SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#87526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja ne idem na prosvjede nakon denisa mrnjavca
to je moja odluka i toga se držim
uvjeren sam i da je nadbiskupija dobila fasadu zbog denisa da smanji talasanje
svi su profitirali i agenture i partijre i akcijasi radi akcijanja
sem njega i majke
to je moja odluka i toga se držim
uvjeren sam i da je nadbiskupija dobila fasadu zbog denisa da smanji talasanje
svi su profitirali i agenture i partijre i akcijasi radi akcijanja
sem njega i majke
- vjeshalica
#87527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sjecam se neki dan kako je Avaz prezentirao neke "novine"Chloe wrote: ↑25/12/2024 15:51Laplace wrote: ↑25/12/2024 15:03I za to nepostupanje na 150 prijava bi trebalo zahtijevati odgovornost nadležnih. Kao što je Bošnjačka gimnazija kažnjena zato što nisu na vrijeme izrekli disciplinske mjere.Mea_parvitas wrote: ↑25/12/2024 11:37 Javnost bi trebala biti ta koja zahtijeva hitne izmjene krivicnog zakona, da se ovakva sranja vise ne desavaju, plus uvesti kazne za ovakve nasilnike i majmune, tipa 3-a prijava ti je automatski godina zatvora, pa za svaku sljedeću opet godina. Ovaj 150 prijava imao jbt, samo ako ubijes zatvore te, do tad maltretiraj do mile volje.
novim, odnosno dopunom zakona o zaštiti od nasilja u porodici i prema ženama koji čeka usvajanje i ide po hitnom postupku
mz se angažovala maksimalno, uključene su sve revelante institucije kao i mnoge nevladine organizacije
ustalom evo link, koga zanima
A sve stare stvari, po sadasnjem zakonu mnogo toga ima po cemu se moze raditi. Ovdje su problemi neke druge prirode.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#87528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
halabuka po društvenim mrežama, skupljanje lajkova, statusi - na protestima šest ljudi, klasika #bošnjaks
-
DonieBrasco
#87529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.klix.ba/vijesti/bih/presuda ... /241225188
Ovo je slika i prilika pravnog sistema, suda, tuzilatva, sedam godina im trebalo i opet ce mnogo toga ostati misterija a prosto je ne moguce da samo tri lika za ovo odgovaraju.
Ovo je slika i prilika pravnog sistema, suda, tuzilatva, sedam godina im trebalo i opet ce mnogo toga ostati misterija a prosto je ne moguce da samo tri lika za ovo odgovaraju.
-
akcija007
#87530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jest mi zao ovog meterolga sta li je s njim bilo , kako nije mogao procjeniti situaciju da ako ne moze da dodje do gore da se vrati nazad .
Kako se uopste dolazi do tornja, da li skijasi idu do tamo kada izadju s sestosjeda na vrhu ili je to jos iznad ?
Kako se uopste dolazi do tornja, da li skijasi idu do tamo kada izadju s sestosjeda na vrhu ili je to jos iznad ?
- I naravno Dzej
#87531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad pročitam ove izjave po portalima ispade da su ovog čovjeka uvalili. Nije imao ko da im radi na Bjelašnici, pa povukli njega sa Ivan Sedla.Ovo mu je tek drugi put da se penje na Bjelašnicu.
https://avaz.ba/vijesti/bih/947264/upos ... avio-jucer
-
rimano
#87532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zajebano za nekog ko nije upoznat sa terenom.
Par puta sam bio na bjelasnici ali jednom me zadesila mecava, umalo da skrenem sa staze jer se ne vidi nista.
Par puta sam bio na bjelasnici ali jednom me zadesila mecava, umalo da skrenem sa staze jer se ne vidi nista.
- eltroxin
#87533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bjelasnica je zajebana planina. U sekundi se promjeni situacija. Ko god je isao do vrha, zna kako tamo dere.
-
noviclan
#87534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cuj ti kretena piŠme ovo je njegov "tradicionalni" DRUGI izlazakI naravno Dzej wrote: ↑26/12/2024 01:27Kad pročitam ove izjave po portalima ispade da su ovog čovjeka uvalili. Nije imao ko da im radi na Bjelašnici, pa povukli njega sa Ivan Sedla.Ovo mu je tek drugi put da se penje na Bjelašnicu.
https://avaz.ba/vijesti/bih/947264/upos ... avio-jucer
- Ovo je njegov drugi izlazak na Bjelašnicu. Svi oni znaju da kad krenu
-
splinter
#87535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Iznad je i to podosta. Neko je spominjao 500 m il tako nešto. Na Bjelašnici je teško procijeniti situaciju šta se dešava iznad tebe na 100,200 metara. . Sve info je mogao dobiti od kolege iz observatorije, ali situacija se mogla promijeniti u par minuta. Mislim na maglu i brzinu vjetra. Ne znam, cijeli život sam po planinama, ali kladio bih su najgori od svega zapavo smetovi, kada vjetar bukvlano u nekoliko minuta nabaci metar snijega i više, promijeni se krajolik do neprepoznatljivosti, plus još vjetar, magla i snijeg koji pada. Od smetova je samo još lavina gora. Dok sam radio po terenu vidio sam npr kako po relativno sunčanom danu na visini dosta manjoj od ove na Bjelašnici smet zatrpa policijsko auto na sred puta u par minuta. Da nije bilo traktora od mještana , boga pitaj za ishod.
Nadam se da će neko odgovarati za ovo, od nadležnih, a jakne sa GPS lokatorom i bengalke ili signalni pištolji, kao i komunikacija motoral, tj voki toki sistemom postati dio obavezne opreme kod ovakvih radnih mjesta.
- drug_profi
#87536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Realno, trebao je odbiti smijenu.
Ni mi u ratu nismo pravili smjene na planini kad je loše vrijeme.
Ali svakako je ovdje najmanja krivica stradalog.
- Chloe
- Photo mod
#87537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da li je pronađen nestali meteorolog, nisam pratila vijesti?drug_profi wrote: ↑26/12/2024 08:30 Realno, trebao je odbiti smijenu.
-
bejzik
#87538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije OK družeLaplace wrote: ↑25/12/2024 15:01Onda su protesti usmjereni na pogrešnu instituciju. Treba zahtijevati otkaz i sudija i tužioca tog kantonalnog suda. Tolika nesposobnost i/ili korumpiranost bi trebala biti neoprostiva.bejzik wrote: ↑25/12/2024 11:21 https://avaz.ba/vijesti/bih/947120/vide ... cemo-stati
BRAT UBIJENE ALME OBJASNIO SITUACIJU
GROZNE GREŠKE KANTONALNOG PRAVOSUĐA
Da li ćemo ikad dočekati da pravosuđe u saradnju sa policijom prevenira ovakve situacije? Da li treba neko da bude ubijen da bi se reagovalo u situacijama kada je i pticama na grani jasno da će doći do ubistva?
Izrečena je mjera zabrane, OK. Ali, daljnje postupanje je tipično naše: niko ne kontroliše da li se zabrana pristupa poštuje a još manje se kažnjava kršenje zabrawne pristupa.
Gospodo, XXI je vijek. Stavi mu nanogicu i prati kretanje. Ako se previše približi osobi kojoj mu je zabranjen pristup, ide na robiju. PO izlasku se nastavlja po istom principu, pa neka bježi od nje kad je vidi na drugoj strani ulice.
Ovako, država nas brani kao u onom vicu "ne brani me, Haso, matere ti".
izrečena je mjera zabrane prilaska 2 metra , a bila korona i svakako ono bila na snazi mjera civilne zaštite da ljudi ne prilaze jedni drugima 1,5 metar - znači Sud mu "dodao" još samo pola metra distance i lik im dolazio pred kuću psovao i govorio da je udaljen 5 metara. Sud nije zakonski ograničen u distanci - mogli su dati 5,10,15,50,100 metara zabrane - A SUD ODREDI 2 METRA što je još jedan od apsurda i ludila ovog slučaja koji građani Sarajeva ne trebaju tek tako pustiti da prođe nekažnjeno
-
bejzik
#87539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mozes li malo detaljnije o ovome ?
- drug_profi
#87540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma nije. ne vjerujem da će se pronaći dok snijeg ne okopni. On je nažalost negdje pod smetom.Chloe wrote: ↑26/12/2024 08:37Da li je pronađen nestali meteorolog, nisam pratila vijesti?drug_profi wrote: ↑26/12/2024 08:30 Realno, trebao je odbiti smijenu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#87541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
krivica poslodavca može biti samo ako je morao imati opremu koja je trebala biti propisana aktom iz zakona o zaštiti na radu. mogao je hladno odbiti da ide, da vidim ko bi državnom službeniku zbog toga dao otkaz.drug_profi wrote: ↑26/12/2024 08:30 Realno, trebao je odbiti smijenu.
- Ateista
#87542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Upravo to, morao je odbiti, pa cak i da moze dobiti otkaz bolje i otkaz nego izgubiti zivot.Chmoljo wrote: ↑26/12/2024 09:27krivica poslodavca može biti samo ako je morao imati opremu koja je trebala biti propisana aktom iz zakona o zaštiti na radu. mogao je hladno odbiti da ide, da vidim ko bi državnom službeniku zbog toga dao otkaz.drug_profi wrote: ↑26/12/2024 08:30 Realno, trebao je odbiti smijenu.
-
PM72
#87543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
PM72
#87544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Opservatorija ima zaposlenike još od Au monarhije i ne znam da je iko prije stradao.Dakle imaju pravila.Ateista wrote: ↑26/12/2024 09:31Upravo to, morao je odbiti, pa cak i da moze dobiti otkaz bolje i otkaz nego izgubiti zivot.Chmoljo wrote: ↑26/12/2024 09:27krivica poslodavca može biti samo ako je morao imati opremu koja je trebala biti propisana aktom iz zakona o zaštiti na radu. mogao je hladno odbiti da ide, da vidim ko bi državnom službeniku zbog toga dao otkaz.drug_profi wrote: ↑26/12/2024 08:30 Realno, trebao je odbiti smijenu.
- Ateista
#87545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam kakva su pravila, samo kazem da i pored pravila svako ima odgovornost za vlastitu sigurnost. Ako te poslodavac salje na nesto opasno, tvoje je da odbijes ako se ne osjecas sigurno.
- Laplace
#87546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Interesantan dio:DonieBrasco wrote: ↑25/12/2024 22:30 https://www.klix.ba/vijesti/bih/presuda ... /241225188
Znači, ubice jednom prijave prijetnje i dobiju zaštitu. Zlostavljana žena 150 puta prijavi prijetnje i ne dobije zaštitu nego se reaguje tek kad ona bude ubijena.Tokom suđenja svjedočio je i sam Macan. On je iznio tvrdnje da će se "braniti istinom" te da su ranije upućene prijetnje njegovoj supruzi i advokatu Dušku Tomiću, zbog čega su dobili zaštitu.
- Laplace
#87547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mjera zabrane prilaska na dva metra?!bejzik wrote: ↑26/12/2024 08:39Nije OK družeLaplace wrote: ↑25/12/2024 15:01Onda su protesti usmjereni na pogrešnu instituciju. Treba zahtijevati otkaz i sudija i tužioca tog kantonalnog suda. Tolika nesposobnost i/ili korumpiranost bi trebala biti neoprostiva.bejzik wrote: ↑25/12/2024 11:21 https://avaz.ba/vijesti/bih/947120/vide ... cemo-stati
BRAT UBIJENE ALME OBJASNIO SITUACIJU
GROZNE GREŠKE KANTONALNOG PRAVOSUĐA
Da li ćemo ikad dočekati da pravosuđe u saradnju sa policijom prevenira ovakve situacije? Da li treba neko da bude ubijen da bi se reagovalo u situacijama kada je i pticama na grani jasno da će doći do ubistva?
Izrečena je mjera zabrane, OK. Ali, daljnje postupanje je tipično naše: niko ne kontroliše da li se zabrana pristupa poštuje a još manje se kažnjava kršenje zabrawne pristupa.
Gospodo, XXI je vijek. Stavi mu nanogicu i prati kretanje. Ako se previše približi osobi kojoj mu je zabranjen pristup, ide na robiju. PO izlasku se nastavlja po istom principu, pa neka bježi od nje kad je vidi na drugoj strani ulice.
Ovako, država nas brani kao u onom vicu "ne brani me, Haso, matere ti".
izrečena je mjera zabrane prilaska 2 metra , a bila korona i svakako ono bila na snazi mjera civilne zaštite da ljudi ne prilaze jedni drugima 1,5 metar - znači Sud mu "dodao" još samo pola metra distance i lik im dolazio pred kuću psovao i govorio da je udaljen 5 metara. Sud nije zakonski ograničen u distanci - mogli su dati 5,10,15,50,100 metara zabrane - A SUD ODREDI 2 METRA što je još jedan od apsurda i ludila ovog slučaja koji građani Sarajeva ne trebaju tek tako pustiti da prođe nekažnjeno
Ovo mi Monty Python ne bi smislio.
-
zposao
#87548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
2 metra je stvar pristojnosti a ne kazne.
- nepass1
#87549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To sam i ja pomislio kako samo mobitel ima, da nema gps lokator, znaju za vrijeme.splinter wrote: ↑26/12/2024 08:15Iznad je i to podosta. Neko je spominjao 500 m il tako nešto. Na Bjelašnici je teško procijeniti situaciju šta se dešava iznad tebe na 100,200 metara. . Sve info je mogao dobiti od kolege iz observatorije, ali situacija se mogla promijeniti u par minuta. Mislim na maglu i brzinu vjetra. Ne znam, cijeli život sam po planinama, ali kladio bih su najgori od svega zapavo smetovi, kada vjetar bukvlano u nekoliko minuta nabaci metar snijega i više, promijeni se krajolik do neprepoznatljivosti, plus još vjetar, magla i snijeg koji pada. Od smetova je samo još lavina gora. Dok sam radio po terenu vidio sam npr kako po relativno sunčanom danu na visini dosta manjoj od ove na Bjelašnici smet zatrpa policijsko auto na sred puta u par minuta. Da nije bilo traktora od mještana , boga pitaj za ishod.
Nadam se da će neko odgovarati za ovo, od nadležnih, a jakne sa GPS lokatorom i bengalke ili signalni pištolji, kao i komunikacija motoral, tj voki toki sistemom postati dio obavezne opreme kod ovakvih radnih mjesta.
Ja sam jednom bio na planini sreca sa vodicem. Pocelo puhati, odmah krenuo silazak, svi se za ruke drze i idu u koloni. Od osobe koju drzis za ruku vidis samo dio ruke. Ne mozes poznati ko je ispred tebe. Da pustis 5sec mislim da bi zalutao. Rijetko kad mi je bilo prpa kao tad a mislim da nikad nikog jace za ruku nisam drzao
- nepass1
#87550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako je drugo penjanje onda je neiskusan. Otisao bih i ja, evo pisu 500m. Kontas prepisaj hoda, ne moze ti se nista desiti. Trebao je neko iskusniji reagovati i odvratiti ga.drug_profi wrote: ↑26/12/2024 08:30 Realno, trebao je odbiti smijenu.