"Trojka"
-
DonieBrasco
#3976 Re: "Trojka"
Ide vam prica iz supljeg u prazno, interes BiH je EU i NATO a to je USA kraj price.
-
mishic
#3978 Re: "Trojka"
Od kada je HDZ-ovac došao na čelo SDP-a mnogo toga je krenulo naopako!
- dr_Evil
#3979 Re: "Trojka"
Jel to ja i ti zivimo u nekom paralelnom svemiru? Ako crkva kaze no passaran mozes biti samo spreman da postavis kakav puskomitraljez jer drugacije neces moci. S druge strane, bilo bi zanimljivo vidjeti jel crkva imalo oslabila ovih godina.
-
palermo
#3980 Re: "Trojka"
I opet, Ja I?
P. S Crkva nije oslabila, dapace.
- dr_Evil
-
palermo
#3982 Re: "Trojka"
Pa treba li i njima ta juzna konekcija ? Jebo te,.kao da cemo mi krepati bez nje ? Hocemo li ? Nek amerikanci ganjaju crkvu, Covica ,pizdu mayerinu ako ne.daju da prodje.
Jes skontao sto Ja , I?
- dr_Evil
#3983 Re: "Trojka"
To je u rangu jel EU i NATO treba samo nama ili svima. I na kraju uvijek dodjemo do toga da treba samo nama.
Nama je veci prioritet Blok 7, modernizacija svih hidroelektrana, te izgradnja novih nego plinovod. Nijedna vlast nema daMu da to otvoreno kaze, pa ocito je da necemo imati energije, time nam je ovaj plinovod potreban, njima na duge staze bas i ne, jer ih i nema, a pustinja je ogromna.
-
palermo
#3984 Re: "Trojka"
Cekaj, ti hoces da kazes da drugima ne treba NATO I EU ? Pa ako I'm ne treba onda mozemo I sa Rusima. Ili Kinezima. Pa ce.i oni sa nama.dr_Evil wrote: ↑25/12/2024 13:29To je u rangu jel EU i NATO treba samo nama ili svima. I na kraju uvijek dodjemo do toga da treba samo nama.
Nama je veci prioritet Blok 7, modernizacija svih hidroelektrana, te izgradnja novih nego plinovod. Nijedna vlast nema daMu da to otvoreno kaze, pa ocito je da necemo imati energije, time nam je ovaj plinovod potreban, njima na duge staze bas i ne, jer ih i nema, a pustinja je ogromna.
Ta logika, nama treba, njima ne treba, nase.je da budemo kooperativni, je u syartu pogresna. Krajnji rezultat toga je nestajanje Bosnjaka kao politickog naroda I pretvaranje Bosne I Hercegovine u srpsko-hrvatsku koloniju koja postoji samo kao neki folklorni provizorij.
- dr_Evil
#3985 Re: "Trojka"
Pa da njima treba, to jest da hoce u NATO i EU vjerujem da bi taj posao uspjesno zavrsili za par mjeseci. Ipak iako mozda svi vec nisu namireni i iako jos uvijek sva YU zaostavstina nije pokradena, da su ipak glavni vukovi namirili 50-o koljeno. Zavrsi zakon o porijeklu imovine kako im odgovara i idemo. Ali vidis, ne ide bas jel tako?palermo wrote: ↑25/12/2024 13:43
Cekaj, ti hoces da kazes da drugima ne treba NATO I EU ? Pa ako I'm ne treba onda mozemo I sa Rusima. Ili Kinezima. Pa ce.i oni sa nama.
Ta logika, nama treba, njima ne treba, nase.je da budemo kooperativni, je u syartu pogresna. Krajnji rezultat toga je nestajanje Bosnjaka kao politickog naroda I pretvaranje Bosne I Hercegovine u srpsko-hrvatsku koloniju koja postoji samo kao neki folklorni provizorij.
Ne ide, jer niti jedna strana nije zavrsila ili nema hrabrosti da svom narodu kaze da je zavrseno komadanje BiH. EU i NATO su u potpunoj kontradikciji sa komadanjem BiH, te izmjenama granica, kako vanjskih tako unutarnjih. Dakle, da upitamo susjede i komsije da li su za EU ako to znaci dovesti BiH u red normalnih drzava i odricanje od ovih nacionalisticki prica? Imaju rezervnu domovinu i veze sa rezervnom domovinom.
Ja ne znam gdje si ti u mojim izjavama trazio spustanje glave i da budes kooperativan. Te izjave imas samo kod Bakira kad je rekao da bez Srba i RS-a necemo u NATO. Ja takve izjave ne dajem. Ja sam rekao da nama treba gas, jer su nasi politicari nesposobni i nemaju hrabrosti da krenu u energetsku reformu pa makar i pod cijenu sankciju. Posto su takvi kakvi jesu onda moraju naci plin, 150.000 "zitelja" od Neretve do Gruda ne treba plin, i budi realan.
Tih 150.000 zitelja zele ventil, dobri su biznismeni i skontali su foru da je jednostavno prodavati plin onim 1.500.000 kojima je potreban, a mora preci preko babine njive. Duhan, plin, sve je to isto.
Dakle, ako ne zelis u sumu, onda skontaj mogucnost kako sacuvati upravljanje u Sarajevu, a namiriti prodavace duhana. SIPA, OSA, Policija, OS, nista ne funkcionise jer drzave nema posto je Alija tako zelio da se uredi. Nisam ja sjeo sa paratvorevinom i potpisao ugovor te tako smjestio legalnu republiku i paratvorevinu na isti papir.
Da se ista pitam, a ne pitam, napravi Blok 7,nama madjarska burza svakako ne treba.
- Prpa.ba
#3986 Re: "Trojka"
Kratko i jasno. Mislim da se i ostali slazu na nekom nivou, samo je to slaganje jako, jako, jako duboko potisnuto iz straha od implikacija koje nisu bas lijepe.palermo wrote: ↑25/12/2024 13:43 Ta logika, nama treba, njima ne treba, nase.je da budemo kooperativni, je u syartu pogresna. Krajnji rezultat toga je nestajanje Bosnjaka kao politickog naroda I pretvaranje Bosne I Hercegovine u srpsko-hrvatsku koloniju koja postoji samo kao neki folklorni provizorij.
Zato i zivimo ovaj kosmar gdje kolektivno sami sebe uvjeravamo u neistinu. Stanje i lokalnih i drzavnih i drustvenih i intelektualnih institucija svjedoci tom kolektivnom kosmaru.
-
laik1981
#3987 Re: "Trojka"
dr_Evil wrote: ↑25/12/2024 13:57Pa da njima treba, to jest da hoce u NATO i EU vjerujem da bi taj posao uspjesno zavrsili za par mjeseci. Ipak iako mozda svi vec nisu namireni i iako jos uvijek sva YU zaostavstina nije pokradena, da su ipak glavni vukovi namirili 50-o koljeno. Zavrsi zakon o porijeklu imovine kako im odgovara i idemo. Ali vidis, ne ide bas jel tako?palermo wrote: ↑25/12/2024 13:43
Cekaj, ti hoces da kazes da drugima ne treba NATO I EU ? Pa ako I'm ne treba onda mozemo I sa Rusima. Ili Kinezima. Pa ce.i oni sa nama.
Ne ide, jer niti jedna strana nije zavrsila ili nema hrabrosti da svom narodu kaze da je zavrseno komadanje BiH. EU i NATO su u potpunoj kontradikciji sa komadanjem BiH, te izmjenama granica, kako vanjskih tako unutarnjih. Dakle, da upitamo susjede i komsije da li su za EU ako to znaci dovesti BiH u red normalnih drzava i odricanje od ovih nacionalisticki prica? Imaju rezervnu domovinu i veze sa rezervnom domovinom.
Ja ne znam gdje si ti u mojim izjavama trazio spustanje glave i da budes kooperativan. Te izjave imas samo kod Bakira kad je rekao da bez Srba i RS-a necemo u NATO. Ja takve izjave ne dajem. Ja sam rekao da nama treba gas, jer su nasi politicari nesposobni i nemaju hrabrosti da krenu u energetsku reformu pa makar i pod cijenu sankciju. Posto su takvi kakvi jesu onda moraju naci plin, 150.000 "zitelja" od Neretve do Gruda ne treba plin, i budi realan.
Tih 150.000 zitelja zele ventil, dobri su biznismeni i skontali su foru da je jednostavno prodavati plin onim 1.500.000 kojima je potreban, a mora preci preko babine njive. Duhan, plin, sve je to isto.
Dakle, ako ne zelis u sumu, onda skontaj mogucnost kako sacuvati upravljanje u Sarajevu, a namiriti prodavace duhana. SIPA, OSA, Policija, OS, nista ne funkcionise jer drzave nema posto je Alija tako zelio da se uredi. Nisam ja sjeo sa paratvorevinom i potpisao ugovor te tako smjestio legalnu republiku i paratvorevinu na isti papir.
Da se ista pitam, a ne pitam, napravi Blok 7,nama madjarska burza svakako ne treba.
- dr_Evil
#3988 Re: "Trojka"
Otvori nam oci! Kud treba da gonimo?Prpa.ba wrote: ↑25/12/2024 14:04Kratko i jasno. Mislim da se i ostali slazu na nekom nivou, samo je to slaganje jako, jako, jako duboko potisnuto iz straha od implikacija koje nisu bas lijepe.palermo wrote: ↑25/12/2024 13:43 Ta logika, nama treba, njima ne treba, nase.je da budemo kooperativni, je u syartu pogresna. Krajnji rezultat toga je nestajanje Bosnjaka kao politickog naroda I pretvaranje Bosne I Hercegovine u srpsko-hrvatsku koloniju koja postoji samo kao neki folklorni provizorij.
Zato i zivimo ovaj kosmar gdje kolektivno sami sebe uvjeravamo u neistinu. Stanje i lokalnih i drzavnih i drustvenih i intelektualnih institucija svjedoci tom kolektivnom kosmaru.
- Prpa.ba
- kakotakonikako
#3990 Re: "Trojka"
Prpa.ba wrote: ↑25/12/2024 14:04Kratko i jasno. Mislim da se i ostali slazu na nekom nivou, samo je to slaganje jako, jako, jako duboko potisnuto iz straha od implikacija koje nisu bas lijepe.palermo wrote: ↑25/12/2024 13:43 Ta logika, nama treba, njima ne treba, nase.je da budemo kooperativni, je u syartu pogresna. Krajnji rezultat toga je nestajanje Bosnjaka kao politickog naroda I pretvaranje Bosne I Hercegovine u srpsko-hrvatsku koloniju koja postoji samo kao neki folklorni provizorij.
- dr_Evil
#3991 Re: "Trojka"
Nema od tog nista
Osvrnuti se mozemo, i vidjeti cemo realnosti drugacijim, naocalama, pardon ocarama.
Narod smo koji voli diktatore, ima ta neka istocnjacka linija u nama. Slicno mozemo reci za susjede ili komsije, jer sta su Plenki, Zoka i Vucko nego uvehle kopije najveceg sina. Dakle, za bilo kakav korak naprijed potreban je diktator.
Imamo onda drugi problem, taj sto nemamo nekoga ko voli ovu zemlju, da je obrazovan, elokventan, i da razumije procese u svijetu, pa da ga postavimo ili da se nametne kao takav.
I onda dodjemo do treceg problema, a to je da ce on kao takav shvatiti da je potrebna suma, a nece niko u sumu.
Stani, saburaj do sutra, imat cemo prelo na minderu da taborimo velike teme, ako trebamo mozemo i na Halku kod sejha Brzine poljubit ruku, i da cujemo kakvu pametnu. Koliko mudrosti ima u obrvi begovskoj, ih!
Dakle, kud da gonimo? Moj pesimizam na stranu, na stranu i nase prepirke, ko ce i gdje povesti ovaj narod?
Hajde za pocetak umjesto da stanemo da manje krademo i da pocistimo dvorista. Jer sabur nece pomoci trenutno.
-
palermo
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3994 Re: "Trojka"
jel ovo onaj golgeter s mnogobrojnim šansama, al bez iti jednog zgoditka?
- Prpa.ba
#3995 Re: "Trojka"
Mocni kriteriji za dozvolu za rad nedjeljom, nema sta. Koje je kriterije ispunilo Orasje?
a) utjecaju na pad prometa u djelatnosti trgovine na nivou lokalne zajednice, u odnosu na isti period 2023. godine,
b) utjecaju na pad broja zaposlenika u djelatnosti trgovine na nivou lokalne zajednice, u odnosu na isti period 2023. godine,
c) opravdanosti za prijedloge sezonskog karaktera i period izuzeća u slučaju zahtjeva za sezonsko izuzeće.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3996 Re: "Trojka"
Krscanske
- Prpa.ba
#3997 Re: "Trojka"
Povlasteno, preko reda i mimo propisa?
Slazem se.
Slazem se.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3998 Re: "Trojka"
Naravno.
- skupljac_zeljeza
#3999 Re: "Trojka"
Na osnovu Orašja traže sada neki gradovi u TK isto radnu nedjelju.
- Prpa.ba
#4000 Re: "Trojka"
zavisice koliko krscana imaju, ako ih nemaju puno onda ce morati objektivno dokazivati potrebuskupljac_zeljeza wrote: ↑26/12/2024 09:43 Na osnovu Orašja traže sada neki gradovi u TK isto radnu nedjelju.