Neće izaći ni da je dvjesto. Takvi smo i to je to
Budućnosti nema
I on priznaje da se i nas tiče. Samo on je formulisao sebi u korist, a postoji ispravnija definicija koja spominje i 'srpski svet' što je verzija novih granica 'velike Srbije' sada bez Hrvatske.SmokingMan wrote: ↑01/01/2025 12:51
Meni bi godila bilo kakva pozitivna promjena u Srbiji, ali samo kada bi mogli doći neki bolji i plemenitiji ljudi.
Bitno je da smo ispred Srbije. Sa negatorima genocida se ne treba usporedjivati.
Ja ne vidim da se iz Jablanice nesta bune.dječak sa šibicama wrote: ↑01/01/2025 12:47 Vjestaci rade, a unesrecene u Jablanici pomazu humanitarne udruge![]()
Citavo vrijeme zadnjih mjesec dana spinujes i pokusavas ovaj protest u Srbiji izjednačiti sa našom situacijomskupljac_zeljeza wrote: ↑01/01/2025 13:39Oni nisu zadovoljni stanjem, mi jesmo pa se veselimo i slavimo. Po proslavama smo jači od Srbije definitivno.
Nismo isto, njihovi studenti su trenutno ispred nas. Možeš ti to dokazivati zajedno sa Acom da je drugačije, ali nije.tramvajtrojka wrote: ↑01/01/2025 13:42
Citavo vrijeme zadnjih mjesec dana spinujes i pokusavas ovaj protest u Srbiji izjednačiti sa našom situacijom![]()
gdje nema apsolutno nikakve poveznice
On sebe vidi i tumači svoju egistenciju kroz Srbiju, jer je on Srbija, Srbija neće više propadati jer ju je on već prezadužio. Prezadužuje se da bi sebe predstavio u veličini koja mu ne priliči. "Srbiju neće prepustit onim najgorima", jer Srbiju već vode najgori, pa takvi nemaju sposobnost prepoznavanja da može postojati nešto bolje i drugačije, sposobnije i inteligentnije. "Srbija" je sama sebi svrha, svojoj sujeti zarobljenica. To je Alexander Srpski, čovek koji je kadar da onesposobi sposobne, obesmisli logiku, poevćanja plata "učini velikim", iako ih je inflacija već dobrano pojela prije nego što je svaki Srbin sa novčanikom kročio u market da sebi kupi fasungu. Aleksandar je "Velik" onoliko koliko je i jednako malodušan. Alexander je ne jedan od prmjer kakav "Vladar" ne bi trebao niti smio da bude, na štetu kolektiva. Za kraj ga nazovimo onako kako mu priliči Alexander Grozni, ali u pravom smisli. Izvini Ivane Grozni, nisam mislio na tebe.skupljac_zeljeza wrote: ↑01/01/2025 13:05I on priznaje da se i nas tiče. Samo on je formulisao sebi u korist, a postoji ispravnija definicija koja spominje i 'srpski svet' što je verzija novih granica 'velike Srbije' sada bez Hrvatske.SmokingMan wrote: ↑01/01/2025 12:51
Meni bi godila bilo kakva pozitivna promjena u Srbiji, ali samo kada bi mogli doći neki bolji i plemenitiji ljudi.
Pa zato su ovi protesti drugačiji. Pitaju Janjića da li je optimističan kako se odvijaju i čovjek lijepo kaže.....sve dok neko ne vikne Kosovo je Srbija, ovo će da da pozitivne rezultate. Nema na protestima četničke ikonografije, nema čak ni SPC-a i čak njihovih studenata sa Bogoslovije. Nema Dveri i ostale bratije. Dovoljno je slušati samo one koji ih ne vole.
Jer su kod nas zavladale nakaradne vrijednosti. A bas tvoja tvrdnja da tri stada ovaca, pored kriminala, korupcije i drugog, nemaju nista zajednicko da bi nastupili jedinstveni, upravo je dokaz toga.
Al ga Hare iskusno ohladitramvajtrojka wrote: ↑01/01/2025 13:42Citavo vrijeme zadnjih mjesec dana spinujes i pokusavas ovaj protest u Srbiji izjednačiti sa našom situacijomskupljac_zeljeza wrote: ↑01/01/2025 13:39Oni nisu zadovoljni stanjem, mi jesmo pa se veselimo i slavimo. Po proslavama smo jači od Srbije definitivno.
![]()
gdje nema apsolutno nikakve poveznice
Kod nas bivsi premijer na robiji, ministar sigurnosti u zatvoru, najmocniji covjek u drzavi izmislja proljev da preskoci sudjenje.... Kod njih jedan covjek ima apsoultnu moc, kupije avione, kamione,... dok im se vojska igra ratova i po putevima gazi civile u putnickim automobilima, ubija djecu u helikopterima,... itd itd.
Pa sam si objasnio kakva je kvalitativna razlika izmedju BiH i Srbije.Zlocin&Kazna wrote: ↑01/01/2025 21:16Kod nas bivsi premijer na robiji, ministar sigurnosti u zatvoru, najmocniji covjek u drzavi izmislja proljev da preskoci sudjenje.... Kod njih jedan covjek ima apsoultnu moc, kupije avione, kamione,... dok im se vojska igra ratova i po putevima gazi civile u putnickim automobilima, ubija djecu u helikopterima,... itd itd.
Kod nas bi ovakav bunt bio uzaludan, jer mirovni sporazum je drustvo podijelio tako da se nikad ne desi mogucnost da "narod ustane i sjebe mir". Nazalost, Dejton je trebao evoluirati u neki novi ustav gdje bi zelje građana imale smisla, ali eto nije, vec se deformisao u nesto sto nigdje nema.
Eto ti nas sa ovim baci deset mjesta ispred. Kod nas pogide i bi štete samo u Jablanici da ne nabrajamo sve gradove u kojima je bila poplava više nego u Novom Sadu i niko ništa osim Cengiza i Pomozi.ba. Firme rade, ali ne mogu da izvoze jer nemamo 50 km pruge. Pade snijeg i što od snijega što od rahat patnje Senad nabroja skoro desetak mrtvih u jednom danu, Pola države sedam dana ima ili nema struje i vode, putevi klasika. Dijaspora zaglavila. Svađamo se evo nekoliko dana da li plata treba da bude 1000 KM kao da nekome može biti mjesedc dana 1000 KM. Da li je normalna penzija 573 KM? Pusti sad to ba, sad punimo Vojkoviće i tako punimo evo dvije godine i ja ne vidim da prvo trebaju stati, a drugo da mi je zbog toga nešto bolje. Treba priznati da imamo nove tramvaje u Sarajevu. Potrudili su se, a ostalo što se Burdževićka samo nasmija. Od 5. i 40. minute konkretnije.....korak naprijed, nazad dva. Ali mi smo ispred Srbije i ništa ne treba mijenjati. Ja kažem da je davno trebalo mijenjati kao što u Srbiji hoće, ali očito da mi to ne znamo jer dovedemo opet iste ili nekada i gore. Mi čekamo kad će Amerikanci staviti koga na crnu listu i onda to kao bude dovoljno. Gdje ćeš sada nešto mijenjati kada su moji na vlasti i kada mogiu riještiti neki od promlema koje Vukanović nabraja kada SNSD kupuje glasače. De bar pripravnički rodici.