SDP

Skijaš

#72651 Re: SDP

Post by Skijaš »

drug_profi wrote: 04/12/2024 08:37 Eno sad problem u Sarajevu?
Znači Željko Komšić je odgovor na naše probleme. On i Bake, zajedno sa Zahiragićem će da se obračunaju sa velikosrpstvom, jer jedino se oni konfrontiraju po svaku cijenu
Ne znam za Komsica, vidjecemo. Bakir je vec rekao da nece nista nametati Dodiku, tako da se od tog parazita nista i ne ocekuje. A Zahiragic je pozirao iznad Sarajeva, lafo zajeban, kaze branice grad. Prava povratnika u Konjevic Polje, zajedno sa ostatkom manjeg entiteta ga ne interesuju.
A mi ostali, borci i patriote, zavedeni Trojkom, treba da se izvinimo radi povređenih osjećaja kod Srba koji eto čekaju da ih mi riješimo njihovih mitova i njihovih laži.
Plocu na Vijecnici treba mijenjati zbog samog Sarajeva, a na novoj umjesto "srpski zlocinci" treba pisati "velikosrpski zlocinci". Ne vidim zasto bi to bilo kojem borcu i patrioti bilo problematicno. Imam i ja u sebi par gelera, pa me eto ne tjeraju da insistiram na konstrukciji "srpski zlocinci".
drug_profi

#72652 Re: SDP

Post by drug_profi »

Meni paše i jedan i drugi natpis.
Jer je zapravo svejedno.
Skijaš

#72653 Re: SDP

Post by Skijaš »

drug_profi wrote: 04/12/2024 08:50 Meni paše i jedan i drugi natpis.
Jer je zapravo svejedno.
Eto odlicno. Neka stave "velikosrpski zlocinci" i da se konacno skine ovu ljagu sa Sarajeva.
drug_profi

#72654 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ljaga nije na Sarajevu.
Sarajevo je žrtva tih spomenutih.
Kad na bilo koji način pokažu mrvu kajanja, možemo i trebamo početi paziti na njihove osjećaje.
Prpa.ba

#72655 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Image
Suljević "ne zna" kolika će mu biti plaća u OV Novo Sarajevo, on samo želi pomagati OV i Benjamini Karić
Samir Suljević (SDP) je jučer, prije nego što je Općinsko vijeće Novo Sarajevo izglasalo profesionalizaciju njegove funkcije dopredsjedavajućeg OV-a, objasnio koji su motivi bili da se prihvati ove dužnosti, iako je godinama zaposlen u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Moja odluka da se bavim kao profesionalanac je želja da imam što više vremena da se posvetim problemima i obavezama u OV-u. Radim u Vladi FBiH i meni je možda finansijski isplativije da sam ostao tamo, a da ovdje dođem s vremena na vrijeme i uzmem paušal. Moja želja je da pomognem Novom Sarajevu, OV i našoj načelnici Benjamini Karić - istakao je Suljević, koji je u svojoj biografiji naglasio kako je dugogodišnji rukometni sudija i kontrolor suđenja.
:oops: :mrgreen:
Styling

#72656 Re: SDP

Post by Styling »

Prpa.ba wrote: 17/12/2024 15:50 Image
Suljević "ne zna" kolika će mu biti plaća u OV Novo Sarajevo, on samo želi pomagati OV i Benjamini Karić
Samir Suljević (SDP) je jučer, prije nego što je Općinsko vijeće Novo Sarajevo izglasalo profesionalizaciju njegove funkcije dopredsjedavajućeg OV-a, objasnio koji su motivi bili da se prihvati ove dužnosti, iako je godinama zaposlen u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Moja odluka da se bavim kao profesionalanac je želja da imam što više vremena da se posvetim problemima i obavezama u OV-u. Radim u Vladi FBiH i meni je možda finansijski isplativije da sam ostao tamo, a da ovdje dođem s vremena na vrijeme i uzmem paušal. Moja želja je da pomognem Novom Sarajevu, OV i našoj načelnici Benjamini Karić - istakao je Suljević, koji je u svojoj biografiji naglasio kako je dugogodišnji rukometni sudija i kontrolor suđenja.
Ne vjerujem da mu je finansijski isplativije jer ovdje ce imati 3500 a u Sluzbi za zajednicke poslove Vlade ne vjerujem da ima ni blizu.
mishic

#72657 Re: SDP

Post by mishic »

Vrijeme i događaji su konačno i definitivno potvrdili ono što su mnogi konstatovali davnih dana još kada je Nermin Nikšić došao na čelo SDP-a.

Tada su pametni i dalekovidi ljudi govorili da se u SDP-u dogodila velika podvala i prevara i da je HDZ podvalio SDP-u svoga člana za predsjednika stranke.
Oni koji su tada bili sumnjičavi danas se hlupaju po čelu i pitaju se kako to nisu na vrijeme vidjeli i skontali.
drug_profi

#72658 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ma Niksic je bio greska, i nažalost ne da nije ispravljena, vec je i ponovljena. SDP bi bez njega, s nekim drugim na čelu, bio danas mnogo jača i uticajnija partija.
Da ne govorim koliki je fail kao premijer.
vjeshalica

#72659 Re: SDP

Post by vjeshalica »

Sta ovaj Dragan Stevanovic baljezga o cetniku i bistama Sekuli Stanicu?

Jel on poludio ili je nesto drugo u pitanju?
Tvrtko II Kotromanić

#72660 Re: SDP

Post by Tvrtko II Kotromanić »

ma nase klasicno nepoznavanje stvari i prenosenje informacija bez provjere

suplja ugl
vjeshalica

#72661 Re: SDP

Post by vjeshalica »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 23/12/2024 10:26 ma nase klasicno nepoznavanje stvari i prenosenje informacija bez provjere

suplja ugl
Sta je bez provjere preneseno?
dr_Evil

#72662 Re: SDP

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 21/12/2024 23:59 Ma Niksic je bio greska, i nažalost ne da nije ispravljena, vec je i ponovljena. SDP bi bez njega, s nekim drugim na čelu, bio danas mnogo jača i uticajnija partija.
Da ne govorim koliki je fail kao premijer.
To se slazem. S druge strane da je bilo ko drugi dosao ko bi prihvatio Baketovu ruku SDP danas ne bi postojao.

Nemamo bas nesto kadra u SDP-u, a socijalizam ne razumije niko od rukovodecih glava.
dr_Evil

#72663 Re: SDP

Post by dr_Evil »

Skijaš wrote: 04/12/2024 08:47
Znači Željko Komšić je odgovor na naše probleme. On i Bake, zajedno sa Zahiragićem će da se obračunaju sa velikosrpstvom, jer jedino se oni konfrontiraju po svaku cijenu
Ne znam za Komsica, vidjecemo. Bakir je vec rekao da nece nista nametati Dodiku, tako da se od tog parazita nista i ne ocekuje. A Zahiragic je pozirao iznad Sarajeva, lafo zajeban, kaze branice grad. Prava povratnika u Konjevic Polje, zajedno sa ostatkom manjeg entiteta ga ne interesuju.
A mi ostali, borci i patriote, zavedeni Trojkom, treba da se izvinimo radi povređenih osjećaja kod Srba koji eto čekaju da ih mi riješimo njihovih mitova i njihovih laži.
Plocu na Vijecnici treba mijenjati zbog samog Sarajeva, a na novoj umjesto "srpski zlocinci" treba pisati "velikosrpski zlocinci". Ne vidim zasto bi to bilo kojem borcu i patrioti bilo problematicno. Imam i ja u sebi par gelera, pa me eto ne tjeraju da insistiram na konstrukciji "srpski zlocinci".
Moris oko te ploce vec godinama, a samo tebi je vidljiva razlika.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#72664 Re: SDP

Post by JoseMujica »

Prpa.ba wrote: 17/12/2024 15:50 Image

kako laže lik...kolko je meni poznato on u Službi za zajedničke poslove Vlade Pederacije radi sa srednjom školom, ko nakav referent... nakon općih izbora se pokušavao uvaliti Zukanu u kabinet za savjetnika, al sam čuo da su ga tada odjebali jer nema VSS (barem ne čiste papire) :roll:

i ovo vam je prava slika SDP-a u Novom Sarajevu :run:
Tvrtko II Kotromanić

#72665 Re: SDP

vjeshalica wrote: 23/12/2024 13:24
Tvrtko II Kotromanić wrote: 23/12/2024 10:26 ma nase klasicno nepoznavanje stvari i prenosenje informacija bez provjere

suplja ugl
ovo Stevanovicevo

negdje je on cuo za Sekulu pa hop objavi nesto bez da je provjerio prvo
Tvrtko II Kotromanić

#72666 Re: SDP

https://iziz.unsa.ba/bs/vijest.php?akt_ ... Z2exGlZuqw

Da se Stevanovic malo raspitao prije nego što je požurio :-)
vjeshalica

#72667 Re: SDP

Post by vjeshalica »

Evo napisali su tekst na klixu

Zna se sve, ima dostupno lik je ubijen u Miljevini u cetnicko-svercerskom obracunu bagra jedna pokvarena samo podmecu
Haris.ba

#72668 Re: SDP

Post by Haris.ba »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 23/12/2024 15:09
vjeshalica wrote: 23/12/2024 13:24

suplja ugl
ovo Stevanovicevo

negdje je on cuo za Sekulu pa hop objavi nesto bez da je provjerio prvo
E to gdje je cuo je poenta. Ko ga je podsjetio na Sekulu. To neka kaze u javnosti.

Jest, on guglo.
Prpa.ba

#72669 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Kad je napravljen mit od Srdjana Aleksica i Boska & Admire, sto ne ici i korak dalje.. :mrgreen:

Ispiranje mozaka mitovima o dobrim ljudima na svim stranama ne sme da stane :oops:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#72670 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Na naše pitanje zašto se do sada nije javno reagovalo na ovo, odgovara kako poznaje ljude koji su to uradili, ali da nikada zvanično to nije omogućeno.

"Možda je on nekoga i spasio, ali da se dovodi do ove razmjere je fascinantno. Sve je to smišljeno i odraz našeg stanja, Bošnjaka, u svemu ovome. Pustili smo, legli smo da nas kolju, tolika naivnost i ponižavanje", podcrtava Konjo-Uzunović.
U vrijeme kada svaka budala moze siriti svoje neprovjerene umotvorine za trosak prikljucka internetu, Konjo-Uzunovic nas ubjedjuje u neku cenzuru.

I jos prica o naivnosti i ponizavanju.

Bogu plakat.
Haris.ba

#72671 Re: SDP

Post by Haris.ba »

Gledao sam Dzenanu Karup Drusko i dr
Stevanovica kod Avde oko onog dr.Sekule.

Tuga je da se ne moze prihvatiti da se pogrijesilo. Stevanovic bi jos da provjerava Haske presude.

Ako je takav oko ovoga, kakav li je oko ostalog. Nije ni cudo sto ne znaju raspetljati oko izbora direktora KCUS.

P.S.
Bas me zanima hoce li se raspakovati uloga Svjetlane (Broz) u pranju historije. I to bas institucionalno potpomognuto kad je Behmen bio na vlasti.
Ko nas je kleo, nije dangubio....
Skijaš

#72672 Re: SDP

Post by Skijaš »

dr_Evil wrote: 23/12/2024 13:27
Ogromna je razlika izmedju termina srpski zlocinci I velikosrpski zlocinci, u necemu sto se tebi cini tako sitnim je u stvari vasionski jaz izmedju otvorenog sovinizma s jedne strane I napora da se izbjegne negativnu generalizaciju s druge.
tramvajtrojka

#72673 Re: SDP

Post by tramvajtrojka »

Skijaš wrote: 29/12/2024 23:51

Ogromna je razlika izmedju termina srpski zlocinci I velikosrpski zlocinci, u necemu sto se tebi cini tako sitnim je u stvari vasionski jaz izmedju otvorenog sovinizma s jedne strane I napora da se izbjegne negativnu generalizaciju s druge.
opet trolas oko iste ploce e ovo vec prelazi sve granice
Skijaš

#72674 Re: SDP

Post by Skijaš »

tramvajtrojka wrote: 29/12/2024 23:52
Skijaš wrote: 29/12/2024 23:51

opet trolas oko iste ploce e ovo vec prelazi sve granice
Neka promijene "srpski zlocinci" u "velikosrpski zlocinci" I necu vise :-D
drug_profi

#72675 Re: SDP

Post by drug_profi »

Nećemo.
Tj. hoćemo kad se Srbi promijene.
Post Reply