Ko štedi više vrijedi.
OC Bjelasnica i Igman
-
last mohicans
#677 Re: OC Bjelasnica i Igman
Pao im je web, rekla mi neka cura koja ko pomaze na kasi. Neki lik je imao online uplatu, ali je morao skenirati code. Tako on rečeNaslovnica wrote: ↑29/12/2024 07:54Navodno nije radio on-line način plaćanjaAteista wrote: ↑29/12/2024 07:19I ja sam vidio red, kontam ko je htio dnevnu kartu dok dodje na red moze vec poludnevnu uzeti.last mohicans wrote: ↑28/12/2024 23:23 Al su zasrali sa onim kasama. Jedan automat crko, nista ne izbacuje, na druga dva samo kešom, neće stotke. Ne mogu da vjerujem da ne mogu napraviti automat sa karticom. U 10 je bio red stotinjak metara. Kad je crko aparat kod wc-a nigdje nekog redara, a bome masno naplate uslugu. Neki čeh ispred mene uze bruku pojedinačnih, dade čovjek 265km. Milimetarskim koracima napreduju, a na samom parkingu je zarada. Murija samo šparta ne bi li gdje ko stao, da kaznu zalijepe.![]()
Ne kontam samo sto vise ljudi ne placa preko interneta, ne vjerujem da je u redu toliko ljudi koji su tu prvi put pa da nemaju talon, a ko god ima talon moze online platiti i samo upise broj talona koji ima, fercera sve bez problema. Mislim da nasi ljudi imaju taj neki bespotrebni strah od online placanja.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#678 Re: OC Bjelasnica i Igman
A možda da si se informisao prije nego što ovo pišeš?
Parking je bio oun kao šibica, policija ti ne da da priđeš, danas je sve dapke bilo puno.
Mi smo se nekako snašli pa nismo morali tako stati, ali razumijem da se narod mora snaći.
Problem je kod ZOI-a što nisu napravili parking mjesta, a ne da se samo prave hoteli...
-
Trappist
#679 Re: OC Bjelasnica i Igman
I nema parkinga i rješenje je parkirati na trotoarsehohari wrote: ↑29/12/2024 18:12A možda da si se informisao prije nego što ovo pišeš?
Parking je bio oun kao šibica, policija ti ne da da priđeš, danas je sve dapke bilo puno.
Mi smo se nekako snašli pa nismo morali tako stati, ali razumijem da se narod mora snaći.
Problem je kod ZOI-a što nisu napravili parking mjesta, a ne da se samo prave hoteli...
- PreWiBa
#680 Re: OC Bjelasnica i Igman
Ne, nego tebi na glavu.Trappist wrote: ↑29/12/2024 18:22I nema parkinga i rješenje je parkirati na trotoarsehohari wrote: ↑29/12/2024 18:12A možda da si se informisao prije nego što ovo pišeš?
Problem je kod ZOI-a što nisu napravili parking mjesta, a ne da se samo prave hoteli...kralju upravo si potvrdio kakav smo narod
![]()
Omogući ljudima parking mjesta pa neće toga biti.
Šta sad, neko je vozario 30 kilometara i sad treba da se vrati da bi ti imao čist trotoar.
-
Naslovnica
#681 Re: OC Bjelasnica i Igman
To je to "razmišljanje" - pun grad ovakvih parkiranih po trotoarima.sehohari wrote: ↑29/12/2024 18:27Ne, nego tebi na glavu.Trappist wrote: ↑29/12/2024 18:22I nema parkinga i rješenje je parkirati na trotoarsehohari wrote: ↑29/12/2024 18:12
Problem je kod ZOI-a što nisu napravili parking mjesta, a ne da se samo prave hoteli...kralju upravo si potvrdio kakav smo narod
![]()
Šta sad, neko je vozario 30 kilometara i sad treba da se vrati da bi ti imao čist trotoar.
Opravdanje je uglavnom da nema gdje parkirati, neka grad obezbijedi pa neće parkirati na trotoarima. Neće, al u kurcu.
Jbte, samo mi nije jasno kako ja nikada nemam problem da bilo gdje i bilo kada pronađem jedno prazno parking mjesto, pa makar i sačekao da se oslobodi, nikada sebi ne bih dozvolio parkiranje uz ovakvo opravdanje.
-
tuitamo
#682 Re: OC Bjelasnica i Igman
Rješenje je parking ali prije ulaza u babin do. Pa onda pješke laganini.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#683 Re: OC Bjelasnica i Igman
Bukvalno tako.
Ne bih na trotoar makar se morao vratit.
Ne bih na trotoar makar se morao vratit.
- Haris.ba
#684 Re: OC Bjelasnica i Igman
A koji je fazon otici na Babin do, parkirati na trotoar i u guzvu se gore uvaliti?
Ono, neka narod ide. Bolje meni da nema guzve gdje ja idem.
Ali, ne kontam.
Ono, neka narod ide. Bolje meni da nema guzve gdje ja idem.
Ali, ne kontam.
-
last mohicans
#685 Re: OC Bjelasnica i Igman
O kojem trotoaru govoris, s desne strane kolovoza, ja mislim da su tu čunjevi, a s lijeve garaze i uglavnom rezervisana mjesta..Ja sam jučer došao u 10:15, parking dolje je bio pun, puštali su kako izađe neko auto, već se počeo puniti onaj s desne strane u stijenama, za sat i po se i on napunio, onda su iz ZOIa počeli redati uz cestu, gdje ono veliko proširenje, tu su bili i autobusi. Jednostavno, velika masa automobila dolazi na dnevnom nivou, još su fakat uredovali i fino redali raju, motorole se koriste konstantno.Trappist wrote: ↑29/12/2024 18:22I nema parkinga i rješenje je parkirati na trotoarsehohari wrote: ↑29/12/2024 18:12A možda da si se informisao prije nego što ovo pišeš?
![]()
-
Trappist
#686 Re: OC Bjelasnica i Igman
Jel se zajebavas ili stvarno ovo pises? Dodjem u hotel, nema slobodne sobe ja nekom udjem u sobu i krivim hotel jer nema slobodnih soba, a ja vec dosao goresehohari wrote: ↑29/12/2024 18:27Ne, nego tebi na glavu.Trappist wrote: ↑29/12/2024 18:22I nema parkinga i rješenje je parkirati na trotoarsehohari wrote: ↑29/12/2024 18:12
![]()
-
Trappist
#687 Re: OC Bjelasnica i Igman
Od onih malih apartmana sa desne strane prema hotelu han.last mohicans wrote: ↑29/12/2024 19:15O kojem trotoaru govoris, s desne strane kolovoza, ja mislim da su tu čunjevi, a s lijeve garaze i uglavnom rezervisana mjesta..Ja sam jučer došao u 10:15, parking dolje je bio pun, puštali su kako izađe neko auto, već se počeo puniti onaj s desne strane u stijenama, za sat i po se i on napunio, onda su iz ZOIa počeli redati uz cestu, gdje ono veliko proširenje, tu su bili i autobusi. Jednostavno, velika masa automobila dolazi na dnevnom nivou, još su fakat uredovali i fino redali raju, motorole se koriste konstantno.Trappist wrote: ↑29/12/2024 18:22I nema parkinga i rješenje je parkirati na trotoarsehohari wrote: ↑29/12/2024 18:12
![]()
-
last mohicans
#688 Re: OC Bjelasnica i Igman
Gdje, s desne strane ima, vjerovatno nedovojno velik, jer je Berilo nabio zgrade koje su zaposjele dio parking prostora. Mislim da bi se moglo s lijeve, ali se mora krčiti šuma. Ako se krči za zgrade, nek se krči i za parking.
-
gidra
#689 Re: OC Bjelasnica i Igman
Ne možeš obezbjediti parking, nema teorije.Naslovnica wrote: ↑29/12/2024 19:00To je to "razmišljanje" - pun grad ovakvih parkiranih po trotoarima.
Opravdanje je uglavnom da nema gdje parkirati, neka grad obezbijedi pa neće parkirati na trotoarima. Neće, al u kurcu.
Jbte, samo mi nije jasno kako ja nikada nemam problem da bilo gdje i bilo kada pronađem jedno prazno parking mjesto, pa makar i sačekao da se oslobodi, nikada sebi ne bih dozvolio parkiranje uz ovakvo opravdanje.
Od Babinog Dola do skretanja za Javorov Do što je par kilometara su bila auta pored ceste, plus od Babinog Dola do skretanje za Dejčiće na Grkarici, dupke puno.
Deset parkinga još da ima ne bi mogla primiti danasnji broj auta koji je gore bio.
-
last mohicans
#690 Re: OC Bjelasnica i Igman
Tu policija samo lijepi, vjerovatno ce svi popiti kazne. Nema tu puno prostora, a ovdje vidim čunjeve, što po tvoj tvrdnji znači da su bili na cesti.Trappist wrote: ↑29/12/2024 19:16Od onih malih apartmana sa desne strane prema hotelu han.last mohicans wrote: ↑29/12/2024 19:15O kojem trotoaru govoris, s desne strane kolovoza, ja mislim da su tu čunjevi, a s lijeve garaze i uglavnom rezervisana mjesta..Ja sam jučer došao u 10:15, parking dolje je bio pun, puštali su kako izađe neko auto, već se počeo puniti onaj s desne strane u stijenama, za sat i po se i on napunio, onda su iz ZOIa počeli redati uz cestu, gdje ono veliko proširenje, tu su bili i autobusi. Jednostavno, velika masa automobila dolazi na dnevnom nivou, još su fakat uredovali i fino redali raju, motorole se koriste konstantno.

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#691 Re: OC Bjelasnica i Igman
Ma to je ziva patnja onda.
- ElRe
#692 Re: OC Bjelasnica i Igman
Porazno je da je napravljeno onoliko stambenih zgrada, a samo 2 hotela. Nomad je stvarno fenomenalan, HAN propao, ali novi menadžment iz Hrvatske i Slovenije bi ga trebao dići do naredne sezone. Šta se dešava sa hotelom Bjelašnica? Ono može biti fabrika novca.
Onaj dio Bjelašnice je uništen izgradnjom stambenih zgrada bez adekvatnog parkinga.
Last edited by ElRe on 29/12/2024 19:38, edited 1 time in total.
-
Trappist
#693 Re: OC Bjelasnica i Igman
Tacno gdje prestaju ti cunjevi pocinje parkiranje na trotoarlast mohicans wrote: ↑29/12/2024 19:31Tu policija samo lijepi, vjerovatno ce svi popiti kazne. Nema tu puno prostora, a ovdje vidim čunjeve, što po tvoj tvrdnji znači da su bili na cesti.Trappist wrote: ↑29/12/2024 19:16Od onih malih apartmana sa desne strane prema hotelu han.last mohicans wrote: ↑29/12/2024 19:15
O kojem trotoaru govoris, s desne strane kolovoza, ja mislim da su tu čunjevi, a s lijeve garaze i uglavnom rezervisana mjesta..Ja sam jučer došao u 10:15, parking dolje je bio pun, puštali su kako izađe neko auto, već se počeo puniti onaj s desne strane u stijenama, za sat i po se i on napunio, onda su iz ZOIa počeli redati uz cestu, gdje ono veliko proširenje, tu su bili i autobusi. Jednostavno, velika masa automobila dolazi na dnevnom nivou, još su fakat uredovali i fino redali raju, motorole se koriste konstantno.
![]()
-
BadBoy
#694 Re: OC Bjelasnica i Igman
Ja ne pamtim da je ovako bilo ikada prije nove godine... ova dva dana vikenda sveopšti hrkljuš, a dijaspora prednjači u papanijadi. Ko se pronađe prozvan kao dijasporaš briga me._BataZiv_0809 wrote: ↑29/12/2024 17:09 Preporuke za kad doci na Bjelasnicu da se koliko toliko izbjegnu guzve i nadje normalan placeni parking?
- PreWiBa
#695 Re: OC Bjelasnica i Igman
I sam znaš da je tvoje poređenje nonsens.Trappist wrote: ↑29/12/2024 19:15Jel se zajebavas ili stvarno ovo pises? Dodjem u hotel, nema slobodne sobe ja nekom udjem u sobu i krivim hotel jer nema slobodnih soba, a ja vec dosao gore![]()
Dobro ti znaš koja je danas bila gužva i kako je bilo.
A sumnjam i da si sam došao biciklom.
I ne, poređenje sa gradom nema smisla. Dole si svaki dan, ako znaš da nema mjesta opet negdje ima neka garaža, neki javni orevoz i tkd.
Gore svega toga nema.
-
gidra
#696 Re: OC Bjelasnica i Igman
Bato, nekad u martuBadBoy wrote: ↑29/12/2024 19:53Ja ne pamtim da je ovako bilo ikada prije nove godine... ova dva dana vikenda sveopšti hrkljuš, a dijaspora prednjači u papanijadi. Ko se pronađe prozvan kao dijasporaš briga me._BataZiv_0809 wrote: ↑29/12/2024 17:09 Preporuke za kad doci na Bjelasnicu da se koliko toliko izbjegnu guzve i nadje normalan placeni parking?
Ova sedmica je max za izbjegavanje, nikad vise auta u zivotu gore nisam vidio, a stalno sam.
Jebote od Babinog Dola do Javorovog Dola, 5 kilometara je kolona parkiranih auta sa strane...
Svako drugo ili treće auto je strano.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#697 Re: OC Bjelasnica i Igman
Konto sam iza Nove doc, drugi-treci januarBadBoy wrote: ↑29/12/2024 19:53Ja ne pamtim da je ovako bilo ikada prije nove godine... ova dva dana vikenda sveopšti hrkljuš, a dijaspora prednjači u papanijadi. Ko se pronađe prozvan kao dijasporaš briga me._BataZiv_0809 wrote: ↑29/12/2024 17:09 Preporuke za kad doci na Bjelasnicu da se koliko toliko izbjegnu guzve i nadje normalan placeni parking?
-
tuitamo
#698 Re: OC Bjelasnica i Igman
Koliko može može. Ne može se praviti parking da zijapi prazan 350 dana u godinilast mohicans wrote: ↑29/12/2024 19:18Gdje, s desne strane ima, vjerovatno nedovojno velik, jer je Berilo nabio zgrade koje su zaposjele dio parking prostora. Mislim da bi se moglo s lijeve, ali se mora krčiti šuma. Ako se krči za zgrade, nek se krči i za parking.
- tramvajtrojka
#699 Re: OC Bjelasnica i Igman
ako ne bude na glavnom mjesta dobra alternativa je i prema stinjem dolu ga uglaviti_BataZiv_0809 wrote: ↑29/12/2024 18:03 Ne skijam, na planinu najvise volim ici mimo sezone jer me nerviraju guzve, ali evo prelomio sam da iza nove odem na Bjelasnicu preko dana. Znaci varijanta setnja do Javorovog dola, rucak, setnja nazad, kafa u Benetonu/Fabrici i nazad.
Kad da dodjem i gdje da nadjem parking? @tramvajtrojka
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#700 Re: OC Bjelasnica i Igman
Ma evo i ja kontam, bez smjestaja se ne isplati ni dolaziti. Nemam ja zivaca za te guzve, papanijade, ne mogu vise jednostavno... kontam iza nove bi trebalo smanjit, pa vidjet cemogidra wrote: ↑29/12/2024 19:59Bato, nekad u martuBadBoy wrote: ↑29/12/2024 19:53Ja ne pamtim da je ovako bilo ikada prije nove godine... ova dva dana vikenda sveopšti hrkljuš, a dijaspora prednjači u papanijadi. Ko se pronađe prozvan kao dijasporaš briga me._BataZiv_0809 wrote: ↑29/12/2024 17:09 Preporuke za kad doci na Bjelasnicu da se koliko toliko izbjegnu guzve i nadje normalan placeni parking?![]()
Ova sedmica je max za izbjegavanje, nikad vise auta u zivotu gore nisam vidio, a stalno sam.
Jebote od Babinog Dola do Javorovog Dola, 5 kilometara je kolona parkiranih auta sa strane...
Svako drugo ili treće auto je strano.