Politicko desavanje u RS vol 1
-
geoxx
#1451 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Kada te na pravosudnom ispitu pitaju kakva je BiH drzava, jedini tacan odgovor je “demokratska”. Jer jedino je to navedeno u Ustavu u vezi pitanja kakva je ovo drzava. Drugo i nema nista.
Dzaba naprdjujete dalje.
Dzaba naprdjujete dalje.
-
nauticamid
#1452 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Da se primjetiti da si Nebojsa po upisima i niko ti ne brani da budes Nebojsa. Nadam se da i meni ne zele zabraniti da budem Alija.1Dante1 wrote: ↑24/12/2024 23:38Strasno je ogavno to erikeriranje čim ti nečije mišljenje ne odgovara. Evo ja sam Nebojša i kita mi nije obrezana. Opet imam ista prava kao ti Alija.
Kontinuitet ne znači da je uređenje republika
-
1Dante1
#1453 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Apsolutno ne. Sto se mene tice budi sta god hoćeš.
-
kuli1961
#1454 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Izgleda da na svakoj temi ovog foruma, a koja je političke prirode, jednostavno mora biti nacionalne netrpeljivosti.
Čemu to?
Čemu to?
-
nauticamid
#1455 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Nije nacionalna netrpeljivost nego mora ti tlak skociti kada vidis da se neko lazno predstavlja. Ne moze normalan covjek svariti taj hinjaluk.
Jedino ako je stvarno Dino, da nije Konakovic. Takav bi mogao sve ovo pisati, kao sto pise uvazeni Dinosedamdevet.
Koje je godine "proizveden" Dino K.? I on bio mogao biti tih godina, kad smo vec kod toga.
-
Dino79
#1456 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Nautica Mid je ime i prezime ???nauticamid wrote: ↑24/12/2024 23:59Nije nacionalna netrpeljivost nego mora ti tlak skociti kada vidis da se neko lazno predstavlja. Ne moze normalan covjek svariti taj hinjaluk.
Jedino ako je stvarno Dino, da nije Konakovic. Takav bi mogao sve ovo pisati, kao sto pise uvazeni Dinosedamdevet.
Koje je godine "proizveden" Dino K.? I on bio mogao biti tih godina, kad smo vec kod toga.
O kakvom ti laznom predstavljanju pricas.
Nick je nick . Ne mora sadrzavati ni ime ni prezime ni JMBG ni podatke o nacionalnosti ili vjeroispovjesti.
I samo za tvoju informaciju postoji i Momo koji je musliman.
60 tih i 70 tih godina u Sarajevu nije bio tako rijedak slucaj da se daju imena Gordana Snjezana Nenad Predrag ...ali to je neka druga tema.
-
nauticamid
#1457 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Zato nisam Milorad, pa da trunim o unitarnoj drzavi. Zato sam NM. A to sto dalje pises, nisi nista novo rekao.Dino79 wrote: ↑25/12/2024 00:11Nautica Mid je ime i prezime ???nauticamid wrote: ↑24/12/2024 23:59Nije nacionalna netrpeljivost nego mora ti tlak skociti kada vidis da se neko lazno predstavlja. Ne moze normalan covjek svariti taj hinjaluk.
Nick je nick . Ne mora sadrzavati ni ime ni prezime ni JMBG ni podatke o nacionalnosti ili vjeroispovjesti.
60 tih i 70 tih godina u Sarajevu nije bio tako rijedak slucaj da se daju imena Gordana Snjezana Nenad Predrag ...ali to je neka druga tema.
Nego de ti nastavi o savezu dva entiteta i mogucnosti oCjepljenja manjeg od tog saveza
-
Dino79
#1458 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
nauticamid wrote: ↑25/12/2024 00:15Zato nisam Milorad, pa da trunim o unitarnoj drzavi. Zato sam NM. A to sto dalje pises, nisi nista novo rekao.Dino79 wrote: ↑25/12/2024 00:11Nautica Mid je ime i prezime ???nauticamid wrote: ↑24/12/2024 23:59
Nije nacionalna netrpeljivost nego mora ti tlak skociti kada vidis da se neko lazno predstavlja. Ne moze normalan covjek svariti taj hinjaluk.
Nego de ti nastavi o savezu dva entiteta i mogucnosti oCjepljenja manjeg od tog saveza![]()
Sad pises da sam rekao nesto sto nisam. Cak nije poenta bila ni u kakvom savezu nego o uređenju drzave.
-
nauticamid
#1459 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Navodis na to, jer je to slijed dogadjaja kada se "utvrdi" da je savez.
Tako rade ovi iz manjeg entiteta, a odnedavno o tome pricaju i ovi iz zapadne hercegovine.
Tako da sta moze covjek zakljuciti o tebi kad sabere dva i dva?
Tako rade ovi iz manjeg entiteta, a odnedavno o tome pricaju i ovi iz zapadne hercegovine.
Tako da sta moze covjek zakljuciti o tebi kad sabere dva i dva?
-
kuli1961
#1460 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Vidiš. meni nije skočio tlak od postova Dine79... i da li je Dino ili je Momo, ili Ivan... baš me briga. Zadnje dvije-tri stranice ovog pf-a, nisam shvatio kao njegovo podmetanje ili išta slično, prije kao neznanje, ili traženja najpribližnijih odgovora. Možda je to zbog mojih godina, životnog iskustva... ne znam...nauticamid wrote: ↑24/12/2024 23:59Nije nacionalna netrpeljivost nego mora ti tlak skociti kada vidis da se neko lazno predstavlja. Ne moze normalan covjek svariti taj hinjaluk.
Istina, desi da nečiji post ne neku temu shvatim kao podmetanje, hinjski. Kad mi se to desi, jednostavno takve ljude ignorišem, ne ulazim i dijalog /polemiku, barem se trudim da to ne uradim.
Jednm mi se desilo da sam se usprotivio nekim postovima jednog forumasa, smatrao sam ih uvredljivim i vrlo jednostranim, naravno- tema mu je bila RS i slično. Forumaš me ocrni, maltene kao da sam "četnik sa dna kace"...dobio je od mene jedan "odjebaus" i ignore. Pri tome, nema pojma ni ko sam ni šta sam, apsolutno ništa ne zna o meni.
Tvojim postovima, ovih nekoliko zadnjih Dino-Momo...sam/a si sebe doveo/la u situaciju ostrašćenosti, vjerujem nenamjerno. Nema potrebe za tim ,dovoljno je što živimo u komplikovanoj zemlji, borimo se da živimo i preživimo, vučemo bolna sjećanja na rat. Mislim da možemo diskutovati, polemisati na nekom normalnom nivou, taman bili potpuno suprotnih stavova.
Eto, npr. ja živim u Republici Srpskoj, ne dam moju Banjaluku, iako sam rodjen u Travniku (jako davno
U svakom slučaju, idemo dalje...
- Sanjarko
#1461 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Jarane oni se pripoje Srbiji i imaju svoju valutu.
Ja fakat ne kontam. Mislite da će bez Srbije ostati?
A Srbija i RS su ciljna meta možda zbog što šta od resursa od litijuma pa nadalje.
Njima je to cilj, hoće li ga ostvariti ne znam. A ako bi odoše i Hrvati i vi se Bosanci pušite ostado ste u enklavama veoma ružnog i rascjepkanog terena itd.
- muha_sa
#1462 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Mašta može svašta 
- skupljac_zeljeza
#1463 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Sraman govor Milomira Marića u Banjaluci: Logoraša upoređivao sa medvjedom.
Gostujući nedavno u Banjaluci na tribini “Hoće li biti Trećeg svjetskog rata?“, Milomir Marić je negirao postojanje logora u Prijedoru, tvrdeći da bodljikava žica nije bila u njihovom krugu. Tokom tribine pokreta “Odbrana Srpske“ on je rekao i da je cijeli svijet obišla fotografija Fikreta Alića, “čovjeka koji stoji iza žice, koji je izgladnio“.
“Ali taj fotograf našao jednog neuhranjenog mršavog čovjeka i slikao sliku koja će obilježiti našu historiju. Mi ne možemo izaći iz te priče. Poslije su ga ugojili, vodili i prikazivali u cirkusu u Amsterdamu i Briselu, kao mečka kada igra. Ja sam to pričao na TV-u, mene je nazvao Fikret i tuži me sudu, da sam se poigravao sa žrtvama iz logora smrti, kako su oni rekli”, ispričao je Marić tokom nastupa.
https://n1info.ba/vijesti/sraman-govor-milomira-marica/
- muha_sa
#1464 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
To tebe nesto iznenadiloskupljac_zeljeza wrote: ↑25/12/2024 08:09 Sraman govor Milomira Marića u Banjaluci: Logoraša upoređivao sa medvjedom.
Gostujući nedavno u Banjaluci na tribini “Hoće li biti Trećeg svjetskog rata?“, Milomir Marić je negirao postojanje logora u Prijedoru, tvrdeći da bodljikava žica nije bila u njihovom krugu. Tokom tribine pokreta “Odbrana Srpske“ on je rekao i da je cijeli svijet obišla fotografija Fikreta Alića, “čovjeka koji stoji iza žice, koji je izgladnio“.
“Ali taj fotograf našao jednog neuhranjenog mršavog čovjeka i slikao sliku koja će obilježiti našu historiju. Mi ne možemo izaći iz te priče. Poslije su ga ugojili, vodili i prikazivali u cirkusu u Amsterdamu i Briselu, kao mečka kada igra. Ja sam to pričao na TV-u, mene je nazvao Fikret i tuži me sudu, da sam se poigravao sa žrtvama iz logora smrti, kako su oni rekli”, ispričao je Marić tokom nastupa.
https://n1info.ba/vijesti/sraman-govor-milomira-marica/
Tako misli ogromna vecina. Na istoku nista novo.
- mayab
#1465 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
kukavice i 3.14ćke , ono bi lafo da ima državetinu, a samo svaki put više pokazuju da su obični kokošari i šaneri , tj.obične seoske varalice
neželim da se ovo shvati kao neko veliko simpatisanje Vukana , ali Nebojša ih je odavno javno ogolio u svojim izjavama
Kakva je to KUKAVICA, ovaj potez to zorno pokazuje. izmisliti bolovanje da se izvuce, pa to je potez ono dno, dna. a tvrdi da je on GLAVNI BAJA. ovo nije potez glavnog baje, vec kukavice.
Znači zvanično je, Dodik se krije od suđenja. Dragi sugrađani iz RS-a, uzmite pouku iz ovoga. Država je država, nikakva buka i galama to ne mogu eliminisati. Ostaje i vama i nama da radimo i gradimo kako bi nam bilo bolje. Sve priče kako on neće na sud, kako on to ne priznaje sad i ovdje evo vidite. Ne samo da MORA na suđenje, nego mora i bježati od njega jer će u zatvor. Zato pamet u glavu i POZDRAV DOMOVINI.
Hahahahah, koja su ovi likovi cirkusarija. Zamisli ti ono zasjeda da odgodi dosidicku neminovni zatvor a narod eresa blokiran snijegom bez struje i grijanja. Tugoo
Neće je ukinuti nego joj umanjiti značaj jer to je nužnost u euroatlantskim integracijama. A i nema više ekonomske moći da glumi državu. Dodik je to sve rasprodao i zadužio ih. Njemu mora biti 77 miliona godišnje džeparca koje niko ne zna u šta troši niti kome odgovara, a narodu koliko ostane. Vidjeli smo svađu između gradova i općina koliko malo para imaju podijeliti između sebe.
-
Trappist
#1466 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Sanjarko wrote: ↑25/12/2024 07:16Jarane oni se pripoje Srbiji i imaju svoju valutu.
A Srbija i RS su ciljna meta možda zbog što šta od resursa od litijuma pa nadalje.
Njima je to cilj, hoće li ga ostvariti ne znam. A ako bi odoše i Hrvati i vi se Bosanci pušite ostado ste u enklavama veoma ružnog i rascjepkanog terena itd.
Jest, danas je bas lagano pripojiti pola teritorije druge drzave usred europe. Sa druge strane, Srbija isto garant u trenutnoj situaciji jedva ceka dodika i rs
A za hrvatsku jos smiješnije, zemlja EU da pripoji teritorij druge drzave? Druze smanji doživljaje i razmisli malo
- Sanjarko
#1467 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Svijet nije isti kao nekad iako nikad nije bio kako treba. Zar ne vidite da je pao svjetski poredak kakav takav i da je došlo skoro pa vrijeme open witch hunt na Muslimane pa samim tim koga briga za tamo neke Bosance i Bosnu.Trappist wrote: ↑25/12/2024 08:53Sanjarko wrote: ↑25/12/2024 07:16Jarane oni se pripoje Srbiji i imaju svoju valutu.
Njima je to cilj, hoće li ga ostvariti ne znam. A ako bi odoše i Hrvati i vi se Bosanci pušite ostado ste u enklavama veoma ružnog i rascjepkanog terena itd.![]()
Jest, danas je bas lagano pripojiti pola teritorije druge drzave usred europe. Sa druge strane, Srbija isto garant u trenutnoj situaciji jedva ceka dodika i rs![]()
A za hrvatsku jos smiješnije, zemlja EU da pripoji teritorij druge drzave? Druze smanji doživljaje i razmisli malo
Palestince itd tamane već godinu dana i više, radi šta god ko hoće od država pa nadalje i vi mislite da neće nešto biti možda ovdje ponovo.
Kako ne kontate da je večini Srba i Hrvata, nasa domovina i država samo privremena kategorija i da će nam je uništavati na sve moguće načine od iscrpljivanja finansijskog pa nadalje.
Ko to ne vidi i ne shvaća nije moj problem.
-
emmir1
#1468 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Sve je ovo sumnjivo oko Dodika.
Uopste mi to nije on, da se on kao boji sudjena, da nije bahat i grlat.
Ona oni Stevandicevi juce u Bg na raportu kod Vučica prije sjednice RSa.
Onda ne moze se operisat u BL nego u Beogradu mora.
Kazu smrsao 12 kg.
Nesic koji hvali Stanivukovica da je lider pravi.
Sve ukazuje na to da je kod Dodika vrlo ozbiljna situacija sa njegovim stanjem
Nesto se desava
Uopste mi to nije on, da se on kao boji sudjena, da nije bahat i grlat.
Ona oni Stevandicevi juce u Bg na raportu kod Vučica prije sjednice RSa.
Onda ne moze se operisat u BL nego u Beogradu mora.
Kazu smrsao 12 kg.
Nesic koji hvali Stanivukovica da je lider pravi.
Sve ukazuje na to da je kod Dodika vrlo ozbiljna situacija sa njegovim stanjem
Nesto se desava
- muha_sa
#1469 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Gotov je.
- Peacean
#1470 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Istrošio se, nije više mladić
Sada ide aukcija ko će najviše ponuditi amerima i mz kako bi ga naslijedili.
Sada ide aukcija ko će najviše ponuditi amerima i mz kako bi ga naslijedili.
- mirota
#1471 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
ko pi.da obicna se krije iza Skupstine RS, ma mrs, ako si kriv, odgovaraj i odsluzi kaznu
- No Mind
#1472 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Topić: Zaključci NSRS-a su ublaženi nakon što su političari upozoreni da pozivaju na krivično djelo
https://www.klix.ba/vijesti/bih/topic-z ... /241225052
Topić kaže da ipak ove zaključke ne bi potcjenjivala, jer oni su stalno na terenu pripreme za nešto što visi kao neki konac nad glavama građana BiH, kao jedna vrsta upozorenja ili prijetnje planovima secesije.
"A zanimljivo je i vrijeme koje je izabrano za sve ovo, vrlo smišljeno, kada je većina međunarodnih zvaničnika na praznicima, kada nisu tu, a znamo da reakcija s odloženim dejstvom nikada nema snagu reakcije koja uslijedi odmah", zaključila je Topić.
Uvijek ista matrica, cim stvari ne idu u zeljenom pravcu prijeti se secesijom, referendumima, antiustavnim potezima... Ovaj put sve samo da se prolongira sudjenje Miloradu. Sud nebi trebao pristsjati na ove ucjene, samo nek radi svoj posao, pa da vidimo te poteze u roku od 48h kojim prijete...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/topic-z ... /241225052
Topić kaže da ipak ove zaključke ne bi potcjenjivala, jer oni su stalno na terenu pripreme za nešto što visi kao neki konac nad glavama građana BiH, kao jedna vrsta upozorenja ili prijetnje planovima secesije.
"A zanimljivo je i vrijeme koje je izabrano za sve ovo, vrlo smišljeno, kada je većina međunarodnih zvaničnika na praznicima, kada nisu tu, a znamo da reakcija s odloženim dejstvom nikada nema snagu reakcije koja uslijedi odmah", zaključila je Topić.
Uvijek ista matrica, cim stvari ne idu u zeljenom pravcu prijeti se secesijom, referendumima, antiustavnim potezima... Ovaj put sve samo da se prolongira sudjenje Miloradu. Sud nebi trebao pristsjati na ove ucjene, samo nek radi svoj posao, pa da vidimo te poteze u roku od 48h kojim prijete...
-
DonieBrasco
#1473 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Vrlo jednostavno da ne komplikujemo, da vidimo hoce li se 30. pojaviti na sudu ili ce i taj datum sud prolongirati a tek onda u januar hoce li se pojaviti na sudu.
I ono glavno ruka spasa iz FBiH od strane Trojke jesu li toliko glupi da mu bilo sta udovolje, za HDZ znamo.
I ono glavno ruka spasa iz FBiH od strane Trojke jesu li toliko glupi da mu bilo sta udovolje, za HDZ znamo.
- No Mind
#1475 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Treba ih konstsntno dovoditi u poziciju da moraju ili da ogole svu svoju nemoc u rusenju ustava i drzave (i tako im svaki put praviti politicku stetu pred glasackim tijelom) ili da moraju da konkretno nesto naprave, pa da vidimo svi na cemu smo i ima li drzave ili nema, ako nema a ustav je prekresen, pa da se onda malo rerganizujemo...
Ali kao sto kaze Murphy, siledžijama ne treba nikad popustati.
Ali kao sto kaze Murphy, siledžijama ne treba nikad popustati.