Roboti će raditi po 3 smjene. Po potrebi u prvoj smjeni električar u drugoj moler u trećoj bolničar.
ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Moderator: anex
-
Ci-Nick
#4176 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Uskoro će svi problemi biti riješeni.
Roboti će raditi po 3 smjene. Po potrebi u prvoj smjeni električar u drugoj moler u trećoj bolničar.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#4177 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Sve privatne firmenauticamid wrote: ↑26/12/2024 23:35
A sta je sa prikljuccima za domacinstvo i ostalu potrosnju? Iznosenja brojila itd? Tu ih ima na hiljade u zsostatku. Ko ce to raditi?
To sve treba da predje preko ovih par montera dok su kancelarije pune onih sto nemaju sta raditi, a imaju 50 posto i vise vece plate.
Jos je ostalo brojilo da monitra radnik ED barem u Sarajevu
-
costacurta
#4178 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
U Teočaku je sinoć stradala tročlana porodica, kažu agregat uzrok trovanja.
Znači ljudi preživjeli agresiju ali nesposobnu bagru korumpiranu ološ nisu.
Od ponedjeljka struje nemaju. Jbo li vam pas majku hohštaplersku.
Dajte još administracije zaposlite pichka vam materina.
Šta ste ljetos radili, jeste li pregledali stanje mreže? Kad ste zadnji puta uložili nešto i obnovili vlastitim sredstvima a ne donacijama pichka li vam materina
Šta ste ljetos radili, jeste li pregledali stanje mreže? Kad ste zadnji puta uložili nešto i obnovili vlastitim sredstvima a ne donacijama pichka li vam materina
- mk ultra
#4179 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
sve što je pod elektrodistribucijama EPBiH je u reducostacurta wrote: ↑27/12/2024 09:09 U Teočaku je sinoć stradala tročlana porodica, kažu agregat uzrok trovanja.
Šta ste ljetos radili, jeste li pregledali stanje mreže? Kad ste zadnji puta uložili nešto i obnovili vlastitim sredstvima a ne donacijama pichka li vam materina![]()
mislim jedni od rijetkih koji su i 10kV SKS uradili
Elektroprenos je belay
-
zippoo87
#4180 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Evo treci dan zaredom,opet iskocila jedna faza.
-
Drug Saban
#4181 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Preniska je cijena struje, treba podici jos 160% pa ce onda inzinjeri i majstori na teren.costacurta wrote: ↑27/12/2024 09:09 U Teočaku je sinoć stradala tročlana porodica, kažu agregat uzrok trovanja.
Šta ste ljetos radili, jeste li pregledali stanje mreže? Kad ste zadnji puta uložili nešto i obnovili vlastitim sredstvima a ne donacijama pichka li vam materina![]()
Sarkastican sam, naravno.
-
zippoo87
#4182 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Ne postoji firma koja se ne moze unistiti losim upravljanjem. Mi na Balkanu smo sampioni po tome,jer je ovdje najvise kriminala u sprezi sa politikom.
Ali nisu nepoznati slucajevi ni u svijetu gdje su neke velike firme ugasene ili prodate,zbog loseg upravljanja.
Ni u jednoj javnoj firmi kod nas nema domacinakog upravljanja i promisljanja i svaki novi direktor/krimos koji dodje,samo nastavi uzimati od onog sto je ostalo i onda dodjemo na stanje koje sada imamo...nemamo struje,nemamo uglja,nemamo kise,nemamo ljudstva,nemamo masina.
Sto bi u vicevima rekli,"nema sta nemamo" a zivjeti se mora a sa ovom stokom korumpiranom sve je teze. Jbte ova drzava ima sve resurse ali nema nijednog domacina da se brine o njoj. Zalosno
Ali nisu nepoznati slucajevi ni u svijetu gdje su neke velike firme ugasene ili prodate,zbog loseg upravljanja.
Ni u jednoj javnoj firmi kod nas nema domacinakog upravljanja i promisljanja i svaki novi direktor/krimos koji dodje,samo nastavi uzimati od onog sto je ostalo i onda dodjemo na stanje koje sada imamo...nemamo struje,nemamo uglja,nemamo kise,nemamo ljudstva,nemamo masina.
Sto bi u vicevima rekli,"nema sta nemamo" a zivjeti se mora a sa ovom stokom korumpiranom sve je teze. Jbte ova drzava ima sve resurse ali nema nijednog domacina da se brine o njoj. Zalosno
-
Ci-Nick
#4183 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
A toliko se pričalo o podjeli dobiti između RS-a i FBiH.
Umjesto ulaganja stalno se borili za raspodjelu novca.
https://www.google.com/amp/s/izdvojeno. ... a-bih/amp/
Elektroptijenos zapošljava 1200 ljudi i opet nema dovoljno montera.
Sta rade uposleni, nemaju proizvodnju, nemaju prodaju, čime se bave?
Umjesto ulaganja stalno se borili za raspodjelu novca.
https://www.google.com/amp/s/izdvojeno. ... a-bih/amp/
Elektroptijenos zapošljava 1200 ljudi i opet nema dovoljno montera.
Sta rade uposleni, nemaju proizvodnju, nemaju prodaju, čime se bave?
- drug_profi
#4184 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Da ispričam jednu izmišljenu priču.
Bio jedan kvalifikovan majstor sa višegodišnjim iskustvom.
I htio se zaposliti u Elektroprenosu.
Ali nije pripadao nijednom plemenu koje drži pravo da zapošljava.
I počeo se baviti nečim sasvim šestim u životu.
Bio jedan kvalifikovan majstor sa višegodišnjim iskustvom.
I htio se zaposliti u Elektroprenosu.
Ali nije pripadao nijednom plemenu koje drži pravo da zapošljava.
I počeo se baviti nečim sasvim šestim u životu.
-
nauticamid
#4185 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Koliko vidim, monteri ED izlaze na te sanacije i oni izmjestaju brojila, rade instalaciju prikljucka tako da jos uvijek nema tih firmi ni na vidiku.mk ultra wrote: ↑27/12/2024 05:55Sve privatne firmenauticamid wrote: ↑26/12/2024 23:35
A sta je sa prikljuccima za domacinstvo i ostalu potrosnju? Iznosenja brojila itd? Tu ih ima na hiljade u zsostatku. Ko ce to raditi?
To sve treba da predje preko ovih par montera dok su kancelarije pune onih sto nemaju sta raditi, a imaju 50 posto i vise vece plate.
-
zippoo87
#4186 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
nauticamid wrote: ↑27/12/2024 20:20Koliko vidim, monteri ED izlaze na te sanacije i oni izmjestaju brojila, rade instalaciju prikljucka tako da jos uvijek nema tih firmi ni na vidiku.mk ultra wrote: ↑27/12/2024 05:55Sve privatne firmenauticamid wrote: ↑26/12/2024 23:35
Meni su prije neke 2 godine mijenjali brojilo i radili su to ljudi iz Elektrodistribucije.
-
bumerangss
#4187 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Ociti primjer ugljeba. Danas krenuo da platim racune i ušao u naplatni centar u Envera Sehivica u 11:50 i taman drugi u redu za ViK' blagajnica stavlja natpis na šalter NE RADI i zove onog securiti da izbaci sve vani!
I kako nas izbaca kaže danas radimo do 12:00
I istvarno vani na vratima 2 obavjestenja da 31.12 zbog Nove godine radimo skraceno 7:30-12:00
I danas 27.12 radimo skraceno 7:30-12:00 zbog nesmetanog rada popisne komisije
Narod pobudalio i mnogi slikali j rekli da ce prijaviti inspekciji... mnogi izašli ranije s posla da bi platili racune
Izbacivac kaže eto imate tu poštu pa platite
I kako nas izbaca kaže danas radimo do 12:00
I istvarno vani na vratima 2 obavjestenja da 31.12 zbog Nove godine radimo skraceno 7:30-12:00
I danas 27.12 radimo skraceno 7:30-12:00 zbog nesmetanog rada popisne komisije
Narod pobudalio i mnogi slikali j rekli da ce prijaviti inspekciji... mnogi izašli ranije s posla da bi platili racune
Izbacivac kaže eto imate tu poštu pa platite
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#4188 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Zamisli ti drzavne firme koja odbija uplatu. To ne treba da propadne, to nije trebalo nikada da postoji.
I onda mi neko kaze "daj nam nesto dzavno". Majstore, sve rasprodati, ali bas sve. Zrak, vodu, smece, govna. Sve.
I onda mi neko kaze "daj nam nesto dzavno". Majstore, sve rasprodati, ali bas sve. Zrak, vodu, smece, govna. Sve.
- studeni76
#4189 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Znaju li ljudi razliku izmedju Elektroprivrede i Elektroprenosa!?
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#4190 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
A elektrodistribucije?
- -Chesterfield-
#4191 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Kod mene još nema struje. Dođe po dvadeset minuta i onda je nema par sati.-Chesterfield- wrote: ↑26/12/2024 15:22 Ja nemam struje od petka povremeno a zadnja 3 - 4 nema je nikako.
Jučer sve pobacao iz jednog frižidera. Vjerovatno ću morati i drugi zamrzivač očistiti.
Osim što nema struje, nema ni mobilne mreže i mobilnog interneta...
Danas izašao malo u civilizaciju i čitam dešavanja zadnjih par dana.
Nije mi jasno kako drvo može pasti na 110 kV dalekovod? Zar ne bi trebalo da se radi prokres drveća oko velikih dalekovoda.
Da hoće i ova dijaspora otići...
- Edin H.
#4192 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Dijaspora samo dođe da uživa u jeftinijoj struji.
-
Peryton_
#4193 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Po prvi put mi dolazi pretpostavljam pausalni racun za struju. To jest, navodno sam u fening potrosio struje kao prosli mjesec. Da li se jos kome desava, iskustva? Pretpostavljam da ce to kasnije sve biti srezano na realan broj?
-
kuli1961
#4194 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Ako je račun identičan prošlom, vrlo je vjerovatno da nije bilo očitavanja, pa su primijenili princip "Resavske škole"...
31.12. fotografiši brojilo i znaćeš tačno stanje za decembar.
Uporedi očitanje iz računa za oktobar, sa fotografisanim stanjem za decembar i znaćeš koliko si kWh potrošio u novembru i decembru, time i kolika ti je stvarna potrošnja u novcu.
31.12. fotografiši brojilo i znaćeš tačno stanje za decembar.
Uporedi očitanje iz računa za oktobar, sa fotografisanim stanjem za decembar i znaćeš koliko si kWh potrošio u novembru i decembru, time i kolika ti je stvarna potrošnja u novcu.
- Haris.ba
#4195 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Jest da je Hrvatska....
https://www.klix.ba/vijesti/regija/bura ... /241228094"Mi ne želimo da dođe uz naše kuće jer tu ima i zračenja i svašta", kaže Mile Modrić. Budući bi paneli ušli u samo selo, a to niko ne želi.
"Kupio sam teren, to je ta parcela, preko puta mi dolaze paneli. Imam ženu i djecu, ali sad kad je to došlo ne znam ni sam hoću li odseliti, napustiti selo", kaže Alen Modrić.
Na sve moguće načine, kažu, spriječit će širenje solara, a već su pokrenuli i peticiju.
- mk ultra
#4196 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Sta zraci? 
- -Chesterfield-
#4197 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Imamo ponudu od Hz-Hb da nađemo 30 korisnika koji će preći kod njih i oni će nam ugraditi jaču trafostanicu.
Ja sam bio kod njih pa sam iz patriotskih razloga prešao u elektroprivredu BiH.
Znači 26 godina plaćam uredno i naši patriotski lopovi nisu u stanju za sve te godine riješiti problem oko niskog napona i čestog nestanka električne energije.
Zaključak je da se patriotizam ne isplati.
Znači 26 godina plaćam uredno i naši patriotski lopovi nisu u stanju za sve te godine riješiti problem oko niskog napona i čestog nestanka električne energije.
-
ljubijankic
#4198 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
U moru nesposobnih kompanija u BiH EP definitivno zaslužuje titulu najnesposobnije. Stvarno veliki uspjeh obzirom na konkurenciju. Glavu smijem dati da ovoliko nesposobnih ljudi na jednom mjesto ne postoji (osim neke ustanove za ljude za posebnim potrebama). Hitna privatizacija i rješavanje ovih uhljebi je pod moranje.
-
costacurta
#4199 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
50 pokušaja da dobijem call center.
-2 trenutno čime da zagrijem kuću? Bolesnog insana imam.
Poserem se na ovaj grad i ovu zemlju.
Dino Konakoviću šupchino najobichnija i ti i Seljačine koje si instalirao na odgovorna mjesta.
Dino Konakoviću šupchino najobichnija i ti i Seljačine koje si instalirao na odgovorna mjesta.
- Haris.ba
#4200 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Koja je to lokacija?costacurta wrote: ↑29/12/2024 18:51 50 pokušaja da dobijem call center.
A u Lepenici uz granicu sa Ilidzom ne zele rijesiti slab napon evo od rata.-Chesterfield- wrote: ↑28/12/2024 22:54 Imamo ponudu od Hz-Hb da nađemo 30 korisnika koji će preći kod njih i oni će nam ugraditi jaču trafostanicu.