Pa strah ih uhvatio,isto kao i Ruse,Ameriknce,izraelce,svi ratovi rade na istom principu, propagandi.Mi smo bolji od njih,ako ih mi ne pobijemo,oni ce pobiti nas.
Ukrajina
- alijagoro
#212601 Re: Ukrajina
- jeza u ledja
#212602 Re: Ukrajina
Ja i sta s tim? Ameri napali Irak pa mogu i Rusi Ukrajinu jel to?
Saddan i Zelensky, haman pa isto.
Saddan i Zelensky, haman pa isto.
- alijagoro
#212603 Re: Ukrajina
Pa ja,putko trazio naciste po Ukrajini,bush trazio teroriste za blizance i wmd u Iraku,lagali i jedan i drugi,svi lazu u ratu a posebno prije rata.
-
zilog
#212604 Re: Ukrajina
Samo da mi je znati, kako objasnise povlacenje u martu 2022. - upravo iz tog dijela Ukrajine, najblizeg Moskvi?jeza u ledja wrote: ↑26/12/2024 18:12 Ma ne mislim za napad na Ukrajinu od prije 3 godine. Oni vjeruju da ukrajinski nacisti tamane neduznu rusku celjad na istoku Ukrajine jos od 2014-e kad vec, te ugrozavaju iste u ostatku zemlje.
Plus sto se NATO zeli sto vise pribliziti Moskvi i tako.
Zato su ih oni moral napasti - da se odbrane.![]()
- jeza u ledja
#212605 Re: Ukrajina
Ja ne govorim o tome sta im pricaju vodje vec koliko u to vjeruje nOrod.
Podrska napadu na Irak je jedva prelazila 50%, i to malo nakon 9/11. U stvari podrska Amerikanaca svrgavanju Saddama u 2003-oj je bila identicna podrsci iz 1992-oj nakon prvog rata-toliko o znacaju price o WMD sto se tice misljenja javnog mijenja.
Podrska ostatka Zapada je bila jos manja. Podrska ratu nakon par godina je pala na ispod 40%.
Tako da ti je usporedba promasena.
-
Crvene_brigade
#212606 Re: Ukrajina
Izgleda da su zarobljeni prvi Kimovi fašisti?
Ukrajinske obrambene snage vjerojatno su zarobile prvog sjevernokorejskog vojnika koji se borio na strani ruske vojske. Njegova fotografija podijeljena je na zatvorenom Telegram kanalu koji su već ponovno objavili drugi kanali i feedovi. Zarobili su ga Snage za specijalne operacije (SOF) Oružanih snaga Ukrajine.
Navodi se da je grupa vojnika SOF-a djelovala u sektoru Kurska:
Grupa specijalnih snaga izvela je operaciju uništavanja neprijatelja u sektoru Kursk. Osim uspješno odrađenog zadatka, tu su i trofejni zarobljenici, među kojima i vojnik iz Sjeverne Koreje, te oklopni transporter:
https://mil.in.ua/en/news/ukrainian-...-kursk-oblast/
Ukrajinske obrambene snage vjerojatno su zarobile prvog sjevernokorejskog vojnika koji se borio na strani ruske vojske. Njegova fotografija podijeljena je na zatvorenom Telegram kanalu koji su već ponovno objavili drugi kanali i feedovi. Zarobili su ga Snage za specijalne operacije (SOF) Oružanih snaga Ukrajine.
Navodi se da je grupa vojnika SOF-a djelovala u sektoru Kurska:
Grupa specijalnih snaga izvela je operaciju uništavanja neprijatelja u sektoru Kursk. Osim uspješno odrađenog zadatka, tu su i trofejni zarobljenici, među kojima i vojnik iz Sjeverne Koreje, te oklopni transporter:
https://mil.in.ua/en/news/ukrainian-...-kursk-oblast/
-
Bernardinac
#212607 Re: Ukrajina
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... i_ostalo_m
Finci znaju kako sa Rusima.
Finska obalna straža upala na ruski tanker zbog sabotaže, objavili fotografije
Finci znaju kako sa Rusima.
- drug_profi
#212608 Re: Ukrajina
Predvidjam NATO vojni eskort svih ruskih brodova u Baltiku.
-
Bernardinac
#212609 Re: Ukrajina
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/vlad ... /241226168

Vladimir Putin o kraju rata u Ukrajini: Biden mi je obećao da Ukrajina neće u NATO za 10 godina
Punudit će ti 16 godina i ti ćeš prihvatiti.Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da Moskva nastoji da okonča sukob sa Ukrajinom pod uslovom da se ispoštuje obećanje bivšeg američkog predsjednika Joe Bidena.
Vladimir Putin u svom nedavnom obraćanju još jednom je komentarisao prilike i mogućnosti okončavanja ukrajinsko-ruskog rata, kojeg je inicirala ruska agresija.
"Nastojimo da okončamo sukob", rekao je Putin prisutnima.
Komentirajući sastav nove administracije i njenih članova koji će biti dio pregovaračke platforme za mir u Ukrajini, ruski predsjednik je po prvi put iznio tvrdnju da se već pokušavao sa prethodnom administracijom nagoditi.
"Ne znam šta sada govore u novonastalom timu izabranog američkog predsjednika, znam da mi je bivši predsjednik Biden o tome, to nije tajna, rekao još 2021. godine. Ponudio mi je upravo da odloži prijem Ukrajine u NATO za 10-15 godina", rekao je Putin.
Putin je dodao da ukoliko nova administracija bude na istom ili sličnom kursu kao prethodna, da će put do mira biti značajno otežan. Iz moskovske perspektive bilo kada i u bilo kojem aranžmanu prijem Ukrajine u NATO je crvena linija.
- alijagoro
#212610 Re: Ukrajina
Kako je promasena ako je Irak napadnut,niti je u Rusiji odlucivo narod,niti u Americi,nego glavesine i na jednoj i na drugoj strani.jeza u ledja wrote: ↑26/12/2024 22:26Ja ne govorim o tome sta im pricaju vodje vec koliko u to vjeruje nOrod.
Podrska napadu na Irak je jedva prelazila 50%, i to malo nakon 9/11. U stvari podrska Amerikanaca svrgavanju Saddama u 2003-oj je bila identicna podrsci iz 1992-oj nakon prvog rata-toliko o znacaju price o WMD sto se tice misljenja javnog mijenja.
Podrska ostatka Zapada je bila jos manja. Podrska ratu nakon par godina je pala na ispod 40%.
-
Bernardinac
#212611 Re: Ukrajina
Izgleda da oni već imaju eskort od strane ukrajinski službi?
Četri potonuća ruskih brodova u kratko vrijeme.
Sve što rusima donosi zaradu za finaciranje agresije je potencijalni cilj za SBU i HUR bilo gdje na svijetu.
Možda rusi budu morali dodatno uložiti(platiti) da štite svoje brodove na nesigurnim svjetskim morima?
- jeza u ledja
#212612 Re: Ukrajina
O zapocinjanju ratova obicno odlucuju glavesine, a ne direktno narod. Tako da je polemika o tome ko odlucuje zapoceti rat besmislena.alijagoro wrote: ↑27/12/2024 00:21Kako je promasena ako je Irak napadnut,niti je u Rusiji odlucivo narod,niti u Americi,nego glavesine i na jednoj i na drugoj strani.jeza u ledja wrote: ↑26/12/2024 22:26Ja ne govorim o tome sta im pricaju vodje vec koliko u to vjeruje nOrod.
Ne govorim o tome ko odlucuje zapoceti rat vec o podrsci naroda ratu, te podrsci istom tokom rata. Cak i da narod nista ne odlucuje, ovdje pisem o njihovom misljenju, ne o lazima koje dolaze od strane glavesina.
No kad smo vec kod odlucivanja naroda, do 2008-e je podrska ratu spala toliko nisko da su Busha govnjivom motkom tjerali.
Pred pocetak tog rata, sirom svijeta su organizovani najveci antiratni protesti ikada. U Rimu je bilo 3 miliona ljudi, Barceloni 1.5mio, Londonu 500k. U Americi u NYC, koji je bio meta 9/11, su bili protesti na kojima je po organizatorima bilo 400k ljudi. Nakon pocetka rata je isto bilo puno protesta svih godina. Recimo u 2005-oj protest u DCu je privukao 150k ljudi. Ljudi nosali zakrvavljene maske Busha i Blaira, trazili da se ekipi sudi radi ratnih zlocina. I tako iz godine u godinu. Gdje su ruski protesti? Ah naravno, nema slike nema tona a i svakako zive u diktaturi pa je i ono malo sake jada satrano u startu.
Toliko o podrsci naroda i vjerovanju u nebuloze.
Na kraju koja je poenta tvog komentara osim da relativiziras? Jel jedno opravdava drugo ili sta?
Znas ti to dobro ali eto htio bi na svakoj temi o Americi jel tako?
- alijagoro
#212613 Re: Ukrajina
Pa poenta je da i nema neke razlike,rat u Iraku je bio,dzaba tih navodno 50% protiv rata i tih nekih protesta.Dakle ti mirni setaci su postigli onoliko koliko i Rusi koji uopste nisu ni protestvovali.jeza u ledja wrote: ↑27/12/2024 01:30O zapocinjanju ratova obicno odlucuju glavesine, a ne direktno narod. Tako da je polemika o tome ko odlucuje zapoceti rat besmislena.alijagoro wrote: ↑27/12/2024 00:21Kako je promasena ako je Irak napadnut,niti je u Rusiji odlucivo narod,niti u Americi,nego glavesine i na jednoj i na drugoj strani.jeza u ledja wrote: ↑26/12/2024 22:26
Ne govorim o tome ko odlucuje zapoceti rat vec o podrsci naroda ratu, te podrsci istom tokom rata. Cak i da narod nista ne odlucuje, ovdje pisem o njihovom misljenju, ne o lazima koje dolaze od strane glavesina.
No kad smo vec kod odlucivanja naroda, do 2008-e je podrska ratu spala toliko nisko da su Busha govnjivom motkom tjerali.
Pred pocetak tog rata, sirom svijeta su organizovani najveci antiratni protesti ikada. U Rimu je bilo 3 miliona ljudi, Barceloni 1.5mio, Londonu 500k. U Americi u NYC, koji je bio meta 9/11, su bili protesti na kojima je po organizatorima bilo 400k ljudi. Nakon pocetka rata je isto bilo puno protesta svih godina. Recimo u 2005-oj protest u DCu je privukao 150k ljudi. Ljudi nosali zakrvavljene maske Busha i Blaira, trazili da se ekipi sudi radi ratnih zlocina. I tako iz godine u godinu. Gdje su ruski protesti? Ah naravno, nema slike nema tona a i svakako zive u diktaturi pa je i ono malo sake jada satrano u startu.
Toliko o podrsci naroda i vjerovanju u nebuloze.
Na kraju koja je poenta tvog komentara osim da relativiziras? Jel jedno opravdava drugo ili sta?
Znas ti to dobro ali eto htio bi na svakoj temi o Americi jel tako?![]()
- jeza u ledja
#212614 Re: Ukrajina
Bush, tj. njegov nasljednik McCain izbaceni iz Bijele kuce 5 godina nakon pocetka rata. Hoce li i Putin tako mirnim putem otici?
- alijagoro
#212615 Re: Ukrajina
Ja velika pravde,masovni zlocinac odradio dva mandata i nije odgovaro nizasta,kao ni ekipa oko njega.jeza u ledja wrote: ↑27/12/2024 07:10 Bush, tj. njegov nasljednik McCain izbaceni iz Bijele kuce 5 godina nakon pocetka rata. Hoce li i Putin tako mirnim putem otici?
- apsidejzi
#212616 Re: Ukrajina
Mozda nema pravde u tom aspektu ali makar ima kraj nepravdi. Za razliku id Rusije i Irana koji maltletirajuvsvoj narod i nigdje se ne nazire kraj diktaturi.alijagoro wrote: ↑27/12/2024 07:41Ja velika pravde,masovni zlocinac odradio dva mandata i nije odgovaro nizasta,kao ni ekipa oko njega.jeza u ledja wrote: ↑27/12/2024 07:10 Bush, tj. njegov nasljednik McCain izbaceni iz Bijele kuce 5 godina nakon pocetka rata. Hoce li i Putin tako mirnim putem otici?
- drndalo
#212617 Re: Ukrajina
Komandni bub...
- AliceInChains
#212618 Re: Ukrajina
Pogresna tema. Ovdje uglavnom dopisuju teški rasisti i fašisti, mišljenja da neke karakteristike leže isključivo u DNA jednih ili drugih.alijagoro wrote: ↑27/12/2024 00:21Kako je promasena ako je Irak napadnut,niti je u Rusiji odlucivo narod,niti u Americi,nego glavesine i na jednoj i na drugoj strani.jeza u ledja wrote: ↑26/12/2024 22:26Ja ne govorim o tome sta im pricaju vodje vec koliko u to vjeruje nOrod.
Nego, nešto zamrzla tema….radi vanjske temperature, ili unutrašnje jer se špara zbog skupih cijena bez ruskog plina, zbog božica ili su Ukrajinci vojno u škripcu?
Last edited by AliceInChains on 27/12/2024 10:50, edited 1 time in total.
- Point.
#212619 Re: Ukrajina
Vikend je. Ko to uranio zoru prevario.AliceInChains wrote: ↑27/12/2024 10:46Pogresna tema. Ovdje uglavnom dopisuju teški rasisti i fasisti, misljenja da neke karakteristike leže isključivo u DNA jednih ili drugih.alijagoro wrote: ↑27/12/2024 00:21Kako je promasena ako je Irak napadnut,niti je u Rusiji odlucivo narod,niti u Americi,nego glavesine i na jednoj i na drugoj strani.jeza u ledja wrote: ↑26/12/2024 22:26
Nego, nešto zamrzla tema….radi vanjske temperature, ili unutrašnje jer se špara zbog skupih cijena bez ruskog plina, zbog božica ili su Ukrajinci vojno u škripcu?
- AliceInChains
#212620 Re: Ukrajina
Jesi me poželio Šveđanine?Point. wrote: ↑27/12/2024 10:50Vikend je. Ko to uranio zoru prevario.AliceInChains wrote: ↑27/12/2024 10:46Pogresna tema. Ovdje uglavnom dopisuju teški rasisti i fasisti, misljenja da neke karakteristike leže isključivo u DNA jednih ili drugih.
- Point.
#212621 Re: Ukrajina
Što bi se spuštao na low level i ulazio u raspravu sa zlonamjernim forumašima?AliceInChains wrote: ↑27/12/2024 10:52Jesi me poželio Šveđanine?Point. wrote: ↑27/12/2024 10:50Vikend je. Ko to uranio zoru prevario.AliceInChains wrote: ↑27/12/2024 10:46
Pogresna tema. Ovdje uglavnom dopisuju teški rasisti i fasisti, misljenja da neke karakteristike leže isključivo u DNA jednih ili drugih.
Nego, nešto zamrzla tema….radi vanjske temperature, ili unutrašnje jer se špara zbog skupih cijena bez ruskog plina, zbog božica ili su Ukrajinci vojno u škripcu?Jaki ti komentari kao uvjek
![]()
- AliceInChains
#212622 Re: Ukrajina
De molim te ne upotrebljuj riječ level, na kojem god level-u ja bio
- drug_profi
#212623 Re: Ukrajina
Saopšteno je da je zarobljeni DPRK vojnik preminuo od ozlijeda.
Ja nešto sumnjam.
Ne izgleda mi baš u tako lošem stanju.
mada unutrašnja krvarenja mogu biti vrlo podla i naglo pogoršati stvari.

Ja nešto sumnjam.
Ne izgleda mi baš u tako lošem stanju.
mada unutrašnja krvarenja mogu biti vrlo podla i naglo pogoršati stvari.

- drndalo
#212624 Re: Ukrajina
Jastaradi, vidimo da su u skripcu, Zaporoznje, Kherson, Sumi, Kijev, Odesa svi se bore u zadnjim metrima za opstanak, Lisabon je odmah iza Berlina...ili su Ukrajinci vojno u škripcu?
Vidimo ko jedini place na press konferencijama da se zaustavi rat, da se plin pusti preko Poljske, uvijek su bili poljski prijatelji... Smrc, smrc, i kamen bi zaplakao, a gdje nece ukrajinska crnica...
- AliceInChains
#212625 Re: Ukrajina
Vojno će pasti svi navedeni gradovi osim Berlina i Kijeva. Oni če pasti ekonomsko-politički, pa i Lisboa.drndalo wrote: ↑27/12/2024 13:18Jastaradi, vidimo da su u skripcu, Zaporoznje, Kherson, Sumi, Kijev, Odesa svi se bore u zadnjim metrima za opstanak, Lisabon je odmah iza Berlina...ili su Ukrajinci vojno u škripcu?
Vidimo ko jedini place na press konferencijama da se zaustavi rat, da se plin pusti preko Poljske, uvijek su bili poljski prijatelji... Smrc, smrc, i kamen bi zaplakao, a gdje nece ukrajinska crnica...
Biće šmrc šmrc uvezi ko će biti veći zalagac za mir. Trenutno ljestvicu vode Orban i Fico.
U svakom slučaju će Ukrajina biti pobjednik. Kao što sam ja uvjek upravu. Nikad ne gubim