Njemu i Orban svojata dio drzave, a Putin bi je rasturio. Ali Fici to i jest cilj, on je obicna marioneta, da preda danas-sutra suverenitet putaljovim nacistima. Jedan obicni kvisling.drug_profi wrote: ↑30/12/2024 12:31 Da Fici nema Ukrajine, pitao bih ga hoće li dati dio teritorije za mir sa Rusima koji su joj na granici.
Drugim riječima, ultimativni nacionalni interes Slovaka je da joj Rusi nisu na granici.
Ukrajina
-
melac
#212726 Re: Ukrajina
-
Bernardinac
#212727 Re: Ukrajina
Nešto doljeće rusima u Lgov u Kurščini.
Moćno bubanje od pet komada.
- apsidejzi
#212728 Re: Ukrajina
Sta kazu slovaci da Ukrajina da dio teritorije. Treba ih pitat koji? Mozda onaj dio do granice sa Slovackom?
-
Hendrix
#212729 Re: Ukrajina
Treba vratiti sovjetsku vlast u ove supacke drzave istocnog bloka koje jos ne mogu da shvate kakav progres im je omogucila EU i otvaranje zapadu.
Zeljezna zavjesa i opet udri zid od 3m, eto vam Putin i uzivajte u krompiru i votki. Zatvoriti im granice kao nekada pa lagano onda nek polemisu sta Ukrajina treba da radi.
Slovacka je oduvijek bila pro srspki nastrojena, ne cudi me da jos uvijek zale za Rusijom i sovjetima.
Zeljezna zavjesa i opet udri zid od 3m, eto vam Putin i uzivajte u krompiru i votki. Zatvoriti im granice kao nekada pa lagano onda nek polemisu sta Ukrajina treba da radi.
Slovacka je oduvijek bila pro srspki nastrojena, ne cudi me da jos uvijek zale za Rusijom i sovjetima.
- JMGuti
#212730 Re: Ukrajina
Aha, ti to vidiš kao jedan lijep epitet koji zaliješ forumašu i ideš dalje. Jer me iz dubine duše voliš.Point. wrote: ↑30/12/2024 15:57 Ne znam što riječ rusofil doživljavaš kao vrijeđanje, ja to ne vidim tako.
Elem, ako si u zajednici ili u nekom savezu, a posebno vojnom, onda je licemjerno ganjati prvenstveno svoj interes a zanemariti interes zajednice ili saveza ili, kao u slučaju Fice i Orbana, ići direktno protiv interesa tog saveza. Hoćeš zaštitu saveza a ideš direktno protiv interesa tog saveza? To je licemjerje iz udžbenika.
Ako je u interesu Ukrajine da zavrne pipu ruskog plina Slovačkoj, zemlji koja je protiv njene suverenosti i cjelovitosti, to je sasvim legitimno i razumljivo sa ukrajinske strane. Trebali su iste sekunde kad je Fico izabran. Na posljedice je taj isti Fico trebao misliti prie nego je krenuo cmakati Putinove otvore.
Interesantno je kako je licemjerje iz udžbenika to što eto Slovačka navodno zanemaruje interes zajednice, dok Slovačka OTVORENO kaže da želi jeftiniji ruski plin, a s druge strane zajednica OTVORENO kaže da ne želi jeftiniji ruski plin. E sad tu dolazimo do vrlo važne stvari: Najveći uvoznik ruskog LNG-a je EU. Uvoz ukapljenog ruskog plina u zemlje EU u prvih šest mjeseci tekuće godine POVEĆAN je za 9%. Najveći uvoznik ruskog plina je Francuska. Znači, Slovačka je licemjerna jer hoće ruski plin i to otvoreno kaže. EU nije licemjerne jer kupuje ruski plin.
- Point.
#212732 Re: Ukrajina
Momče fulaš jednu bitnu stvar. Slovačka je, za razliku od Francuske, sasvim otvoreno stala na stranu agresora i traži da se Ukrajina odrekne svog teritorija da bi Slovačka dobila plin. Preko ukrajinskih teritorija do ruskog jeftinog plina. Netje da može. Od sutra neka se Fico snalazi kako zna i umije. Ne žalim ih ni sekunde.JMGuti wrote: ↑31/12/2024 08:54Aha, ti to vidiš kao jedan lijep epitet koji zaliješ forumašu i ideš dalje. Jer me iz dubine duše voliš.Point. wrote: ↑30/12/2024 15:57 Ne znam što riječ rusofil doživljavaš kao vrijeđanje, ja to ne vidim tako.
Elem, ako si u zajednici ili u nekom savezu, a posebno vojnom, onda je licemjerno ganjati prvenstveno svoj interes a zanemariti interes zajednice ili saveza ili, kao u slučaju Fice i Orbana, ići direktno protiv interesa tog saveza. Hoćeš zaštitu saveza a ideš direktno protiv interesa tog saveza? To je licemjerje iz udžbenika.
Ako je u interesu Ukrajine da zavrne pipu ruskog plina Slovačkoj, zemlji koja je protiv njene suverenosti i cjelovitosti, to je sasvim legitimno i razumljivo sa ukrajinske strane. Trebali su iste sekunde kad je Fico izabran. Na posljedice je taj isti Fico trebao misliti prie nego je krenuo cmakati Putinove otvore.
Interesantno je kako je licemjerje iz udžbenika to što eto Slovačka navodno zanemaruje interes zajednice, dok Slovačka OTVORENO kaže da želi jeftiniji ruski plin, a s druge strane zajednica OTVORENO kaže da ne želi jeftiniji ruski plin. E sad tu dolazimo do vrlo važne stvari: Najveći uvoznik ruskog LNG-a je EU. Uvoz ukapljenog ruskog plina u zemlje EU u prvih šest mjeseci tekuće godine POVEĆAN je za 9%. Najveći uvoznik ruskog plina je Francuska. Znači, Slovačka je licemjerna jer hoće ruski plin i to otvoreno kaže. EU nije licemjerne jer kupuje ruski plin.
-
Bernardinac
#212733 Re: Ukrajina
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... sti_prva_m
VIDEO Ukrajinci: Izveli smo napad dosad nezabilježen u povijesti svijeta
- Čitalac
#212734 Re: Ukrajina
Yaroslav Hrytsak: Rat je počeo u Ukrajini, ali neće završiti u Ukrajini, održivi mir daleka je perspektiva.
- Ovo je rat u Ukrajini, ali ne samo oko Ukrajine. Ovo je rat protiv zapadnog načina života koji se temelji na ljudskom dostojanstvu i slobodi kao glavnim vrijednostima. Putin, kao lider nezapadnog svijeta, postojanje takve zapadne Ukrajine doživljava kao smrtnu prijetnju sebi. Rat je počeo u Ukrajini, ali neće završiti u Ukrajini. Čak i ako, ne daj Bože, padne Ukrajina, nastavit će se izvan Ukrajine. Dakle, moramo polaziti od ovoga: da će ovaj rat trajati dugo - dok Rusija ne bude sposobna ili voljna boriti se, a još bolje, doživi potpuni poraz. Primirje u takvom ratu je moguće, ali je održivi mir daleka perspektiva.
- Lakše je govoriti o miru u ratu interesa – kontrola teritorija ili resursa. Takvi se ratovi mogu okončati za pregovaračkim stolom. To nije slučaj s vrijednosnim ratovima. Postizanje kompromisa u takvim okolnostima je teško ili gotovo nemoguće.
- Nemoguće je odrediti gdje smo sada: 1917, po logici Prvog svjetskog rata, ili 1938, po logici Drugog svjetskog rata. No, malo je vjerojatno da će nadolazeća 2025. godina postati 1918. ili 1945. – odnosno godina završetka rata. Prihvatimo ovo kao realnost. Također je nemoguće opisati kada i s čime će Ukrajina izaći iz ovog rata. Imamo dva osnovna scenarija: katastrofalan po kojem Ukrajina nestaje s karte svijeta („Putinov plan“) i optimistični: Ukrajina iz ovog rata izlazi kao dio NATO-a i EU i u granicama iz 1991. Osnovni scenariji rijetko se provode. Stoga ih možemo isključiti kao stvarne. Moramo ih promatrati kao dva suprotna pola koji postavljaju okvir naše nade.
- Strateški važna nada za Ukrajinu nije brzi završetak rata ,iako, priznajem, u trenucima slabosti to i sam jako želim. Strateški važna nada za Ukrajinu je da dovede stvar Euromajdana do kraja i postane dio Zapada. To će riješiti temeljno pitanje sigurnosti – pitanje koje Ukrajina nije mogla sama riješiti nekoliko stoljeća. Jer bez obzira što kritiziramo Zapad, jedna stvar ostaje izvan svake kritike: moderni Zapad je velika zona mira, unutar koje je rat nemoguć. Pristupanje Ukrajine trebalo bi postati strateški važno ne samo za nju, već i za Zapad. Ukrajina postaje dio Zapada a) da ga ojača i b) da ga probudi za novu stvarnost i, sukladno tome, za nove akcije.
- Neizbježna smrt Zapada, kao i vječni trijumf, prorečeni su više puta. Zapad niti umire niti trijumfira. Riječ je o skupom proizvodu koji se brzo kvari. Da bi povratio svoju kvalitetu, s vremena na vrijeme potrebna mu je kriza. Ukrajinski rat je kriza koja je bila potrebna modernom Zapadu, inače će prestati biti upotrebljiv.
- Naš stvarni scenarij pobjede: Ukrajina postaje dio Zapada, a Zapad širi svoje granice prema Istoku. U kakvoj konfiguraciji će se to dogoditi i pod kojim uvjetima nemoguće je predvidjeti i nema smisla govoriti. Živimo u vremenu nepredvidivosti i kaosa. U skladu s tim drugačije moramo graditi i nade, trebamo prihvatiti kaos i nepredvidivost ne kao prijetnju, već kao priliku. Jednostavno rečeno: moramo prigrliti kaos i nepredvidivost i izdržati onoliko koliko treba.
- Povijest je stvarno na našoj strani. Iz povijesne perspektive jasno je da Putinov režim nema budućnost. Ali povijest je podmukla. Svaki put kad pomislite da ste je već ukrotili, može vas izbaciti iz sedla. Kad pretpostavimo da smo rat već dobili, ili, naprotiv, da je sve izgubljeno i da je kraj blizu, griješimo i u prvom i u drugom slučaju.
- Naša nada je također u formiranju novih saveza, fleksibilnijih i odlučnijih, umjesto starih. Europa je podijeljena duž linije sjever-jug. Sjeverni dio – UK, Nizozemska, skandinavske i baltičke zemlje te Poljska – obvezao se na dugoročnu pomoć. Lošije je s južnim dijelom. Ukupna ravnoteža ovisi o tome na koju će stranu stati Njemačka, nekadašnje srce i motor EU. Merzove šanse da postane novi kancelar daju razloga za nadu da će ipak biti sjeverac.
- Bojim se da ni sam Trump ne zna što će se dogoditi pod Trumpom. Ali tu se, prije svega, možemo nadati neiscrpnoj sposobnosti Rusa da rade glupe stvari. Drugo, naša nada možda leži u činjenici da je Putin u osobi Trumpa konačno pronašao dostojnog sociopatskog protivnika, štoviše, nepredvidljivijeg i nepromišljenijeg.
- Glavna nada je u nama samima, u našoj tvrdoglavosti i našoj sposobnosti da preživimo. Ukrajina teško krvari, svaki dan gubi desetke, ako ne i stotine svojih građana na fronti i u pozadini. Gotovo svi i svatko je doživio gubitak voljenih osoba. No, ruku na srce, moramo priznati: to nije ona razina gubitaka i iskušenja koja su pretrpjeli naši preci od početka Prvog svjetskog rata do Staljinove smrti. Naprotiv, sjećanje na to da su oni tada preživjeli treba nam učvrstiti nadu da ćemo i sada preživjeti. Povijest je od nas, Ukrajinaca, napravila prvake u preživljavanju. Moramo vjerovati u dobar kraj, čak i ako nam nije suđeno da ga vidimo...
- drndalo
#212736 Re: Ukrajina
Crna Rusijo, u Crnom moru ti se jos crnje pise... Sada ni letjelice vise nisu sigurne od prelaznog roka za podmornicare...
Sve ide po planu, mashala...
Sve ide po planu, mashala...
-
Bernardinac
#212737 Re: Ukrajina
https://m.ura.news/news/1052863115Napad ukrajinskih bespilotnih letjelica doveo je do ozbiljnog požara u pogonu kompleksa goriva i energije u regiji Smolensk. To je najavio načelnik općine okruga Yartsevo Roman Zakharov.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#212738 Re: Ukrajina
Nova etapa ruskog hibridnog ratovanja
Slučajevi pomorske sabotaže u Baltičkom moru pokreću pitanja o zapadnoj strategiji protiv ruskog hibridnog ratovanja. Trebamo očekivati otvorenije sukobe kako rat u Ukrajini ulazi u završnu fazu, a dosadašnji pristup jednostavnog ignoriranja ruskih napada neće funkcionirati.
0:00 Uvod
0:20 Uzorak sabotaže
0:55 Hibridno ratovanje
1:54 Zapadna strategija do sada
3:16 Hibridni napadi će se pojačati
3:59 Pomorsko hibridno ratovanje
6:22 Protumjere
7:15 Suočavanje s ruskom flotom u sjeni
8:26 Nova zapadnjačka strategija
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#212739 Re: Ukrajina
KONAČNO! Finska PRONAŠLA I ZAPLIJENILA tajni ruski brod sa špijunskom opremom u Baltičkom moru!
U sjevernim vodama Europe, Baltičko more, koje iz daljine izgleda mirno, posljednjih je dana dom tinjajućih napetosti. Finska zapljena tankera koji je navodno pripadao Rusiji izazvala je iznenadni val napetosti u regiji i izbacila na površinu dugogodišnje glasine o sabotaži u Baltičkom moru. Konkretno, rezanje kabela kritične infrastrukture na morskom dnu ponovno je pokrenulo pitanje: "Je li to bila nesreća ili planirani napad?"
Dakle, kakav je teret prevozio ovaj sumnjivi tanker?
Kako su podmorski kablovi u Baltičkom moru povezani s kontroverznom ruskom pomorskom trgovačkom mrežom, takozvanom "flotom u sjeni"? Kako sve to utječe na sigurnosne strategije NATO-a i Europske unije?
-
Bernardinac
#212740 Re: Ukrajina
Evo nekih videa:Bernardinac wrote: ↑31/12/2024 13:23https://m.ura.news/news/1052863115Napad ukrajinskih bespilotnih letjelica doveo je do ozbiljnog požara u pogonu kompleksa goriva i energije u regiji Smolensk. To je najavio načelnik općine okruga Yartsevo Roman Zakharov.
-
Bernardinac
#212741 Re: Ukrajina
NEŠTO je početkom tjedna pogodilo ruske trupe u gradu Lgovu u ruskoj regiji Kursk. "Ovo je užasno", govorio je jedan svjedok. "Svi dečki su u bunkeru." Bunker je gorio.
Jedan ukrajinski dužnosnik sugerirao je kako je vatru izazvao ukrajinski napad, što je logično. Lgov se nalazi na samo 50 kilometara sjeverno od grada Sudže, najvažnijeg područja u dijelu Kurska koji su ukrajinske snage okupirale u kolovozu. To je ključna točka cestovnog i željezničkog prometa kojim se prevoze trupe i oprema za potrebe ruske protuofenzive na tom dijelu fronte, piše Forbes.
Ukrajinci su i ranije napadali Lgov, a među napadima se ističe onaj na Božić, kada je ukrajinsko oružje – možda i rakete američkih HIMARS-a – raznijelo sjedište 810. mornaričke brigade. Ta brigada među predvodnicima je ruske protuofenzive. Napad se dogodio samo nekoliko dana prije nego što je Kremlj povukao iscrpljenu 810. brigadu s fronte kako bi nadomjestio ogromne gubitke u jedinici.
Ukrajinski napadi na Lgov pomažu objasniti zašto više od 50.000 Rusa uz pomoć 12.000 sjevernokorejskih vojnika još uvijek iz Kurska nije uspjelo izbaciti nekih 20.000 Ukrajinaca usprkos neprekidnim napadima sa svih strana. Rusija se "još uvijek bori na vlastitom teritoriju i ne može izbaciti Ukrajinu iz Kurska", objašnjava finski analitičar Joni Askola.
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... sti_prva_m
-
sumirprimus
#212742 Re: Ukrajina
Sretna nova, Slava Ukrajini, ljudi normala slave veceras. Novu godinu odrekli se kgb kalendara
Nece vise od rusa ni novu godinu haha na kog li me.podsjecaju
Nece vise od rusa ni novu godinu haha na kog li me.podsjecaju
-
sumirprimus
#212743 Re: Ukrajina
Valja.naci knjigu
- Čitalac
#212744 Re: Ukrajina
Budanov: 2025. biće bolja od odlazeće godine, pred Moskvom vrlo teške odluke.
Kirilo Budanov, načelnik Glavne obavještajne uprave Ministarstva obrane, smatra da će 2025. biti bolja za Ukrajinu od 2024, dok će Rusija morati donijeti vrlo teške odluke. “Prošle godine me jedan od novinara pitao kakva su mi očekivanja od 2024. I ja sam tada sasvim iskreno rekao da će, nažalost, 2024. biti jako teška. Što se tiče 2025. godine, imam puno više optimizma, sigurno će biti bolja od ove. Za to postoje objektivni čimbenici i nadam se da ćemo u 2025. godini vidjeti puno dobrih događaja što će nam na kraju donijeti ono što svi čekamo", rekao je Budanov u nacionalnom teletonu.
Prema Budanovu, ako se Rusija ne opameti do sredine 2025. definitivno će morati donijeti vrlo teške odluke u vezi sa svojim financijskim i ekonomskim sustavom.
"Jesu li spremni na ovo? Možda su spremni. Žele li to? Sto posto ne. Pokušat će na sve moguće načine to izbjeći i učinit će sve da to spriječe", rekao je načelnik Glavne obavještajne službe.
Budanov je naglasio da je 2025. godine potrebno pronaći rješenje protiv ruskih FPV dronova s optičkim vlaknima.
"Mi pobjeđujemo u ratu bespilotnim letjelicama. Ali Rusi su masovno prešli na korištenje dronova s optičkim vlaknima. To je za nas veliki problem, jer ih je nemoguće zaustaviti sredstvima elektroničkog ratovanja. U 2025. godini ćemo svi zajedno tražiti tehnološko rješenje za veliki broj takvih uređaja“, izjavio je Budanov.
-
sumirprimus
#212745 Re: Ukrajina
25te ide herman majer daunhil rujamaČitalac wrote: ↑31/12/2024 20:53 Budanov: 2025. biće bolja od odlazeće godine, pred Moskvom vrlo teške odluke.
Kirilo Budanov, načelnik Glavne obavještajne uprave Ministarstva obrane, smatra da će 2025. biti bolja za Ukrajinu od 2024, dok će Rusija morati donijeti vrlo teške odluke. “Prošle godine me jedan od novinara pitao kakva su mi očekivanja od 2024. I ja sam tada sasvim iskreno rekao da će, nažalost, 2024. biti jako teška. Što se tiče 2025. godine, imam puno više optimizma, sigurno će biti bolja od ove. Za to postoje objektivni čimbenici i nadam se da ćemo u 2025. godini vidjeti puno dobrih događaja što će nam na kraju donijeti ono što svi čekamo", rekao je Budanov u nacionalnom teletonu.
Prema Budanovu, ako se Rusija ne opameti do sredine 2025. definitivno će morati donijeti vrlo teške odluke u vezi sa svojim financijskim i ekonomskim sustavom.
"Jesu li spremni na ovo? Možda su spremni. Žele li to? Sto posto ne. Pokušat će na sve moguće načine to izbjeći i učinit će sve da to spriječe", rekao je načelnik Glavne obavještajne službe.
Budanov je naglasio da je 2025. godine potrebno pronaći rješenje protiv ruskih FPV dronova s optičkim vlaknima.
"Mi pobjeđujemo u ratu bespilotnim letjelicama. Ali Rusi su masovno prešli na korištenje dronova s optičkim vlaknima. To je za nas veliki problem, jer ih je nemoguće zaustaviti sredstvima elektroničkog ratovanja. U 2025. godini ćemo svi zajedno tražiti tehnološko rješenje za veliki broj takvih uređaja“, izjavio je Budanov.
Samo hrabro
- drug_profi
#212746 Re: Ukrajina
2025 ce ukrajinci rusima da utjeraju dug....neptun.
-
sumirprimus
#212747 Re: Ukrajina
dobro, a da im isteraju zlo u 2025oj hehe..
Govorec jezikom objektivnin i neutralnih
- drndalo
#212748 Re: Ukrajina
Za dobro jutro i Sretnu Novu 2025, da Ukrajini bude bolja i laksa od 2024, a Rujama barem 2x gora, teza, i samoubilackija!
- drndalo
#212749 Re: Ukrajina
"Fighter-bomberov" (poznati RU account posvecen RU vojnoj avijaciji, i upucen u sve detalje, pa i u gubitke) osvrt na 2024 i sve uspijehe:
-
Bernardinac
#212750 Re: Ukrajina
Oborili su im ne jedan već dva MI 8 sa raketama ispaljenih sa morksog drona.
Golemo
Golemo