post by Point. »

apsidejzi wrote: 06/01/2025 09:12 Odlican intevju. Ostalo mi je jos sat vremena da pregledam. Stav Zelenskog je da rat nece stati dok ukrajina ne bude snazna. Putin razumije samo silu. Napravite ukrajinu jakom i Putin ce stati. Njegov prijedlog je ono sto sam ja ranije pisao: Ovaj slobodni dio ukrajine ulazi u nato i uzimaju se ruskih 300 milijardi u zapadnim bankama da se ukrajini kupi oruzje kako bi se rusija odvratila. Ako se kojim slucajem potpise primirje, Putin ce cekati 4 godine Trumpovog mandata i svu ekonomiju pretvoriti u ratnu ekonomiju te ponovo poceti rat 2029-e kad Trump ode sa vlasti. Samo tada, imace mnogo vojnika i mnogo novog oruzja, naucice na greskama iz 2022 i mnogo pametnije odraditi posao. Nakon Ukrajine nastupa opsti rat u Evropi. Ukrajina ima 980.000 vojnika i ni jedna druga drzava u evropi nema ni blizu toliko.

Njegov stav je da ako se Putin ne savlada sad, eto nam velikog rata za pet godina. Ja definitivno dijelim taj stav.

Ja nešto sumnjam da će Putin živjeti do 2029 godine. Kao i Trump. Đuturumi su to. Ne kontam što bi Putin čekao da Trump ode sa vlasti da pokrene rat velikih razmjera, više bi mu koristilo sad dok je on na vlasti jer narandžastog zaboli kita za Evropom i rekao je par puta ne nadajte se pomoći amera.
mishic

#212830 Re: Ukrajina

Post by mishic »

Vaskrsli fašizam na tlu Evrope i novi holokaust na Bliskom Istoku će doživjeti konačni krah tokom 2025. godine
dr_Evil

#212831 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

mishic wrote: 06/01/2025 12:43 Vaskrsli fašizam na tlu Evrope i novi holokaust na Bliskom Istoku će doživjeti konačni krah tokom 2025. godine
A onda ce svisac zamotati cokoladu u omot
Čitalac

#212832 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Petro Kuzik, komandant bataljona „Svoboda“, koji uz ostale jedinice već godinu i po dana drži linije kod Siverska: Čuvajmo se primirja...
- Rat neće prestati. Ljudi žele vjerovati u dobre vijesti, da će Trump doći, šarmirati sve i zaustaviti rat. Nažalost, situacija je sljedeća: neprijatelj za sada ima ofenzivni potencijal i uspješan je u ofenzivi. U skladu s tim, ići će dalje.
- Nažalost, moguće je neko privremeno primirje koje će donijeti veliku štetu Ukrajini. Primirje će omogućiti Rusiji da se oporavi od sada pretrpljenih gubitaka, da se naoruža za format modernog rata, da planira, da radi na pogreškama…
- 2022. došlo je do stvaranja nacije jer su ljudi osjetili svu nepravdu ovog rata. I bez političkih poticaja, osjećali su da je neprijatelj zlo i da se treba boriti. Vidio sam plemenitost u očima svih ljudi, da su spremni boriti se protiv zla. Hoće li se isto ponoviti ako iznenada nastupi mir, a uvjetno za šest mjeseci Rusija ponovno napadne? Nisam siguran. Rusija neće ponoviti pogreške. Oni će ovdje baciti toliko medijskog otrova kroz svoju vjersku sektu, kroz svoje kanale utjecaja, kroz svoje skrivene i eksplicitne medijske kanale i tako će pripremiti teren za invaziju. Invaziju 2022. isplanirali su na lažnim podacima, odnosno bili su taoci svog svjetonazora, da smo mi inferiorni. Pokazalo se da su udarili na naciju ratnika. Pokazalo se da se Ukrajinci bolje bore od njih. Sada njihov kvantitet potiskuje naš kvalitet.
- Ako, ne daj Bože, dobiju pauzu i vrijeme za izgradnju novog invazionog sustava, oni će to učiniti apsolutno kompetentno. Mi smo empatičniji, emotivniji, humaniji. Oni su vrlo cinični i zli, zarobila ih je tamna strana, oni su – bez pretjerivanja – vragovi, krvoločni i podmukli. Ne zavidim sada našim vlastima...
- Ljudski, razumijem da je cijelo društvo jako umorno od rata. I vojnici su umorni, nevjerojatno umorni. Samo kažem, trebali bismo razumjeti što će nam ovo primirje dati. Ako iskoristimo ovaj predah, naoružamo se, ukopamo, betoniramo crte obrane, miniramo sve pred sobom i supernaoružani čekamo neprijatelja ili pripremamo naše ofenzive – pristajem na takvo primirje. Ali ako ovo vrijeme potrošimo na intrige, izbore i kompromitiranje, samo će se produbiti podjela društva...
- Inicijator ovog rata nije bio Trump, niti naša država. Ovaj rat je htio Putin, staro ludo govno, koji je na ovaj način htio ući u povijest. On želi ovaj rat. Čak mi se čini da on shvaća da to ne ide kamo treba, ali on više ne može izaći iz ovog rata. Kako? Vratiti nam sve osvojene teritorije? Ovo je za njega kolaps. Da im mi damo svoje teritorije? To je naš kolaps, ne možemo. Objektivno, sada ne možemo osloboditi teritorije. Sve dok Putinu donose uvjetno dobre vijesti s fronta, oni će nastaviti. Odnosno, u ovom koordinatnom sustavu, naš posao je da uništavamo, uništavamo i uništavamo što više dok to ne postane detonator, katarza za njih. I taj trenutak će doći. Rusi ne mogu doći do Lavova, a da ne dobiju takve gubitke koji će uništiti Rusiju. Stoga se sada govori o ovoj liniji…
- Njihovo kretanje naprijed postaje im sve skuplje. Zasad imaju tu rezervu, ali doći će trenutak kada će to već utjecati na stabilnost i opstojnost same Rusije. Naš je posao ubrzati ovaj trenutak. Uz Božju pomoć, kosimo ih.
Crvene_brigade

#212833 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Najnovije vijesti...

apsidejzi

#212834 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Point. wrote: 06/01/2025 12:12
Spoiler
Show
apsidejzi wrote: 06/01/2025 09:12 Odlican intevju. Ostalo mi je jos sat vremena da pregledam. Stav Zelenskog je da rat nece stati dok ukrajina ne bude snazna. Putin razumije samo silu. Napravite ukrajinu jakom i Putin ce stati. Njegov prijedlog je ono sto sam ja ranije pisao: Ovaj slobodni dio ukrajine ulazi u nato i uzimaju se ruskih 300 milijardi u zapadnim bankama da se ukrajini kupi oruzje kako bi se rusija odvratila. Ako se kojim slucajem potpise primirje, Putin ce cekati 4 godine Trumpovog mandata i svu ekonomiju pretvoriti u ratnu ekonomiju te ponovo poceti rat 2029-e kad Trump ode sa vlasti. Samo tada, imace mnogo vojnika i mnogo novog oruzja, naucice na greskama iz 2022 i mnogo pametnije odraditi posao. Nakon Ukrajine nastupa opsti rat u Evropi. Ukrajina ima 980.000 vojnika i ni jedna druga drzava u evropi nema ni blizu toliko.

Ja nešto sumnjam da će Putin živjeti do 2029 godine. Kao i Trump. Đuturumi su to. Ne kontam što bi Putin čekao da Trump ode sa vlasti da pokrene rat velikih razmjera, više bi mu koristilo sad dok je on na vlasti jer narandžastog zaboli kita za Evropom i rekao je par puta ne nadajte se pomoći amera.
Putin trenutno ima 72 godine. 72 godine jeste mnogo ali u danasnjem dobu mozes ocekivati jos dobrih 20 godina zivota u tom dobu. Nije to vise dzuturum kao ranije. Evo recimo Trump ima 78 godina i pravo se dobro drzi. Biden je 82 godine napunio i vec je posustao. Recimo da i Putin slijedi tu projekciju to je jos 10 godina sa njim.

Ono cega se Zelenski boji jeste da se pritisne tipka za pauzu u ovom ratu i onda ne ucini nista u jacanju Ukrajine. Ono sto on zapravo hoce da kaze jeste da se Putinu ne moze vjerovati na rijec. Njegov iduci potez ce biti iskoristiti ove 4 godine za obnovu armije. Ruska armija je u govnima, pare su pred kraj i Putinu treba par godina mira da se reorganizuje. On ce sada glumiti (rijeci Zelenskog) da je za mir i sve ce obecati. S druge strane, on se boji Trumpa. Putin razumije samo silu i kad mu lupis sakom od sto, on to razumije. Isto tako, on razumije da ce Trump lupiti sakom od sto ali da to lupanje traje do 2028-e i tu se zavrsava. Po americkom ustavu samo dva puta mozes biti predsjednik, tako da je to kraj Trumpa.

Ako nastupi klimavi mir, i traje 4 godine, Zelenski se boji da ce to Putin iskoristiti za obnovu armije i onda nekad iza 2028-e (a tada ce biti i dalje mladji od Trumpa sada) on ce napraviti jos jedan napad, sa jos vecom armijom. Danas Ukrjina ima najvecu armiju u Evropi sa 980.000 vojnika. Iduca armija je francuska armija sa cca 200.000 vojnika. Ako Putin napravi armiju sa 5.000.000 vojnika i ako mu ukinu sankcije i mogne to sve lijepo finansirati... najebali smo svi 2029-e. Nece Putin ni tada pobijediti jer Rusija ne moze proizvesti armiju vecu od ostatka Evrope, ali cemo svi najebati. Padace bombe po Evropi i nas mirni zivot ce se pretvoriti u pakao. Neki od nas ce zivjeti kao oni u Odesi, neki kao ljudi u Pokrovsku, a neki kao oni u Lvivu. Ali cemo svi biti u ratu.

Rijesenje ovog rata, iz perspektive Zelenskog jeste da se napravi jaka Ukrajina. Da im se da mnogo raznovrsnog oruzja i eventualno primi u NATO (sto je tesko za ocekivati). Putin mora osjecati strah od Ukrajine kao sto osjeca od Trumpa. On jednostavno tako funkcionise. I naravno, on ocekuje da ce zivjeti jos 20 godina i da ce nadzivjeti iduca 4 americka predsjednika i iduce 4 generacije evropskih predsjednika. To mu daje stratesku prednost jer jednog dana ce i Zelenski otici sa pozicije. Iduci predsjednik mozda bude meksi i mogne se pridobiti na rusku stranu. Evo desnicari po evropi su generalno na strani Putina, a jacaju. Njemci samo sto nisu izabrali desnicare. Desnica jaca i u engleskoj. Danas je norverski premijer napao Elona sto se petlja u Njemacku i Englesku unutrasnju politiku. Svi oni znaju da su tu tri cetiri godine i onda dolazi iduca generacija politicara, a putin ce da traje iduce cetiri generacije. Tako makar ocekuje. Sad ne znamo da li ce ga kakav infarkt opaliti u medjuvremenu.
drug_profi

#212835 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Najočiglednije rješenje je da se iskoristi ukrajinska volja za borbu, a i ruska oslabljenost i nemogućnost povlačenja iz rata, te da se zvjer dotuče za duže vrijeme.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#212836 Re: Ukrajina

Post by pici »

BIVŠI savjetnik ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova Anton Geraščenko objavio je na X-u fotografije četiri grada koja su tijekom rata u Ukrajini opustošili Rusi. Radi se o gradovima Marinka, Vovčansk, Bahmut i Sjeverodonjeck. Kako se vidi na fotografijama, gradovi su nakon prolaska Rusa sravnjeni do temelja.

https://x.com/Gerashchenko_en/status/18 ... 1896510900
Crvene_brigade

#212837 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

U regiji Rostov: Ukrajinci raketirali rusku tvornicu goriva za balističke rakete, diže se visoki stup dima...

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/u ... o-20250106
CrveniKuk

#212838 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Navodno, do kraja januara, izgleda da bi Ukrajini, trebalo biti isporuči francuski Mirage 2000-5 borbeni avioni. Riječ je o 3 do 6 aviona.
drndalo

#212839 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Bjeste noge, usrace vas guzica....

zigzag

#212840 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Svaki dan sve luđe situacije gledamo. Besmisao se nastavlja. Jebo ih otac ruski glupi....
Bernardinac

#212841 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Ko ima kad. HRT 2 "Priča o Zelenskom"
drndalo

#212842 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Bas naletio na to saltajuci...
Bernardinac

#212843 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

drndalo wrote: 06/01/2025 20:50 Bas naletio na to saltajuci...
Nevjerovatan lik. Zanimljivo je da je Porošenko imao ratni a Zelenski antiratni pristup na izborima. :-)
Bernardinac

#212844 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Lijep pogodak.
Bernardinac

#212845 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

I još jedan
drndalo

#212846 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Bernardinac wrote: 05/01/2025 19:08 Inače su se rusi uzjebali u Hersonu i osvojili dosta onih ada i otočića.
Nešto se i tu sprema.
Ih, osvojili... Vec danima se vrte snimci ruskih ranjenika sa tih otocica koje su osvojili kako se samoubijaju od srece i uspijeha.
karanana

#212847 Re: Ukrajina

Post by karanana »

ne mere tu niko nista. ti otocici nisu samoodrzivi i nemaju nikakvu svrhu i kad ih uzmes i ko fol drzis jer te dronovi i arta jebu i na otoku i u camcima. a rezultata nema. pa cak ni prelaz i neki mostobrancic na drugoj obali dnjepra ne moze nista. vidjeli smo da su ukrajinci popusili kad su to uradili prosle godine a i rusi na pocetku rata iako su imali ne mostobran nego poprilicno veliku teritoriju i grad herson, ali neodrzivo kad je antonovski most bio pod vatrom.
drndalo

#212848 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Nastavak safarija bez municije

drndalo

#212849 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

“Madjarovci” studiozno istrazuju zive, da ih obezive...

Cossack

#212850 Re: Ukrajina

Post by Cossack »

drndalo wrote: 06/01/2025 19:37 Bjeste noge, usrace vas guzica....

Ovo kao pacman birvaktile :mrgreen:
Post Reply