"Trojka"

Post Reply
pemanapemani

#3726 Re: "Trojka"

Post by pemanapemani »

SaraFina wrote: 21/12/2024 22:51
pemanapemani wrote: 21/12/2024 22:44 @SaraFina :thumbup:

Kao drzavljanka Hrvatske najbolje razumijes svoje sugradjane iz uzp HDZ.
Da je trojka pametna, angazovala bi tebe da uzmes mjeru HDZ.
Steta, ali ko zna sta vrijeme nosi.

Meni je uzitak citati tvoje savjete- drzavljanka BiH i Hrvatske sa memli strane i prebivalistem u Austriji.

Ne znam moze li bolje.

Ja nisam državljanka HR. Ali jesam živjela u HR 2 godine. I pola mi je familije u Zegeju. Pusti Novakove supljake. :lol:

Sto se ostalog tiče, ja ne bi botovala ni za jednu političku opciju. Nema većeg luksuza, nego im, pa makar i virtualno ukazati na njihove političke propuste.
Jebe mi se za Novaka i njegove supljake.

Prije nekoliko godina si sama pisala na forumu kako imas drzavljanstvo RH.
Mozda si ga trampila za austrijsko. :)

Ali svakako podrzavam "objektivno" vidjenje sa strane. Ako je iko svih ovih godina bio objektivan komentator politicke scene u BiH, onda si to ti.

Sjecam se teme o bojkotu hrvatskih proizvoda i kako si istancano prokazivala one koji kupuju janu sa limunom i kras ekspres, a onda se na drugoj temi hvalila kako uzivas u plavcu na Korculi kod rodbine.
To mi je bilo vrhunski.

Izdajice sa janom u rukama u Sarajevu i vrhunski.patrioti sa plavcem na nepcima u Veloj Luci.

Tada sam shvatio da ti i slicni, ustvari, zadajete patriotske standarde.
Od tada osjecam duboku zahvalost na vasim objektivnim savjetima.
pemanapemani

#3727 Re: "Trojka"

Post by pemanapemani »

Point. wrote: 21/12/2024 23:04

Meni je uzitak citati tvoje savjete- drzavljanka BiH i Hrvatske sa memli strane i prebivalistem u Austriji.

Ne znam moze li bolje.

Ja nisam državljanka HR. Ali jesam živjela u HR 2 godine. I pola mi je familije u Zegeju. Pusti Novakove supljake. :lol:

Sto se ostalog tiče, ja ne bi botovala ni za jednu političku opciju. Nema većeg luksuza, nego im, pa makar i virtualno ukazati na njihove političke propuste.
Ovaj ti je Tramvaj2. Čim se izbiju aduti iz rukava, ide najlošija karta mjesto prebivališta. Sizifov posao.
Kazem da ste objektivni i da bolje vidite od nas i opet ne valja :-?
SaraFina

#3728 Re: "Trojka"

Post by SaraFina »

pemanapemani wrote: 21/12/2024 23:15

Ne znam moze li bolje.

Jebe mi se za Novaka i njegove supljake.

Prije nekoliko godina si sama pisala na forumu kako imas drzavljanstvo RH.
Mozda si ga trampila za austrijsko. :)

Ali svakako podrzavam "objektivno" vidjenje sa strane. Ako je iko svih ovih godina bio objektivan komentator politicke scene u BiH, onda si to ti.

Sjecam se teme o bojkotu hrvatskih proizvoda i kako si istancano prokazivala one koji kupuju janu sa limunom i kras ekspres, a onda se na drugoj temi hvalila kako uzivas u plavcu na Korculi kod rodbine.
To mi je bilo vrhunski.

Izdajice sa janom u rukama u Sarajevu i vrhunski.patrioti sa plavcem na nepcima u Veloj Luci.

Tada sam shvatio da ti i slicni, ustvari, zadajete patriotske standarde.
Od tada osjecam duboku zahvalost na vasim objektivnim savjetima.
A kaj te briga za moje državljanstvo i prebivalište? 😂Negdje u pravilima foruma ima tacka da se ne smije pisati na politici ako imaš prebivalište u inostranstvu? 🤣

To sto si ti ostao u Bosni, možda nema veze sa patriotizmom, nego sposobnosti. Dakle ništa ti nisi veći patriot, sto si u Be ha- ji, nego si manje sposoban recimo.

I da prekinemo viseuzaludnu, šta je trojka uradila, sto nije SDA i DF da gradjani BiH ukažu joj povjerenje idući izborni ciklus? Navedi molim te.

Ja mislim po svemu dosad vidjeno da nam je i ta politička opcija zrela za smetljista. Neke pristupe HNS/u. Lol

Uzrgred pišeš gluposti za janu i plavac. Općenito citav ti je post teska nebuloza.

Mislim kužim da ti je cilj diskreditirati. Ali izgleda retaljski. Ne mozes bolje? Ne znas? Tipično trojkaski!
SaraFina

#3729 Re: "Trojka"

Post by SaraFina »

pemanapemani wrote: 21/12/2024 23:18

Ovaj ti je Tramvaj2. Čim se izbiju aduti iz rukava, ide najlošija karta mjesto prebivališta. Sizifov posao.
A ja kažem da nisi patriot nikakav sto živiš u be / ha / ji. Samo si zakinut u nekim segmentima. Recimo nemaš adekvatno obrazovanje za izlazak? prestar si? nesposoban za snaći se? Sve skupa? :lol: nešto peto? 😂
Novak20

#3730 Re: "Trojka"

Post by Novak20 »

Trojka je Murphyjev projekt ili je projekt Trojke podržan direktno od Murphyja.

Lako je sada lajati na Trojku kada je Murphy na odlasku. :D

Kada dođe drugi veleposlanik SAD umjesto Trojke vladati će Desetorka.
1Dante1

#3731 Re: "Trojka"

Post by 1Dante1 »

SaraFina wrote: 21/12/2024 22:52
1Dante1 wrote: 21/12/2024 22:49
Styling wrote: 21/12/2024 22:29

Za takve isfrustrirane kao ti koji pišu eseje u pokušaju da .
diskredituju Trojku i jesmo nedostižna visina. Lol
Tako je i sda laprdala
Isprdak SDA. :lol: :lol:.
I taj isprdak ima više da ponudi nego sda
Šta? Pojasni nama neukim vaše vizije i političke driblinge. Lol
Čije vaše? Trojka je losa, no sda je smeće ove države.
SaraFina

#3732 Re: "Trojka"

Post by SaraFina »

Novak20 wrote: 21/12/2024 23:40 Trojka je Murphyjev projekt ili je projekt Trojke podržan direktno od Murphyja.

Fakat sam se pitala kad ćeš “konstruktivno upasti” na temu. :lol: :lol:

I pominjala te. Jesi štucao?
Vjecita_zavrzlama

#3733 Re: "Trojka"

Post by Vjecita_zavrzlama »

Novak20 wrote: 21/12/2024 23:40 Trojka je Murphyjev projekt ili je projekt Trojke podržan direktno od Murphyja.

Sve dok se sda ne vrati ja sam i za pedesetorku
pemanapemani

#3734 Re: "Trojka"

Post by pemanapemani »

SaraFina wrote: 21/12/2024 23:27
A ja kažem da nisi patriot nikakav sto živiš u be / ha / ji. Samo si zakinut u nekim segmentima. Recimo nemaš adekvatno obrazovanje za izlazak? prestar si? nesposoban za snaći se? Sve skupa? :lol: nešto peto? 😂
Nemam sta vise reci, totalno si me provalila.

Jedino sto mogu jeste da ti se iskreno divim kako si bila sposobna i samostalna sa 6 ili 7 godina, i snasla se u bijelom svijetu.
Mene to ne cudi, jer ipak si bila clan tima za debatu u skoli.

P.S. Ako je danas nesto lako, onda je to otici iz BiH. Ljudi sa 60% invalidnosti i NKV radnici od 60 godina hladno idu vani raditi i zivjeti.
Hajde sad jedan smajli. :)
Point.

#3735 Re: "Trojka"

Post by Point. »

Why so salty
tramvajtrojka

#3736 Re: "Trojka"

Post by tramvajtrojka »

Nisi patriota u BiH i ne znas stanje stvari i nisi se snaso jer zivis u svojoj domovini a zato "patriote" iz udobnosti svedske i austrijske drzave drze Bosnu ponosno na srcu, i onda se pitate sto 80% stanovništva prezire dijasporu i vasu suplju :skoljka:
Styling

#3737 Re: "Trojka"

Post by Styling »

Point. wrote: 21/12/2024 23:01
Styling wrote: 21/12/2024 17:36
SaraFina wrote: 21/12/2024 10:37

U tome da nastavnik fizičkog i klika oko njega, prestane opravdavati svoje elementarno neznanje, političke propuste i prodaju bošnjačkih nacionalnih interesa floskulama tipa “ šta je SDF radio” . A botovi po forumu nazivati sve one koji kritiku upute SDF-ovcima.

Dignuti ruku i podržati HDZ u ovoj situaciji je izdaja. Teska. Koju ne može amnestirati niko.

Trojka u svim političkim segmentima a kad se tiče bošnjačkih nacionalnih interesa mora surađivati sa opozicijom. Mene ne zanimaju nikakvi propusti i povlađivanje te držanje strane HDZ-u. Ako je DF uputio prijedlog za rekonstrukciju javnih poduzeća za HR predznakom to su morali podržati
I ove prazne floskuletine i trakati za amnestiju neće proći.
HDZ je koalicioni partner, legitimno izabran od strane građana. Ne možeš vlast voditi ultimatumima i ignorisanjem. Moraš praviti kompromise. Kako misliš napraviti i jedan korak naprijed?
Je li shvataš da je nerealno da se uradi bilo kakva rekonstrukcija tih preduzeća? Za to moraš imati saglasnost svih aktera u vlasti a to je nemoguće. To zna i kompletna opozicija ali se prave ludi. Ti ili to ne znaš, ili se praviš da ne znaš pa ovako pišeš.
Šta veliš legitimno izabran HDZ. Joj jest vas Dragan postrojio :D

Kako ne možeš voditi vlast ultimatumima i ignorisanjem? Pa to vam radi koalicioni partner imena HDZ :kiss:
Samo vi mantrajte sa distance a mi ćemo državu voditi naprijed.
Styling

#3738 Re: "Trojka"

Post by Styling »

SaraFina wrote: 21/12/2024 23:06 Misli trojka da će ispunjavanjem zelja HDZ-u opstati, idući izborni ciklus. Kao HDZ im partneri. Pa nisu birači HDZ dali trojkasima povjerenje i izabrali ih. Nego Bošnjaci. Čije interese utaljuju i pogoduju HDZ.

Partneri im zadnjih 10 izbornih ciklusa razvaljivali državu sa SNSD-E. Opstruirali i blokirali. To sve kolektivna amnezija pere naše vele političke predstavnike.
Ti si baš politički analfabeta.
Kanguru_99

#3739 Re: "Trojka"

Post by Kanguru_99 »

Zašto toliki prezir i gnušanje prema bh. dijaspori na ovom forumu? Prisjetimo se zašto su ti ljudi uopšte dijaspora. Zato što je 90% njih pobjeglo od četničkog noža 1992. i izbjeglo masovne grobnice po etnički očišćenom entitetu rs. Ne treba ih sada diskreditirati ako ne žele da se vrate da ih ponovo terorišu nekakvi Dodici, Stevandići i Stanivukovići. Ili ste možda agresivni samo prema pojedincima iz dijaspore koji su vaši politički neistomišljenici, dok vam drugi forumaši iz dijaspore koji dijele vaše političke/stranačke stavove nisu toliko mrski i ogavni. :mrgreen:
Last edited by Kanguru_99 on 22/12/2024 04:29, edited 4 times in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3740 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

SaraFina wrote: 21/12/2024 23:20

Uzrgred pišeš gluposti za janu i plavac. Općenito citav ti je post teska nebuloza.
pa je li slago ili nije?
Hakiz

#3741 Re: "Trojka"

Post by Hakiz »

Styling wrote: 22/12/2024 00:30
SaraFina wrote: 21/12/2024 23:06 Misli trojka da će ispunjavanjem zelja HDZ-u opstati, idući izborni ciklus. Kao HDZ im partneri. Pa nisu birači HDZ dali trojkasima povjerenje i izabrali ih. Nego Bošnjaci. Čije interese utaljuju i pogoduju HDZ.

Partneri im zadnjih 10 izbornih ciklusa razvaljivali državu sa SNSD-E. Opstruirali i blokirali. To sve kolektivna amnezija pere naše vele političke predstavnike.
Pogrešan pristup.

Ne kažem da jeste politički analfabeta, ali:

Pretpostavimo da jeste. To nije važno. Večina glasača jesu politički abalfabete. I ako svoj glas trojkino glasačko tijelo, a to su većinom Bošnjaci, bude davalo pod utiskom, koliko god pogrešan bio, da je trojka kapitulirala pred HDZ-om, trojka će izgubiti glasove. Neće ljudi glasati zbog toga što su napravili stručnu analizu pa budući političkim stručnjacima donijeli ispravne zaključke, nego zbog toga kako im nešta izgleda, maltene emotivno.

Ne treba olako odbaciti mišljenja "političkih analfabeta". Za razliku od profesija, u kojima stručnjaci mogu spriječiti neznalice da donose odluke, na glasačkom mjestu glas neznalice ima isti uticaj kao glas političkig stručnjaka.

Gledanje sa visine, arogancija, u takvoj situaciji mogu skupo koštati.
Point.

#3742 Re: "Trojka"

Post by Point. »

tramvajtrojka wrote: 22/12/2024 00:15

Nisi patriota u BiH i ne znas stanje stvari i nisi se snaso jer zivis u svojoj domovini a zato "patriote" iz udobnosti svedske i austrijske drzave drze Bosnu ponosno na srcu, i onda se pitate sto 80% stanovništva prezire dijasporu i vasu suplju :skoljka:
Kojim uzorkom si došao do cifre 80%?
Point.

#3743 Re: "Trojka"

Post by Point. »

Styling wrote: 22/12/2024 00:25
Point. wrote: 21/12/2024 23:01
Styling wrote: 21/12/2024 17:36

HDZ je koalicioni partner, legitimno izabran od strane građana. Ne možeš vlast voditi ultimatumima i ignorisanjem. Moraš praviti kompromise. Kako misliš napraviti i jedan korak naprijed?
Je li shvataš da je nerealno da se uradi bilo kakva rekonstrukcija tih preduzeća? Za to moraš imati saglasnost svih aktera u vlasti a to je nemoguće. To zna i kompletna opozicija ali se prave ludi. Ti ili to ne znaš, ili se praviš da ne znaš pa ovako pišeš.
Šta veliš legitimno izabran HDZ. Joj jest vas Dragan postrojio :D

Kako ne možeš voditi vlast ultimatumima i ignorisanjem? Pa to vam radi koalicioni partner imena HDZ :kiss:
Samo vi mantrajte sa distance a mi ćemo državu voditi naprijed.
Ko mi? :D Kako naprijed, legitiminim predstavljanjem? :oops:
Kanguru_99

#3744 Re: "Trojka"

Post by Kanguru_99 »

Fakat ne kontam čemu tolika averzija prema komentarima iz dijaspore (koji ne podrazumijevaju idolopoklonstvo i ljubljenje dupeta Konakoviću, Nikšiću, Čoviću, Šmitu i Plenkoviću)? Ugledajte se na koalicione partnere iz bratske HDZ i bratsku zemlju Hrvatsku, kojoj dijaspora već decenijama donosi prevagu na izborima u "lijepoj našoj".
Chmoljo

#3745 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

Kanguru_99 wrote: 22/12/2024 01:07 Fakat ne kontam čemu tolika averzija prema komentarima iz dijaspore (koji ne podrazumijevaju idolopoklonstvo i ljubljenje dupeta Konakoviću, Nikšiću, Čoviću, Šmitu i Plenkoviću)? Ugledajte se na koalicione partnere iz bratske HDZ i bratsku zemlju Hrvatsku, kojoj dijaspora već decenijama donosi prevagu na izborima u "lijepoj našoj".
bosanska je aktivnija na klix forumu nego na izborni dan.
Kanguru_99

#3746 Re: "Trojka"

Post by Kanguru_99 »

Hakiz wrote: 22/12/2024 00:45
Styling wrote: 22/12/2024 00:30

Pogrešan pristup.

Ne kažem da jeste politički analfabeta, ali:

Pretpostavimo da jeste. To nije važno. Večina glasača jesu politički abalfabete. I ako svoj glas trojkino glasačko tijelo, a to su većinom Bošnjaci, bude davalo pod utiskom, koliko god pogrešan bio, da je trojka kapitulirala pred HDZ-om, trojka će izgubiti glasove. Neće ljudi glasati zbog toga što su napravili stručnu analizu pa budući političkim stručnjacima donijeli ispravne zaključke, nego zbog toga kako im nešta izgleda, maltene emotivno.

Ne treba olako odbaciti mišljenja "političkih analfabeta". Za razliku od profesija, u kojima stručnjaci mogu spriječiti neznalice da donose odluke, na glasačkom mjestu glas neznalice ima isti uticaj kao glas političkig stručnjaka.

Gledanje sa visine, arogancija, u takvoj situaciji mogu skupo koštati.
Ovdje po meni leži jedan od ključnih problema. Trojka i njeni simpatizeri, medijski propagandisti i internet botovi uopće ne znaju šta im je glasačko tijelo. Oni još nisu načisto šta je zapravo trojkino glasačko tijelo. Oni smatraju da za njih ne glasaju Bošnjaci, nego Bosanci, Jugosloveni, intelektualci, kosmopolite, rokeri, ateisti, fina gradska raja koja se gnuša "Alijine vizije Bosne" i Aliju etiketiraju kao glavnog krivca za rat, što je bezbroj puta ponovljeno i ovdje na ovom forumu od strane njihovih botova, ohrabreni blago islamofobnim istupima Trojkinih političara poput Stojanovića i Miokovića, te "eminentnim nezavisnim analitičarima" poput Ivane Marić, Envera Kazaza i Franje Šarčevića. :mrgreen: Teško je na duže staze zasnivati kompletnu političku kampanju i filozofiju na pljuvanju po SDA/DF/SBiH i pričom o nekakvoj "radikalizaciji Bošnjaka". Ta priča može proći jedan ili dva predizborna ciklusa, ali na duže staze je takav narativ neodrživ, naročito ako si u koaliciji sa notornim ultranacionalistima, separatistima, štovateljima ratnih zločinaca i negatorima genocida :mrgreen: Bojim se da će trojkaši biti prilično neugodno iznenađeni kad se konačno iskristališe bazen njihovog glasačkog tijela i kada saznaju šta su ustvari bila očekivanja glasača koji su im dali povjerenje i nadali se promjenama.
Last edited by Kanguru_99 on 22/12/2024 03:52, edited 3 times in total.
pemanapemani

#3747 Re: "Trojka"

Post by pemanapemani »

Jedino je steta sto izbori nisu bili ove godine, pa da gradjani objektivno kazu sta misle o trojci i da ih posalju jednom za svagda na smetljiste historije.
Chmoljo

#3748 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

pemanapemani wrote: 22/12/2024 01:41 Jedino je steta sto izbori nisu bili ove godine, pa da gradjani objektivno kazu sta misle o trojci i da ih posalju jednom za svagda na smetljiste historije.
:lol:

što je najgore, oni kojima su "ideološki" najbliži "Ivane Marić, Envera Kazaza i Franje Šarčevića" su i sasvim dobro prošli na ovogodišnjim izborima.

oni iz trojke koji imaju "alijinu viziju BiH" su i najviše popušili na izborima.

ludilo :D
Kanguru_99

#3749 Re: "Trojka"

Post by Kanguru_99 »

Chmoljo wrote: 22/12/2024 02:21
pemanapemani wrote: 22/12/2024 01:41 Jedino je steta sto izbori nisu bili ove godine, pa da gradjani objektivno kazu sta misle o trojci i da ih posalju jednom za svagda na smetljiste historije.
:lol:

što je najgore, oni kojima su "ideološki" najbliži "Ivane Marić, Envera Kazaza i Franje Šarčevića" su i sasvim dobro prošli na ovogodišnjim izborima.

oni iz trojke koji imaju "alijinu viziju BiH" su i najviše popušili na izborima.

ludilo :D
Popušili su upravo zbog koketiranja sa ultranacionalistima, separatistima, ljubiteljima ratnih zločinaca i negatorima genocida (dobri dečko Željane Zovko i ustaškog generala Ante Prkačina, ladies and gentlemen - Elmedin Dino Konaković). :mrgreen:

A ovi drugi, kojima su "ideološki najbliži Ivana Marić, Enver Kazaz i Franjo Šarčević" su sasvim dobro prošli na ovogodišnjim izborima... u Kantonu Sarajevo, tačnije Općini Centar, koja je nukleus sarajevske hiperintelektualne superkulerske "ko nas bre zavadi" FGR elite, koja se oduševljava rekonstrukcijom tramvajskih šina i novim supersoničnim tramvajima (od kojih se juče jedan pokvario usred špice i morao da skrene za remizu na okretaljci na Čengić Vili), dok Sarajevo svakodnevno doživljava saobraćajni kolaps i fijasko, a dionicu od Zemaljskog muzeja do Skenderije (dvije tramvajske stanice) ne možeš preći ispod 30 minuta. 👍😎🍺
Kanguru_99

#3750 Re: "Trojka"

Post by Kanguru_99 »

Da ne bude zabune, prije nego što me forumska fgr elita proglasi "sdf botom, kadirovcem i talibanom"... i ja takođe živim u Općini Centar - intelektualac, kosmopolita, sex, drugs and Rock'n'Roll... dakle imam sve odlike i predispozicije klasičnog sarajevskog glasača političke opcije pod imenom Trojka. :mrgreen:

Prijateljski savjet - okrenite se malo oko sebe, osvrnite se, poslušajte savjete, prihvatite ponekad kritiku, koja je uglavnom dobronamjerna i konstruktivna. Vjerujte mi, situacija nije tako savršena i bajna kao što stranački botovi i megafoni vladajuće koalicije pokušavaju da predstave. Likovi poput ovog Akcije, tramvajtrojke, stajling, sajber (koliko sam mogao upratiti dok sam čitao forum prethodnih mjeseci), ništa nećete postići agresivnim nastupom i arogantnim, bahatim i bezobraznim diskreditiranjem neistomišljenika, samo stvarate kontraefekat. 👍
Post Reply