Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote: ↑29/12/2024 11:08
Cuj dupla registracija za drugo auto u domacinstvu?
To ti kontas da se drugo auto iz objesti ili ceifa kupuje?
Kako rekoh nepopularne mjere za glasacko tijelo......i da u vecini slucajeva se kupuje iz obijesti i cejfa....jer se moze...i ono glavno., ne izlaska iz svoje zone komfora.....
Kad se odreknemo komfora nece biti ni guzvi ni zagadjenja zraka
A sta kad npr jedan supruznik radi u Vogosci, drugi u Hadzicima, a zive recimo na Alipasinom?
Tvojom logikom je i jedno auto zapravo konformizam. Izadji ti iz zone komfora i predji na javni prevoz 100%.
drug_profi wrote: ↑28/12/2024 20:19
E ja sam odlucio da ne xebem propise vise.
Vozicu kako mi je ceif, parkiracu gdje mi je ceif.
Crveno nabijem na qurac, itd.
Dosta sam trpio vise.
Gdje ima kamera za crveno, pofalici prema gradu?
Pitam za druga
drug_profi wrote: ↑29/12/2024 11:08
Cuj dupla registracija za drugo auto u domacinstvu?
To ti kontas da se drugo auto iz objesti ili ceifa kupuje?
Kako rekoh nepopularne mjere za glasacko tijelo......i da u vecini slucajeva se kupuje iz obijesti i cejfa....jer se moze...i ono glavno., ne izlaska iz svoje zone komfora.....
Kad se odreknemo komfora nece biti ni guzvi ni zagadjenja zraka
A sta kad npr jedan supruznik radi u Vogosci, drugi u Hadzicima, a zive recimo na Alipasinom?
Tvojom logikom je i jedno auto zapravo konformizam. Izadji ti iz zone komfora i predji na javni prevoz 100%.
A gradski prevoz.....a kako oni deveraju koji nemaju para ni za jedno auto.....ili vozacku......kako rekoh moze se ima se i ne izlazi se iz zone komfora niti se zeli izaci sve dok se ima i moze.....ali svi smo mi takvi....nesta bi mi da neko rijesi ali nemoj dirat mene i moj komfor....
I gdje si vidio da sam za jedno auto ista rekao...ja sam rekao za drugo....amozda da sjednu zajedno u auto pa prvo u vogoscu ili hazdice i onda ovo drugo ode na poso.,...
Pa ja ti kazem, ako je drugo auto u toj situaciji visak i konformizam, onda je svako auto visak i konformizam. Izvoli zabrani aute svima i uduplaj registraciju. Nek ide javnim prevozom
Pa nek svi izadju iz zone komfora.
I nema guzve.
Ono što se treba uraditi jeste da srede tu frku sa zelenim valom. Ostalo je sve manje-više nerješivo. Svakako je Sarajevo mala maca u kontekstu gužvi kada se uporedi sa drugim glavnim gradovima, posebno metropolama.
drug_profi wrote: ↑29/12/2024 15:40
Pa ja ti kazem, ako je drugo auto u toj situaciji visak i konformizam, onda je svako auto visak i konformizam. Izvoli zabrani aute svima i uduplaj registraciju. Nek ide javnim prevozom
Pa nek svi izadju iz zone komfora.
I nema guzve.
Pa eto.....ako je to rijesenje...guzve i smoga sto da ne ...
Prvo mi saobracajnu kulturu trebamo imati za ovo sada, Pa gdje bi te neko pusti ovako da ga prodjes pa u inat bi ti se nacalio i poceo sporije voziti nego sto je i on vozio samo da tebe ugrozi i uspori te i zajebe te
BadBoy wrote: ↑29/12/2024 22:28
Ovaj narod se samo vozi nekud. Nedelja 9 sati navečer, gužva
Ma užasan je saobraćaj u Sarajevu postao. Ja koji stvarno volim voziti sam se doveo u situaciju da mi se od gradske vožnje diže kosa na glavi. Jednostavno, više nigdje maknut ne možeš a da voziš normalno. Ili je gužva, ili su papci parkirani gdje ne smiju, ili semafori ne rade, ili voze na štangasu bez ikakve potrebe, a najčešće je kombinacija svega navedenog
Ma užasan je saobraćaj u Sarajevu postao. Ja koji stvarno volim voziti sam se doveo u situaciju da mi se od gradske vožnje diže kosa na glavi. Jednostavno, više nigdje maknut ne možeš a da voziš normalno. Ili je gužva, ili su papci parkirani gdje ne smiju, ili semafori ne rade, ili voze na štangasu bez ikakve potrebe, a najčešće je kombinacija svega navedenog
Ni u jednom gradu u evropi u kojem sam bio nije ovako nedjeljnom. Ljudi sjede kući, odmaraju, čiste. Kod nas jedina zabava izgleda upalit golfa i kruzat
Treba oduzimati vazacku na godinu svakom ko vozi ispod 50 na glavnoj i ko ne koristi potencijal auta da do tih 50 ubrza u sto kracem roku. Bas, sto neko rece, voze bez gasa. Em zakasne par sekundi da krenu uopce na semaforu, em im treba stoljece da stignu do 40, a onda guslaju do besvjesti. Takvih je sijaset. Prednjace vozaci francuskih plastikanera Valjda da ustede litar goriva da se mogu hvaliti kako im auto trosi pet litara.
Strašno je. Ja kao divljak izgledam kad se probijam kroz gužvu, a ni do 60 čak ne uspijem ubrzati.
Majkamustara šta je više problem? Ubaci u treću, dodaj gas...
Pola njih se boji da će izginuti.
Ni u jednom gradu u evropi u kojem sam bio nije ovako nedjeljnom. Ljudi sjede kući, odmaraju, čiste. Kod nas jedina zabava izgleda upalit golfa i kruzat
laik1981 wrote: ↑30/12/2024 09:01
Treba oduzimati vazacku na godinu svakom ko vozi ispod 50 na glavnoj i ko ne koristi potencijal auta da do tih 50 ubrza u sto kracem roku. Bas, sto neko rece, voze bez gasa. Em zakasne par sekundi da krenu uopce na semaforu, em im treba stoljece da stignu do 40, a onda guslaju do besvjesti. Takvih je sijaset. Prednjace vozaci francuskih plastikanera Valjda da ustede litar goriva da se mogu hvaliti kako im auto trosi pet litara.
To ja stalno ponavljam.
Jedan od glavnih razloga gužvi.
Da voze 50 pa hajde, jarane, pegla oko 40 bez ikakvog razloga, razmak 100m između automobila.
Božesaćuvai
canvra888 wrote: ↑29/12/2024 15:50
Ono što se treba uraditi jeste da srede tu frku sa zelenim valom. Ostalo je sve manje-više nerješivo. Svakako je Sarajevo mala maca u kontekstu gužvi kada se uporedi sa drugim glavnim gradovima, posebno metropolama.
Da, ali Sarajevo nije metropola.
Za evropske okvire smo prosječan grad, a kao da smo Berlin, u najmanju ruku.
BadBoy wrote: ↑29/12/2024 22:56
Zato sto u drugim zemljama ljudi ne rade subotom a uvodi se i neradni petak.
laik1981 wrote: ↑30/12/2024 09:01
To ja stalno ponavljam.
Jedan od glavnih razloga gužvi.
Da voze 50 pa hajde, jarane, pegla oko 40 bez ikakvog razloga, razmak 100m između automobila.
Božesaćuvai
Sve ovo sa bjesnim autom i bradom gusla 30-40 jer je insta live ili tik tok, svakako ne zuri nigdje jer ne radi nit ima obaveza sem nargile i bruderisanja. I opet se vracamo na mup da mozda koga zbog mobitela zaustave i pocnu kazne pisati mozda bi se malo i popravilo stanje.
Eh da nekad iz dosade citam spotted sarajevo. 50% poruka sinoc plavusua u crnom c3 vozali smo za njom od scc do sokolovic kolonije, nasmijesila se mom drugu, moze li insta. Anon momci iz plavog golfa 7
Jutros pretice kolonu u ovoj krivini
Kolonu koja ide 60-70 i nema joj kraja (vidljivog)
X6 plavi, zadnje cifre 222
Kakvi idioti obitavaju ovdje nije humano
Nedavno je tu bio direktan udes, ponašanje isto i preko 2 promila u krvi. Žena jedva preživjela...
Prošle sedmice se vraćao iz Tz, noć, gužva gdje god kreneš, ovih kamikaza što pretiču ima na pasja preskakala
Standardno u Sarajevu...
Pored debila koji blokiraju raskrsnice, nerviraju me i oni koji se ukopaju u mjesto zato sto je njihova uobicajena putanja blokirana, iako cesto ima prostora kuda da se provuku kroz raskrsnicu. Pa kad je vec takva situacija, trazi kuda ces se provuci, ne pravi jos veci zastoj time sto stojis i cekas da se ti pomjere, a oni se vjerovatno nece pomjeriti dok ti se ne upali crveno... Ne govorim tebi da ne bude zabune, vec generalno, jako malo je onih koji se snadju u ovim situacijama.