Ne bacaj suplju,ziv i zdrav bio.1Dante1 wrote: ↑03/01/2025 17:18Ponavljam. Radnika nestaje u par većih gradova, u ostatku države NE NEDOSTAJE!ljubijankic wrote: ↑03/01/2025 17:15 Od toga da nam fali radnika dodjosmo do toga da svaka firma ima viška radnika![]()
Bukvalno do prije 3 dana,svi poslodavci,ukljucujuci i predsjednika poslodavaca ,koji ovih dana visi po portalima su govorili da ce zatvarati biznise jer nema radne snage
Evo zadnja 3 dana govore da ce zatvarati biznise jer ce ih ukopati ovih 600 KM vise po radniku
Trebam li podsjetiti da niko nije zatvorio biznis zbog nedostatka radnika,kao sto niko nece ni zatvoriti biznis zbog poveccanja minimalne plate.
Mozda ove najmanje akumaltivne branse...ali to ne zbog ove odluke,nego jer je izuzetno teska situacija...recimo znam da u kozarskoj industriji,pravljenje obuce, je dosta firmi zatvoreno unazad 2 godine,jer prodaja obuce stala,kao i mnogo cega drugog i normalno,italijani ne narucuju radove i moras zatvoriti pogon,sta ces drugo.
Ostale branse ne znam da je iko ita zatvorio,niti lokalno kod mene niti kroz medije.