Može biti bolje itekako, griješišsemsasuljakovic wrote: ↑06/01/2025 07:31 Daj bolan nemoj biti smiješan, kako može biti stick bolji od boxa, i to oficijelnog? Nema šanse.
Koristio sam Google Tv chromecast 4k model koji je veoma cesto kocio za razliku od npr Fire TV Max stika koji radi pa perfektno.
Tu je stvar optimizacije gdje Amazon fokus pravi na Amazon prime servis i trpa ga u svoj rekao bih android "light" sistem koji radi izuzetno brzo i lagano.
Chromecast 4k model "stik" koji sam imao je bio dobar ali "nažalost" imao sam prije toga fire tv max 1 gen koji je radio bolje pa sam nakon nekoliko mjeseci prodao Chromecast i kupio za bagatelu 42€ Fire TV Max 2 gen model kojeg koristim tivimate, stremio, kodi, youtube perfektno bez ikakvih problema.
Doduše spomenuo si gore kako stik može biti bolji od boxa, vjerovatno misliš na "GOOGLE Chromecast TV Streamer 4K" ali koji košta 119€ doduše nema akcije trenutno ali po meni definitivno bolje je uzeti Fire TV Max 2 gen za nekih 50€ nego duplo više za GOOGLE Chromecast TV Streamer 4K. jer vecina nas koristi - tivimate, stremio, kodi, youtube, ne igramo igre.
To je ona caka kao neki kineski android box utrpa quad core procesor, 4gb rama 64gb memorije a ovamo sistem šteka
Malo sam se i ja razocarao jer sam bio siguran android je google pa su chromecast stik 4k nabrijali da leti ali desilo se suprotno, doduše skidam im kapu za google pixel mobitel koji koristim eh on leti