Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mirota wrote: ↑25/12/2024 10:37
presao sam 15000 od proslog malog servisa za 5 mjeseci, 95 % vangradska voznja, ulje je sipano ok Fordovo 5W 30, mogu li jos 1000-2000 km preci ili da odmah mijenjam ulje i filtere ?? Ford kuga 2018, 2,0 TDCI, HVALA
za taj tip voznje van balkana niko ga nece zamjenit prije 20k a vecina tek na 30k. Slobodno vozi pa kad nadjes vremena zamjeni
tako mi nekako rece i moj majstor, ali da pitam i ovde strucne forumase i hvala svima iznad..ma jos 1000 pa mijenjam, ima majstor vremena, nemam ja
mirota wrote: ↑25/12/2024 09:02
Jutro, prvo cestit Bozic svima koji danas slave, a drugo, preporuka neke radnje s OLXa da kupim filtere i ulje za mali servis za Forda 2018.god, HVALA
Ne moraš na OLX, imaš na AutoHub-u. Mana im je što nemaju po VIN-u ali eto ako si vec uzimao znaš šta ti treba.
Qwerty1234 wrote: ↑25/12/2024 10:56
Jeste Audi ali benzinci nisu moj fah u WV grupaciji.
2.0 tfsi iz 2009 godine, u kombinaciji sa automatskim mjenjacem u a4ici.Pogon logicno quattro.
Kako se pokazao taj motor/mjenjac u kombinaciji?
Ako je multitronic mjenjac bjezi kud te noge nose.
A zapravo bjezi svakako od tifusara tog godista.
Sto se godista/potencijalnih kilometara tice to na stranu.
Mene isklj. interesuju neke mane koje su opcepoznate, greske koje su se pocele javljati vrlo rano ili cak fabricke greske. Opca i generalna poudanost/nepouzdanost.
Naslovnica wrote: ↑25/12/2024 08:28
Kod kolege Tiguan 2014, DSG dizelčina.
Jutros smo ga gurali, zaglavio u snijegu.
Prije njega prošla Mazdurina CX5, ko grtalica.
Primijetimo da prilikom šlajdranja uopšte ne radi zadnji pogon.
Kaže kolega da je primijetio da zaista ima problema tamo gdje je mislio da sa 4x4 neće imati.
Stariji čovjek, nije nešto u automobilizmu.
Iko, išta?
Moje misljenje o VW je opste poznato, sto ce reci gurni ga u Neretvu. Ali ovdje mogu dati kakav savjet za voznju ako niste probali.
Ugasi ESP kad zaglavis ili vids da ces zaglavit, drzi prst na njemu i cim krene ukljuci ga. Malo vjezbe i ici ce to ko halva. Kad sam dosao na mrski sjever nisam znao hodati po snijegu, a kamoli vozit
Kaže kolega da je primijetio da zaista ima problema tamo gdje je mislio da sa 4x4 neće imati.
Iko, išta?
mirota wrote: ↑25/12/2024 10:37
presao sam 15000 od proslog malog servisa za 5 mjeseci, 95 % vangradska voznja, ulje je sipano ok Fordovo 5W 30, mogu li jos 1000-2000 km preci ili da odmah mijenjam ulje i filtere ?? Ford kuga 2018, 2,0 TDCI, HVALA
za taj tip voznje van balkana niko ga nece zamjenit prije 20k a vecina tek na 30k. Slobodno vozi pa kad nadjes vremena zamjeni
tako mi nekako rece i moj majstor, ali da pitam i ovde strucne forumase i hvala svima iznad..ma jos 1000 pa mijenjam, ima majstor vremena, nemam ja
Iko, išta?
2.0 tfsi iz 2009 godine, u kombinaciji sa automatskim mjenjacem u a4ici.Pogon logicno quattro.
Eto nek si mu reko. I ti znas nesto o tifusarima osim sa interneta
2008. 270k km. Bas juce do kasno sinoc, mjenjao dihtung na poklopcu motora. Poceo malo baliti. I to mi islo na zivce.
Skoro nov kupljen. Nikad ovlastenog ili bilo kakvog mehanicara nije vidio. Ja sve radio do sad (nisam nikakav mehanicar). Mjenjan jednom termostat. Modul za kontrolu pumpe u rezervaru, i dihtung kucista uljnog filtera, i reparirane poluosovine, ostalo redovni servisi i potrosni materijal
Orginal turbo i sve na njemu, alternator, alnaser i sve ostale zajebancije. Ali eto muzara zna sta je tifusar
Eto nek si mu reko. I ti znas nesto o tifusarima osim sa interneta
2008. 270k km. Bas juce do kasno sinoc, mjenjao dihtung na poklopcu motora. Poceo malo baliti. I to mi islo na zivce.
Skoro nov kupljen. Nikad ovlastenog ili bilo kakvog mehanicara nije vidio. Ja sve radio do sad (nisam nikakav mehanicar). Mjenjan jednom termostat. Modul za kontrolu pumpe u rezervaru, i dihtung kucista uljnog filtera, i reparirane poluosovine, ostalo redovni servisi i potrosni materijal
Orginal turbo i sve na njemu, alternator, alnaser i sve ostale zajebancije. Ali eto muzara zna sta je tifusar
Dobro jovane, sta cemo sa ljudima koje je zavio u crno ? A vecina ih je.