Haris.ba wrote: ↑05/01/2025 13:59
ajdamo wrote: ↑05/01/2025 13:23
Volio bih kad bi mi kao radnici mogli birati u koji zdravstveni fond ćemo plaćati svoje doprinose, jer ove državne plaćaš a dobiješ nedovoljno dobru uslugu.
Pa vec sada mozes prebaciti karton kod privatnog doktora koji ce se placati iz drzavnog fonda.
Ne vidim sta ti znaci i da je neki privat i fond. Isto ti ga u praksi dodje.
Tako je. Moja mati se prebacila iz bolnice kod privatnika...nista ne placa dodatno,kao ni u bolnici.
Ovdje ima toliko neznalica,da je to nevjerovatno a diskutuje se o ozbiljnoj temi.
A sto se te price tice,puno bi cijene otisle gore da se privatno placa doktorima a ne bi usluga porasla 10%,jer isti ti doktori bi radili i u bolnici i privatno. Nemamo mi 10000 doktora na birou,pa da svi otvore privatne ambulante. Samo bi i tu postao javasluk,jer bi doktori dobili vise pacijenata i manje bi se trudili,logicno. Pa i ovi doktori u bolnici se satrase,jer rade ogroman broj pacijenata dnevno i logicno je da usluga ne moze biti vrhunska. Mada ima vrhunskih doktora...prije 2 godine sam godinu dana provodio po bolinici,pacijent sa najtezom dijagnozom,rak...ljudi su susretljivi,svaka cast. Pricam o UKC Tuzla.