Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Haris.ba

#7026 Re: Istočno Sarajevo

Post by Haris.ba »

bonersa wrote: 03/01/2025 12:16 Klizište sve gore i gore:

https://www.youtube.com/watch?v=1qzvABKup0c

A Trebević Hills ne misli odustati od izgradnje:

https://www.klix.ba/biznis/trebevic-hil ... /241230087
A sto bi odustao?

Onog dana kada se Efendic prosuo sa pricom o ogledalu na entitetskoj liniji pokazalo se dokle je ciji domet.
zigson

#7027 Re: Istočno Sarajevo

Post by zigson »

Haris.ba wrote: 03/01/2025 16:39
bonersa wrote: 03/01/2025 12:16 Klizište sve gore i gore:

https://www.youtube.com/watch?v=1qzvABKup0c

A Trebević Hills ne misli odustati od izgradnje:

https://www.klix.ba/biznis/trebevic-hil ... /241230087
A sto bi odustao?

Onog dana kada se Efendic prosuo sa pricom o ogledalu na entitetskoj liniji pokazalo se dokle je ciji domet.
Kakve veze ima efendiceva nebuloza sa ovim
radostan dan

#7028 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

Truba wrote: 03/01/2025 16:38 Mogo si nesto reci
Pa rekao sam, nego se ne sjećaš...da se sarajevo nema gdje širiti (uzimajući u obzir ekonomsku logiku), nego u tom pravcu.
E, to što navedeno nisam ukalkulisao u lični interes ili brži obrt, ili što sam želio više od stana u ćevap kantonu i njegovoj okolini...do mene je.

A u principu - ko plaća življaka, manje više isto mu ga dođe cijena kvadrata i sad i prije 7-8 godina.
Ko se igrao kreditima, a zadržao keš... e taj je profitirao.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7029 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

Nisi ti to dobro reko tada
radostan dan

#7030 Re: Istočno Sarajevo

Post by radostan dan »

Jesam, baš tako.
Tita mi.
Haris.ba

#7031 Re: Istočno Sarajevo

Post by Haris.ba »

zigson wrote: 03/01/2025 17:31
Kakve veze ima efendiceva nebuloza sa ovim
Dokaz da svako moze raditi u svom ataru sta hoce.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#7032 Re: Istočno Sarajevo

Post by PreWiBa »

Malo jedno pitanje
Prije rata je veliki broj Sarajlija imalo vikendice na Palama

Da li je to većinom rasprodato ili i dan-danas ima ljudi iz Sarajeva koji tamo imaju vikendice, pa i idu tamo?
dječak sa šibicama

#7033 Re: Istočno Sarajevo

Post by dječak sa šibicama »

sehohari wrote: 07/01/2025 18:39 Malo jedno pitanje

Da li je to većinom rasprodato ili i dan-danas ima ljudi iz Sarajeva koji tamo imaju vikendice, pa i idu tamo?
Imam vikendicu u jednom od poznatijih vikend naselja. Cak je i Ljiljana Karadzic komsinica, nekad bjese prelijepa ladanjska kuca engleskog stila, neki doktor, on je to kao veliki sds-ovac navodno poklonio Karadzicima. Koji su od kuce napravili bunker ili kasarnu, opasali je zidovima od 3 metra visine, strazarskim kucicama.

Ima dosta predratnih vlasnika, vecina nisu prodali, ali malo ko je redovno tamo. Ja nisam otisao desetak godina vec. Polako se to ipak prodaje, vlasnici umiru, djecu to ne zanima i zele vikendicu negdje drugo ili pare da uzmu.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#7034 Re: Istočno Sarajevo

Post by PreWiBa »

dječak sa šibicama wrote: 07/01/2025 20:38

Imam vikendicu u jednom od poznatijih vikend naselja. Cak je i Ljiljana Karadzic komsinica, nekad bjese prelijepa ladanjska kuca engleskog stila, neki doktor, on je to kao veliki sds-ovac navodno poklonio Karadzicima. Koji su od kuce napravili bunker ili kasarnu, opasali je zidovima od 3 metra visine, strazarskim kucicama.

Ima dosta predratnih vlasnika, vecina nisu prodali, ali malo ko je redovno tamo. Ja nisam otisao desetak godina vec. Polako se to ipak prodaje, vlasnici umiru, djecu to ne zanima i zele vikendicu negdje drugo ili pare da uzmu.
Ok, ali ne razumijem, šta misliš sa "redovno tamo"?
To su vikendice, tu se podrazumijeva da dođeš rjeđe.
Zašto niko ne dolazi tamo?
vjeshalica

#7035 Re: Istočno Sarajevo

Post by vjeshalica »

Zavisi. Imas mnogo ljudi koji gravitiraju u PalamaFBIH koji su odmah iza PalaRS a svi su maltene sa zivotom u Sarajevu i redovno dolaze tu s tim da su pripali BPKu, dolaze i u mjesta u RSu ali rijedje. Nije rasprodato vec ljudi nemaju neke navike ili su jednostavno to prepustili da propadne. Nisu samo vikendice vec u selima oko Pala najblize su i zivjeli regularno samo su ti objekti postali "vikendice". Mislim zamro je taj kraj na taj nacin inace ljudi se ne bave stokom kao ranije. Prije rata mnogo je ljudi bilo naseljeno i radilo je u Palama i Sarajevu, barem 20,30 autobusa je odozgo dolazilo svaki dan. Sada toga vise nema. Preselio se narod u grad i to ti je.
dječak sa šibicama

#7036 Re: Istočno Sarajevo

Post by dječak sa šibicama »

Rjedje se posjecuje, procjenjujem po izgledu kuca, vikendica. Zapustene, neofarbana stolarija a to su vecinom planinske vikendice kucice sa dosta drvenarije, ima par kuca koje su odrzavane u jednoj cak i zive neki ljudi. Mislim komsije.

Prije se gore islo jednom dva puta vikendom mjesecno, priroda je prelijepa, cist zrak itd. Ja licno ne osjecam se nesto prijatno tamo, a zasto se ne prodaje ne znam, mozda jer su niske cijene. Za jednu kucicu i dunum zemlje, tesko ces i 50 keka dobiti.

Imam rodbinu u federaciji zive, rodom su iz RS Prace, bosnjaci naravno. Svo ovo vrijeme nakon rata idu tamo, zbog zemlje uglavnom jer bave se poljoprivredom, komsija srbin uzore isfreza im zemlju traktorom, oni siju pa uberu, dobiju puno povrca od zemlje. Kaze rodjak da je sa svim komsijama ostao u dobrim odnosima, i drugi komsije bosnjaci dolaze posjecuju neki i zive tamo.
Sticem utisak da obicni ljudi seljaci nemaju neki veci problem sa tim. Ljudi gledaju svoja posla i da zive zivot, tako je i kod srba i kod bosnjaka. Ne bave se politikom, gledaju ljudi da prozive zivot.
mirota

#7037 Re: Istočno Sarajevo

Post by mirota »

dječak sa šibicama wrote: 07/01/2025 21:59 Rjedje se posjecuje, procjenjujem po izgledu kuca, vikendica. Zapustene, neofarbana stolarija a to su vecinom planinske vikendice kucice sa dosta drvenarije, ima par kuca koje su odrzavane u jednoj cak i zive neki ljudi. Mislim komsije.

Prije se gore islo jednom dva puta vikendom mjesecno, priroda je prelijepa, cist zrak itd. Ja licno ne osjecam se nesto prijatno tamo, a zasto se ne prodaje ne znam, mozda jer su niske cijene. Za jednu kucicu i dunum zemlje, tesko ces i 50 keka dobiti.

Imam rodbinu u federaciji zive, rodom su iz RS Prace, bosnjaci naravno. Svo ovo vrijeme nakon rata idu tamo, zbog zemlje uglavnom jer bave se poljoprivredom, komsija srbin uzore isfreza im zemlju traktorom, oni siju pa uberu, dobiju puno povrca od zemlje. Kaze rodjak da je sa svim komsijama ostao u dobrim odnosima, i drugi komsije bosnjaci dolaze posjecuju neki i zive tamo.
Sticem utisak da obicni ljudi seljaci nemaju neki veci problem sa tim. Ljudi gledaju svoja posla i da zive zivot, tako je i kod srba i kod bosnjaka. Ne bave se politikom, gledaju ljudi da prozive zivot.
bas tako...komsija je komsija ma koje vjere bio.
ranger

#7038 Re: Istočno Sarajevo

Post by ranger »

nisu bas pale al jes blizu naselje dvorista na jahorini je ko Juga, svi imaju vikendice kupuju prodaju trguju ko da nikad nista bilo nije...
mirota

#7039 Re: Istočno Sarajevo

Post by mirota »

ma ja u TB imam na vikendici komsije i Srbe i Bosnjake, jedni drugi pomazemo, vise oni meni, nego ja njima, jer oni su rukati, a ja debil...ja njima "vratim" na drugi nacin, idemo na Bajrame i Bozice jedni kod drugih, hvala B niko nije stradao u ratu, mozda i to doprinosi...ne pricamo o ratu, svakako, nisam ni ucestvovao u istom, studirao.
Altsa

#7040 Re: Istočno Sarajevo

Post by Altsa »

dječak sa šibicama wrote: 07/01/2025 21:59 Rjedje se posjecuje, procjenjujem po izgledu kuca, vikendica. Zapustene, neofarbana stolarija a to su vecinom planinske vikendice kucice sa dosta drvenarije, ima par kuca koje su odrzavane u jednoj cak i zive neki ljudi. Mislim komsije.

Pa normalno. Sva sranja u ovoj zemlji prave politicari, a ne obicni ljudi.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7041 Re: Istočno Sarajevo

Post by konektovan »

Jeste, politicari su isli s kravatama i klali ljude po kucama, nije nesto drugo bilo... :-)
zigson

#7042 Re: Istočno Sarajevo

Post by zigson »

konektovan wrote: 08/01/2025 10:37 Jeste, politicari su isli s kravatama i klali ljude po kucama, nije nesto drugo bilo... :-)
Sad krenuo napisati, kao da se hoce historija da iskrivi
Haris.ba

#7043 Re: Istočno Sarajevo

Post by Haris.ba »

konektovan wrote: 08/01/2025 10:37 Jeste, politicari su isli s kravatama i klali ljude po kucama, nije nesto drugo bilo... :-)
Neka ga. To je mantra koju pocesto cujem sa oneanamo strane.

Moj komsija sa prvog sprata je pravio spisak ko ce ici u logor iz zgrade. To je jedan od razloga zasto se nikada i nije smio vratiti. Prodao stan preko advokata.
leki hz

#7044 Re: Istočno Sarajevo

Post by leki hz »

Ma ja. Političari natjerali mog komšiju da uzme pušku čim je zapucalo, pusti bradu i promjeni nam bravu na haustoru, da ostali iz zgrade mogu izaći samo ako on ili komšija sa drugog sprata(taj komšija ni kriv ni dužan, nije uzeo pušku i nije htio da se bori, ali je bio Srbin) otključaju. Doduše ovaj preko puta mene se prestao pozdravljati s nama godinu prije, dok je trajao rat u Hrvatskoj. Ko nas bre zavadi :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7045 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

imam susjede srbe u istočnom i ne želim nikakav kontakt s njima
baš kao ni s bosnjacima u sarajevu
isto bih govorio da živim među hrvatima

tuđe šuplje me ne zanimaju
dulekrele

#7046 Re: Istočno Sarajevo

Post by dulekrele »

Pa dobro ja bih se drugacije izrazio. Politicari iniciraju koljace, silovatelje i sl.
ranger

#7047 Re: Istočno Sarajevo

Post by ranger »

ranger wrote: 08/01/2025 09:03 nisu bas pale al jes blizu naselje dvorista na jahorini je ko Juga, svi imaju vikendice kupuju prodaju trguju ko da nikad nista bilo nije...
ja sama reko kupuju prodaju trgujuju.
zna se ko je ko bio u ratu i ne zaboravlja se.
PM72

#7048 Re: Istočno Sarajevo

Post by PM72 »

Truba wrote: 08/01/2025 11:03 imam susjede srbe u istočnom i ne želim nikakav kontakt s njima
baš kao ni s bosnjacima u sarajevu
isto bih govorio da živim među hrvatima

tuđe šuplje me ne zanimaju
Ti si Truba promašeni slučaj.Nisi nigdje prispio
nepass1

#7049 Re: Istočno Sarajevo

Post by nepass1 »

Ma samo ih drze na oku, ne bi oni tu zivi prenocili samo da dodo ili vucic namignu
shandrprcSA

#7050 Re: Istočno Sarajevo

Post by shandrprcSA »

jel se to kliziste pokrenulo, obustavljen saobracaj kamionima tranzitom
Post Reply