Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skafiskafsnjak wrote: ↑05/01/2025 19:39
Ja sam mislio da u Mazdi rade sve sami… doduse, sami kopirali
Eh da skoda iskopira ista, pa barem saraf jedan.
Pa izvini molim te. Ti si rekao da Mazda radi sve svoje
Kakve veze sada ima skoda s tim? Ne skreci s teme momak
Normalno da radi, nije mercedes izmislio mjenjac, nit ga neka random firma moze napraviti rastaveci neki drugi, i taj mct je dobrim dijelom radio ZF, nit ja tako bajan kako ga morski predstavlja.
Normalno da radi, nije mercedes izmislio mjenjac, nit ga neka random firma moze napraviti rastaveci neki drugi, i taj mct je dobrim dijelom radio ZF, nit ja tako bajan kako ga morski predstavlja.
Opet mijenjas temu. Kopija je kopija , nebitno od koga
skafiskafsnjak wrote: ↑05/01/2025 20:08
I tocak je kopija.
Vidi ljudino. Ti si taj koji je tvrdio nesto sto evo nije istina. Mozes sad do sutra da izvrces.
Sto se mene tice, ne zanima me ciji je neko pod brend ili da li kopiraju. Sve dok se meni svidja i dok mi je cijena prihvatljiva. Zbog toga kupujem, a ne sto nekoga cijenim
I tocak je kopija.
Vidi ljudino. Ti si taj koji je tvrdio nesto sto evo nije istina. Mozes sad do sutra da izvrces.
Sto se mene tice, ne zanima me ciji je neko pod brend ili da li kopiraju. Sve dok se meni svidja i dok mi je cijena prihvatljiva. Zbog toga kupujem, a ne sto nekoga cijenim
Aj zdravo
Tom tvojom uvrnutom logikom niko ne pravi nista svoje jer je postojalo ranije, ZF ne radi 8HP jer su postojali torque converter automatici prije njega
Tako motori, tako bilo sta.
Mozda MB nije izmislio klasicni automatski mijenjac, ali su ih usavrsili do perfekcije. 7G Tronic je po meni jedan od najboljih "klasicnih" AT.
Sto se tice voznje "po gradu" najbolji mjenjac (ako si primoran gonjat SUS smrdilicu) je po meni neka vrsta eCVT mjenjaca tipa Toyota Prius , Lexus itd. Vrlo eleganto i pouzdano rijesenje.
Evolution_IV wrote: ↑05/01/2025 21:18
naravno da je, al je zato na autoputu najgori nazalost..
Zasto? Ja sam gonjOO Lexus GH450h po autoputu. Super fercera. Das gas, on se popne na 6000 obrtaja. Spustis gas, on se spusti na 2000. Nema remenova, vandlera, kvacila, qraca palaca. Prilagodi se optimalno gdje je najefikasniji.
Evolution_IV wrote: ↑05/01/2025 21:18
naravno da je, al je zato na autoputu najgori nazalost..
Zasto? Ja sam gonjOO Lexus GH450h po autoputu. Super fercera. Das gas, on se popne na 6000 obrtaja. Spustis gas, on se spusti na 2000. Nema remenova, vandlera, kvacila, qraca palaca. Prilagodi se optimalno gdje je najefikasniji.
zato sto je na veliki brzinama bucno i ne moze brze od 180 na vecini auta..
inace je super, a u lexusu je svakako izolovano sve pa se nista ne cuje..
Je li se ovaj "Mazdin" bicikl ikada mogao normalno kupiti, kao što se mogu kupiti ovi "Mercedes-AMG" bicikli na koje je @mk ultra stavio link, ili je ostao samo kao koncept?
Je li se ovaj "Mazdin" bicikl ikada mogao normalno kupiti, kao što se mogu kupiti ovi "Mercedes-AMG" bicikli na koje je @mk ultra stavio link, ili je ostao samo kao koncept?