Evo ima sahatak.. kad sam dodao Aircash u Curve stavio sam Card Currency da je BAM inače mi uradi konverziju i naplati mi Curve neki fee haha, jel to znaci ako odem negdje vani da prebacim u valutu koja se tamo koristi? A u Aircash mi je valuta EUR i tu nema nekih postavki amandzenanalic22 wrote: ↑26/12/2024 14:39Onaj free plan.
Kad si izvršio plaćanje? Meni je znalo stizati minutu nakon plaćanja, a nekad i par sati nakon plaćanja.
Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Moderator: anex
-
ug_lee
#576 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
-
dzenanalic22
#577 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
E to je problem, currency mora biti podešen na EUR da bi dobivao cashbackug_lee wrote: ↑26/12/2024 14:56Evo ima sahatak.. kad sam dodao Aircash u Curve stavio sam Card Currency da je BAM inače mi uradi konverziju i naplati mi Curve neki fee haha, jel to znaci ako odem negdje vani da prebacim u valutu koja se tamo koristi? A u Aircash mi je valuta EUR i tu nema nekih postavki amandzenanalic22 wrote: ↑26/12/2024 14:39Onaj free plan.
Kad si izvršio plaćanje? Meni je znalo stizati minutu nakon plaćanja, a nekad i par sati nakon plaćanja.
Inače nema fee za konverziju iz BAM u EUR i obrnuto, osim vikendom. Radnim danima ide po kursu 1.95583 bez naknade.
-
ug_lee
#578 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Nece, imao sam jednu kad mi je card bio u EUR a jednom u BAMdzenanalic22 wrote: ↑26/12/2024 15:00E to je problem, currency mora biti podešen na EUR da bi dobivao cashbackug_lee wrote: ↑26/12/2024 14:56Evo ima sahatak.. kad sam dodao Aircash u Curve stavio sam Card Currency da je BAM inače mi uradi konverziju i naplati mi Curve neki fee haha, jel to znaci ako odem negdje vani da prebacim u valutu koja se tamo koristi? A u Aircash mi je valuta EUR i tu nema nekih postavki amandzenanalic22 wrote: ↑26/12/2024 14:39
Onaj free plan.
Inače nema fee za konverziju iz BAM u EUR i obrnuto, osim vikendom. Radnim danima ide po kursu 1.95583 bez naknade.
kad je bio u EUR iznos od 2.85KM mi je naplatio 1.52EUR i stoji ispod 0.02EUR weekend currency conversion fee (iako je danas cetvrtak - ne znam kakav weekend fee) i currency conversion fee of 0.04EUR..
Ali mislim da idem off-topic sorry
-
dzenanalic22
#579 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Trebalo bi da ti da cashback kad je valuta kartica stavljena na EUR.ug_lee wrote: ↑26/12/2024 15:22Nece, imao sam jednu kad mi je card bio u EUR a jednom u BAMdzenanalic22 wrote: ↑26/12/2024 15:00E to je problem, currency mora biti podešen na EUR da bi dobivao cashbackug_lee wrote: ↑26/12/2024 14:56
Evo ima sahatak.. kad sam dodao Aircash u Curve stavio sam Card Currency da je BAM inače mi uradi konverziju i naplati mi Curve neki fee haha, jel to znaci ako odem negdje vani da prebacim u valutu koja se tamo koristi? A u Aircash mi je valuta EUR i tu nema nekih postavki aman
kad je bio u EUR iznos od 2.85KM mi je naplatio 1.52EUR i stoji ispod 0.02EUR weekend currency conversion fee (iako je danas cetvrtak - ne znam kakav weekend fee) i currency conversion fee of 0.04EUR..
Ali mislim da idem off-topic sorry
Kao što rekoh, radnim danima nema nikakvih naknada za konverziju, a danas je neradni dan u većini Evrope.

- Pandakonda
#580 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Curve nema na nasem app store, je li se mora onda poseban apple id praviti ili je dovoljno switch na hrvatsku kao sto je za aircash bilo ?
-
dzenanalic22
#581 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Mora biti regija Apple ID-ja RH (ili bilo koja druga EU država ili UK/US).Pandakonda wrote: ↑27/12/2024 15:17 Curve nema na nasem app store, je li se mora onda poseban apple id praviti ili je dovoljno switch na hrvatsku kao sto je za aircash bilo ?
Off topic, iskreno ne znam koji je plus uopće biti na BiH App Storeu? Time ništa ne dobivaš, a pola aplikacija nedostaje. Ne može se preuzeti čak ni Google Photos, donedavno ni YouTube Music, a ne može haman ni PayPal. Najoptimalnije rješenje je hr Store.
- Pandakonda
#582 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Problem je sto su mnoge aplikacije koje koristis na BiH trzistu zakljucane samo na nasu regiju. Npr moja bankovna app za mob ima samo na bih playstore i jos neke aplikacije koje su mi bitne.dzenanalic22 wrote: ↑27/12/2024 15:23Mora biti regija Apple ID-ja RH (ili bilo koja druga EU država ili UK/US).Pandakonda wrote: ↑27/12/2024 15:17 Curve nema na nasem app store, je li se mora onda poseban apple id praviti ili je dovoljno switch na hrvatsku kao sto je za aircash bilo ?
Off topic, iskreno ne znam koji je plus uopće biti na BiH App Storeu? Time ništa ne dobivaš, a pola aplikacija nedostaje. Ne može se preuzeti čak ni Google Photos, donedavno ni YouTube Music, a ne može haman ni PayPal. Najoptimalnije rješenje je hr Store.
Obzirom da na svom apple id ne mogu mjenjati regiju, znaci moram napraviti novi apple id za hrvatsku, skinuti app, onda se vratiti na svoj glavni apple id iz bih i nastaviti koristiti ?
-
dzenanalic22
#583 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Jesi siguran da su zaključane? BiH do 2020. uopće nije imala svoj Store pa su stoga sve app namijenjene našem tržištu dostupne i na US/HR Storeu. Uključujući i aplikacije svih banka u BiH (provjereno upravo).Pandakonda wrote: ↑27/12/2024 15:37Problem je sto su mnoge aplikacije koje koristis na BiH trzistu zakljucane samo na nasu regiju. Npr moja bankovna app za mob ima samo na bih playstore i jos neke aplikacije koje su mi bitne.dzenanalic22 wrote: ↑27/12/2024 15:23Mora biti regija Apple ID-ja RH (ili bilo koja druga EU država ili UK/US).Pandakonda wrote: ↑27/12/2024 15:17 Curve nema na nasem app store, je li se mora onda poseban apple id praviti ili je dovoljno switch na hrvatsku kao sto je za aircash bilo ?
Obzirom da na svom apple id ne mogu mjenjati regiju, znaci moram napraviti novi apple id za hrvatsku, skinuti app, onda se vratiti na svoj glavni apple id iz bih i nastaviti koristiti ?
Nebitno, uglavnom možeš ovako kako kažeš, instalirati preko hr naloga i vratiti onda na svoj primarni.
-
starboy018
#584 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
mozes tako, tako sam i ja kad sam instalirao curvePandakonda wrote: ↑27/12/2024 15:37Obzirom da na svom apple id ne mogu mjenjati regiju, znaci moram napraviti novi apple id za hrvatsku, skinuti app, onda se vratiti na svoj glavni apple id iz bih i nastaviti koristiti ?dzenanalic22 wrote: ↑27/12/2024 15:23Mora biti regija Apple ID-ja RH (ili bilo koja druga EU država ili UK/US).Pandakonda wrote: ↑27/12/2024 15:17 Curve nema na nasem app store, je li se mora onda poseban apple id praviti ili je dovoljno switch na hrvatsku kao sto je za aircash bilo ?
- PlusSA
#585 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
dobio sam neki email od aircasha
Regarding Aircash Fees, the promotional periods for the services Withdrawal to IBAN and Scan&Pay Bill Payment have been extended until June 1, 2025.
Regarding Aircash Fees, the promotional periods for the services Withdrawal to IBAN and Scan&Pay Bill Payment have been extended until June 1, 2025.
-
dzenanalic22
#586 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Produžena promocija besplatnog plaćanja režija i povoljne isplate na IBAN (to rade svaki put, uvijek produže), ali to se ne odnosi na nas svakako.
-
dzenanalic22
#587 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Vijest od danas:
Aircash se sljedeće godine širi na 7 novih tržišta: Francusku, Španjolsku, Italiju, BiH, Srbiju, Crnu Goru i Albaniju.
Proces licenciranja je započeo, i očekuje se da će u barem 2 od 4 zemlje ZB početi s radom prije ljeta.
https://www.telegram.hr/openspace/tvrtk ... -aircasha/
Slika nedavnog eventa u Malti, označili su nas na mapi (i na eventu u Portugalu smo bili označeni, a sad su i Srbija i CG)

Aircash se sljedeće godine širi na 7 novih tržišta: Francusku, Španjolsku, Italiju, BiH, Srbiju, Crnu Goru i Albaniju.
Proces licenciranja je započeo, i očekuje se da će u barem 2 od 4 zemlje ZB početi s radom prije ljeta.
https://www.telegram.hr/openspace/tvrtk ... -aircasha/
Slika nedavnog eventa u Malti, označili su nas na mapi (i na eventu u Portugalu smo bili označeni, a sad su i Srbija i CG)

- rida1976
#588 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Dzeno, ako ikoga cijenim na ovim temama si ti, iskreno. Puno si pomogao mnogim ovdje pa tako i meni. Ali kad su ove stvari u pitanju i sam si svjestan da od ove price nema kod nas nista, kao ni od AP. Mi smo crna rupa na karti svijeta kad su ove stvari u pitanju. Nismo medju ove dvije zemlje ZB, budi siguran.
-
dzenanalic22
#589 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Meni je svejedno jer uslugu svakako možemo koristiti, ali gledajući na sve što trenutno čine u BiH, ja iskreno vjerujem da jesmo jedna od te dvije države. U Srbiji npr ne mogu se ni registrirati na AC, niti imaju ikakve reklame. Ne treba miješati s Apple Payom jer sam Apple ne iskazuje interesovanje za naša tržišta, dok je Aircash započeo s procesom licenciranja. A i iz Agencije za bankarstvo RS su natuknuli da će prve dvije institucije za elektronski novac biti Aircash i Lova.rida1976 wrote: ↑27/12/2024 19:49 Dzeno, ako ikoga cijenim na ovim temama si ti, iskreno. Puno si pomogao mnogim ovdje pa tako i meni. Ali kad su ove stvari u pitanju i sam si svjestan da od ove price nema kod nas nista, kao ni od AP. Mi smo crna rupa na karti svijeta kad su ove stvari u pitanju. Nismo medju ove dvije zemlje ZB, budi siguran.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#590 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Bas zato sto smo crna rupa i sto niko nije pokrio trziste do sada, tu je ogromna prilika za Aircash. Pogotovo zbog puno bh Hrvata koji zive i rade van BiH, s Aircashom mogu slati roditeljima pare s malo provizije i takvima s eAircash najvise i reklamira. Tu ce biti prometa i zarade. Plus ovi sto idu do EU cesto. Plus apple useri.
Pa evo ja sad s kolegama s posla koristim aircash da se rastalimo za zajednicka placanja ili ove rodjendane, babine isl. Taman da ne urade nista vise od ovoga, dobri su vec.
Mislim da ce neko probiti led ubrzo, a ovi djeluju da su na pole positionu trenutno.
- Pandakonda
#591 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Na prvu mi padaju 3 aplikacije na pamet, moja banka, binbin i korpa.dzenanalic22 wrote: ↑27/12/2024 15:42Jesi siguran da su zaključane? BiH do 2020. uopće nije imala svoj Store pa su stoga sve app namijenjene našem tržištu dostupne i na US/HR Storeu. Uključujući i aplikacije svih banka u BiH (provjereno upravo).Pandakonda wrote: ↑27/12/2024 15:37Problem je sto su mnoge aplikacije koje koristis na BiH trzistu zakljucane samo na nasu regiju. Npr moja bankovna app za mob ima samo na bih playstore i jos neke aplikacije koje su mi bitne.dzenanalic22 wrote: ↑27/12/2024 15:23
Mora biti regija Apple ID-ja RH (ili bilo koja druga EU država ili UK/US).
Nebitno, uglavnom možeš ovako kako kažeš, instalirati preko hr naloga i vratiti onda na svoj primarni.
Hvala jos jednom, isprobam sigurno
-
dzenanalic22
#592 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Dostupne su i bin bin i korpa, kao i ostale, zbog razloga kojeg sam već naveo. Ali to svakako nije tema.Pandakonda wrote: ↑28/12/2024 11:51Na prvu mi padaju 3 aplikacije na pamet, moja banka, binbin i korpa.dzenanalic22 wrote: ↑27/12/2024 15:42Jesi siguran da su zaključane? BiH do 2020. uopće nije imala svoj Store pa su stoga sve app namijenjene našem tržištu dostupne i na US/HR Storeu. Uključujući i aplikacije svih banka u BiH (provjereno upravo).Pandakonda wrote: ↑27/12/2024 15:37
Problem je sto su mnoge aplikacije koje koristis na BiH trzistu zakljucane samo na nasu regiju. Npr moja bankovna app za mob ima samo na bih playstore i jos neke aplikacije koje su mi bitne.
Hvala jos jednom, isprobam sigurno![]()
Nema na čemu
-
adiam
#593 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
kod mene je apple id turski i radi sve okdzenanalic22 wrote: ↑28/12/2024 12:24Dostupne su i bin bin i korpa, kao i ostale, zbog razloga kojeg sam već naveo. Ali to svakako nije tema.Pandakonda wrote: ↑28/12/2024 11:51Na prvu mi padaju 3 aplikacije na pamet, moja banka, binbin i korpa.dzenanalic22 wrote: ↑27/12/2024 15:42
Jesi siguran da su zaključane? BiH do 2020. uopće nije imala svoj Store pa su stoga sve app namijenjene našem tržištu dostupne i na US/HR Storeu. Uključujući i aplikacije svih banka u BiH (provjereno upravo).
Hvala jos jednom, isprobam sigurno![]()
Nema na čemu![]()
- Zombi_Rex
#594 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Evo na tv zvanicna reklama aircash uskoro dostupan u BiH.
- starii
#595 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Jel neko uplacuje preko wwin kladionica na aircash račun, ne uspijem da izvršim uplatu pa u cemu je fol?
-
izbjeglica_iz_besmisla
#596 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Generalno vrijede drukcija pravila za ovakve kartice bas kad je rijec o kladjenju i igrama na srecu, neke cak i ne dozvoljavaju koristenje za igre na srecu.
Mozda i Aircash ima takve limitacije.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 02/01/2025 10:23, edited 1 time in total.
-
Forumerrer
#597 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Jesu dosle nove kartice u kladionice?
- fusion_ba
#598 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Nema limit, ali koliko sam vidio počinju uvoditi proviziju od 3% za uplaćivanje kladionica.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑02/01/2025 09:48 Generalno vrijede drukcija pravila za ovakve kartice bas kad je rijec o kladjenju i igrama na srecu, neke cak i ne dozvoljavaju koristenje za igre na srecu.
-
starboy018
-
izbjeglica_iz_besmisla
#600 Re: Aircash - novčanik i dopunjiva Mastercard kartica
Nova tura kartica vjerovatno, nestalo ih u sarajevu.
Kazu u wwinu dodje 1000 u grad i brzo pukne, pa cekaj novu turu.
Kazu u wwinu dodje 1000 u grad i brzo pukne, pa cekaj novu turu.