Isner wrote: ↑02/01/2025 23:25
zippoo87 wrote: ↑02/01/2025 20:19
Isner wrote: ↑02/01/2025 19:50
Šta si po struci i koliko godina staža imaš?
Na prvo ti nemam potrebu odgovarati ali evo,cisto informativno,imam dva zvanja,dvije diplome...tacnije tri ali jedna nije prolazna na trzistu rada

A drugo pitanje...uplacenog staza imam oko 10 godina a radno aktivan sam oko 15 godina.
Imas li jos nekih licnih pitanja ?
I ja sam radnik kao i ti, nemam namjeru provocirati, cisto razgovor kao što dvojica radnika razgovaraju dok jedu sendvic na nekoj paleti, u pauzi..
Ako imaš dvije diplome a nemaš posla/nisi zadovoljan uslovima ni izgrađen status, da se ne ljutis, onda je buraz nešto do tebe.. Jedino ako po struci nisi nastavnik marksizma il socijalni radnik, onda te razumjem al cijenim da si mlađi, nisi taj fax..
A to, mala sredina, svi smo mi iz male sredine.. Znam ljude koji su iz Maglaja došli u Sarajevo, napravili ozbiljan biznis i uzeli ozbiljne pare.. Ne mora se raditi tamo gdje se rodi.. Ako neko misli da je u Sarajevu sve lako po pitanju posla, bujrum, pare su njegove, ja mu želim prvi milion za godinu dana...
Ja nigdje nisam rekao da ne radim i da ne zaradjujem. To si ti izvukao neki svoj zakljucak,koji je netacan.
Ali uslovima jesam bio nezadovoljan u svakoj firmi u kojoj sam radio,jer su uslovi kurcevi. Nisam ja sada utopista,da hocu uslove kao radnik u Shenzenu ili u Silicijskoj dolini...nego jednostavno,radis sa starim i neadekvatnim alatima,radis bez ikakve zastite i opreme,radis sa ljudima koji su nespretni i koji te mogu povrijediti na poslu,jer nemaju mozga,samo bacaju nesto. Onda uslovi plate,slobodnih dana,postivanja minimum zakona,zakidanja i mene i drzave na plati uplatom minimalca,onda sve te firme nemaju nikakvu hijerarhiju...nego je "kako gazda kaze".
Jednom smo bukvalno presipali iz supljeg u prazno danima...prebacivali kladice drva sa jedne kamare na drugu,fol razabirali nesto a nidji veze...dodje gazda i kaze,de ovo sada razaberite...mi razaberemo,on kaze nije to dobro,pa prebacis ponovo to sve na drugu kamaru

Mislim,bolio me K,placen sam bio ali ono,vidis ti da ni on nema pojma sta da ti zada da radis,nego eto cisto da nesto radis,"jer te placa" i "njegova je zadnja"

Ne mogu ja vise psihicki da gledam te debile neuke kako se kurce i kako se sile preko radnika...ja odmah puknem i istresem se. Sreca je pa nisam u prilici da moram bilo koga trpiti ,mogu ne raditi godinu dana,nece mi nista faliti a mogu raditi po 14 sati dnevno,ako imam interesa i zarade.
Ja ovdje sto pisem po forumu,pisem jer se zalazem za popravljanje stanja radnika a ne da je meni licno nesto lose ili da kukam.
Pisem objektivno i iz iskustva i nista ne laze,za razliku od mnogih ovdje,koji lazu i izmisljaju stvari.
Ja imam taj luksuz da uvijek mogu govoriti istinu a ne moze mi niko nista da me usutka.