Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pioneer_09 wrote: ↑16/12/2024 20:28
Pozdrav raja. Kupio sam LG QNed 85T3C 65" i blago sam razocaran i razmisljam da ga vratim. Placen 1900 KM i za ovu cijenu sam ocekivao vise a dobio sam da po rubovima probija bijela svjetlost. U obzir je dolazio i Samsung Q70D ali vjerujem da je i tu ista situacija jer je i to LCD.
Ima li neka preporuka za drugi tv?
Uspio sam vratiti TV. Vidim da su neki preporucili TCL C805 a takodjer da je i Samsung QLED Q70D ok.
Da li je tizen ili android mi nije bitno. Bitno je da ne probija svjetlost po rubovima kao na ovom sranju od LG-a. U poredjenju sa cijenama na ekupi TCL je 1550 dok je Samsung 1750.
Evo i ja kupio LG 65C4, stari 65Q60R prodat, dobro me služio 5 god, nikakvih problema s njim. Ovaj C4 odlično radi s soundbarom Sl8yg, dolby atmos i vision ferceraju odlično...uzeo sam i govee T3 tako da je doživljaj gledanja filmova na maximalom nivou...
Pozdrav raja. Kupio sam LG QNed 85T3C 65" i blago sam razocaran i razmisljam da ga vratim. Placen 1900 KM i za ovu cijenu sam ocekivao vise a dobio sam da po rubovima probija bijela svjetlost. U obzir je dolazio i Samsung Q70D ali vjerujem da je i tu ista situacija jer je i to LCD.
Uspio sam vratiti TV. Vidim da su neki preporucili TCL C805 a takodjer da je i Samsung QLED Q70D ok.
Da li je tizen ili android mi nije bitno. Bitno je da ne probija svjetlost po rubovima kao na ovom sranju od LG-a. U poredjenju sa cijenama na ekupi TCL je 1550 dok je Samsung 1750.
Ima li preporuka za kakav dobar soundbar uz Sony X93J? Kakve su cijene?
Naletio sam prije nekoliko godina na povoljan, a dobar Samsungov koji sam upario sa Sonijem i dobar zvuk, ali nema efekata iz filmova bez pozadinskih. Jedva nekako našao pozadinske BT u Beču. Gledaj kada kupuješ da to budu 5.1, a ne samo lijevi+ desni+centar. Sa pozadinskim je drugačiji ugođaj.
Naletio sam prije nekoliko godina na povoljan, a dobar Samsungov koji sam upario sa Sonijem i dobar zvuk, ali nema efekata iz filmova bez pozadinskih. Jedva nekako našao pozadinske BT u Beču. Gledaj kada kupuješ da to budu 5.1, a ne samo lijevi+ desni+centar. Sa pozadinskim je drugačiji ugođaj.
Hvala
Negdje sam pročitao da trebam ganjati sa Dolby Surround-om, pa se nadam da ću naći nešto sa bežičnim zvučnicima, a da je kvalitetno, pošto nemam kuda voditi kablove kroz stan
Hvala
Negdje sam pročitao da trebam ganjati sa Dolby Surround-om, pa se nadam da ću naći nešto sa bežičnim zvučnicima, a da je kvalitetno, pošto nemam kuda voditi kablove kroz stan
Budzet? Ja sam recimo prije godinu uzeo samsung hw-b650 na akciji za 400km, i onda kasnije kupio u tehnomagu pozadince za 270, i sad imam odlican 5.1 surround sound (pozadinci su wireless), jedan hdmi iz tv-a u soundbar, woofer i pozadinci se bezicno spajaju, ljepota, do tad imao old school 5.1 sa milion kablova. Ima sony 5.1 soundbar u tehnomagu, cini mi se oko 6-7 stoja, pa mozes provjeriti. Ovaj moj samsung ima dolby digital surround, i merak je pustiti lotr na 75 inchom qled TCL TV-u ili igrati ps5.
TCL QLED televizor 43C645, 4K Ultra HD, Smart TV,
ILI
PHILIPS LED televizor 43PUS7009/12, 4K Ultra HD,
Obje verzije 599 KM.
na ekupi...
Ovaj TCL nije nimalo los za ove pare
Eto, ja bi onda odabrao taj TCL , ipak ima i pravi Android , za razliku od osakaćenog kod Philipsa ,
a ovaj Philips nema ni Ambilight, jbga , meni kad pomislim na Philips odmah dođe asocijacija na Ambilight ,
imao sam ga , fina stvar (znam da ambilight ovdje većina pljuje) , samo krepa Philips u garanciji , i sad sam vlasnik TCL-a.
Uz to, nešto još, Philipsov srebrni-sivi daljinac se sav bio ogulio, "probila" crna plastika dakle kvalitet upitan , uz TCL dođu 2 daljinska , jedan , hajmo reći standardan i drugi malo pojednostavljeni
Hvala
Budzet?
Spoiler
Show
Ja sam recimo prije godinu uzeo samsung hw-b650 na akciji za 400km, i onda kasnije kupio u tehnomagu pozadince za 270, i sad imam odlican 5.1 surround sound (pozadinci su wireless), jedan hdmi iz tv-a u soundbar, woofer i pozadinci se bezicno spajaju, ljepota, do tad imao old school 5.1 sa milion kablova. Ima sony 5.1 soundbar u tehnomagu, cini mi se oko 6-7 stoja, pa mozes provjeriti. Ovaj moj samsung ima dolby digital surround, i merak je pustiti lotr na 75 inchom qled TCL TV-u ili igrati ps5.
Ma i nemam neki budžet u glavi, ja platim koliko mi vrijedi
Malo se raspitujem samo. Zvuk s TV-a mi je sasvim dovoljan za našu upotrebu, nego eto čisto da vidim šta se nudi
Drug Saban wrote: ↑21/12/2024 21:51
Kaze Domod akcija tehnike 20% utorkom sa Raiffeisen karticom, nazovem danas, kaze "samo plava kartica, zuta ne prolazi".
U oglasu jasno naveli sve kartice RF banke.
Pise sve raiffeisen mastercard. Zuta je visa debit. Isto je i u Bingu.
Pise da, ali u radnji u Pofalicima zenska kaze da zute kartice "iz nekog razloga" ne prolaze. Samo plave.
Ako je zuta visa ne moze popust. Ako je ona sarena zuckasta mastercard onda mora ici popust na nju. Onda radnica ne zna. Nigdje ne pise da mogu sve kartice.