Savezna Republika Njemačka

Post Reply
elcaliente

#901 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by elcaliente »

alijagoro wrote: 20/12/2024 23:45 Ako covjek nije bio povezan ni sa kakvom teroristickom grupom,on samo moze biti ubica ili masovni ubica,ne terorista
Pogresno.
Razlog zbog kojeg neko uradi djelo kvalifikuje to djelo kao teroristicko ili ne.
Last edited by elcaliente on 21/12/2024 00:03, edited 1 time in total.
apsidejzi

#902 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by apsidejzi »

elcaliente wrote: 20/12/2024 23:30
hilmija frlj wrote: 20/12/2024 23:26 Malo licemjerno od Švaba. Čovjek ubije dvoje, povalja 50ak ljudi i to je užas, dok s druge strane punim gasom podržavaju Genocid u Gazi, ubijanje 50 000 ljudi od toga 40 000 zena i djece, šalju oružje i pitaju treba li još.
Joj na tu pricu o Gazi se vise niko ni ne lozi.
Sta ima Gaza sa ovim?
Vjerovatno sve. Ne bi me iznenadilo da se ispostavi da je ovo uradio iz osvete sto Njemacka podrzava Izrael. Ko veli mogu uciniti koliko mogu uciniti. Ako to bude onda je ovo klasicni terorizam. Druga alternativa je da pukao psihicki mada sumnjam u to. Lik je ocito inteligentan.
geoxx

#903 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by geoxx »

Uvazeni tuzilac alijagoro. U najmanju ruku sa diplomom kriminalistike.
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#904 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by hilmija frlj »

izvrsni direktor wrote: 20/12/2024 23:46
hilmija frlj wrote: 20/12/2024 23:26 Malo licemjerno od Švaba. Čovjek ubije dvoje, povalja 50ak ljudi i to je užas,
A jel nije uzas to? Zasto je licemjerno to smatrati uzasom?
Pa vidim nisu gadljivi na smrt 25 000 palestinske djece, pa me čudi da se sad ibrete i užasavaju. Npr ja se užasavam na obje situacije.
Prpa.ba

#905 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Prpa.ba »

Klix kozmopolite:

Gaza nije Bosna, sta nas se tice, sami su sebi napravili problem, to dole je nerazrjesivo..

Istovremeno Klix kozmopolite:

Njemacka nam je blizu, hajdemo u tancine razmatrati implikacije svakog pojedinacnog sigurnosnog incidenta tamo..

:oops:
elcaliente

#906 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by elcaliente »

alijagoro wrote: 20/12/2024 23:46
elcaliente wrote: 20/12/2024 23:45 Sta god da je njegov razlog za ovaj teroristicki cin za vrjeme adventa i pred same savezne izbore ovim ce samo napraviti kontraefekat.
Jos vise ce se zmiriti na ono sto Izrael radi.

Frajer je ubio djete, napao na porodice nije imao muda da napadne americke vojnike u Njemackoj ili Njemacku policiju.
Doduse prije nisu zmirili.
Do sada su znali ponekada i kritikovati od sada idu gratis slanja oruzija Izraelu.
Ovo je drugi smrtonosni napad na Boznicni market i sada pred same izbore.
alijagoro

#907 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by alijagoro »

geoxx wrote: 20/12/2024 23:50 Uvazeni tuzilac alijagoro. U najmanju ruku sa diplomom kriminalistike.
Pa koristim ograniceno znanje i logiku.
ZoomZoomKiwi

#908 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by ZoomZoomKiwi »

hilmija frlj wrote: 20/12/2024 23:43
ZoomZoomKiwi wrote: 20/12/2024 23:38
hilmija frlj wrote: 20/12/2024 23:33
Možda je čovjeku zasmetalo njemačko bezuslovno podržavanje Genocida u Gazi, slanje oružja Izraelu kojim se ubijaju desetine hiljada Palestinske djece.
I tvoj stav lični je da je to opravdanje za njegov večerašnji postupak?
Ubistvo najmanje desetoro i ranjavanje nekoliko desetina ljudi, koji uzgred rečeno veze s Izraelom i Gazom nemaju.
Ništa ja ne opravdavam.
Samo ukazujem na licemjerje njemaca i nekih forumaša. Pa i tvoje poistovjećivanje jedne budale sa svim muslimanima. Nisam te vidio na temi Palestine da osuđuješ Genocid u Gazi. Da žališ desetine hiljada palestinske djece, ali si potrčao ovdje da popljuješ muslimane.
Npr Bibi911 je ovu budalu izjednačio sa Palestincima, pa je valjda normalno da ih Izrael pobije još 50 000 zbog doktora iz Njemačke.
Ne poistovjećujem ja. Nego kažem da će svijet da globalizira i poistovjećuje. To je nažalost tako.

Ja sam iznad toga ;-)
Prpa.ba wrote: 20/12/2024 23:44
ZoomZoomKiwi wrote: 20/12/2024 23:13 Smrad bradati samo podebljao etiketu na svim muslimanima svijeta.
Terorista nego šta je.
Svaki put kad se desi ovakav dogadjaj koji sa nama nema nikakve veze, nadju se i ovakvi kozmopoliti pa se isprepadaju da ce zbog ovog ili onog, a u sustini zbog svog porijekla, doci u nezgodnu situaciju medju naprednim zapadnjacima.

Da nije zalosnih okolnosti, bilo bi smijesno koliko su nam desetljeca jugoslovenske okupacije i postratne zapadne propagande ugradili autosovinizma i samoponizenja, pa se strahuje od izbora od Portugala do Poljske, strahuje se hoce li nasumicno odabrani musliman bilo gdje u svijetu napraviti neki problem, jer samo apsolutno netalasanje donosi opravdanje za nase postojanje i "gubitak u masi"... :run:
SDAovac i njegova fildžan država bi ovakve rado ugostili.

Kakav autošovinizam bogte o čemu pričaš ti? Nisam nigdje rekao da će bošnjoci da najebu zbog ovog kozojeba, nego će svaki švabo od sutra drukčije da gleda svakog muslimana, s pravom ili ne, to je već stvar filozofije. Ali je to jedini efekat kojeg je ovaj glupan stvorio.
Nit je šta dobra donio bilo kojem muslimanu na svijetu, pa ni Palestincima.

Znači, lik je sam sjebo sve muslimane na svijetu, makar za promil.

To što je tebi domet Sarajevo i ne mrdaš nigdje drugo, pa ti je svejedno za dojam koji ostavljaš samo zbog pripradnosti nekoj vjeri, razumijem i to.

Ali meni kojem je domovina ova planeta i volim da putujem i time obogaćujem um i dušu, svakako da mi smeta, iz čisto sebičnih razloga, što me neka bradata budala može napraviti podložnijim određenim predrasudama samo zato što se zovem kako se zovem (bez obzira čiji pasoš imao).

Al' teško da ti to razumiješ uopće. Tebi je vas svijet zelen.
hilmija frlj

#909 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by hilmija frlj »

elcaliente wrote: 20/12/2024 23:47
alijagoro wrote: 20/12/2024 23:45 Ako covjek nije bio povezan ni sa kakvom teroristickom grupom,on samo moze biti ubica ili masovni ubica,ne terorista
Pogresno.
Razlog zbog neko uradi djelo kvalifikuje to djelo kao teroristicko ili ne.
Možda ga je žena prevarila i on se zaletio u ljude. Onda nije terorista, ali ste odmah svi poletjeli da ga proglasiti teroristom jer je iz Saudijske Arabije i musliman.
geoxx

#910 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by geoxx »

Hilmija nemoj se toliko uzasavati i potresati, pozlice ti.
BiBi911

#911 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by BiBi911 »

hilmija frlj wrote: 20/12/2024 23:33
Možda je čovjeku zasmetalo njemačko bezuslovno podržavanje Genocida u Gazi, slanje oružja Izraelu kojim se ubijaju desetine hiljada Palestinske djece.
Ubistvo najmanje desetoro i ranjavanje nekoliko desetina ljudi, koji uzgred rečeno veze s Izraelom i Gazom nemaju.
Ništa ja ne opravdavam.
Samo ukazujem na licemjerje njemaca i nekih forumaša. Pa i tvoje poistovjećivanje jedne budale sa svim muslimanima. Nisam te vidio na temi Palestine da osuđuješ Genocid u Gazi. Da žališ desetine hiljada palestinske djece, ali si potrčao ovdje da popljuješ muslimane.
Npr Bibi911 je ovu budalu izjednačio sa Palestincima, pa je valjda normalno da ih Izrael pobije još 50 000 zbog doktora iz Njemačke.
Evo da ti ja kazem sta bi sada uradio. Da imam kontrolu nad Luftwafe vec bi pola s arabije bombardovao i tu palestinu.

Mozda niko od ovih nevinih( pa ni ja) ne podrzava prodaju oruzja al ovaj im oduze zivote. Pa misko ako hoces da se igras igracemo se. Tek da vidis kako se prodaje oruzje.

Ovaj je picka kao i ti sve vam se da na gotovo i vi to hocete da nam unistite i oduzmete. Ako vam se ne svidja Evropa sto se ne selis u smrdiju, arabiju ili sta vec branis.

Jesi li ti palestinci zalili nas kada su milosevica pozivali da u mir slavi bozic.
alijagoro

#912 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by alijagoro »

elcaliente wrote: 20/12/2024 23:51
alijagoro wrote: 20/12/2024 23:46
elcaliente wrote: 20/12/2024 23:45 Sta god da je njegov razlog za ovaj teroristicki cin za vrjeme adventa i pred same savezne izbore ovim ce samo napraviti kontraefekat.
Jos vise ce se zmiriti na ono sto Izrael radi.

Frajer je ubio djete, napao na porodice nije imao muda da napadne americke vojnike u Njemackoj ili Njemacku policiju.
Doduse prije nisu zmirili.
Do sada su znali ponekada i kritikovati od sada idu gratis slanja oruzija Izraelu.
Ovo je drugi smrtonosni napad na Boznicni market i sada pred same izbore.
Cuj svabe i kritikovanje izraela,pa nismo mi ovdje na forumu elstupidente.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#913 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by sime_cipol »

Ne znam sto se trzate, mi smo svakako bijeli i dok im ne kazes da si musliman nece ni znati :D
Prpa.ba

#914 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Prpa.ba »

ZoomZoomKiwi wrote: 20/12/2024 23:53 SDAovac i njegova fildžan država bi ovakve rado ugostili.
Kuš.
ZoomZoomKiwi wrote: 20/12/2024 23:53 Kakav autošovinizam bogte o čemu pričaš ti? Nisam nigdje rekao da će bošnjoci da najebu zbog ovog kozojeba, nego će svaki švabo od sutra drukčije da gleda svakog muslimana, s pravom ili ne, to je već stvar filozofije. Ali je to jedini efekat kojeg je ovaj glupan stvorio.
Nit je šta dobra donio bilo kojem muslimanu na svijetu, pa ni Palestincima.

Znači, lik je sam sjebo sve muslimane na svijetu, makar za promil.

To što je tebi domet Sarajevo i ne mrdaš nigdje drugo, pa ti je svejedno za dojam koji ostavljaš samo zbog pripradnosti nekoj vjeri, razumijem i to.

Ali meni kojem je domovina ova planeta i volim da putujem i time obogaćujem um i dušu, svakako da mi smeta, iz čisto sebičnih razloga, što me neka bradata budala može napraviti podložnijim određenim predrasudama samo zato što se zovem kako se zovem (bez obzira čiji pasoš imao).

Al' teško da ti to razumiješ uopće. Tebi je vas svijet zelen.
Ako ti je toliki strah, stres i zahmet - pa nemoj se zvati kako se zoves, makar to lahko rijesis.

I cijela planeta tvoja lopta sarena, ne sekiras se je li neki bradonja napravio neki problem, uzivas.

Rijesi se tegobe i muke.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#915 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Truba »

Sto bi reko onaj siroti gledac predstave u vicu onom bogatasu sto sa drgog kata pisa po sirotinji

Halo saraj malo

Uvijek neko lud neko puko al svi znaju mete
Niko da se zajebe
elcaliente

#916 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by elcaliente »

Prpa.ba wrote: 20/12/2024 23:50 Klix kozmopolite:

Gaza nije Bosna, sta nas se tice, sami su sebi napravili problem, to dole je nerazrjesivo..

Njemacka nam je blizu, hajdemo u tancine razmatrati implikacije svakog pojedinacnog sigurnosnog incidenta tamo..

Logicno.
Njemacka nam je kulturoloski i geografski bliza hiljadu puta od Gaze.
Last edited by elcaliente on 21/12/2024 00:06, edited 2 times in total.
alijagoro

#917 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by alijagoro »

Prpa.ba wrote: 20/12/2024 23:50 Klix kozmopolite:

:D :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#918 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Truba »

elcaliente wrote: 20/12/2024 23:47
Pogresno.
Razlog zbog neko uradi djelo kvalifikuje to djelo kao teroristicko ili ne.
Nijaz durakovic: teror je sijanje straha zarad ostvarenja politickih ideoloskih cljeva
Zlocin&Kazna

#919 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Zlocin&Kazna »

BiBi911 wrote: 20/12/2024 23:56

Ništa ja ne opravdavam.
Evo da ti ja kazem sta bi sada uradio. Da imam kontrolu nad Luftwafe vec bi pola s arabije bombardovao i tu palestinu.

Mozda niko od ovih nevinih( pa ni ja) ne podrzava prodaju oruzja al ovaj im oduze zivote. Pa misko ako hoces da se igras igracemo se. Tek da vidis kako se prodaje oruzje.

Ovaj je picka kao i ti sve vam se da na gotovo i vi to hocete da nam unistite i oduzmete. Ako vam se ne svidja Evropa sto se ne selis u smrdiju, arabiju ili sta vec branis.

Jesi li ti palestinci zalili nas kada su milosevica pozivali da u mir slavi bozic.
A da prvo kreneš od BMW fabrika kad si takav glupan. Ipak je vozio BMW.
hilmija frlj

#920 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by hilmija frlj »

Šta hoće ko da ti oduzme? Njemačka nije tvoja zemlja, ti si gore stranac, budi miran, nemoj da se ofiraš pred izbore i AfD, mogao bi se brzim vratiti u Švrakino
alijagoro

#921 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by alijagoro »

Ništa ja ne opravdavam.

Bibi se haman prepo,nema vise sigurnosti ni u Njemackoj :D
ZoomZoomKiwi

#922 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by ZoomZoomKiwi »

sime_cipol wrote: 20/12/2024 23:57 Ne znam sto se trzate, mi smo svakako bijeli i dok im ne kazes da si musliman nece ni znati :D
To je sreća.

Moram se samo počet češće brijat'

Doduše, među Maorima sam k'o sir bijel :lol:
hilmija frlj

#923 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by hilmija frlj »

Usro se toliko da bi bombardovao Saudijsku Arabiju.
Pa to ni Ameri nisu radili, a srušili im tornjeve :lol:
alijagoro

#924 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by alijagoro »

hilmija frlj wrote: 21/12/2024 00:03 Usro se toliko da bi bombardovao Saudijsku Arabiju.
Pa to ni Ameri nisu radili, a srušili im tornjeve :lol:
Saudijci sjebase pola svijeta a niko ih ne bombarduje,zajebali su one jevrejske doseljenike u Palestini
BiBi911

#925 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by BiBi911 »

hilmija frlj wrote: 21/12/2024 00:00

Šta hoće ko da ti oduzme? Njemačka nije tvoja zemlja, ti si gore stranac, budi miran, nemoj da se ofiraš pred izbore i AfD, mogao bi se brzim vratiti u Švrakino
Ako afd pobijedi i vrate me nazad zbog palestinaca njih cu krivit. Isti kao sto ste me protjerali iz švrakinog ne krivim zbog toga Albance nego tebe i slicne bradonje.
Post Reply