Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JovicSA

#526 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by JovicSA »

Njanjavi wrote: 22/12/2024 10:28
Dope_Man wrote: 22/12/2024 09:44
Vjecita_zavrzlama wrote: 21/12/2024 23:37 Npr znamo vec sad da dusa nakon smrti prezivljava, dosta ljudi pred svoju smrt govore o tome da vidjaju mamu oca brata sestru koji su ranije umrli
Ovo je tvrdnja jednaka bilo kojoj vjerskoj - dakle nema nikakvog dokaza o postojanju bilo kakve duse.

Po onom sto trenutno znamo svijest pocinje i zavrsava sa aktivnim mozgom. Umires - umire mozak - nema ni onog sto u ovom trenutku vidis kao neku sliku o sebi. Sve sto se desava u trenutku pred smrt je hrpa hemije i kratkih spojeva u mozgu.

Dok se ne dokaze suprotno, ovo je najbolje sto znamo.
Izrazito si zalostan oblik zivota.
Halali sto te ne nazvah insanom jerbo duse nemas jelte.
Msm ne vjerujes u istu pa ne bi da te uvrjedim :D
Daću ti jedan savjet. Nemoj zbog svoje karme vrijeđati ljude ako ti se ne sviđa njihov stav. Čovjek je rekao ono što zastupa zvanična nauka i ništa više. Čak može biti da vjeruje, da je vrlo duhovan. Nemoj misliti da nevjerovanje u abrahamske bajke nekoga pravi manje vrijednim "oblikom života". Pogotovo ti ovakve izjave ne pristaju ako se smatraš vjernikom i eto vjeruješ u dušu, Boga...jer ko si ti da nekom sudiš?
Cherry-Cherry

#527 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Cherry-Cherry »

Duša poslije smrti prelazi u drugo tijelo. Ne odmah, može biti bez tijela stotinama godina.
Vjecita_zavrzlama

#528 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Vjecita_zavrzlama »

Cherry-Cherry wrote: 24/12/2024 09:11 Duša poslije smrti prelazi u drugo tijelo. Ne odmah, može biti bez tijela stotinama godina.
Ako to i postoji to se desava jako jako rijetko, duse vecinom evoluiraju dalje nakon smrti, vracati se u tijelo na zemlju se rijetko desava
Cherry-Cherry

#529 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Cherry-Cherry »

Vjecita_zavrzlama wrote: 24/12/2024 09:14
Cherry-Cherry wrote: 24/12/2024 09:11 Duša poslije smrti prelazi u drugo tijelo. Ne odmah, može biti bez tijela stotinama godina.
Ako to i postoji to se desava jako jako rijetko, duse vecinom evoluiraju dalje nakon smrti, vracati se u tijelo na zemlju se rijetko desava
Vraća se sve dok ne dostigne dovoljan nivo svijesti da bi mogla evoluirati.
Cherry-Cherry

#530 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Cherry-Cherry »

Svi mi nosimo karmu iz prošlih života. Dobru i lošu. To objašnjava zašto nemamo svi isti start.

Kako objasniti to, da je umrla beba stara nekoliko mjeseci? Reinkarnacija
Ramzess Veliki

#531 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Ramzess Veliki »

OT:

Donedavno sam na pitanje vanzemaljaca razmisljao kao o marketingu za prodaju knjiga, filmova i dokumentaraca.

A nedavno sam ih vidjeo.

Njihovu letjelicu, u obliku cilindra sa dvije svijetlece pulsirajuce povrsine. Nebo je bilo bez oblaka, cisto i plavo, vidljivost savrsena. Objekat je lebdio veoma visoko na jednom mjestu, polako se okretao lijevodesno i pulsirao, i tako je stajao desetak minuta. Zatim je krenuo u visinu i nestao.
Cak sam ga i fotkao.
Bio je na visini ispod komercijalne avionske linije - iznad objekta je preletio putnicki avion pa na osnovu toga procjenjujem, i otprilike je bio velik kao omanji autobus.

Bio je na nebu izmedju Lasve i Travnika.
JovicSA

#532 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by JovicSA »

Ramzess Veliki wrote: 24/12/2024 09:32 OT:

Donedavno sam na pitanje vanzemaljaca razmisljao kao o marketingu za prodaju knjiga, filmova i dokumentaraca.

A nedavno sam ih vidjeo.

Njihovu letjelicu, u obliku cilindra sa dvije svijetlece pulsirajuce povrsine. Nebo je bilo bez oblaka, cisto i plavo, vidljivost savrsena. Objekat je lebdio veoma visoko na jednom mjestu, polako se okretao lijevodesno i pulsirao, i tako je stajao desetak minuta. Zatim je krenuo u visinu i nestao.
Cak sam ga i fotkao.
Bio je na visini ispod komercijalne avionske linije - iznad objekta je preletio putnicki avion pa na osnovu toga procjenjujem, i otprilike je bio velik kao omanji autobus.

Daj sliku
Vjecita_zavrzlama

#533 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Vjecita_zavrzlama »

Cherry-Cherry wrote: 24/12/2024 09:15
Neki smatraju da sama cinjenica da si rodjen kao covjek govori da si evoluirao dovoljno za ovu planetu, jer biti rodjen kao covjek je vrhunac i taj test kad uradis onda ides dalje

Vecina evoluirao u insekte biljke i zivotinje
Cherry-Cherry

#534 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Cherry-Cherry »

Vjecita_zavrzlama wrote: 24/12/2024 09:59

Neki smatraju da sama cinjenica da si rodjen kao covjek govori da si evoluirao dovoljno za ovu planetu, jer biti rodjen kao covjek je vrhunac i taj test kad uradis onda ides dalje

I kao čovjek moraš dostići određeni nivo svijesti. Ako je neko bio zločinac i ubica, mora biti na neki način žrtva u sljedećoj reinkarnaciji, kako bi mogao doći na nulu pa krenuti dalje.
l33t

#535 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by l33t »

De ba nemojte u off ici :roll:
Dodjem da procitam o malim zelenim ili sivim
Ramzess Veliki

#536 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Ramzess Veliki »

Vjecita_zavrzlama wrote: 24/12/2024 09:59

To mi mislimo jer smo nafurani.

Mozda su biljke na visem nivou.

Padne NLO a tamo kaktus ga vozi. Haj ga znaj.
Ramzess Veliki

#537 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Ramzess Veliki »

JovicSA wrote: 24/12/2024 09:54
Ramzess Veliki wrote: 24/12/2024 09:32 OT:

A nedavno sam ih vidjeo.

Cak sam ga i fotkao.

Daj sliku
Prvo pare ... :oops:
Ramzess Veliki

#538 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Ramzess Veliki »

Sacekaj ... slike ...

Image
Logovan

#540 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Logovan »

Interesantno :thumbup:
mikrozadatak

#541 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by mikrozadatak »

Ramzess Veliki wrote: 24/12/2024 10:18 Sacekaj ... slike ...

Image
Po meni prije oko Vranduka, ako je u pitanju isti objekat.
Ili su se baš razletili iznad Bosne ovih dana.

Ne stigoh uslikati :oops:
Marsovska

#542 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Marsovska »

Još malo pa invazija... 😁
JovicSA

#543 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by JovicSA »

Ramzess Veliki wrote: 24/12/2024 10:25 Image

Image
Hvala! Dakle radi se o objektu cigarastaog oblika, tj. duguljastog oblika, barem mi tako izgleda. Je li moguće da je neki balon ili slično?

Vjerujem da znate da je JNA 1975. godine iznad Crne Gore ganjala NLO neko vrijeme u više navrata sa Galebovima. Kasnije su poslali i nekoliko MIG21, koji je tada bio vrlo respektabilna letjelica, ali i uz uključene forsađe na maksimumu nisu mogli naravno sustići NLO. Neki major je u MIG21 uspio sustići NLO za lansiranje rakete vazduh-vaazduh ali nije uspio lansirati jer je NLO jednostavno nestao u prostoru i izgubio se kontakt. Sada koliko tu ima lovačke priče haj ga znaj ali definitivno su nešto ganjali.

https://radiosarajevo.ba/magazin/zaniml ... eba/550550

https://www.vecernji.hr/vijesti/piloti- ... ske-390995
Ramzess Veliki

#544 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Ramzess Veliki »

JovicSA wrote: 24/12/2024 10:59 Hvala! Dakle radi se o objektu cigarastaog oblika, tj. duguljastog oblika, barem mi tako izgleda. Je li moguće da je neki balon ili slično?
Nije balon.
Bio sam napravio pauzu malo iza FIS Vitez, parkirao i izasao iz auta da zdimim jednu i zagledao se u nebo.
Prvo sam mislio vidi kese gdje je odletjela, pa pogledam ponovo ono na istom mjestu i ne mrda a nema vjetra.
Zatim sam poceo pazljivije osmatrati, uzeo orijentir rasvjetni stub i posmatrao da li se pomjera - ne pomjera se.
Iznad su preletjela dva komercijalna leta pa sam procijenio visinu. Zatim se ta stvar poela rotirati ali u mjestu. Tad sam postao sumnjicav i uzeo mobitel i zumirao kameru. Objekat se rotirao u mjestu i bljeskao na dva kraja. Gledao sam ga 5 do 10 minuta.
Nisam se sjetio da upalim kameru do zadnjeg trenutka, kad je odletio u visinu. Prava steta .. :sad:
Ove slike sam skinuo naknadno sa tog malog video snimka.

Nije dron stoposto. Dok se okretao nisu se vidjeli nikakvi propeleri ili krilca, a odletio je u visinu i tamo nestao.

Po radnjama kao da je nesto skenirao.
Njanjavi

#545 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Njanjavi »

JovicSA wrote: 24/12/2024 07:56
Njanjavi wrote: 22/12/2024 10:28
Dope_Man wrote: 22/12/2024 09:44

Ovo je tvrdnja jednaka bilo kojoj vjerskoj - dakle nema nikakvog dokaza o postojanju bilo kakve duse.

Po onom sto trenutno znamo svijest pocinje i zavrsava sa aktivnim mozgom. Umires - umire mozak - nema ni onog sto u ovom trenutku vidis kao neku sliku o sebi. Sve sto se desava u trenutku pred smrt je hrpa hemije i kratkih spojeva u mozgu.

Dok se ne dokaze suprotno, ovo je najbolje sto znamo.
Izrazito si zalostan oblik zivota.
Halali sto te ne nazvah insanom jerbo duse nemas jelte.
Msm ne vjerujes u istu pa ne bi da te uvrjedim :D
Daću ti jedan savjet. Nemoj zbog svoje karme vrijeđati ljude ako ti se ne sviđa njihov stav. Čovjek je rekao ono što zastupa zvanična nauka i ništa više. Čak može biti da vjeruje, da je vrlo duhovan. Nemoj misliti da nevjerovanje u abrahamske bajke nekoga pravi manje vrijednim "oblikom života". Pogotovo ti ovakve izjave ne pristaju ako se smatraš vjernikom i eto vjeruješ u dušu, Boga...jer ko si ti da nekom sudiš?
Ne smatram se vjernikom, klasicnog tipa.
Vjerujem da je sve to puno lazi zbog lakše kontrole populusa.
Vjerujem recimo da je lucifer pozitivac u toj priči i da je poveo pobunu protiv tiranije jahwea zbog nas.
A sto se tice ovakvih oblika zivota poput ovog "naucnika" mislim da je jedna od najvećih gresaka ljudi bas to sto se takvim humanoidima sklanjaju s puta dok seru nauka ovo nauka ono.
Ako je iko unazadio i izmanipulisao čovječanstvo, to su ucinili bas lako potkupljivi naucnici i ovakvi botovi koji sta rade glorifikuju "nauku"
Doslo dotle da im je neil degrisse tyson neko mudo, doslo dotle da im polufunkcionalan retard i freak poput hawkinga bozanstvo.
Mani me vise te glorifikacije nauke koja je na platnom spisku nekih konglomerata i korporacija.
I dodje insan svjestan, zreo, sa vise od 40 godina u dupetu i sere, ma koja dusa, nije mi cika naucnik reko da postoji.
Kad je neko glup, nasa je duznost ukazat na stupidnost koju propagira.
Fuck karma.
JovicSA

#546 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by JovicSA »

Ramzess Veliki wrote: 24/12/2024 11:12
JovicSA wrote: 24/12/2024 10:59 Hvala! Dakle radi se o objektu cigarastaog oblika, tj. duguljastog oblika, barem mi tako izgleda. Je li moguće da je neki balon ili slično?
Nije balon.
Bio sam napravio pauzu malo iza FIS Vitez, parkirao i izasao iz auta da zdimim jednu i zagledao se u nebo.
Prvo sam mislio vidi kese gdje je odletjela, pa pogledam ponovo ono na istom mjestu i ne mrda a nema vjetra.
Zatim sam poceo pazljivije osmatrati, uzeo orijentir rasvjetni stub i posmatrao da li se pomjera - ne pomjera se.
Iznad su preletjela dva komercijalna leta pa sam procijenio visinu. Zatim se ta stvar poela rotirati ali u mjestu. Tad sam postao sumnjicav i uzeo mobitel i zumirao kameru. Objekat se rotirao u mjestu i bljeskao na dva kraja. Gledao sam ga 5 do 10 minuta.
Nisam se sjetio da upalim kameru do zadnjeg trenutka, kad je odletio u visinu. Prava steta .. :sad:
Ove slike sam skinuo naknadno sa tog malog video snimka.

Nije dron stoposto. Dok se okretao nisu se vidjeli nikakvi propeleri ili krilca, a odletio je u visinu i tamo nestao.

Po radnjama kao da je nesto skenirao.
A ja baš kontao kako to da se pretežno samo pojavljuju u USA ali evo i kod nas. Hvala na svjedoćenju :thumbup:

Po meni, laički, nisam nikakav ekspert, ja smatram da ovo što vidimo da su to samo manifestacije u vremenu i prostoru nekih pojava, oblika i predmeta. U njima po meni ne mora značiti nužno da ima posada. Čitajući SF ima dosta ideja šta bi moglo biti. Recimo u romanu "Problem tri tijela" od Liu Cixina on recimo tu predstavlja naprednu civilizaciju koja elektron uveća na nivo planine i u njega smjeste sve potrebne senzore i instrumente te ga ponovo smanje na normalan nivo tako da im proton služi za praćenje čovječanstava i ometanja eksperimenata što naučnike na zemlji dovodi do ludila. Eto preporuka da pročitate, imaju tri romana "Problem tri tijela" pa koga interesuje preporuka.
Haris.ba

#547 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Haris.ba »

U Americi nlo ide oko aerodroma i vojnih baza, a kod nas skenira cijene u fisu. :bih:
l33t

#548 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by l33t »

Da nije povezan planetarni alignment 25. Jan sa ovim NLOima
Point.

#549 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Point. »

Ima li kakav vojni objekat blizu Viteza i N Travnika?
Haris.ba

#550 Re: Potvrđeno postojanje NLO-a, a niko ni mukajet

Post by Haris.ba »

Point. wrote: 24/12/2024 11:36 Ima li kakav vojni objekat blizu Viteza i N Travnika?
Travnik - kasarna
N.Travnik - fabrika iz manjenske sa poligonom za testiranje
Vitez - polumrtva fabrika eksploziva.
Post Reply