MOVE TV

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semsasuljakovic

#451 Re: MOVE TV

Post by semsasuljakovic »

Koristim ja, zadovoljavajuće je, nema prekida.
chakany

#452 Re: MOVE TV

Post by chakany »

Nakon nekoliko poziva prema korisničkoj službi, pa i slanja e-mailova, danas konačno riješen problem :D .
Moj vam je savjet da e-mailove šaljete na one od Supernova, a ne od MOVE TV, jer ovaj [email protected] izgleda da im i nije baš u funkciji.
Uglavnom, konačno je riješeno sve i nastavljam dalje korištenje :)
bogata_sirotinja

#453 Re: MOVE TV

Post by bogata_sirotinja »

Izgleda da uskoro stižu 2 video kataloga u video klub - BBC Earth i Viasat World.
chakany

#454 Re: MOVE TV

Post by chakany »

Eh evo i mene nakon mjesec i malo više dana od korištenja usluge MOVE TV, da napišem i ja svoje iskustvo :D
Sviđa mi se što se MOVE TV može gledati na dvije aplikacije za Smart uređaje ili za android aplikaciju, kao i da je dostupan preko mobilne aplikacije.
Aplikacija za smart uređaje nije loša, povremeno izbaci kad se mijenjaju kanali, ali hajde navikao sam, u početku mi je bilo čudno, ali navikao sam.
SD kanali su u jako lošem kvalitetu slike, baš su nekako loši, čak su i lošiji nego na Telemachu. Vraćanje unazad je na nekim kanalima dostupno, na nekim nije. Na nekim kanalima je vraćanje tri dana, na nekim je sedam dana. Primjetio sam da proširuju malo vraćanje nekih kanala sa tri na sedam dana.
Ponuda TV kanala nije loša, ima tu svega, čak vidim i da se skoro svaki mjesec, ako ne svaki mjesec, onda svaki drugi nešto novo uvede. Priprema se uvođenje Viasat World kataloga i BBC Earth u videoteku. Vjerovatno će i BBC Earth uvesti u ponudu.
Primjetio sam da je dosta više kanala na Supernova, nego na MOVE TV. Evo na MOVE nema onih RTS tematskih kanala, na Supernova ima.
Tehnička služba nekako usporena, zvao sam nekoliko puta, riješavao se problem pa i do nekih desetak dana, ali eto, bitno da se riješilo sve na kraju.
Prekidanja nema, barem koliko sam koristio nisam naišao na neko prekidanje, povremeno se pojavi poruka na ekranu sa lošom konekcijom, kao neki problem u konekciji, pritisne se ok i to je to.
Sve u svemu, nije loše, može naravno uvijek bolje, ali nije loše.
Nadam se da će biti nekih novih TV kanala, kao i prebacivanja SD kanala u HD.
crnivrag

#455 Re: MOVE TV

Post by crnivrag »

Konačno jutros došao update Android TV OS-a i aplikacije MOVE TV za STB uređaje UCA-BI60R.

Sad je verzija aplikacije: 2.01.99-release, a UI-a: 3.0.96.
mirota

#456 Re: MOVE TV

Post by mirota »

je li sta donio update nabolje ?
crnivrag

#457 Re: MOVE TV

Post by crnivrag »

mirota wrote: 25/12/2024 11:06 je li sta donio update nabolje ?
Novi izgled kao i na Smart TV aplikaciji koji je već dostupan tamo već neko vrijeme, ali i brži odziv pri prebacivanju kanala.

Što se Android TV sistema tiče, to ne znam jer se ne može izaći u glavni Android meni bez nekih "hackova" uz daljinski od Philips TV-a.
semsasuljakovic

#458 Re: MOVE TV

Kad smo kod njihovog STB-a, ne mogu da nađem opciju da isključim HDMI-CEC tj. da se box ne pali/gasi na daljinski kojim palim tv. Znam da je to u postavkama androida, ali je na STB-u nemoguće ući u same postavke androida. Kada uđem u postavke preko tipke na Supernova daljinskom, dobijem samo mogućnost podešavanja rezolucije, pozicije ekrana i vremena kad box ide u režim mirovanja. Neko ima neku ideju?
Dr Arsla

#459 Re: MOVE TV

Post by Dr Arsla »

chakany wrote: 23/12/2024 11:58 Eh evo i mene nakon mjesec i malo više dana od korištenja usluge MOVE TV, da napišem i ja svoje iskustvo :D
Sviđa mi se što se MOVE TV može gledati na dvije aplikacije za Smart uređaje ili za android aplikaciju, kao i da je dostupan preko mobilne aplikacije.
Aplikacija za smart uređaje nije loša, povremeno izbaci kad se mijenjaju kanali, ali hajde navikao sam, u početku mi je bilo čudno, ali navikao sam.
SD kanali su u jako lošem kvalitetu slike, baš su nekako loši, čak su i lošiji nego na Telemachu. Vraćanje unazad je na nekim kanalima dostupno, na nekim nije. Na nekim kanalima je vraćanje tri dana, na nekim je sedam dana. Primjetio sam da proširuju malo vraćanje nekih kanala sa tri na sedam dana.
Ponuda TV kanala nije loša, ima tu svega, čak vidim i da se skoro svaki mjesec, ako ne svaki mjesec, onda svaki drugi nešto novo uvede. Priprema se uvođenje Viasat World kataloga i BBC Earth u videoteku. Vjerovatno će i BBC Earth uvesti u ponudu.
Primjetio sam da je dosta više kanala na Supernova, nego na MOVE TV. Evo na MOVE nema onih RTS tematskih kanala, na Supernova ima.
Tehnička služba nekako usporena, zvao sam nekoliko puta, riješavao se problem pa i do nekih desetak dana, ali eto, bitno da se riješilo sve na kraju.
Prekidanja nema, barem koliko sam koristio nisam naišao na neko prekidanje, povremeno se pojavi poruka na ekranu sa lošom konekcijom, kao neki problem u konekciji, pritisne se ok i to je to.
Zanimljivo skroz. Koristi uslugu mjesec dana a primjetio da svaka dva mjeseca uvede se nešto novo. Podsjeti me na komšiju koji je govorio kad popije pola litre rakije: "popio sam litar polovke" :mrgreen:
Bez ljutnje :-D
crnivrag

#460 Re: MOVE TV

Post by crnivrag »

semsasuljakovic wrote: 25/12/2024 11:34 Kad smo kod njihovog STB-a, ne mogu da nađem opciju da isključim HDMI-CEC tj. da se box ne pali/gasi na daljinski kojim palim tv. Znam da je to u postavkama androida, ali je na STB-u nemoguće ući u same postavke androida. Kada uđem u postavke preko tipke na Supernova daljinskom, dobijem samo mogućnost podešavanja rezolucije, pozicije ekrana i vremena kad box ide u režim mirovanja. Neko ima neku ideju?
Ušao sam ja u Android meni (preko Philips daljinskog) koji ima jako malo opcija, a u opcijama display-a nema opcije za gašenje HDMI-CEC opcije.

I mene to ispižđuje, jer kad upalim samo TV ili EON box, podigne se sam i MOVE STB i prebaci mi se source odmah na njega.
semsasuljakovic

#461 Re: MOVE TV

crnivrag wrote: 25/12/2024 11:53
semsasuljakovic wrote: 25/12/2024 11:34 Kad smo kod njihovog STB-a, ne mogu da nađem opciju da isključim HDMI-CEC tj. da se box ne pali/gasi na daljinski kojim palim tv. Znam da je to u postavkama androida, ali je na STB-u nemoguće ući u same postavke androida. Kada uđem u postavke preko tipke na Supernova daljinskom, dobijem samo mogućnost podešavanja rezolucije, pozicije ekrana i vremena kad box ide u režim mirovanja. Neko ima neku ideju?
Ušao sam ja u Android meni (preko Philips daljinskog) koji ima jako malo opcija, a u opcijama display-a nema opcije za gašenje HDMI-CEC opcije.

I mene to ispižđuje, jer kad upalim samo TV ili EON box, podigne se sam i MOVE STB i prebaci mi se source odmah na njega.
Hajde živ bio ako skontaš rješenje, nek ti ne bude mrsko da napišeš ovdje. :D
fusion_ba

#462 Re: MOVE TV

Post by fusion_ba »

Dr Arsla wrote: 25/12/2024 11:51
chakany wrote: 23/12/2024 11:58 Eh evo i mene nakon mjesec i malo više dana od korištenja usluge MOVE TV, da napišem i ja svoje iskustvo :D
Zanimljivo skroz. Koristi uslugu mjesec dana a primjetio da svaka dva mjeseca uvede se nešto novo. Podsjeti me na komšiju koji je govorio kad popije pola litre rakije: "popio sam litar polovke" :mrgreen:
Bez ljutnje :-D
Pa može čovjek pratiti ponudu i kad nije korisnik.
semirsar

#463 Re: MOVE TV

Post by semirsar »

crnivrag wrote: 25/12/2024 11:53

zar se to ne stima na tv, ili ja nesto fulam?
Palio se i meni stb od LoLe i xiaomi tv box, ali sam sve iskljucio na tv.
crnivrag

#464 Re: MOVE TV

Post by crnivrag »

semirsar wrote: 25/12/2024 15:05 zar se to ne stima na tv, ili ja nesto fulam?
Može i na TV-u, ali tu ako ugasim HDMI-CEC, onda mi se "ne diže" EON box kad palim TV.
chakany

#465 Re: MOVE TV

Post by chakany »

Pa upravo tako, pratio sam i pratim dešavanja oko ponude kanala iako tada nisam bio korisnik. Ne znam šta je tu čudno? Barem danas sve preko interneta ima dostupno kad i koji TV kanali ulaze u ponudu nekog operatera.

Nego, imam jedan čudan problem. U ponedjeljak mi je ažurirano aplikacija za smart uređaj i kada vraćam neki sadržaj; dođe mi do punog sata npr. 20 sati i prebaci na sljedeći sadržaj koji počinje u 20:30. Znači ostane pola sata sadržaja koji sam vratio i u 20 sati kad dođe, samo prebaci na idući sadržaj.
Pojma nemam šta da radim i kako.
semirsar

#466 Re: MOVE TV

Post by semirsar »

crnivrag wrote: 25/12/2024 15:20
semirsar wrote: 25/12/2024 15:05 zar se to ne stima na tv, ili ja nesto fulam?
Može i na TV-u, ali tu ako ugasim HDMI-CEC, onda mi se "ne diže" EON box kad palim TV.
Pa ako vec neces da ti sve "dize" istovremeno, nejma druge, ili... kod mene na Sony tv nakon nekog update ima opcija "redoslijed pokretanja" ako ima kod tebe nesto slicno mozda mozes nariktati red ili iskljuciti ono sto ti ne treba.

koristim najcesce TM Cam modul i MOVE app od LoL-e nam naseg ili EON smart tv app ako mi se sta vraca, pa sam sve ostalo pogasio, najvolem da ja klikam ak mi nes treba :mrgreen:
AnonymousBIH

#467 Re: MOVE TV

Post by AnonymousBIH »

Uzeo ovo Move + Net, sad bih trebao produziti. Zvao podrsku, pojma nemaju, pa da neko nije vec probao.

1. Imam opciju Move tv + Net 90 dana 59 KM. Je li to znaci da imam Move slot 90 dana i internet?

2. Mora li se ovo platiti sbonom, jer im ne rade dopune, ili moze karticom?

Hvala
bogata_sirotinja

#468 Re: MOVE TV

Post by bogata_sirotinja »

Ako kupiš opciju za 59KM, dobijaš 100GB i Move TV paket koji traju 90 dana. Što se tiče dopuna, koliko vidim, uglavnom ih ima na Hifa pumpama a pretpostavljam da se može produžiti i s bonom preko movetv.ba sajta.
chakany

#469 Re: MOVE TV

Post by chakany »

Podrška im je stvarno nikakva, ali baš baš nikakva. Skroz su tanki sa njom. Poslao e-mail 5.januara, tehnički problemi nikad mi niko nije odgovorio na e-mail. :-)
Ni preko telefona nije ništa bolje.
AnonymousBIH

#470 Re: MOVE TV

Post by AnonymousBIH »

Unio sam karticu i uspio platiti paket od 59 KM Move TV + net 100 GB. Provjerio oboje, oboje aktivno do 19.04.2025. Jedino sto nisam uspio provjeriti je dokup interneta, poslao mail pa vidjecemo. Uglavnom super stvar, aplikacija radi odlicno, koristim je od polovine decembra. Net je bonus, brz, za odreðenu stvar koju meni treba dovoljan. Do sada sam koristio m:Sat i plaćao toliko mjesečno.
mirota

#471 Re: MOVE TV

Post by mirota »

bogata_sirotinja wrote: 19/01/2025 13:49 Ako kupiš opciju za 59KM, dobijaš 100GB i Move TV paket koji traju 90 dana. Što se tiče dopuna, koliko vidim, uglavnom ih ima na Hifa pumpama a pretpostavljam da se može produžiti i s bonom preko movetv.ba sajta.
a tih 100 GB za gledanje programa ode za 20 dana max, ne kapiram
semsasuljakovic

#472 Re: MOVE TV

mirota wrote: 19/01/2025 19:37
bogata_sirotinja wrote: 19/01/2025 13:49 Ako kupiš opciju za 59KM, dobijaš 100GB i Move TV paket koji traju 90 dana. Što se tiče dopuna, koliko vidim, uglavnom ih ima na Hifa pumpama a pretpostavljam da se može produžiti i s bonom preko movetv.ba sajta.
Vjerovatno se promet ne računa? Isto što nama na Novotelu ne skida internet kad gledamo Move preko mobilne mreže.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#473 Re: MOVE TV

Post by gentoo »

semsasuljakovic wrote: 19/01/2025 19:39 Isto što nama na Novotelu ne skida internet kad gledamo Move preko mobilne mreže.
Jesi li probao to na necemu osim mobitela ? Tipa da TV (app) nakacis na Novotel Wifi ili sl..
mirota

#474 Re: MOVE TV

Post by mirota »

semsasuljakovic wrote: 19/01/2025 19:39
mirota wrote: 19/01/2025 19:37
Vjerovatno se promet ne računa? Isto što nama na Novotelu ne skida internet kad gledamo Move preko mobilne mreže.
ako je tako, onda je jako povoljno, no treba to prvo provjeriti
semsasuljakovic

#475 Re: MOVE TV

gentoo wrote: 19/01/2025 21:00
semsasuljakovic wrote: 19/01/2025 19:39 Isto što nama na Novotelu ne skida internet kad gledamo Move preko mobilne mreže.
Jesi li probao to na necemu osim mobitela ? Tipa da TV (app) nakacis na Novotel Wifi ili sl..
Nisam, samo sam na mobitelu probao.
Post Reply