ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Moderator: anex
- studeni76
#4151 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Ostao si bez jedne faze, desava se. Kod monofaznih priključaka sada ti je 1/3 ulice bez napajanja. Ne možeš tu ništa, distribucija rjesava
-
zippoo87
#4152 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Znaci nije do mene nista,nego je do njih ?
Hvala na odgovoru.
Ma katastrofa je kod nas,danas gledam slike sa lica mjesta...popucale betonske bandere na pola i to ne jedna...nego na par kilometara ih ima nekoliko popucalih. Zice po podu i po putu.
Sinoc je isto nestajalo struje,nestalo u 1:30 a dosla jutros oko 7.
Nego me ovo zanimalo,da li je sta do mene.
Evo rijesio sam u kuci i net,racunar,pojacalo i televizor,jer bas na tim uticnicama sam ostao bez napona.
Pa sam uzeo dva produzna kabla i dovukao struju iz uticnice koja radi...na jednu spojio tv i STB a na drugu komp i router i sve ostalo vezano za racunar.
-
kuli1961
#4153 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Jasno- ostao si bez napajanja na jednoj fazi. Vrlo vjerovatno da je iskočio osigurač/rastavljač u trafostanici koja napaja tvoj kraj. Nadležni dispečerski centar ima podatak o tome, sasvim izvjesno (moj komšija je dugo godina radio na poslovima dispečera, pa mi je svojevremeno objasnio osnovne principe, pa zato i pišem). Zavisno od nivoa prioriteta, zavisi i vrijeme otklanjanja ovog kvara. Bitno je da nije "do tebe".zippoo87 wrote: ↑25/12/2024 20:01Znaci nije do mene nista,nego je do njih ?
Hvala na odgovoru.
Ma katastrofa je kod nas,danas gledam slike sa lica mjesta...popucale betonske bandere na pola i to ne jedna...nego na par kilometara ih ima nekoliko popucalih. Zice po podu i po putu.
Evo rijesio sam u kuci i net,racunar,pojacalo i televizor,jer bas na tim uticnicama sam ostao bez napona.
Pa sam uzeo dva produzna kabla i dovukao struju iz uticnice koja radi...na jednu spojio tv i STB a na drugu komp i router i sve ostalo vezano za racunar.
Dok se faza ne osposobi, tu i tamo pipni kabl i glavu produžnog, da se eventualno ne grije. Ne bi trebalo, nije to neka snaga,u svakom slučaju je manje od 1 kW. Sve ovo pišem iz opreza-jednom sam imao istu situaciju i isto postupio, a produžni kabl bio neko siroče- presjek 0,75 mm2, grijalo se.. da nisam slučajno provjerio, moglo je doći do hrkljuša i to žešćeg.
-
zippoo87
#4154 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Hvala za info. Ne vjerujem da sam im ja trenutno prioriret,jer mnogi nemaju nikakve struje ali i meni ovo pravi problem. Na drugom objektu isto nemam struje nikako a tamo mi je bojler za grijanje...tako da evo grijem se na drva i cumur ,sreca imam sporet u kuci.kuli1961 wrote: ↑25/12/2024 21:25Jasno- ostao si bez napajanja na jednoj fazi. Vrlo vjerovatno da je iskočio osigurač/rastavljač u trafostanici koja napaja tvoj kraj. Nadležni dispečerski centar ima podatak o tome, sasvim izvjesno (moj komšija je dugo godina radio na poslovima dispečera, pa mi je svojevremeno objasnio osnovne principe, pa zato i pišem). Zavisno od nivoa prioriteta, zavisi i vrijeme otklanjanja ovog kvara. Bitno je da nije "do tebe".zippoo87 wrote: ↑25/12/2024 20:01Znaci nije do mene nista,nego je do njih ?
Hvala na odgovoru.
Dok se faza ne osposobi, tu i tamo pipni kabl i glavu produžnog, da se eventualno ne grije. Ne bi trebalo, nije to neka snaga,u svakom slučaju je manje od 1 kW. Sve ovo pišem iz opreza-jednom sam imao istu situaciju i isto postupio, a produžni kabl bio neko siroče- presjek 0,75 mm2, grijalo se.. da nisam slučajno provjerio, moglo je doći do hrkljuša i to žešćeg.
Takodjer na fazi koja je pala mi je i bojler...biti ce sutra kupanje iz lonca,ako ne poprave ovo.
A trafostanica mi je od kuce nekih 20m
A kabal je solidan,evo pipkam ga,ne grije se...koristim onaj namotaj od 25m a u drugoj sobi je taj kineski trostek ali na njega sam stavio tv i STB,tako da to ne vuce ni 200W kada TV radi. Za racunar sam uzeo kvalitetnije produzne,jedan sa 6 uticnica a drugi sa 3,jer ipak ima vise opterecenja i da povuce. Prije mi se znalo desiti da izgori i istopi se
-
kuli1961
#4155 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Ne bi bilo loše da u komšiluku provjeriš da li je isto stanje- ispad jedne faze.
Ako jeste, to je 100% znak da je kvar u trafou. Zbog ovog nevremena, čini mi se nerealnim da će tokom ove večeri doći i otkloniti kvar.
Mada, ništa te ne košta da nazoveš dežurnu službu i provjeriš imaju li evidentiran ovaj problem i pitaš kada se realno može očekivati popravak.
Možda pomogne, ubrza malo našeg lopovluka, kuknjave- joooj, beba u kući, frka, haos, pomažite ako boga znate itd...
Naravno, treba imati razumijevanje i za te ljude u Elektrodistribuciji, kako se već zove, sad se lome svuda, nije im lako..
Ako jeste, to je 100% znak da je kvar u trafou. Zbog ovog nevremena, čini mi se nerealnim da će tokom ove večeri doći i otkloniti kvar.
Mada, ništa te ne košta da nazoveš dežurnu službu i provjeriš imaju li evidentiran ovaj problem i pitaš kada se realno može očekivati popravak.
Možda pomogne, ubrza malo našeg lopovluka, kuknjave- joooj, beba u kući, frka, haos, pomažite ako boga znate itd...
Naravno, treba imati razumijevanje i za te ljude u Elektrodistribuciji, kako se već zove, sad se lome svuda, nije im lako..
-
zippoo87
#4156 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Evo dok pisem tebi post,nestade struje komplet i kroz 2 minute,ponovo dodje i sada imaju sve faze,evo radi sve u kuci.kuli1961 wrote: ↑25/12/2024 21:49 Ne bi bilo loše da u komšiluku provjeriš da li je isto stanje- ispad jedne faze.
Tako da su ovi iz EP odmah reagovali i rijesili,jer je trafo stanica od poslovnice udaljena 50m
Sve mi je to u komsiluku
-
kuli1961
#4157 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Nije bitno koliko je izlaza u glavi, već koliki je presjek kabla- 0,75; 1,00; 1,5; ili 2,5 mm2. Sreća je pa su ti potrošači male snage- TV- 200/300 W, PC- do 400 W, monitor- slično, STB+ router- ne isplati se ni zbrajati snagu, printer- takodje samo par stotina W.zippoo87 wrote: ↑25/12/2024 21:41 A kabal je solidan,evo pipkam ga,ne grije se...koristim onaj namotaj od 25m a u drugoj sobi je taj kineski trostek ali na njega sam stavio tv i STB,tako da to ne vuce ni 200W kada TV radi. Za racunar sam uzeo kvalitetnije produzne,jedan sa 6 uticnica a drugi sa 3,jer ipak ima vise opterecenja i da povuce. Prije mi se znalo desiti da izgori i istopi se
Po nekom pravilu, a električari kažu "standardu"- ako je produžni kabl neke opšte namjene (ne znaš hoćeš li na njega spojiti STB Box ili kvarcnu grijalicu od 2 kW ili oboje), trebalo bi kupovati produžni kabl sa presjekom 2,5 mm2. Da može podnijeti opterećenje i da ima "rezerve", bas da ne dodje do grijanja, topljenja, požara.
A kod el.instalacije, uvijek su slabe tačke upravo mjesta spajanja konektora kabla.
-
kuli1961
#4158 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
SUPER!zippoo87 wrote: ↑25/12/2024 21:52Evo dok pisem tebi post,nestade struje komplet i kroz 2 minute,ponovo dodje i sada imaju sve faze,evo radi sve u kuci.kuli1961 wrote: ↑25/12/2024 21:49 Ne bi bilo loše da u komšiluku provjeriš da li je isto stanje- ispad jedne faze.
Naravno, treba imati razumijevanje i za te ljude u Elektrodistribuciji, kako se već zove, sad se lome svuda, nije im lako..![]()
Tako da su ovi iz EP odmah reagovali i rijesili,jer je trafo stanica od poslovnice udaljena 50m
Sve mi je to u komsiluku![]()
EDIT: potpuni nestanak znači da su sve isključili radi popravke, a brzi dolazak svega- promijenjen rastavljač na problematičnoj fazi i ponovo uključenje svih faza u mrežu.
-
zippoo87
#4159 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Ma znam oko toga kako to funkcionise. Ovaj je mislim 2,5mm i ja to pazim kada kupujem,platim skuplje ali da moze gurati i potrosace od 2-3 kWkuli1961 wrote: ↑25/12/2024 22:00Nije bitno koliko je izlaza u glavi, već koliki je presjek kabla- 0,75; 1,00; 1,5; ili 2,5 mm2. Sreća je pa su ti potrošači male snage- TV- 200/300 W, PC- do 400 W, monitor- slično, STB+ router- ne isplati se ni zbrajati snagu, printer- takodje samo par stotina W.zippoo87 wrote: ↑25/12/2024 21:41 A kabal je solidan,evo pipkam ga,ne grije se...koristim onaj namotaj od 25m a u drugoj sobi je taj kineski trostek ali na njega sam stavio tv i STB,tako da to ne vuce ni 200W kada TV radi. Za racunar sam uzeo kvalitetnije produzne,jedan sa 6 uticnica a drugi sa 3,jer ipak ima vise opterecenja i da povuce. Prije mi se znalo desiti da izgori i istopi se
Po nekom pravilu, a električari kažu "standardu"- ako je produžni kabl neke opšte namjene (ne znaš hoćeš li na njega spojiti STB Box ili kvarcnu grijalicu od 2 kW ili oboje), trebalo bi kupovati produžni kabl sa presjekom 2,5 mm2. Da može podnijeti opterećenje i da ima "rezerve", bas da ne dodje do grijanja, topljenja, požara.
A kod el.instalacije, uvijek su slabe tačke upravo mjesta spajanja konektora kabla.
Imam jedno pruduzno od 50m (namotaj),mislim da je na njemu jos veci fi zice.
A imam i jedno produzno od nekih 20m,staro produzno,ocevo...debelo i tesko kao tuc...kod njega su minimalni 3,5mm debljina zica.
Ovi sto su izgorili,to su neki stari,jos od prije rata a izgorio mi i jedan bas onaj kineski najgori...kada sam ga rasklopio,unutra limici i zice kao zilet tanki,nije cudo sto je prhnuo a nisam ga ni koristio za stalno,nego bio kao rezervni,kada se ide na viksu i tako nesto..
-
Peryton_
#4160 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Zasto se u medijima ne prica o tome kakva epohalna katastrofa EP se upravo desava na TK kantonu? Pojedine opstine nemaju struju 5 dana, a navodno je sinoc bio neki ogroman kvar na dalekovodu u Lukavcu
-
1Dante1
#4161 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Nije samo tk, već i zdk. Sto bi se pričalo? Sta ce se postići?
Neka nema ni ne treba da ima.
Neka nema ni ne treba da ima.
-
gidra
#4162 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Zato što to nema veze sa federalnom EP BIH, već sa Elektroprenosom, koji formalno i pravno nema nikakve veze sa EP.
Elektroprenos je jedina državna firma u suvlasništvu FBIH i RS.
-
Peryton_
#4163 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Jel elektroprenos kriv sto opstina od 50k ima samo 7 montera koji fizicki ne mogu stici da rijese sve probleme?
- drug_profi
#4164 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
A inače je sve prohodno i lako pristupačno, jer poznato je da se eletrična mreža kvari samo kraj puteva.
-
Casas
#4165 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Veliki su problemi na TK.
U Tupkovicu, selo 15km od Zivinica kod djeda mi pola kuce ima struju, pola nema.
Onda Sjever naselje pored Zivinica isto dodje struja 10 minuta pa nestane 2 sata, kazu preopterecenje, iskace osigurac na trafou.
Okej ali zasto si spojio toliko potrosaca na trafo. Nije problem uzet pare za prikljucak a poslije cemo vidjet sta cemo kad budu problemi.
Onda na dosta mjesta i napon nedovoljan, upalis sijelicu ona zmirka ili slabije svijetli.
I nisu potrosaci odgovorni zato jel sve prohodno il ne.
Jos uvijek je puno drvenih zastarjelih skoro upalih bandera medjutim ljeti to ko slabo pregleda i razmislja o zamjenii istih.
Kao u vecini situacija samo razmisljamo kada se nesto desi.
U Tupkovicu, selo 15km od Zivinica kod djeda mi pola kuce ima struju, pola nema.
Onda Sjever naselje pored Zivinica isto dodje struja 10 minuta pa nestane 2 sata, kazu preopterecenje, iskace osigurac na trafou.
Okej ali zasto si spojio toliko potrosaca na trafo. Nije problem uzet pare za prikljucak a poslije cemo vidjet sta cemo kad budu problemi.
Onda na dosta mjesta i napon nedovoljan, upalis sijelicu ona zmirka ili slabije svijetli.
I nisu potrosaci odgovorni zato jel sve prohodno il ne.
Jos uvijek je puno drvenih zastarjelih skoro upalih bandera medjutim ljeti to ko slabo pregleda i razmislja o zamjenii istih.
Kao u vecini situacija samo razmisljamo kada se nesto desi.
- -Chesterfield-
#4166 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Ja nemam struje od petka povremeno a zadnja 3 - 4 nema je nikako.
Jučer sve pobacao iz jednog frižidera. Vjerovatno ću morati i drugi zamrzivač očistiti.
Osim što nema struje, nema ni mobilne mreže i mobilnog interneta...
Danas izašao malo u civilizaciju i čitam dešavanja zadnjih par dana.
Nije mi jasno kako drvo može pasti na 110 kV dalekovod? Zar ne bi trebalo da se radi prokres drveća oko velikih dalekovoda.
Jučer sve pobacao iz jednog frižidera. Vjerovatno ću morati i drugi zamrzivač očistiti.
Nije mi jasno kako drvo može pasti na 110 kV dalekovod? Zar ne bi trebalo da se radi prokres drveća oko velikih dalekovoda.
-
zippoo87
#4167 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Kod mene maloprije opet jedna faza iskocila...ali popravise za 15ak minuta,jer je trafo jako blizu Elektro Poslovnice.-Chesterfield- wrote: ↑26/12/2024 15:22 Ja nemam struje od petka povremeno a zadnja 3 - 4 nema je nikako.
Trebao si kupiti agregat da gura barem 2 zamirzivaca i da ne propadnu namirnice.
I kod nas pola naselja i u centru grada nema struju a mjesne zajednice tek danas neke su uspjele osposobiti neku struju. Ljudi se angazovali,svi idu iz MZ da pomazu elektricarima,sa traktorima,motornim sankama,lopatama,motorkama i osposobljavaju. Po 20-30 ljudi se odazove i idu i to odmah daje rezultate...jer ovi pripremaju teren a eletricari popravljaju sto je njihovo.
Jucer je kod nas na jednu zgradu palo veliko drvo na krov...iz sumice koja je pored zgrade i jedan stan unistilo...onaj u potkrovlju.
https://avaz.ba/vijesti/bih/947331/na-p ... sve-strane
-
nauticamid
#4168 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Postavlja se pitanje sta radi elektroprenos i zasto je to sve palo u TK i u ZDK?
Da li ima politicku pozadinu i da li se sve to smisljeno radi?
A generalno EPBIH u svim svojim poslovnicama ima povelik manjak montera. Zasto nema neki novinar koji ima muda da direktno pita glavonje zasto nedostaje toliko montera u ama bas svakoj poslovnici i zasto sistematizacijom radnih mjesta uvijek ispuse ta radna mjesta?
A generalno EPBIH u svim svojim poslovnicama ima povelik manjak montera. Zasto nema neki novinar koji ima muda da direktno pita glavonje zasto nedostaje toliko montera u ama bas svakoj poslovnici i zasto sistematizacijom radnih mjesta uvijek ispuse ta radna mjesta?
-
gidra
#4169 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Sve elektromonterske pozicije i par inzenjera opet oko mreže i firmi nedostaje ljudi, ci-nick je cesto postavljao da je hljadu ljudi manje u zadnjih par godina. I kad krenu zaposljavati doceka te Klix na nož, bez ikakve normalne i racionalne argumentacije, gdje se poslije moraš pravdati. Članak napisan u ružnom kontekstu u smjeru da se uhljebljavaju ljudi i pride pogledaj komentare običnog svijeta.nauticamid wrote: ↑26/12/2024 22:21 Postavlja se pitanje sta radi elektroprenos i zasto je to sve palo u TK i u ZDK?
Kakvi smo i ovo što imamo je super.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-p ... /241024034
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#4170 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Ma sve je to dobro grohnulo
1. Sva preduzeca su javna
2. Sva ta preduzeca su postala samo davaoci usluge a sve popratne i servisne aktivnosti su outsource, nemaju vise pod sobom
Dakle rekonstrukciju dalekovoda radi npr. Kalelektrik Zivinice ne Elektroprenos, jer elektroprenos nema nista, mislim ima ali ni blizu sto bi trebalo i sto je prije bilo
Tako i elektrodistribucije i sl.
3. I kljucna stavka
NE PLACAJU!!!!
Zovnes jednom da ti firma X uradi uslugu jer nemas koga drugo da zovnes, nemas tendera ni okvirnog, dakle ni ugovora da mu platis, ali znas ga pa ce ti izaci u susret
Dobije firma X tender, ogule ga ko krompir, jos mu ni to ne plate ili ga razvlace 2 godine
Ja sam prvi odjebo 10 takvih poslova
Ja da finansiram njihova sranja nek sve crkne boli me.kurac
Da ne govorim sta telekomi rade
Po 4 mjeseca ljudi rade razgule se, onda ganjas nekog majmuna da ti potpise da si zavrsio i da zaprimi radove, pa onda jos koji mjesec razvlacenja da te plate
Dakle uradis posao
Platis ljude masine i halat, gorivo
Platis dobavljace
I cekas godinu
Molis ga ko boga da ti nesto plati (tvoje)
2. Sva ta preduzeca su postala samo davaoci usluge a sve popratne i servisne aktivnosti su outsource, nemaju vise pod sobom
Dakle rekonstrukciju dalekovoda radi npr. Kalelektrik Zivinice ne Elektroprenos, jer elektroprenos nema nista, mislim ima ali ni blizu sto bi trebalo i sto je prije bilo
3. I kljucna stavka
NE PLACAJU!!!!
Zovnes jednom da ti firma X uradi uslugu jer nemas koga drugo da zovnes, nemas tendera ni okvirnog, dakle ni ugovora da mu platis, ali znas ga pa ce ti izaci u susret
Dobije firma X tender, ogule ga ko krompir, jos mu ni to ne plate ili ga razvlace 2 godine
Po 4 mjeseca ljudi rade razgule se, onda ganjas nekog majmuna da ti potpise da si zavrsio i da zaprimi radove, pa onda jos koji mjesec razvlacenja da te plate
Dakle uradis posao
Platis dobavljace
I cekas godinu
Last edited by mk ultra on 26/12/2024 22:44, edited 1 time in total.
-
nauticamid
#4171 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Problem je sto zaposljavaju svuda samo ne tamo gdje treba. Konkretno, Maglaj mislim da ima samo dva montera koji vrse monterske poslove obracunskog mjerrnja i istovremeno ocitavaju. Zenica sa 50k kupaca ima mislim 6 montera obracunskog i trenutno 6-7-8 ovih drugih montera. Cuo sam da su dva montera dala otkaz unazad par dana.
Dobro iko ima struje.
A kod.primanja sta se radi. Otvore konkurs za recimo montera, prime ga i lik bude tu par mjeseci i onda ga prebace u kancelariju ili neko drugo radno mjesto(sklone ga) i opet imas manjak ljudi, a na papiru kao da je sve ok.
Dobro iko ima struje.
A kod.primanja sta se radi. Otvore konkurs za recimo montera, prime ga i lik bude tu par mjeseci i onda ga prebace u kancelariju ili neko drugo radno mjesto(sklone ga) i opet imas manjak ljudi, a na papiru kao da je sve ok.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#4172 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Pa ne bave se vise timenauticamid wrote: ↑26/12/2024 22:42 Problem je sto zaposljavaju svuda samo ne tamo gdje treba. Konkretno, Maglaj mislim da ima samo dva montera koji vrse monterske poslove obracunskog mjerrnja i istovremeno ocitavaju. Zenica sa 50k kupaca ima mislim 6 montera obracunskog i trenutno 6-7-8 ovih drugih montera. Cuo sam da su dva montera dala otkaz unazad par dana.
Dobro iko ima struje.
EPBiH sada vise nece ni prikljucke da gradi gradi ih investitor, prosla odluka prije 2 sedmkce
Jos su ostale rijetke interventne jedinice a i to ce se penzionisati i zatvoriti
Bravarske radione interne sve pozatvarali
Niko se vise nicim ne bavi
Mtel jbt prodao bazne stanice nekome i renta ih
-
grafit
#4173 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Da, baš tako. Elektroprenos se više bavi tenderima i javnim nabavkama, gdje privatne firme dobivaju poslove održavanja, rekonstrukcije i otklanjanja kvarova na Dalekovodima i Trafo-stanicama dok njihovi monteri idu samo u povremene obilaske terena i eventualno vrše hitne popravke nakon havarijskih oštećenja...itd https://www.elprenos.ba/BS/JavneNabavkeBS.aspxmk ultra wrote: ↑26/12/2024 22:38 Ma sve je to dobro grohnulo
3. I kljucna stavka
NE PLACAJU!!!!
Dakle uradis posao
Platis dobavljace
I cekas godinu
-
nauticamid
#4174 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
A sta je sa prikljuccima za domacinstvo i ostalu potrosnju? Iznosenja brojila itd? Tu ih ima na hiljade u zsostatku. Ko ce to raditi?mk ultra wrote: ↑26/12/2024 22:49Pa ne bave se vise timenauticamid wrote: ↑26/12/2024 22:42 Problem je sto zaposljavaju svuda samo ne tamo gdje treba. Konkretno, Maglaj mislim da ima samo dva montera koji vrse monterske poslove obracunskog mjerrnja i istovremeno ocitavaju. Zenica sa 50k kupaca ima mislim 6 montera obracunskog i trenutno 6-7-8 ovih drugih montera. Cuo sam da su dva montera dala otkaz unazad par dana.
Dobro iko ima struje.
EPBiH sada vise nece ni prikljucke da gradi gradi ih investitor, prosla odluka prije 2 sedmkce
Jos su ostale rijetke interventne jedinice a i to ce se penzionisati i zatvoriti
Bravarske radione interne sve pozatvarali
Niko se vise nicim ne bavi
Mtel jbt prodao bazne stanice nekome i renta ih
![]()
To sve treba da predje preko ovih par montera dok su kancelarije pune onih sto nemaju sta raditi, a imaju 50 posto i vise vece plate.
-
bumerangss
#4175 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
To nije samo u EPBiH nego u svim firmama. U GRAS-u fali vozaca, u ViK-u fali vodoinstalatera, u zdravstvu fali doktora i sestara, u RAD-u fali komunalnih radnika.... a sve firme prepune administratvnih radnika pravnika ekonomista savjetnika i pomočnika direktora šefova sa kupljenim diplomama iz Teavnika Kiseljaka Pala Sirokog Brijega...nauticamid wrote: ↑26/12/2024 22:21 Postavlja se pitanje sta radi elektroprenos i zasto je to sve palo u TK i u ZDK?