ja botujem, a aparat porediš sa uslugama određenog umjetnika kao predmetom nabavke.gidra wrote: ↑27/12/2024 00:31Jbg, zjn je jeben kada se hoce ispravno tumaciti, tu onda nema ni po babi ni po stricevima, nema favoriziranjaHaris.ba wrote: ↑27/12/2024 00:22Nemoguce je kada je u pitanju umjetnost.
Teorijski, mogao se raspisati poziv da se javi ko hoce za 800.000. Ali, ko ce se na to prijaviti od imena? Zamisli da imas zabiljezeno u karijeri - propao na tenderu u Sarajevu.
I da se ne lazemo. Prijavio bi se odmah neko od narodnjaka. I vjerovatno i pobjedio. Ili Jala i Buba....
Ako im je prošlo na tu foru i foru "ekskluzivnosti" onda treba javiti onim jadnicima u Tuzli da oni pokusaju nabaviti i linearni akcelerator na isti način, to je bitnije da se završi od Severine.
bravo majstore.
nabalegao si na mene, a ono, ja samo malo zakon otvorio i pročitao.
još onako s visine pričaš o kvalifikacionim uslovima koji se odnose na prethodnu realizaciju, i porediš individualnu uslugu, koja može biti pružena od tačno određene osobe sa mašinama.Član 21
(Uslovi za primjenu pregovaračkog postupka bez objave obavještenja)
Ugovorni organ izuzetno može ugovor o nabavci dodjeljivati putem pregovaračkog postupka bez
objave obavještenja o nabavci, u sljedećim slučajevima:
c) kada se zbog suštinskih, dokazivih tehničkih ili umjetničkih razloga, ili zbog razloga koji se
odnose na zaštitu ekskluzivnih prava, ugovor može dodijeliti samo određenom dobavljaču;
bravo.
i bitno je da si editovao upravo ono što sam i ja napisao u inicijalnom postu.