DVB-T u BiH
Moderator: anex
- Mrvica 77
#4251 Re: DVB-T u BiH
Košarevac da nije radio?
Pa niti ga vidim na ovom popisu niti znam za takvo što, a preko njega gledam sva 4 muxa
Ivanščica vidim prekid od čitavih 15 minuta
Opet prijatelju miješaš babe i žabe, OiV i Dasto Semtel trpaš u isti koš
U BiH dolazi do prekida ne jednog predajnika, nego do ispada cijelih digitalnih regija
Pričam naravno o Majevici i Vlašiću
I to ne na 15-ak minuta
Nego na 10 DANA
Što se desilo prije cca 2 mjeseca, @Grga50 je baš pisao o tome, da oni nisu ni znali za ispad dok on nije poslao mail, čini mi se tehničarima BN televizije
Hej pazi oni čak i ne znaju da im ne radi
Proskrolaj malo postove ovdje, izgleda da prebrzo zaboravljaš neke probleme
Pa niti ga vidim na ovom popisu niti znam za takvo što, a preko njega gledam sva 4 muxa
Ivanščica vidim prekid od čitavih 15 minuta
Opet prijatelju miješaš babe i žabe, OiV i Dasto Semtel trpaš u isti koš
U BiH dolazi do prekida ne jednog predajnika, nego do ispada cijelih digitalnih regija
Pričam naravno o Majevici i Vlašiću
I to ne na 15-ak minuta
Nego na 10 DANA
Što se desilo prije cca 2 mjeseca, @Grga50 je baš pisao o tome, da oni nisu ni znali za ispad dok on nije poslao mail, čini mi se tehničarima BN televizije
Hej pazi oni čak i ne znaju da im ne radi
Proskrolaj malo postove ovdje, izgleda da prebrzo zaboravljaš neke probleme
- genius 723
#4252 Re: DVB-T u BiH
Meni je samo zao sto nisu bar konstrukciju donagradili na predajniku na Vlasicua to se moglo dok je bilo lijepo vrijeme.Bar bi ostala neka nada na proljece.Znal neko tabelu predajnika koji su trebali bit pustani do nove godine za.mux a.
- Mrvica 77
#4253 Re: DVB-T u BiH
Ne znam zbog čega mi ovdje više nema opcija umetanja slike u post 
@Boki Antena upravo sam na stranici OiV provjeravao Košarevac i nema zabilježenih prekida ni u M1 ni u M2, žao mi je što ne mogu umetnuti screenshot
Ali i sam provjeri na
https://support.oiv.hr/reception/dtt.aspx
A i pošto gledam sva 4 muxa s Košarevca i nemam pojma ni o kakvom prekidu, a eto nema ni OiV
Pa mi nije jasno čemu izmišljaš?
I to ne prvi puta...
Kad nemaš argumenata onda ih počneš izmišljati...
@Boki Antena upravo sam na stranici OiV provjeravao Košarevac i nema zabilježenih prekida ni u M1 ni u M2, žao mi je što ne mogu umetnuti screenshot
Ali i sam provjeri na
A i pošto gledam sva 4 muxa s Košarevca i nemam pojma ni o kakvom prekidu, a eto nema ni OiV
I to ne prvi puta...
- Boki Antena
#4254 Re: DVB-T u BiH
A njima je na zvaničnoj stranici uvijek prekid 15 minuta. Dva dana nije bilo DAB+ radija sa Košarevca pa su naveli 15 minuta. Nema ga ni danas a nigdje ne pišu o prekidu. A imamo i mi ovdje inženjera na javnim servisima koji su sposobni provest digitalizaciju. Da se oprema sada podijeli javnim servisima napravili bi to. Ali to je neka druga priča. Neka radi OIV. Imamo institucije koje će to da prate
- Boki Antena
#4255 Re: DVB-T u BiH
Nema jer su uklonili. Brišu svakih 7 dana. A bilo je samo sada ja ispadam lažov. Drugi put čim objave kačim ovdje. Uostalom pošalji im mejl o stanju zadnjih 15 danaMrvica 77 wrote: ↑27/12/2024 17:40 Ne znam zbog čega mi ovdje više nema opcija umetanja slike u post
Ali i sam provjeri na
I to ne prvi puta...
- Mrvica 77
#4256 Re: DVB-T u BiH
Boki Antena wrote: ↑27/12/2024 17:45Nema jer su uklonili. Brišu svakih 7 dana. A bilo je samo sada ja ispadam lažov. Drugi put čim objave kačim ovdjeMrvica 77 wrote: ↑27/12/2024 17:40 Ne znam zbog čega mi ovdje više nema opcija umetanja slike u post
Ali i sam provjeri na
I to ne prvi puta...
Nebitno
Tema je mux A i mux D, njihova dostupnost i prekidi u njihovom radu
Ne želim se svađati, ali ovo nije prvi puta da mi pišeš za Košarevac, navodno nestaje struje i što sve nisi pisao, evo sada i DVB-T nije radio
Pa pošto s Košarevca hvatam i tv i radio signal, a i 4G signal (router doma mi lovi signal s Košarevca) nikako mi eto nije jasno kako onda ja gledam tv, slušam radio i surfam internetom uz te silne probleme s njime... Daj molim te, izmišljaj nekom drugom...
- Boki Antena
#4257 Re: DVB-T u BiH
To što OIV radi kod vas je u redu.Ne postoji mreža bez kvarova. Ali ja da im pišem ovdje hvalospjeve što su nakon godinu dana nama naručili opremu - e pa neću. U redu je kvalitet za HR ali mene interesuje kad će ovo kod nas da bude gotovo.
- Mrvica 77
#4258 Re: DVB-T u BiH
Nije ni meni cilj da OiV dižem u zvijezde, nije mi ćaćevina što se kaže
Samo kažem da ne sumnjam da će to dobro napraviti
U svakom slučaju bolje nego što Dasto Semtel radi mux D i nikako da ga dovrši, brže su faraoni sebi napravili piramide
Isto tako, prvi sam zato da se kazne i jedni i drugi u slučaju nepoštovanja rokova i ostalih uvjeta natječaja...
A uvjet natječaja zasigurno nije da gotovo stalno u digitalnoj regiji Vlašić signala ili nema ili su neke druge smetnje... Uglavnom ne može se gledati tv, nebitno zašto, jednostavno slike nema
Iz osobnog iskustva - vrlo malo gledam BiH kanale
Ne zato što ne želim, dapače
Ali kako da gledam kad nijedan kanal nema teletekst, a ne radi ni EPG
I kako da znam kad ima nešto meni zanimljivo
Samo kažem da ne sumnjam da će to dobro napraviti
U svakom slučaju bolje nego što Dasto Semtel radi mux D i nikako da ga dovrši, brže su faraoni sebi napravili piramide
Isto tako, prvi sam zato da se kazne i jedni i drugi u slučaju nepoštovanja rokova i ostalih uvjeta natječaja...
A uvjet natječaja zasigurno nije da gotovo stalno u digitalnoj regiji Vlašić signala ili nema ili su neke druge smetnje... Uglavnom ne može se gledati tv, nebitno zašto, jednostavno slike nema
Iz osobnog iskustva - vrlo malo gledam BiH kanale
Ne zato što ne želim, dapače
Ali kako da gledam kad nijedan kanal nema teletekst, a ne radi ni EPG
I kako da znam kad ima nešto meni zanimljivo
- cangrtaljka
#4259 Re: DVB-T u BiH
Ma sta ces ih kazniti ko da tu ima realno nesto puno da se nakrade
Najbitnije je da oprave da rade, u sustini nisam ja merodavan ipak ima mislim 80km od mene do majevice eto od sinoc sam morao da pojacam za 2 decibela da mi radi ch27 mux d ali to radi solidno vec dve godine, bilo je nestanaka ali kad ja nemam uvek vremena da se stim bakcem pa se zderem sto nisam namestio pojacalo. Mux d je uredu. I nije samo to veliki je bonus sto imaju toliko kanala na jednom muxu pravilno je iskoristen, ima ovde kod nas muxova jedan mux imao 4 kanala i to onaj u sred bg avala.Skoro su pustili i informer tv... Znas kad ce nasi da puste neki muzicki kanal nikad od vas bar to imam
istina imaju 400 spotova 80 posto znam sve pesme napamet
solidne su lat americke (imam malo neprijatnih spotova ali uglavnom je ok) . Tesko mi je ustimati da ujedno rade tornik i majevica , nije nemoguce samo sto mi slabo baca signal na voxare tv jel je njima slab tuner al vagam ja to solidno 
Zivi bili vina pili drustvo moje
Najbitnije je da oprave da rade, u sustini nisam ja merodavan ipak ima mislim 80km od mene do majevice eto od sinoc sam morao da pojacam za 2 decibela da mi radi ch27 mux d ali to radi solidno vec dve godine, bilo je nestanaka ali kad ja nemam uvek vremena da se stim bakcem pa se zderem sto nisam namestio pojacalo. Mux d je uredu. I nije samo to veliki je bonus sto imaju toliko kanala na jednom muxu pravilno je iskoristen, ima ovde kod nas muxova jedan mux imao 4 kanala i to onaj u sred bg avala.Skoro su pustili i informer tv... Znas kad ce nasi da puste neki muzicki kanal nikad od vas bar to imam
Zivi bili vina pili drustvo moje
- genius 723
#4260 Re: DVB-T u BiH
Sinoc su izgleda bile jake propagacije iz pravca Borinci jer se pojavio kod mene signal na 21,36ch negdje oko 98/95 a 44 ch je trzo 0-94 inace nikad do sad nisam imo signale i kanale iz tog pravca.Jutros nema nista osim sa papuka koji je dosta stabilan 100/98.
BH kanali rade odlicno na 33 i na 27 ch
Skeniro 22 da me iznenade ali nista
nema novogodisnji iznenadenja
BH kanali rade odlicno na 33 i na 27 ch
Skeniro 22 da me iznenade ali nista
-
Brcak1971
#4261 Re: DVB-T u BiH
Genius 723 ne vjerujem da će se signal sa Vlašića na 22.kanalu pojaviti u eteru dok je gore snijeg od 1 metar.
Sad će tačno godinu dana od potpisivanja ugovora, a skoro se ništa nije uradilo.
Sad će tačno godinu dana od potpisivanja ugovora, a skoro se ništa nije uradilo.
- genius 723
#4262 Re: DVB-T u BiH
Ma to znam za Vlasic
Vise me ovo zainteresovalo odkud 36 i 21
-
Brcak1971
#4263 Re: DVB-T u BiH
Propagacije su čudo, nisam prije spominjao, meni je prije ovog snijega pojavio MUX A na 32.ch, jačina 30% kvaliteta 0%. Trajalo je nekih sat vremena i više se nije pojavljivao.
Ovdje se na 32.ch emituje MUX Srbije sa Cera, ali je antena okrenuta prema Psunju/Papuku.
Ovdje se na 32.ch emituje MUX Srbije sa Cera, ali je antena okrenuta prema Psunju/Papuku.
- mfa_secure
#4264 Re: DVB-T u BiH
Da uzmem sad antenu u Sarajevu i skeniram kanale, koje ću sve uhvatiti? Jel samo ova tri BHT, FTV i RTRS ili ih ima još?
-
Brcak1971
#4265 Re: DVB-T u BiH
Trebao bi da hvataš još i MUX-D koji ima 16 komercijalnih programa na 28.kanalu.mfa_secure wrote: ↑01/01/2025 11:32 Da uzmem sad antenu u Sarajevu i skeniram kanale, koje ću sve uhvatiti? Jel samo ova tri BHT, FTV i RTRS ili ih ima još?
- genius 723
#4266 Re: DVB-T u BiH
Uz mux d od 16 kanala imas u mux a jos osim bht1,ftv,rtrs ima hajat tv i tv hb akp se dobro sjecammfa_secure wrote: ↑01/01/2025 11:32 Da uzmem sad antenu u Sarajevu i skeniram kanale, koje ću sve uhvatiti? Jel samo ova tri BHT, FTV i RTRS ili ih ima još?
- mfa_secure
#4267 Re: DVB-T u BiH
Super je to onda. Nadam se da ce onda ubrzo biti komercijalnih ponuda sa više kanala, kao nekad Evo TV u Hrvatskojgenius 723 wrote: ↑01/01/2025 12:20Uz mux d od 16 kanala imas u mux a jos osim bht1,ftv,rtrs ima hajat tv i tv hb akp se dobro sjecammfa_secure wrote: ↑01/01/2025 11:32 Da uzmem sad antenu u Sarajevu i skeniram kanale, koje ću sve uhvatiti? Jel samo ova tri BHT, FTV i RTRS ili ih ima još?
- mfa_secure
#4268 Re: DVB-T u BiH
Samo još da upitam, jel mogu koristiti sobnu antenu (onu iz Binga) ili mora biti vanjska riblja kost?
-
Brcak1971
#4269 Re: DVB-T u BiH
Ako već imaš sobnu antenu, probaj, trebalo bi da hvataš, mada je bolje kad imaš krovnu antenu.mfa_secure wrote: ↑01/01/2025 18:44 Samo još da upitam, jel mogu koristiti sobnu antenu (onu iz Binga) ili mora biti vanjska riblja kost?
- mfa_secure
#4270 Re: DVB-T u BiH
Super, hvala punoBrcak1971 wrote: ↑01/01/2025 18:48Ako već imaš sobnu antenu, probaj, trebalo bi da hvataš, mada je bolje kad imaš krovnu antenu.mfa_secure wrote: ↑01/01/2025 18:44 Samo još da upitam, jel mogu koristiti sobnu antenu (onu iz Binga) ili mora biti vanjska riblja kost?
-
Brcak1971
#4271 Re: DVB-T u BiH
Zna li neko sa kojeg ( čijeg) antenskog stuba emituje MUX-D sa lokacije Novalići Gradačac? Na googleearth mapi sam našao tačnu lokaciju, ali nema nikakvog stuba niti bilo kakve konstrukcije koja bi ukazivala na nešto slično.
-
huremad24
#4272 Re: DVB-T u BiH
Od ove digitalizacije u BiH nema ni "D" nepouzdano, sad su se još pokvrili, izbrisat kanala pa kad dođe za 20 godina ponove skenirat
- cangrtaljka
#4273 Re: DVB-T u BiH
Istina i realnost su najgorciji uvek ali ne treba biti na kraju srca.Vamo tamo ljudi to stimuju na tornjevima reaguju kada citaju direktno ovde jer im je to iskrena informacija malte ne test signala.Ja verujem da ce d mux ostati kako treba da ce biti valjan , ako se ne uklopi a mux posto malo su varijable prilicno rastegljive drizimo se d muxa sa molbim ako moze do 30 kanala realno kod nas mitrovic je na jedan ch nacickao 38 kanala.
Srecno drugovi moji
Srecno drugovi moji
- genius 723
#4274 Re: DVB-T u BiH
Ma to je izvan svake pameti pa i ovako je ocajna slika na pojedinim kanalima pogotovo gdje su veci televizori lcd-ovi...
- Boki Antena
#4275 Re: DVB-T u BiH
"Do danas je isporučeno 8 od 10 segmenata opreme (funkcionalno različite cjeline), te se polovinom januara očekuje isporuka preostala dva segmenta. Pored toga instalirana je oprema u centrima Sarajevu, Banja Luci i Mostaru, te završen dio obuka za različite segmente opreme."
https://nap.ba/qpost/386151/Saglasnost- ... miliona-KM
https://nap.ba/qpost/386151/Saglasnost- ... miliona-KM