Do 31.1 najkasnije
Samsung smartphones
Moderator: Benq
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
- vjeshalica
#3253 Re: Samsung smartphones
Promocija je trajala do 03.11, a pokloni dolaze najkasnije do 31.01.2025
- Mr.Sojic
#3254 Re: Samsung smartphones
Galaxy A35 5G ili Galaxy A55 5G?
Za poklon ga uzimam pa bujrum, koja je bolja varijanta!
Za poklon ga uzimam pa bujrum, koja je bolja varijanta!
- Peacean
#3255 Re: Samsung smartphones
Ako je za poklon jeftiniji
Slični su telefoni, A55 je malo bolji i nešto skuplji. U svakodnevnom radu neće biti neke razlike.
Slični su telefoni, A55 je malo bolji i nešto skuplji. U svakodnevnom radu neće biti neke razlike.
- Mr.Sojic
-
gistro
#3257 Re: Samsung smartphones
Vrhunski telefon, nesto bolje nisam imao, mada sam iznenaðen kolika je razlika izmeðu S24U u odnosu na S24+.duffy_duck wrote: ↑02/11/2024 08:24 Pozdrav svima kakva su vam iskustva sa S24Ultra ja ga evo tačno mjesec imam i meni je zvijer telefon, nešto najbolje što samsung može napraviti. Kakva su vaša iskustva šta koristite za najbolje postavke zvuka kamere baterije itd??..
-
duffy_duck
- Qler
#3259 Re: Samsung smartphones
Meni su zadnji telefoni S21U, S22U i sad S24U... i iskreno, osim sto je baterija bolja, i marginalno kamera, nista revolucionarno nije donio. Ne kazem da je los telefon, odlican je, ali isto mi je radio i S22U, jedino sto mu je baterija bila kriminalna...
Usput, moram svoj nositi na servis, kao da se odlijepio display od stakla ispod... bio sam tamo, u garanciji ce to odraditi...
Usput, moram svoj nositi na servis, kao da se odlijepio display od stakla ispod... bio sam tamo, u garanciji ce to odraditi...
- MTV
#3260 Re: Samsung smartphones
I S25U ce biti par postotaka bolji, neke stvati ce poboljsat i to je to. Doslo se do plafona.
-
adsubzero
#3261 Re: Samsung smartphones
Obzirom da i dalje skrtare na hardveru za kameru (a i los je softver) daleko je to od plafona. Takodjer ima tu dosta da se poradi na optimizaciji OS-a, a brzina punjenja je jos ostala negdje u 2018. godini.
Doslo se samo do fiktivnog plafona, gdje bi svaka stavka telefona mogla da bude jos bolja ali poboljsanja stizu na kapaljku. Sto bi rekli moze im se.
- Plavo-bijeli
#3262 Re: Samsung smartphones
Doći će svi telefoni do tog nekog plafona kroz 5, max 10 godina, pa će onda flagshipi dolaziti svake 2,3 godine.
Za Samsung me samo nervira sto im i flagshipi i dalje dolaze sa standardom od 128GB memorije, pa evo i za 2025. je to sto je sramota.
Al eo napr imamo x200 pro koji je max ulozio na telefon i kameru koja je najbolja na trzistu, ali...
sta ce naredne godine?
Za Samsung me samo nervira sto im i flagshipi i dalje dolaze sa standardom od 128GB memorije, pa evo i za 2025. je to sto je sramota.
Al eo napr imamo x200 pro koji je max ulozio na telefon i kameru koja je najbolja na trzistu, ali...
sta ce naredne godine?
-
zippoo87
#3263 Re: Samsung smartphones
Nemoj samo Samsung gledati,pa cea vidjeti d aje konkurencija to sve vec davno presisala.adsubzero wrote: ↑23/12/2024 09:41Obzirom da i dalje skrtare na hardveru za kameru (a i los je softver) daleko je to od plafona. Takodjer ima tu dosta da se poradi na optimizaciji OS-a, a brzina punjenja je jos ostala negdje u 2018. godini.
Doslo se samo do fiktivnog plafona, gdje bi svaka stavka telefona mogla da bude jos bolja ali poboljsanja stizu na kapaljku. Sto bi rekli moze im se.
Kamere od 1inc,brzo punjenje od 120+W,ekrani vrhunski kao i kod Samsunga. Software diktira Google.
Samsung trenutno najmanje daje za ulozeni novac.
-
adsubzero
#3264 Re: Samsung smartphones
Znam zato i kazem to bas ovdje na Samsung temizippoo87 wrote: ↑23/12/2024 16:20Nemoj samo Samsung gledati,pa cea vidjeti d aje konkurencija to sve vec davno presisala.adsubzero wrote: ↑23/12/2024 09:41Obzirom da i dalje skrtare na hardveru za kameru (a i los je softver) daleko je to od plafona. Takodjer ima tu dosta da se poradi na optimizaciji OS-a, a brzina punjenja je jos ostala negdje u 2018. godini.
Kamere od 1inc,brzo punjenje od 120+W,ekrani vrhunski kao i kod Samsunga. Software diktira Google.
Samsung trenutno najmanje daje za ulozeni novac.
- Qler
#3265 Re: Samsung smartphones
Samsung jedino sto daje neku sigurnost, tj podrsku u vidu i servisa i software podrške. Ovi Vivo i ostali, na papiru su odlicni, ali dati te pare i nemati nikakve podrske je malo bezveze...
-
adsubzero
#3266 Re: Samsung smartphones
Sta fali softverskoj podrsci na ostalim brendovima? Svaka cast Samsungu na dugotrajnosti, ali zato i dalje tromo radi, a redovno stalno oslabe kameru pred izlazak novog modela.
Ali dobro, treba priznati vjerovatno jeste najbolji softver za nase trziste kad uzmes sve faktore u obzir. Pixel jeste cisci i brzi ali dosta korisnih stvari tu fali.
Na vivo otprilike svake dvije sedmice dobijemo neki update sa ispravkama i poboljsanjima. Dodali su cak i Android Auto za kojeg su govorili da nece. Sistem tecan i brz. Jedino zalim za malo slabijom podrskom za 3rd party aplikacije za ove stvari npr poruke na AOD ili kontrola muzike sto je na Samsungu super izvedeno. Sve ostalo je top. Sorry za ulijetanje u temu
Ali dobro, treba priznati vjerovatno jeste najbolji softver za nase trziste kad uzmes sve faktore u obzir. Pixel jeste cisci i brzi ali dosta korisnih stvari tu fali.
Na vivo otprilike svake dvije sedmice dobijemo neki update sa ispravkama i poboljsanjima. Dodali su cak i Android Auto za kojeg su govorili da nece. Sistem tecan i brz. Jedino zalim za malo slabijom podrskom za 3rd party aplikacije za ove stvari npr poruke na AOD ili kontrola muzike sto je na Samsungu super izvedeno. Sve ostalo je top. Sorry za ulijetanje u temu
- banjaluka078
- Moderator
#3267 Re: Samsung smartphones
Za sve godine otkad imam mobitel, a ima tome bar 17-18 godina, veće smeće nisam imala od ovog A55 (uključujući i redmi note 10 pro, kojem je progorio displej prije oko godinu, ali i dalje radi).
Hajde što je kao vodootporan, a samo mi još nije upalio poruku da je skvašen kad je u vazduhu malo veća vlažnost, neki dan je reagova na snježnu pahuljicu dok sam slikala nešto vani. Ne smijem prići ni moru ni rijeci, jer ako ga kapljica dodirne, histerija, dva dana drame dok ne dođe sebi.
Juče krenem nešto uslikati, vidim mutna slika. Kontam prljavo staklo. Jok, puklo. Telefon je uvijek u "futroli", nije silikonska maska, nego futrola na preklop, materijal od kojeg je napravljena je iznad nivoa kamere. Telefon nije ispadao, uopšte ne mogu da sjetim tenutka kad je ovo moglo da pukne. Ne nosim ga u stražnjem džepu, niti u torbi gdje bi mu ključ ovo mogao napraviti, bude u džepu jakne.
Uglavnom, moje pitanje, može li se ovo popraviti, je li skupo, ili da bacam smeće?

Hajde što je kao vodootporan, a samo mi još nije upalio poruku da je skvašen kad je u vazduhu malo veća vlažnost, neki dan je reagova na snježnu pahuljicu dok sam slikala nešto vani. Ne smijem prići ni moru ni rijeci, jer ako ga kapljica dodirne, histerija, dva dana drame dok ne dođe sebi.
Juče krenem nešto uslikati, vidim mutna slika. Kontam prljavo staklo. Jok, puklo. Telefon je uvijek u "futroli", nije silikonska maska, nego futrola na preklop, materijal od kojeg je napravljena je iznad nivoa kamere. Telefon nije ispadao, uopšte ne mogu da sjetim tenutka kad je ovo moglo da pukne. Ne nosim ga u stražnjem džepu, niti u torbi gdje bi mu ključ ovo mogao napraviti, bude u džepu jakne.
Uglavnom, moje pitanje, može li se ovo popraviti, je li skupo, ili da bacam smeće?

- mfa_secure
#3268 Re: Samsung smartphones
Svaki se telefon moze razbiti, a to ne znači da je smeće.
A staklo sigurno ne puca samo tako, morao ti je ispasti i pasti na nešto. Zakoni fizike su neumoljivi.
A staklo sigurno ne puca samo tako, morao ti je ispasti i pasti na nešto. Zakoni fizike su neumoljivi.
- banjaluka078
- Moderator
#3269 Re: Samsung smartphones
Ja stvarno ne znam zašto bih slagala da nije pao. Prethodni telefoni su itekako znali ispasti, tresnuti ekranom na kamenje na plaži, npr. i nisu se razbijali. Ovaj nije pao, ispao, bio u torbi gdje bi mu ključevi mogli ovo napraviti (a ne znam ni kako bi oni).
Nije smeće (samo) zato što se razbio, nego što od početka nečim zeza.
To sve nebitno, mene zanima popravlja li se ovo u servisima?
Nije smeće (samo) zato što se razbio, nego što od početka nečim zeza.
To sve nebitno, mene zanima popravlja li se ovo u servisima?
- vjeshalica
#3270 Re: Samsung smartphones
Nije ti ispao vec si ga mozda pritisla preko maske na preklop. Ja msm da to nije neka para da se popravi
- mfa_secure
#3271 Re: Samsung smartphones
Nije to nesko skup popravak. Može se primjeniti staklo kamere, ali je bolje promijeniti kompletno zadnje stakle, zajedno sa staklima kamere, nije puno skupo jer je obično staklo, nema mag safe i ostalih kerefeka.
- banjaluka078
- Moderator
#3272 Re: Samsung smartphones
Hvala.mfa_secure wrote: ↑06/01/2025 09:10 Nije to nesko skup popravak. Može se primjeniti staklo kamere, ali je bolje promijeniti kompletno zadnje stakle, zajedno sa staklima kamere, nije puno skupo jer je obično staklo, nema mag safe i ostalih kerefeka.
- mfa_secure
#3273 Re: Samsung smartphones
I sorry za greške, autocorrect danas nije u fazonu.
-
inflames
#3274 Re: Samsung smartphones
Imam Z Flip 4, problem je što se ugasi čim se sklopi (npr. za 90 stepeni i više).
Da li se iko susretao sa problemom i može li se popraviti?
Vidio sam na netu da se događalo i drugima, mada nema mnogo provjerenih informacija.
Da li se iko susretao sa problemom i može li se popraviti?
Vidio sam na netu da se događalo i drugima, mada nema mnogo provjerenih informacija.
- mfa_secure
#3275 Re: Samsung smartphones
Morao bi još uvijek imati važeću garanciju jer taj model nije stariji od 2 godine.
Idi sa garancijom u ovlašteni servis, popravit će, ili ćeš dobiti drugi, novi, ako se taj ne mogne popraviti.