Narod i Pravda (Konakovic)
- drug_profi
#38051 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Fakt je da su neke zakovane stvari za mandata Nešića pomaknute i riješene.
Jel do Nešića ili do čega drugog ne znam.
Jel do Nešića ili do čega drugog ne znam.
-
cija123
- Styling
- drug_profi
#38054 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ali svaka mu čast kako je sebi organizovao prihod. Vidi se da je razmišljao dugoročno.
Samo jebada što je morao plesati kako mu se kaže radi toga.
E sad jel ova optužnica izašla iz ladice jer je radio stvari u interesu jačanja BiH, ili bi izašla svakako, to ne znam.
E sad jel ova optužnica izašla iz ladice jer je radio stvari u interesu jačanja BiH, ili bi izašla svakako, to ne znam.
-
kakabanja213
#38055 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nema sta, svaka mu cast.drug_profi wrote: ↑30/12/2024 15:57 Ali svaka mu čast kako je sebi organizovao prihod. Vidi se da je razmišljao dugoročno.
-
velikonja
#38056 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Styling wrote: ↑30/12/2024 14:44Frontex je bio pitanje koje su pokušavali da riješe godinama. Opstrukcije vršili ministri sigurnosti Bošnjaci. Došao Nešić i sve riješeno za godinu dana. Neki dan zvanično potpisano.video wrote: ↑30/12/2024 14:19 Jos meni nije jasno sta je ovdje ne jasno tj, sta je vrli "pisac htio da kaze" a u ovom slucaju DK
Jos je doticni i podrobnije objasnio, neko ko je unutra, u VM i samim tim odlicno zna kako ko dorinosi svojim odlukama, postupcima u donosenju odluka koje se ticu drzave BiH.
Ali jok, bitnije je ono - Hamo, viD mu glooove!
Btw, nekima je jedino i samo komunikacija na forumu ta da se lijepe twitovi i par neartikulisanih smajlija![]()
Nedavno usvojen i Prijedlog Zakona o zaštiti ličnih podataka i Prijedlog Zakona o graničnoj službi koji je isti taj branio na specijalnoj sjednici NSRS.
Mimo VM bio kriminalac pa ga ćorkirali.
Sporazum sa FRONTEX-om, nije jos zvanican niti opretivan. Treba proci ratifikaciju, vidjecemo kooperativnost S stranaka. Dakle, nije jos rijeseno, po dosadasnjem ponasanju staranaka nije ni blizu
Ovo oko blokade bosnjackih ministara sigurnosti nema potrebe komentarisati...jadno, jako jadno. Jos prije korone, msm da je Radoncic bio, ojeg cijenim kao i Nesica otprilike, imali smo spreman nacrt sporazuma...Tegeltija nije htio raspravljati o tom dok se ne ubaci MUPRS u poslove nadzora granicnog pojasa....nema teksta novog sporazuma, ne znam kako je to rijeseno
Prijedlog Zakona o granicnoj sluzbi kako ti navede nije ni u nacrtu....tek se stidljivo pominje nova unutarnja sistmatizacija GPBiH, ne znam otkud da se radi novi zakon.... prijedlozi dva zakona ( o gr kontroli i zlp ) koja jesu prosla u VM BiH su tehnicki odjebana u parlamentu...zato sam i zabrinut za sporazum sa Frontex-om kada ce postati op
Uz napomenu da prijedlog zlp nije ni blizu usuglasen da gdpr-om eu sto je bila obveza
o kontakt tacki za suradnju sa europol-om....nista nesic nije otkocio, cak sta vise...jednostavno kompromis tri strane, da je po nesicu i narocito njegovom bratu, imali bi suradnju samo sa skaljrcima
tako da...imati rijeci hvala za nesica...ne znam, eto
-
kakabanja213
#38057 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Znaci tesko bilo za predpostaviti da neko ko ima onoliku imovinu, a skoro pa javno poznate prihode ima i neki "dodatni" izvor primanja.
Kako moze neko biti dobar ministar i istovremeno krasti pare od naroda??
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#38058 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Neki ljudi su bas moralne nule.drug_profi wrote: ↑30/12/2024 15:57 Ali svaka mu čast kako je sebi organizovao prihod. Vidi se da je razmišljao dugoročno.
Prekucali ste SDA-ovce, aferim.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#38059 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ko da je tesko biti bolji od Stase Kosarca i Srleta Ami G
- Styling
#38060 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Znači, niti se šta uradilo niti je on igrao bilo kakvu ulogu? ovi sporazumi koji su potpisani i zakoni u nacrtu su ništa, je li?velikonja wrote: ↑30/12/2024 16:23Styling wrote: ↑30/12/2024 14:44Frontex je bio pitanje koje su pokušavali da riješe godinama. Opstrukcije vršili ministri sigurnosti Bošnjaci. Došao Nešić i sve riješeno za godinu dana. Neki dan zvanično potpisano.video wrote: ↑30/12/2024 14:19 Jos meni nije jasno sta je ovdje ne jasno tj, sta je vrli "pisac htio da kaze" a u ovom slucaju DK
Jos je doticni i podrobnije objasnio, neko ko je unutra, u VM i samim tim odlicno zna kako ko dorinosi svojim odlukama, postupcima u donosenju odluka koje se ticu drzave BiH.
Ali jok, bitnije je ono - Hamo, viD mu glooove!
Btw, nekima je jedino i samo komunikacija na forumu ta da se lijepe twitovi i par neartikulisanih smajlija![]()
Nedavno usvojen i Prijedlog Zakona o zaštiti ličnih podataka i Prijedlog Zakona o graničnoj službi koji je isti taj branio na specijalnoj sjednici NSRS.
Sporazum sa FRONTEX-om, nije jos zvanican niti opretivan. Treba proci ratifikaciju, vidjecemo kooperativnost S stranaka. Dakle, nije jos rijeseno, po dosadasnjem ponasanju staranaka nije ni blizu
Ovo oko blokade bosnjackih ministara sigurnosti nema potrebe komentarisati...jadno, jako jadno. Jos prije korone, msm da je Radoncic bio, ojeg cijenim kao i Nesica otprilike, imali smo spreman nacrt sporazuma...Tegeltija nije htio raspravljati o tom dok se ne ubaci MUPRS u poslove nadzora granicnog pojasa....nema teksta novog sporazuma, ne znam kako je to rijeseno
Prijedlog Zakona o granicnoj sluzbi kako ti navede nije ni u nacrtu....tek se stidljivo pominje nova unutarnja sistmatizacija GPBiH, ne znam otkud da se radi novi zakon.... prijedlozi dva zakona ( o gr kontroli i zlp ) koja jesu prosla u VM BiH su tehnicki odjebana u parlamentu...zato sam i zabrinut za sporazum sa Frontex-om kada ce postati op
Uz napomenu da prijedlog zlp nije ni blizu usuglasen da gdpr-om eu sto je bila obveza
o kontakt tacki za suradnju sa europol-om....nista nesic nije otkocio, cak sta vise...jednostavno kompromis tri strane, da je po nesicu i narocito njegovom bratu, imali bi suradnju samo sa skaljrcima
tako da...imati rijeci hvala za nesica...ne znam, eto
Ne branim Nešića, gluho bilo, ali ne možemo krivo govoriti, nije vjerski.
- Bosanac sa dna kace
#38061 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Šta je FRONTEX?Styling wrote: ↑30/12/2024 14:44 Frontex je bio pitanje koje su pokušavali da riješe godinama. Opstrukcije vršili ministri sigurnosti Bošnjaci. Došao Nešić i sve riješeno za godinu dana. Neki dan zvanično potpisano.
Možete li malo detaljnije I jednostavnim jezikom?
Koje su sve opstrukcije vršili Bošnjaci po pitanju FRONTEX-a? Kada ? Zašto? Koji predstavnici Bošnjaka su vršili te opstrukcije?
- Styling
#38062 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Google it.Bosanac sa dna kace wrote: ↑30/12/2024 17:31Šta je FRONTEX?Styling wrote: ↑30/12/2024 14:44 Frontex je bio pitanje koje su pokušavali da riješe godinama. Opstrukcije vršili ministri sigurnosti Bošnjaci. Došao Nešić i sve riješeno za godinu dana. Neki dan zvanično potpisano.
Koje su sve opstrukcije vršili Bošnjaci po pitanju FRONTEX-a? Kada ? Zašto? Koji predstavnici Bošnjaka su vršili te opstrukcije?
Problem je u tome što ovakvi neinformisani kao ti komentarišu Dinine izjave, a pojma nemaju.
- Bosanac sa dna kace
#38063 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne, ne, ništa guglanje.Styling wrote: ↑30/12/2024 17:33Google it.Bosanac sa dna kace wrote: ↑30/12/2024 17:31Šta je FRONTEX?Styling wrote: ↑30/12/2024 14:44 Frontex je bio pitanje koje su pokušavali da riješe godinama. Opstrukcije vršili ministri sigurnosti Bošnjaci. Došao Nešić i sve riješeno za godinu dana. Neki dan zvanično potpisano.
Problem je u tome što ovakvi neinformisani kao ti komentarišu Dinine izjave, a pojma nemaju.
Prosvijetli nas neinformisane da vidimo o čemu se radi.
-
velikonja
#38064 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Upravo tako, da se nesica pitalo to ne bi bilo ni u planovima...jednostavno je bolje ispregovarano od strane trojke i dodik je bukvalno rekao hajde nek ide do parlamenta pa cemo vidjeti....i evo gledamo, prijedlozi zakona poslani, u parlamentu blok....ili sam ja u krivu.
nesica kao ministra hvaliti i glorificirati navodne njegove rezultate koji su korisni po
ali je za pohvaliti ovu izjavu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /241230111
ako nista, nabijati im kompresiju
-
velikonja
#38065 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
integracije u tokove informacija eu agnecija za sporevedbu zakona moze samo koristiti, pogotovo ovih nadleznih za vanjske granice i istrage krivicnih djela....svakako i legistlativna potpora tih agencija ( prenesno na nasu situaciju, "pritisak" na politiku itd) i logisticki dio je prijeko potreban nasoj drzavi. vec dugo smo ostrvo koje samo problemi ne zaobilaze....Bosanac sa dna kace wrote: ↑30/12/2024 17:31
Šta je FRONTEX?
ovo oko opstrukcija oko bosnjackih ministara je kolegicina zelja da glorificira jednu stranu pa makar i lagala o drugoj. pa je ponese valjda, sta li?
- drug_profi
#38066 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa, cuj u svakom djelu postoji neka inventivnost.kakabanja213 wrote: ↑30/12/2024 16:21Nema sta, svaka mu cast.drug_profi wrote: ↑30/12/2024 15:57 Ali svaka mu čast kako je sebi organizovao prihod. Vidi se da je razmišljao dugoročno.
E sad jel ova optužnica izašla iz ladice jer je radio stvari u interesu jačanja BiH, ili bi izašla svakako, to ne znam.![]()
![]()
I treba to priznati.
A ti bi malo trebao pregledati svoj senzor za sarkazam.
- drug_profi
#38067 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
I ti isto. Senzor propuhat.sehohari wrote: ↑30/12/2024 16:29Neki ljudi su bas moralne nule.drug_profi wrote: ↑30/12/2024 15:57 Ali svaka mu čast kako je sebi organizovao prihod. Vidi se da je razmišljao dugoročno.
Prekucali ste SDA-ovce, aferim.
- basicm
#38068 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jel i Mektic bio ministar bosnjak?Styling wrote: ↑30/12/2024 17:33Google it.Bosanac sa dna kace wrote: ↑30/12/2024 17:31Šta je FRONTEX?Styling wrote: ↑30/12/2024 14:44 Frontex je bio pitanje koje su pokušavali da riješe godinama. Opstrukcije vršili ministri sigurnosti Bošnjaci. Došao Nešić i sve riješeno za godinu dana. Neki dan zvanično potpisano.
- Styling
#38069 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mektić je bio za Frontex, Mile bio protiv.basicm wrote: ↑30/12/2024 19:26Jel i Mektic bio ministar bosnjak?Styling wrote: ↑30/12/2024 17:33Google it.Bosanac sa dna kace wrote: ↑30/12/2024 17:31
Šta je FRONTEX?
-
kakabanja213
#38070 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nije bas da ti je post slozen sarkasticno, ali je mozda stvarno do senzora.drug_profi wrote: ↑30/12/2024 19:23Pa, cuj u svakom djelu postoji neka inventivnost.kakabanja213 wrote: ↑30/12/2024 16:21Nema sta, svaka mu cast.drug_profi wrote: ↑30/12/2024 15:57 Ali svaka mu čast kako je sebi organizovao prihod. Vidi se da je razmišljao dugoročno.
E sad jel ova optužnica izašla iz ladice jer je radio stvari u interesu jačanja BiH, ili bi izašla svakako, to ne znam.![]()
![]()
I treba to priznati.
A ti bi malo trebao pregledati svoj senzor za sarkazam.
- drug_profi
#38071 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kontekst posta je jasno sarkastičan. Bar bi meni bio.
-
kakabanja213
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#38073 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
najbolji ministar iz RS-a ikada
-
internazionale
#38074 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ovamo tumačiš propise koji se usvajaju a s druge strane napišeš boldirano za tvrdnju "Nešić je bolji ministar od Amidžića i Košarca".velikonja wrote: ↑30/12/2024 17:52Upravo tako, da se nesica pitalo to ne bi bilo ni u planovima...jednostavno je bolje ispregovarano od strane trojke i dodik je bukvalno rekao hajde nek ide do parlamenta pa cemo vidjeti....i evo gledamo, prijedlozi zakona poslani, u parlamentu blok....ili sam ja u krivu.
nesica kao ministra hvaliti i glorificirati navodne njegove rezultate koji su korisni poje dno dna, cak i ispod toga
ali je za pohvaliti ovu izjavu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /241230111
ako nista, nabijati im kompresiju![]()
Ne ide jbm
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#38075 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
nema ništa od nove vlade ks. okerić neće da se povuče sa pozicije predsjedavajućeg skupštine. znači da bošnjak ne može biti premijer, odnosno ni delić, ni muzur, ni šteta.