palermo wrote: ↑18/12/2024 15:07
dr_Evil wrote: ↑18/12/2024 14:52
DonieBrasco wrote: ↑18/12/2024 14:48
Napisao sam na drugoj temi da nije bilo amerikanaca, bezkicmenjaci bosnjacki politicar takozvani pro-BiH bi im isporucili plin na tacni.
Ne bi sad bilo ovog kmecanja koje jasno pokazuje htjenja i kako stoje stvari za buducnost.
Ne mogu da zamislim situaciju u kojoj bi bosnjacki politicari pokusali uzet komad kolaca za teritorije HZHB. Iskustveno, hadzije su sebi podijelili rejone.
Zasto bi im bilo bitno kada vecinskom narodu koji zivI na 23 % nije uopste bitno. Vec mjesec dana traje strajk profesora I nastavnika u HNK, vec mjesec dana djeca ne idu u skolu. Zajedno syrajkuju I Hrvati I Bosnjaci, I Konjic I Citluk. Gdje je bila ta vijest na klixu, ili nekom druugom portalu sa tzv. slobodne teritorije. Koliko ljudi sa foruma uopste zna za to. I ono sto je karakyeristicno, ovaj put, prosvjetari, za razliku od nekih proslih vremena, imaju I podrsku javnsoti, obicnog covjeka. Sigurno I zbog nikad bahatije vlade HNK (HDZ,SDA, SDP) na celu sa Rafinom malom.
Jel nekog briga za to u Sarajevu...politicara, novinara, analiticara, obicnog covjeka.
Da se vratim na tvoju izvornu postavku....zasto bi bilokoji politicar pokusao uzeti nesto od Hrvata kada njegovo izborno tijelo to ne interesuje.
Gledaj, mislim da sam se malo ili dobro lose izrazio. Pod recenicom uzeti kolac komada sa HZHB ne mislim uzeti za Bosnjake, ili bilo koga drugog nego upregnuti resurs ili komad zemlje za nesto zajednicko, jer samo pod zajednicko moze biti vise BiH. Vecinski narod koji zivi na 23% vecimom ne razumije bosnjacko-hrvatski sukob, niti politiku BH Hrvata prema BiH. Za vecinu tog naroda mahom iz Sarajeva, Tuzle, Zenice tipican predstavnik BH Hrvata je Kljujic.
Nazalost evo i sam sebe sam uhvatio u tome da je sam u reaktivnoj politici. Uvijek su postavke takve da sve sta rade Bosnjaci je za nas sviju, a sta rade Hrvati samo za Hrvate. Nije BH Telecom za nas sviju, ali reformirani BH Gas moze biti jedna mala, zanemariva kopca drzave. Treba voditi politiku da to nije uzimanje od nekoga, nego da ova drzava uzima ono sta joj pripada i sta je njezino.
Iskreno, kroz pricu sa narodom, a mislim da je tvoj spektar razgovora sa narodom ovih sedmica mnogo vecih, cuo sam i podrsku i protivljenje strajku. Protivljenje je mahom rekao bih neki zavid, samo ne znam na cemu zavide, obicno od slabije obrazovanih ili onih sta gule lazne penzije. Moju podrsku, koja nista ne znaci, zasigurno imaju.