Politicko desavanje u RS vol 1

Post Reply
Mr.Sojic

#1751 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Mr.Sojic »

Sretna Nova Zatvorska 2025.

:bih:
HelaS

#1752 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by HelaS »

Mr.Sojic wrote: 29/12/2024 13:09 Sretna Nova Zatvorska 2025.

:bih:
Kako je krenulo, mogla bi se u Vojkovićima formirati jedna "Vlada u sjeni". Za BiH reciprocitet, nedostaje još samo hrvatski kadar :D
zilog

#1753 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by zilog »

Blek Stena wrote: 29/12/2024 12:37 Legenda kaze da su na Breku doselili iz Radiceve zbog cisceg zraka i skucenosti :mrgreen:
Sta kaze legenda o Nesicevom troprstasenju?
Je li i to "hodza u dzamiji objasnio"?
Blek Stena wrote: 02/06/2021 10:24 Nije on kriv. Tako mu hodza u dzamiji objasnio, uz saljivu pjesmicu o krstu, srbinu i tri prsta.
Email83

#1754 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Email83 »

hatemondays wrote: 29/12/2024 05:14 Ovo govno carsije nije vidjelo, ovo je gmaz koji je vjerovatno Lukavica, Blazuj ili Zabrdje. Takvi su manje carsiju vidjali od ovih nasih dijasporaca.
Skole u koje su isli peta, zeljeznicka, saobracajna pa poslije ili na Vraca ili negdje u vojnu akademiju. Doduse bilo ih kod mene u Elektrotehnickoj u Buci, vozari, miris mlijeka a majka zamotala vruc hljeb sa kajmakom. Kad se vratimo sa odmora sa frtaljom panje i pavlakom uvijek posudjivao so od njih, u malo papira stara im zamota da se nadje.
Ja bas nisam imao srece sa tim seljacima, na fakutet u Lukavicu busom sa pijace na Grbavice a miris mlijeka i luka je bio nezaboravan. U povratku hvatas radnicki bus iz Energpinvesta pa nazad na Grbavicu.
Pa onda po nesreci na pocetku rata zaglavim na istoj Grbavici pa onda izmigoljise "moje" Sarajlije rodi ih mati. Sto su oni iz mix brakova bili zeljni dokazivanja e to je posebna prica.
Uglavnom ova njuska je bila tipicna sajkaca njuska koja je orgijala po mojoj mahali. Jos se sjecam baje sa Romanije pita me u Radnickoj gdje je onaj trumbus kuda vozi, reko sto pitas kaze hocu da ga vozim kuci. Hoce lola trolejbus da trzne do Romanije.
Sta se ova lobanja nagledala ovih njuski a o naglascima da ne pricamo.
Ako pricas o Nesicu on je rodjen i zivio sto metara od Sebilja
Blek Stena

#1755 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Blek Stena »

Alaj si se zado da kopas po postovina. Kontekst si izbacio naravno. Znam da ruzno slovo nisam napisao na ovom forumu protiv bilo kojeg naroda. Pogotovo na ovako mizeran nacin kao na ovoj temi. Jer da jesam davno bi me banovali. Koga bk za Nesica btw.
muha_sa

#1756 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by muha_sa »

Email83 wrote: 29/12/2024 13:50
hatemondays wrote: 29/12/2024 05:14 Ovo govno carsije nije vidjelo, ovo je gmaz koji je vjerovatno Lukavica, Blazuj ili Zabrdje. Takvi su manje carsiju vidjali od ovih nasih dijasporaca.
Skole u koje su isli peta, zeljeznicka, saobracajna pa poslije ili na Vraca ili negdje u vojnu akademiju. Doduse bilo ih kod mene u Elektrotehnickoj u Buci, vozari, miris mlijeka a majka zamotala vruc hljeb sa kajmakom. Kad se vratimo sa odmora sa frtaljom panje i pavlakom uvijek posudjivao so od njih, u malo papira stara im zamota da se nadje.
Ja bas nisam imao srece sa tim seljacima, na fakutet u Lukavicu busom sa pijace na Grbavice a miris mlijeka i luka je bio nezaboravan. U povratku hvatas radnicki bus iz Energpinvesta pa nazad na Grbavicu.
Pa onda po nesreci na pocetku rata zaglavim na istoj Grbavici pa onda izmigoljise "moje" Sarajlije rodi ih mati. Sto su oni iz mix brakova bili zeljni dokazivanja e to je posebna prica.
Uglavnom ova njuska je bila tipicna sajkaca njuska koja je orgijala po mojoj mahali. Jos se sjecam baje sa Romanije pita me u Radnickoj gdje je onaj trumbus kuda vozi, reko sto pitas kaze hocu da ga vozim kuci. Hoce lola trolejbus da trzne do Romanije.
Sta se ova lobanja nagledala ovih njuski a o naglascima da ne pricamo.
Ako pricas o Nesicu on je rodjen i zivio sto metara od Sebilja
Moze bit rodjen pored Luvra---ako je papcina mjesto.rodjenja ama bas nista ne znaci.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#1757 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by sime_cipol »

muha_sa wrote: 29/12/2024 13:58
Moze bit rodjen pored Luvra---ako je papcina mjesto.rodjenja ama bas nista ne znaci.
Hvala Muha, ustedio si mi vrijeme :D
zilog

#1758 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by zilog »

Blek Stena wrote: 29/12/2024 13:55 Alaj si se zado da kopas po postovina. Kontekst si izbacio naravno. Znam da ruzno slovo nisam napisao na ovom forumu protiv bilo kojeg naroda. Pogotovo na ovako mizeran nacin kao na ovoj temi. Jer da jesam davno bi me banovali. Koga bk za Nesica btw.
Konteks, troprstasenje maturanata u PLEVLJIMA, moze svako pogledati na stranici citata...

I pozivam sve da pogledaju, sta si branio i sta si ismijavao...
Blek Stena

#1759 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Blek Stena »

Natjero si mi da pogledam sta sam pisao tamo, svaka cast. Stojim iza svakog slova.
I tada si iste ad hominem fore koristio ali dzaba. Ubijedio si samo one sebi slicne kao sto su bili lbview i bosnolog i ini sovinisti koji su, za razliku od mene, banovani sa ovog foruma. I to govori nesto. :run:
harisl

#1760 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by harisl »

Nesic je kvaran covjek, bas tukne... Citav pristup zivotu mu se svodio na provociranje Bosnjaka i njegovim glasacima zelim na stotine istih, da ih izjedu zive iznutra...
banjaluka078

#1761 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by banjaluka078 »

Svaki put kad vidi kako on i Mile brane jedan drugog, sjetim se Nešićevog spota. Pogledati do kraja.

No Mind

#1762 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by No Mind »

Nešić je stabilno i na KCUS-u pod nadzorom policije, a Lučić i Dakić u pritvoru u Vojkovićima

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nesic-j ... /241229060

Evo junačina nam se napokon "stabilizirao" :lol:
Peacean

#1763 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Peacean »

Mislim da možemo da kažemo da smo prošli tačku političkih igara i da ovo ide na sud.
Cherry-Cherry

#1764 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Cherry-Cherry »

Blek Stena wrote: 29/12/2024 12:25 Desetine i desetine naselja oko Sarajeva koja su izgradjena nakon IISR su vecinski naseljavali Bosnjaci. Samo krenes od Kobilje Glave i krenes prema Baricama, Hotonju, Ugorskom, Ugljesicima pa prema Semizovcu ili naseljima oko Rajlovca. Da ne idemo dalje prema Ilidzi i sl.. Svi oni su, naravno, begovske porodice koje su doselile sa Sebilja i mirisale su na burek i cevape a ne na balegu iz ruralnih podrucja Bosne i Hercegovine. Pa ja :oops:
Kakva seljacka prica, tipicna za one koji su i sami ili njihovi roditelji sljegli u Sarajevo.
Ti Zilog bas nemas granice u svom ludilu :roll:
Vozdrica
:thumbup: :thumbup:
trocadero

#1765 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by trocadero »

Jel se meni samo pričinilo ili je Zile spomenuo naKe citate???
No Mind

#1766 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by No Mind »

Peacean wrote: 29/12/2024 16:35 Mislim da možemo da kažemo da smo prošli tačku političkih igara i da ovo ide na sud.
Ma bilo je to jasno, jer prije ne tako davno svi ovi procesi, protiv Novalica, protiv Dodika su bili nezamislivi. Ali iz različitih razloga, sa agendom ili bez, neki forumaši jednostvno ne mogu da priznaju ili da uvide da su se stvari promijenile... Pa je sve i sad bio sportski ribolov, zabava za krezubu masu itd. A nije teško ni zaključiti da će bit će još iznenađenja, manje ili više prijatnih, kako kome.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#1767 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by PreWiBa »

No Mind wrote: 29/12/2024 17:57
Peacean wrote: 29/12/2024 16:35 Mislim da možemo da kažemo da smo prošli tačku političkih igara i da ovo ide na sud.
Ma bilo je to jasno, jer prije ne tako davno svi ovi procesi, protiv Novalica, protiv Dodika su bili nezamislivi. Ali iz različitih razloga, sa agendom ili bez, neki forumaši jednostvno ne mogu da priznaju ili da uvide da su se stvari promijenile... Pa je sve i sad bio sportski ribolov, zabava za krezubu masu itd. A nije teško ni zaključiti da će bit će još iznenađenja, manje ili više prijatnih, kako kome.
Sve je počelo sa čistkom Tegeltije, istraživanju Avdića sa aferom "potkivanje" i kasnije zamjenom drugih službenika.

Davno je ovo sve isplanirano izgleda, ovo je samo realizacija.
I, imajući u vidu ko je tada bio predsjednik, teško da će se i poslije 15. januara bilo šta promjeniti.
zilog

#1768 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by zilog »

Blek Stena wrote: 29/12/2024 15:01 Natjero si mi da pogledam sta sam pisao tamo, svaka cast. Stojim iza svakog slova.
I tada si iste ad hominem fore koristio ali dzaba. Ubijedio si samo one sebi slicne kao sto su bili lbview i bosnolog i ini sovinisti koji su, za razliku od mene, banovani sa ovog foruma. I to govori nesto. :run:
Stojis li? De onda reci ovdje, sta je troprstasenje? Je li izraz nacionalnog ponosa?

Kmecis za ad hominem, a u svom prvom postu, van tema o Crnoj Gori i Novaku, mene optuzis za ludilo... :zid:
Je li to "ad hominem", samo kada se vama nesto napise?

BTW, na tvoju zalost @Bossona nije banovan, a sa citirane stranice @llull , koji je sa tobom mantrao o troprstasenju, kopa u Banovicima...
ReymondReddington

#1769 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by ReymondReddington »

Tek ako ovaj slucaj visoki predstavnik dobije svoj epilog cu vjerovati da tuziteljstvo ima neku podrsku zapada i da konacno idu ti krupniji slucajevi.

Dovoljno ce biti da dodik dobije i uslovnu kaznu. Ako to padne ovo ostalo je nebitno. Jer je pokazatelj da se sudovi vise boje lokalnih kabadahija nego svjetskih.
giannibelif

#1770 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by giannibelif »

Dobit će Šone bar 24 mjeseca minimalno i to pod uslovom da se još stvari ne objedini u optužnici i da ne nadju još svjedoka saradnika koji će potpisati ono što su uradili i da ih se pusti uz što manju njihovu ličnu štetu. Ovaj lik ima materijala da dobro naj. a nije iz prvog SNSD koalicionog ešalona iako je mislio da jest.
Last edited by giannibelif on 29/12/2024 21:30, edited 2 times in total.
Styling

#1771 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Styling »

hatemondays

#1772 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by hatemondays »

sime_cipol wrote: 29/12/2024 14:01
muha_sa wrote: 29/12/2024 13:58
Hvala Muha, ustedio si mi vrijeme :D
Kako iskoce odmah da nama Sarajlijama objasne kako je ovo nedonosce rodjeno stoju od Sebilja. To sto je ovo smece imalo 14 godina kad je napustilo grad to nema veze, smrad je smrad. Bacis im lavor e eto ih juris. Nakotilo je Sarajevo svakakve gamadi ali ostade I svima drago prosnjuhati po nasoj mahali.
Sta se moze ne psuje Nesic Markale nego taj folklor pripada nasoj bagri.
Za kraj o Sarajlijama mada je tuzno, moja brigade drzala zonu u Centru, iz dvije vrlo poznate ulice nismo imali nijednog pripadnika u nasoj brigadi I opet ostade grad.Ipak je neko branio grad a Nesicevi sigurno nisu.
SmokingMan

#1773 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by SmokingMan »

banjaluka078 wrote: 29/12/2024 16:07 Svaki put kad vidi kako on i Mile brane jedan drugog, sjetim se Nešićevog spota. Pogledati do kraja.

Vise puteva, vise radnih mjesta..... Sada ima smisla. :D
No Mind

#1774 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by No Mind »

ReymondReddington wrote: 29/12/2024 20:57
Tek ako ovaj slucaj visoki predstavnik dobije svoj epilog cu vjerovati da tuziteljstvo ima neku podrsku zapada i da konacno idu ti krupniji slucajevi.

Dovoljno ce biti da dodik dobije i uslovnu kaznu. Ako to padne ovo ostalo je nebitno. Jer je pokazatelj da se sudovi vise boje lokalnih kabadahija nego svjetskih.
Pa za sada Dodik na sve moguce nacine nastoji da prolongira sudjenje, angazirao je citavu svitu advokata da ga brane. To nam sve govori da mu nije nimalo svejedno i da nije nimalo siguran u ishod, sta vise da vjerovatno smatra da ce biti osudjen. Redovno se odaziva na ročišta, znaci da nema damu ni za direktnu konfrontaciju. Eto pokusali su cirkuzati preko skupštine pa se i to neslavno završilo, morali su ublažiti zaključke da nebi jos ko nahebao a ratni zlocinac se poslje morao pravdati ambasadama. Ja mislim da ce ga definitivno osuditi, možda i zatvoriti (u tom slučaju bi mogao i pobiječi).
Ne znam da li je neka minimalna kazna povezana sa zabranom političkog djelovanja?
geoxx

#1775 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by geoxx »

Mjera sigurnosti zabrane vrsenja duznosti je obavezna. Neovisno o kazni. Nije bitno jel uvjetna, novcana ili kazna zatvora.
Post Reply