Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Peacean

#31326 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Peacean »

Rob_Atl wrote: 28/12/2024 15:07 Squid game ce pokazati da neke serije uopste ne trebaju sezone 2, 3,4 :skoljka: . Trebali su zavrsit sve sa sezonom 1 i tacka. Skroz dosadna sezona :skoljka:
To često bude slučaj kada serija ili film ostvare mnogo veći uspjeh od očekivanog. Tada novac preuzme stvari i dobijemo šta dobijemo.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#31327 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by suad-sarajevo »

Ko True detective. Svaka neparna vrijedi.
Njanjavi

#31328 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Njanjavi »

Kreno gledat the old man sa bridgesom.
Pregledo black doves, solidna samo malo previše vuku na guy ritchijevstinu.
Pregledo shakala onog sa redmaynom, solidna.
Agency je u toku i to virnem hefticno, realna za razliku od dovesa.
karanana

#31329 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by karanana »

nisam ni planiro gledati squid game, jer meni se cak ni prva nije nesto previse svidila.
pepeljara

#31330 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by pepeljara »

Ne znam da li ste gldali Znam kako dises. JA tek sad na video kanalu EON-a vidim...
Bas odlicna serija.
Nepenthe11

#31331 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Nepenthe11 »

Squid je baš nasilan, a meni je bolja prva, no i druga mi je OK. Očekivao sam i gore.

Ova polovljenje priče je užas.
p206

#31332 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by p206 »

Digla_da_kreci wrote: 28/12/2024 15:09 Nisam zadovoljna drugom sezonom, valjda sam imala prevelika ocekivanja. Nemojte dalje citati vi koji niste odgledali do kraja. Uglavnom, igre su standardno dobre i napete, ali izvan njih nismo saznali nista novo. Sezona zavrsava na cliffhangeru da nista nije razradjeno, i ne bilo tako kad su snimili samo sedam epizoda a trebalo je najmanje 8 jer je falila barem jos jedna da se odgovori na neka pitanja. U prvoj sezoni smo imali taj lijepi closure i nova otvorena pitanja za nastavak, dok ova sezona djeluje samo kao filler priprema za trecu.

Puno su razvodnili pricu nepotrebnim stvarima: Policajac je cijelu sezonu potpuno neiskoristen i nesposoban, starica sa svojim mutavim sinom stalno dobija prostor da nesto popuje i jadikuje, a jedini bitan trenutak je bio kad je sin ostavlja i ulazi u sobu bez nje, sve ostalo smor s njima. Onda ona vracara koja priziva bogove je dosadna za poludit. Bila je slicna u prvoj sezoni, ali ta je barem imala harizmu i radila spletke. Ljubicasti narkomancic se previse krevelji i preglumatava, hvala bogu da je roknut da ga vise ne gledam.

U prvoj sezoni izbor glumaca mi je bio daleko bolji i drzali su paznju. Kudos za najboljeg prijatelja koji je bio dio i prve sezone a i sada je bio izvrstan i uveliko nosio ovih sedam epizoda. Osvjezenje mi je i ona zenska(muska?) sto je bila u vojsci, pokazala se dobro u taktikama, sabranosti i rukovanju oruzjem i timom, voljela bih da joj daju vise prostora u buducnosti za razliku od dosadnih nalik ovima koje sam ranije spomenula.

Nejasno mi je kada se pojavio igrac 001 da glavni glumac poucen ranijim iskustvom nije skonto da bi to mogao biti neko sa vrha. Onda ona djevojka koju su regrutovali za vojnika - ocekivala sam vise od nje a ona se pokunjila pri prvoj prijetnji. Nadam se da ce u trecoj sezoni raditi protiv njih jer bi mogla biti glavna karika igracima ako budu spremali osvetu.
Kad sam vec kod toga, voljela bih i da se vise razradi prica medju vojnicima kako dospiju na te pozicije, i neke zesce razmirice medju njima pa da onda gledamo 2u1, ovamo bitke medju igracima i tamo neku napetost i spletke medju vojnicima. Takodjer da nam vise prikazu o trgovini organima i kladionicama bogatasa. Ja sam jedno vrijeme mislila da ce ovom glavnom glumcu ponuditi da postane vodja ili jedan od njih, ucijeniti ga nekako ili nesto i da cemo ga gledati u toj ulozi.
Elem, on se tri godine pripremao da zaustavi igre, a nije imao nikakav backup plan niti razradjenu strategiju za slucaj da nesto podje po zlu. Sve radi ho-ruk, kao da nam je nesto u rodu. Igre je nemoguce zaustaviti u monetarnom drustvu, mnogima tamo su posljednja nada za prezivljavanje, a lako bi se mogle preseliti i u drugi grad. Osim toga, nije racunao na to da da igre nece mozda biti iste ili da ce ih vodja promijeniti kad on pocne dijeliti upute kako iste prezivjeti.

Nista, valja sad cekati trecu i nadati se da ce zakucati epic, sa ovom su me samo nazivcirali. Ali kako to obicno biva sa nastavcima svega ikad, ode u ponor...
Slažem se sa skoro svim, valjda u nastavku saznamo motive onog kapetana broda i naravno vođe (001) znajući njegovu prošlost (situacija sa njegovom ženom).

A glavni glumac je uvijek išao na ho-ruk, i nisu ga planirali da bude neki mastermind jer od početka nije nešto bistar
Kuvet

#31333 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Kuvet »

Evo sad pregledao cijelu squid game drugu sezonu. Kao da je neko samo nasvrljao pocetak, jer nema nikakve logike. Igre su ok, napete, bas puno nasilja ima, ali sto gore neko rece, jako nedoreceno. Cekamo trecu sezonu.
ZoomZoomKiwi

#31334 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by ZoomZoomKiwi »

Tokyo Vice :thumbup:
chino

#31335 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by chino »

Image

Dobra zezancija, preporuka
mali_balon

#31336 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by mali_balon »

Sta je ovo, ovaj punisher zestoka limunada
Altsa

#31337 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Altsa »

chino wrote: 29/12/2024 11:18 Image

Dobra, dobra !
kakavdanakneiskustvu

#31338 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

chino wrote: 29/12/2024 11:18 Image

:thumbup:
last mohicans

#31339 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by last mohicans »

p206 wrote: 28/12/2024 21:57
Digla_da_kreci wrote: 28/12/2024 15:09 Nisam zadovoljna drugom sezonom, valjda sam imala prevelika ocekivanja. Nemojte dalje citati vi koji niste odgledali do kraja. Uglavnom, igre su standardno dobre i napete, ali izvan njih nismo saznali nista novo. Sezona zavrsava na cliffhangeru da nista nije razradjeno, i ne bilo tako kad su snimili samo sedam epizoda a trebalo je najmanje 8 jer je falila barem jos jedna da se odgovori na neka pitanja. U prvoj sezoni smo imali taj lijepi closure i nova otvorena pitanja za nastavak, dok ova sezona djeluje samo kao filler priprema za trecu.

Puno su razvodnili pricu nepotrebnim stvarima: Policajac je cijelu sezonu potpuno neiskoristen i nesposoban, starica sa svojim mutavim sinom stalno dobija prostor da nesto popuje i jadikuje, a jedini bitan trenutak je bio kad je sin ostavlja i ulazi u sobu bez nje, sve ostalo smor s njima. Onda ona vracara koja priziva bogove je dosadna za poludit. Bila je slicna u prvoj sezoni, ali ta je barem imala harizmu i radila spletke. Ljubicasti narkomancic se previse krevelji i preglumatava, hvala bogu da je roknut da ga vise ne gledam.

U prvoj sezoni izbor glumaca mi je bio daleko bolji i drzali su paznju. Kudos za najboljeg prijatelja koji je bio dio i prve sezone a i sada je bio izvrstan i uveliko nosio ovih sedam epizoda. Osvjezenje mi je i ona zenska(muska?) sto je bila u vojsci, pokazala se dobro u taktikama, sabranosti i rukovanju oruzjem i timom, voljela bih da joj daju vise prostora u buducnosti za razliku od dosadnih nalik ovima koje sam ranije spomenula.

Nejasno mi je kada se pojavio igrac 001 da glavni glumac poucen ranijim iskustvom nije skonto da bi to mogao biti neko sa vrha. Onda ona djevojka koju su regrutovali za vojnika - ocekivala sam vise od nje a ona se pokunjila pri prvoj prijetnji. Nadam se da ce u trecoj sezoni raditi protiv njih jer bi mogla biti glavna karika igracima ako budu spremali osvetu.
Kad sam vec kod toga, voljela bih i da se vise razradi prica medju vojnicima kako dospiju na te pozicije, i neke zesce razmirice medju njima pa da onda gledamo 2u1, ovamo bitke medju igracima i tamo neku napetost i spletke medju vojnicima. Takodjer da nam vise prikazu o trgovini organima i kladionicama bogatasa. Ja sam jedno vrijeme mislila da ce ovom glavnom glumcu ponuditi da postane vodja ili jedan od njih, ucijeniti ga nekako ili nesto i da cemo ga gledati u toj ulozi.
Elem, on se tri godine pripremao da zaustavi igre, a nije imao nikakav backup plan niti razradjenu strategiju za slucaj da nesto podje po zlu. Sve radi ho-ruk, kao da nam je nesto u rodu. Igre je nemoguce zaustaviti u monetarnom drustvu, mnogima tamo su posljednja nada za prezivljavanje, a lako bi se mogle preseliti i u drugi grad. Osim toga, nije racunao na to da da igre nece mozda biti iste ili da ce ih vodja promijeniti kad on pocne dijeliti upute kako iste prezivjeti.

Nista, valja sad cekati trecu i nadati se da ce zakucati epic, sa ovom su me samo nazivcirali. Ali kako to obicno biva sa nastavcima svega ikad, ode u ponor...
Slažem se sa skoro svim, valjda u nastavku saznamo motive onog kapetana broda i naravno vođe (001) znajući njegovu prošlost (situacija sa njegovom ženom).

A glavni glumac je uvijek išao na ho-ruk, i nisu ga planirali da bude neki mastermind jer od početka nije nešto bistar
Ma glavni malo je reći da je paglu, lik sav ishavješten, nikakav, u prvoj sezoni je nosio neku karizmu, ovdje skoro višak. Bolje onaj buco lafo marinac se pokazao i 001 je odličan. Poznajem ga iz njihovih filmova, ali je očito lik bio to što jeste, da ne spojlamo.
Digla_da_kreci

#31340 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Digla_da_kreci »

A dobro, nije on vise isti kao u prvoj niti je akcenat na igrama kao u prvoj. Sada pratimo njegovu potpunu transformaciju, on je u ovoj sezoni skroz druga osoba i dolazi sa drugom misijom: da prekine igre i spasi ljude. Sad je samo pitanje hoce li uspjeti u tome ili ne. Ali da nije najostrija olovka u pernici, to se slazemo.
Nepenthe11

#31341 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Nepenthe11 »

OK, dobra mi je Sablja, samo je mračna do bola. Ne samo da sam kreno guglat Đinđiča i sve ovo što je bilo, nego sam završio na suđenju Turkoviću pa sve do sbk mafije na čelu sa fuckin kumom po imenu Žuti. Šta sam pročito sve, Tito moj lijepi, ma sjajno.

Najbolje ko onaj pisac Sanderson ne gledati serije jer ih i on smatra mračnim, samo igrice i Magic the Gathering.

Eto da vam javim.
mali_balon

#31342 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by mali_balon »

Old man.....jbte isto punisher......cijelu sezonu serendanje o sta zbog cega suze bol ajjjjjjj....i zadnja epizoda marisana i gotovo.....bude izmedju pokoji samar i dva tri pucnja......
illbill

#31343 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by illbill »

Ljudi gdje gledati online seriju Sablja..ovo sto ja znam sve linkovi popucali
Nepenthe11

#31344 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Nepenthe11 »

illbill wrote: 31/12/2024 16:29 Ljudi gdje gledati online seriju Sablja..ovo sto ja znam sve linkovi popucali
Imaš na Max ako si na Telemachu. U suprotnom imaš na balkandownload 100%
House

#31345 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by House »

Pinguin :thumbup:

Colin ubio.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#31346 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Velkoski »

pregledah 17 epizoda Froma zaredom, sad će me danak kaišem
kakavdanakneiskustvu

#31347 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

Velkoski wrote: 01/01/2025 20:02 pregledah 17 epizoda Froma zaredom, sad će me danak kaišem
??
dale cooper

#31348 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

Ovo odgledah prije jedno mjesec dva, ali zaboravih spomenuti ovdje. Good times, cringey, 80's fun. :D
mali_balon

#31349 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by mali_balon »

Velkoski wrote: 01/01/2025 20:02 pregledah 17 epizoda Froma zaredom, sad će me danak kaišem
Ja juce prvu sezonu zavrsio, i na zadnjoj epizodi kad se on rastaje sa sinom u sumi, samo stade i kaze file not supported u pm.....
Post Reply