Hasan Salihamidžić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Laplace

#51 Re: Hasan Salihamidžić

Post by Laplace »

Ja otvorio temu da vidim da li će Salihamidžić biti sljedeći selektor kad - ovdje kolju kurbane.
last mohicans

#52 Re: Hasan Salihamidžić

Post by last mohicans »

Eno usvojio je Ronaldov mali insallah kao uzrečicu. Dobar je ovaj s tri imena. Pa cijeli Hollywood, filmska indrustrijska i komercijalna mašinerija se upinje haman stoljeće da progura Svetog Nikolu, bajke i šupljake. Baš je normalno poređenje. Ali eto, ramazan i iftari su prilično popularizovani. Vjerujem da velika većina nemuslimana nisu znali šta predatavljaju post i iftar, a zahvaljujući Coca colinoj reklami su osjetili djelić te atmosfere. Zato ovaj troimeni nije u pravu. Bajram nikad neće dostići taj nivo, nije normalno, niti se muslimani trude da ga popularizuju za razliku od zapadnjačke mašinerije koja te bombarduje tim sadržajem na svakom koraku.
MehmedPasaMoric

#53 Re: Hasan Salihamidžić

Post by MehmedPasaMoric »

semsasuljakovic wrote: 26/12/2024 11:08
MehmedPasaMoric wrote: 26/12/2024 10:29
Tvrtko II Kotromanić wrote: 26/12/2024 10:13 fakat, bajram je nenormalan i divlji

joj glupe teme
de modovi bacite kljuc na ovo
o jelki, kicenju iste ima vec x tema
Nije divlji ali vala nije ni dovoljno zanimljiv da bi ga nemuslimani slavili. Treba znati pribliziti religiju ljudima, nije dovoljna sama prijetnja dzehenemom ako ne radis ono sto ja radim, daj ljudima lampice, one dzindzer kolace i kuhano vino, daj Deda Mraza i irvase, daj poklone u carapama, neki film o porodici, ljubavi, Maraju Keri itd. Da se ne lazemo kome se ne bi svidjao takav praznik i njegova ikonografija? S druge strane imas Bajram namaz gdje se daju upute za koga glasati, klanje kurbana, podjelu bravetine koju malo ciji stomak podnosi, Safetov koncert i film na Muhamedovom putu :-)
Upravo, zbog boldiranog, islam i nije za svakoga. Pa samim tim ni kurban bajram. Ko hoće cirkus, eto mu Božić. A ko želi Allahovu milost i vječni spas - bira islam.
Posteno... Cemu onda pitanja zasto fudbaleri u Saudijskoj Arabiji ne slave Bajram (na jednoj drugoj temi neko je cak pitao i zasto Srbi i Hrvati ne slave Bajram posto Bosnjaci kite jelku :lol: ) ako islam nije za svakoga nego samo za odabrane? Oni nisu "odabrani" i to je to
Vazna1

#54 Re: Hasan Salihamidžić

Post by Vazna1 »

last mohicans wrote: 25/12/2024 18:41
MehmedPasaMoric wrote: 25/12/2024 17:48 Ma moze slaviti i Hanuku ali za mene je bio i ostao jedini pravi gospodin koji je obukao dres reprezentacije BiH. On i Asmir Begovic
On nije vidio gospodina, kita od čovjeka a i igrača u reprezenetaciji. Nismo zaboravili njegove namjerne zute i crvene. Jad, neka slavi sta hoće, zaboli me. Ali ovoliko se stiditi svog porjekla nije humano. Sigurno se ovako i za bajram okupe. Inače, humanitarac Brazzo je Mirzi Varešanoviću kad su mu oteli sina ponudio da ode njegovom babi u Jablanicu i uzme pare koje ocu poslao za obnovu krov. Idi i reci da ti da...Živa istina. Slagat ću, ali ne sjećam se tačno iznosa, je li bilo 3000, 5000 nije sigurno.
Vidi se da ti je ono smeće od čovjeka Baho oblikovao mišljenje. Odnos većine prema Hasanu je i razlog zašto smo u svemu ovako "uspješni". Čovjek kojeg smo mogli iskoristiti na milion pozitivnih načina. Bio i ostao gospodin.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#55 Re: Hasan Salihamidžić

Post by plain vanilla »

Bgm niste normalni :-)
dulekrele

#56 Re: Hasan Salihamidžić

Post by dulekrele »

muha_sa wrote: 25/12/2024 18:40
Vjecita_zavrzlama wrote: 25/12/2024 18:37
Cherry-Cherry wrote: 25/12/2024 18:35 Oženio čovjek Njemicu, pa vjerovatno slave sve praznike. Ne znam šta je tu čudno.
A safet susic se moli u kapeli
Mora kad mu je supruga Sarajka imenom Alma il tako nekako :D
Alma katolkinja rodena Smailbegović :lol:
Logovan

#57 Re: Hasan Salihamidžić

Post by Logovan »

MehmedPasaMoric wrote: 26/12/2024 11:03
Logovan wrote: 26/12/2024 10:51
MehmedPasaMoric wrote: 26/12/2024 10:29 Nije divlji ali vala nije ni dovoljno zanimljiv da bi ga nemuslimani slavili. Treba znati pribliziti religiju ljudima, nije dovoljna sama prijetnja dzehenemom ako ne radis ono sto ja radim, daj ljudima lampice, one dzindzer kolace i kuhano vino, daj Deda Mraza i irvase, daj poklone u carapama, neki film o porodici, ljubavi, Maraju Keri itd. Da se ne lazemo kome se ne bi svidjao takav praznik i njegova ikonografija? S druge strane imas Bajram namaz gdje se daju upute za koga glasati, klanje kurbana, podjelu bravetine koju malo ciji stomak podnosi, Safetov koncert i film na Muhamedovom putu :-)
Kakvu si glupost napisao. :zekzek: Pa da je i šala previše je.
Moze neki argument za tu tvrdnju, ja tu samo vidim tvoje misljenje? Evo npr reci mi koji dio proslave Bajrama bi bio zanimljiv za mene ili za pripadnika neke druge religije da ga probamo praktikovati? Tako ti Bajram i Bozic izgledaju iz ugla nereligioznog covjeka, vjerovatno nisi bio u prilici da razgovaras sa nekim takvim pa ti djeluje cudno.
Šta reći nakon "prijetnja džehennemom", "daj ljudima lampice, irvase, vino", "upute za koga glasati", "Safetov koncert", itd? Ili ova zadnja rečenica drugog posta. :? Boga mi zapitaj se ti dobro... :oops: Ako trolaš to mora imati neke mjere da znaš.
dr_Evil

#58 Re: Hasan Salihamidžić

Post by dr_Evil »

Logovan wrote: 26/12/2024 12:10
Logovan wrote: 26/12/2024 10:51
Kakvu si glupost napisao. :zekzek: Pa da je i šala previše je.
Moze neki argument za tu tvrdnju, ja tu samo vidim tvoje misljenje? Evo npr reci mi koji dio proslave Bajrama bi bio zanimljiv za mene ili za pripadnika neke druge religije da ga probamo praktikovati? Tako ti Bajram i Bozic izgledaju iz ugla nereligioznog covjeka, vjerovatno nisi bio u prilici da razgovaras sa nekim takvim pa ti djeluje cudno.
Šta reći nakon "prijetnja džehennemom", "daj ljudima lampice, irvase, vino", "upute za koga glasati", "Safetov koncert", itd? Ili ova zadnja rečenica drugog posta. :? Boga mi zapitaj se ti dobro... :oops: Ako trolaš to mora imati neke mjere da znaš.
Znaci prebacili smo "jelka kitite ili ne" na ovu temu :D

Tu je wanna be aga Moric bio najveci zastupnik da svaka kuca Bosnjaka mora imati jelkicu i na vrhu jelkice zvijezdu!
MehmedPasaMoric

#59 Re: Hasan Salihamidžić

dr_Evil wrote: 26/12/2024 12:22
Logovan wrote: 26/12/2024 12:10

Znaci prebacili smo "jelka kitite ili ne" na ovu temu :D

Tu je wanna be aga Moric bio najveci zastupnik da svaka kuca Bosnjaka mora imati jelkicu i na vrhu jelkice zvijezdu!
Nije aga nego pasa i ja nisam zastupnik da svaka kuca mora imati jelku nego sam zastupnik protiv napusavanja onih koji imaju jelku, pa bio to Salihamidzic ili Salah ili neko treci. Covjek je proslavio Bozic i nije sinu dao ime Hajrudin i automatski je postao neprijatelj drzave, nacije i islama, to po meni nije normalno razmisljanje. Pogotovo ne za nekoga ko se stalno pokusava prodati za multikulti, modernog, naprednog, tolerantnog, svoje volim tudje postujem itd, a u praksi ispada da bi bolje prosao Arap sa pivom u ruci u Iraku nego Bosnjak sa jelkom u kasabi sa tramvajem
dr_Evil

#60 Re: Hasan Salihamidžić

Post by dr_Evil »

MehmedPasaMoric wrote: 26/12/2024 12:30
Nije aga nego pasa i ja nisam zastupnik da svaka kuca mora imati jelku nego sam zastupnik protiv napusavanja onih koji imaju jelku, pa bio to Salihamidzic ili Salah ili neko treci. Covjek je proslavio Bozic i nije sinu dao ime Hajrudin i automatski je postao neprijatelj drzave, nacije i islama, to po meni nije normalno razmisljanje. Pogotovo ne za nekoga ko se stalno pokusava prodati za multikulti, modernog, naprednog, tolerantnog, svoje volim tudje postujem itd, a u praksi ispada da bi bolje prosao Arap sa pivom u ruci u Iraku nego Bosnjak sa jelkom u kasabi sa tramvajem
Ne znam, dusa ti je bilo kakvu betlehemsku zvjezdicu postavit :D

Jesi nasao primjer, ko kad smo ljubitelji Arapa :D

Ja bih tom Bosnjaku sa jelkom u tramvaju fino ljudski objasnio da nije bas pametno loziti jelku, moze prouzrokovati alergije i probleme sa disanjem. Jer mi ne moze napamet pasti sto ce Bosnjaku jelka u drugom slucaju :D
MehmedPasaMoric

#61 Re: Hasan Salihamidžić

dr_Evil wrote: 26/12/2024 12:39

Ja bih tom Bosnjaku sa jelkom u tramvaju fino ljudski objasnio da nije bas pametno loziti jelku, moze prouzrokovati alergije i probleme sa disanjem. Jer mi ne moze napamet pasti sto ce Bosnjaku jelka u drugom slucaju :D
Hoce da je okiti pa da moze zapjevati kitim kitim kiticu i u dzehenem stici cu :tooo:
dr_Evil

#62 Re: Hasan Salihamidžić

Post by dr_Evil »

MehmedPasaMoric wrote: 26/12/2024 12:42
dr_Evil wrote: 26/12/2024 12:39

Hoce da je okiti pa da moze zapjevati kitim kitim kiticu i u dzehenem stici cu :tooo:
Svakako treba da zapjeva uz bocu domace rakije ili vina, nemoj da mi sta uvozno se popije. Ali nema potrebe da to radi oko jelkice, moze oko stolica sa domacim suhomesnatim prozivodima i torotanom. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#63 Re: Hasan Salihamidžić

Post by JoseMujica »

Laplace wrote: 26/12/2024 11:18 Ja otvorio temu da vidim da li će Salihamidžić biti sljedeći selektor kad - ovdje kolju kurbane.
kako je ovo loooodiloooooo :-)

priča o fudbalu a ovi organizovali inspekciju da mu utvrđuju jel osunećen :skoljka:
Edin H.

#64 Re: Hasan Salihamidžić

Post by Edin H. »

plain vanilla wrote: 26/12/2024 11:43 Bgm niste normalni :-)

Utjeraće Hasana u suru :D
dr_Evil

#65 Re: Hasan Salihamidžić

Post by dr_Evil »

JoseMujica wrote: 26/12/2024 12:46
Laplace wrote: 26/12/2024 11:18 Ja otvorio temu da vidim da li će Salihamidžić biti sljedeći selektor kad - ovdje kolju kurbane.

priča o fudbalu a ovi organizovali inspekciju da mu utvrđuju jel osunećen :skoljka:
Tita vam sta ste djeca, Braco nije za selektora nego da ga se sjedne na Vicino mjesto. Tad bi se imali cemu nadat.
dr_Evil

#66 Re: Hasan Salihamidžić

Post by dr_Evil »

Vjecita_zavrzlama wrote: 25/12/2024 22:25
Masa bosnjaka po Svedskoj slavi bozic, a cak se nisu ni mjesali s drugim vjerama slave kazu, radi djece
Meni jedan neki dan izjavi kaze pravit ce veceru radi djece, da se skupe. Samo ga gledam :D

Reko skupite li se za Bajram, kaze nemaju kad posao kako ce :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#67 Re: Hasan Salihamidžić

Post by JoseMujica »

dr_Evil wrote: 26/12/2024 12:52

Tita vam sta ste djeca, Braco nije za selektora nego da ga se sjedne na Vicino mjesto. Tad bi se imali cemu nadat.
isto mislim.....bio bi još jedan u nizu bez ikakvog iskustva :-)
Edin H.

#68 Re: Hasan Salihamidžić

Post by Edin H. »

JoseMujica wrote: 26/12/2024 12:57
dr_Evil wrote: 26/12/2024 12:52

isto mislim.....bio bi još jedan u nizu bez ikakvog iskustva :-)
Pitanje da li bi snašao u ovim našim zavrzlamama :shock: , ali svakako je pitanje ko bi ga predložio.

U svakom slučaju dobra ideja.,
Pandakonda

#69 Re: Hasan Salihamidžić

Post by Pandakonda »

Covjek vam je dobro rekao, drugo je sto ljudi to ne vole cuti. Spletom raznih okolnosti bozic je poprimio internacionalne oblike i sada kada pricas o djeda mrazu i 25om decembru rijetko ko ce pricati o svetom nikoli ili vjerskom aspektu toga nego svi pricaju o zimskoj idili sa lampicama i jelkama uz poklone za malisane. I to je pecificno samo za ovaj 25og, ovaj sto je 7og nikad nije zazivio u mainstream kulturi :D Isto kao sto je advent na papiru cekanje i spremanje za isusov rođendan, tako je internacionalizovan da sada advent ljudima znaci kucice sa hranom na otvorenom gdje idu da se provode i piju uz muziku.

Isto kao sto je Budizam kao religija, na isti nacin poprimila vise filozofske aspekte tako da ce ljudi slobodno reci da su filozofski budisti a ustvari su druge religije.

Islam jednostavno nikad nije napravio ili osmislio neki koncept, pa makar on bio filozofski, da ce okupiti ljude drugih religija pa da barem simbolicki obiljezavaju ramazane, bajrame itd. Mozda jedino u Bosni kada komsije jedni drugima idu na bajrame i bozice. Sa ovim ne zelim reci da je nesto od ovoga dobro ili lose, samo konstatujem sta je cinjenica.

U Hasanovom slucaju zena mu je te religije i logicno da ce obiljeziti. Da nije planirao ne bi je ni zenio. A i kulturoloski je toliko dugo na zapadu da je vjerovatno i sam "odvojen" od nekih islamskih praznika. Sa ovim ne zelim reci da ih ne slavi jer to ne znamo, ali bi bilo cudno ocekivati da sa toliko godina provedenih tamo nije dozivio neku kulturolosku transformaciju
sinuhe

#70 Re: Hasan Salihamidžić

Post by sinuhe »

Božić se slavi na Zapadu. Mnogi u Bosni to zapravo ne znaju :D U Jugoslaviji je nekada film Božićna priča preveden kao Novogodišnja priča.
last mohicans

#71 Re: Hasan Salihamidžić

Post by last mohicans »

Vazna1 wrote: 26/12/2024 11:38
last mohicans wrote: 25/12/2024 18:41
MehmedPasaMoric wrote: 25/12/2024 17:48 Ma moze slaviti i Hanuku ali za mene je bio i ostao jedini pravi gospodin koji je obukao dres reprezentacije BiH. On i Asmir Begovic
On nije vidio gospodina, kita od čovjeka a i igrača u reprezenetaciji. Nismo zaboravili njegove namjerne zute i crvene. Jad, neka slavi sta hoće, zaboli me. Ali ovoliko se stiditi svog porjekla nije humano. Sigurno se ovako i za bajram okupe. Inače, humanitarac Brazzo je Mirzi Varešanoviću kad su mu oteli sina ponudio da ode njegovom babi u Jablanicu i uzme pare koje ocu poslao za obnovu krov. Idi i reci da ti da...Živa istina. Slagat ću, ali ne sjećam se tačno iznosa, je li bilo 3000, 5000 nije sigurno.
Vidi se da ti je ono smeće od čovjeka Baho oblikovao mišljenje. Odnos većine prema Hasanu je i razlog zašto smo u svemu ovako "uspješni". Čovjek kojeg smo mogli iskoristiti na milion pozitivnih načina. Bio i ostao gospodin.
Baho mi je uzor kao ti. Sve s djecom se komunicira koja se i ne sjećaju njegog angažmana u reprezentaciji.
broj dva

#72 Re: Hasan Salihamidžić

Post by broj dva »

:D društvo na djelu
Edin H.

#73 Re: Hasan Salihamidžić

Post by Edin H. »

sinuhe wrote: 26/12/2024 13:27 Božić se slavi na Zapadu. Mnogi u Bosni to zapravo ne znaju :D U Jugoslaviji je nekada film Božićna priča preveden kao Novogodišnja priča.
Kažu na jednoj od stranih stanica u ratu negdje 92-e, tužno je da djeca u Sarajevu neće dobiti božične poklone. Mnogi na Zapadu uopšte ne mogu shvatiti da neko u stvari ne slavi Božić. Nova Godina je mahom samo vatromet.

Tito je skonto dobru fintu zbog različitih religija da svi slave Novu godinu, pa je i on uvijek organizovao novogodišnju proslavu i plesao sa Jovankom
luckylaka

#74 Re: Hasan Salihamidžić

Post by luckylaka »

Haha od Hasana do Bozica i Bajrama,od islama do katolicanstvs.Evo stigli i do Tita,idemo do sultana Murata.Tema o Hasanu koji je u stotinjak postova spomenut 2-3 puta :D
zposao

#75 Re: Hasan Salihamidžić

Post by zposao »

Ajde sretan Kalendar svima koji slave. :D :sampanjac:
Post Reply