Bravo za maksimalnu zaštitu prava radnika, ali pravu zaštitu a ne ovu populističku.teskeredzic_22 wrote: ↑23/12/2024 13:29Ja sam da se ljudi nakon 30 godina rada od jutra do sutra bez prijava za "tri stoje" pa "za četiri stoje" pa za "pet stoja" konačno odmore uz kakve-takve plate i uslove rada.
Kapitalistička krv ima silan profit čak i u našoj ekonomiji , čuvajmo svoju državu i ljude.
Ako će zabrana nedeljom omogućiti da većina uposlenika u trgovini ima dostojanstveniji život dostojan čovjeka - bravo zabrani ?
Religijske gluposti se negdje pretvore u religijske države - žao mi je tih država ako im to smeta ali kod nas nije tako bar zasada.
Dobro pitanje bi bilo što baš sad nakon 30 godina?
Odgovor vjerovatan i netačan zato što su naši došli na vlast, a oni su dobri i brinu se za jadne kasirke
Stvarnost je da je došlo do promjene na tržištu rada i kapitalisti su se našli u problemu. Primjera radi nekad je za posao u bingu trebala štela, sad već se osjeća nedostatak radne snage. Mislim da su ipak kapitalisti skontali kako riješiti problem sa radnom snagom uvođenjem neradne nedjelje.
I zato da ne bi postali religijsko društvo ili država bilo kakvog totalirizma zabrane ovog tipa treba obaratai na sudovima. Jer šta onda sprečava nekoga da sutra zabrani novinarima o čemu će pisati.
Šta bi sa zaključanih cijena zna li se šta?