Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
lorente wrote: ↑13/12/2024 11:53
Pozdrav..zanima me da li je dobra napojna argus 720w za ryzen 5 5500.. AMD Radeon rx 6600? Nije to neka sila pa da ne moze,ali sam pročitao ovdje da je neko pisao da su te napojne bile problematične...
Ako mozes zamijeni je i nemas brige.
Ne znam sa kojom…nisam nesto strucan
Sa ovom Chieftec ZPU-700S 700W bi bilo 50ak maraka skuplje, ne znam da li je ista bolja?
lorente wrote: ↑13/12/2024 11:53
Pozdrav..zanima me da li je dobra napojna argus 720w za ryzen 5 5500.. AMD Radeon rx 6600? Nije to neka sila pa da ne moze,ali sam pročitao ovdje da je neko pisao da su te napojne bile problematične...
Ako mozes zamijeni je i nemas brige.
Ne znam sa kojom, nisam nesto strucan
Ima ova Chieftec ZPU-700S 700W 50ak maraka skuplja, ne znam da li je ista bolja?
Alfanum wrote: ↑13/12/2024 12:09
@Riddle sto se tice monitora, iskreno ne pratim tako da i ne znam. Ima ovdje forumasa koji puno bolje znaju kako se krecu monitori, nesto su i slali imas u zadnje 2 stranice.
Mislim da sam našao i odlučio. Hvala za pomoć.
@mickey84 Hajde brate taj inbox očisti, poruka mi stoji od juče.
Nisam imao vremena ulaziti na forum, dogovoreno je u medjuvremenu sve, a i zavrsen racunar za tebe .
@lorente
Imas kod mene na akciji Gigabyte P550B 550W Bronze 110KM ili Seasonic B12 BC 650W Bronze za 140KM.
Sa Argusom se nikad ne zna. Mi smo ovo godine prodali jedno 500 komada Argusa, 100 bude top, onda ti se 20 usere u zivot i tako u krug. Zato je i neko prezadovoljan, posebno kad se pogleda odnos ulozeno/dobijeno, a neko vise nece ni ocima da ga pogleda.
Riddle wrote: ↑13/12/2024 13:03
Mislim da sam našao i odlučio. Hvala za pomoć.
Odlicno, drago mi je. Javi ako sta jos bude trebalo.
@lorente ovo Seasonic sto ti je mickey preporucio ti mogu i ja preporuciti. Bas neki dan je prijatelj uzeo to napajanje od njega i funkcionise kako treba, tiho je. Kablovi su mu isto dobri, bas jednostavno raditi s njima, iznenadio sam se dok sam sklapao. Ko god je pravio vise buildova zna da losi kablovi mogu iskomplikovati stvari i esteticki i funkcionalno.
BiBi911 wrote: ↑14/12/2024 18:10
decki jedno pitanje ima li neko da hoce kupit acer predator helios 300 (ph317-55) i7 11800H, 16GB RAM, 17",2TB Disk, 3060 star 2godine
Cijena, lokacija?
Da prenesem kolegi, možda htjedne
Ko nam je najbolji na piku za komponente i da sastavi?
Kontam prodati Sony (ne palim ga bukvalno), i sad poceo igrati Marvel Rivals ovaj, a ne mogu nikako na Sony-u da nisanim, nije mi to za to i dzaba... Na Macu ne mogu da igram ovaj Rivals naravno, pa kontam sklopiti nesto, gledao sam 7800 XT i 7600x ali mozda je i overkill to...
Vidim da je mickey84 i ovdje, kod njega sam uzeo davno komp pa sam ga prodao kad sam uzeo Mac. @mickey84 vjerovatno ti se javim
Trippylandd wrote: ↑16/12/2024 22:54
Stigao "kineski" 5700x3d sa alija - za sada sve izgleda top. Sa dostavom 270KM za BF.
Nek’ te sluzi 100god, top deal .
Dolazili su vec ljudi par puta kod nas u servis sa Ali 5700X3D i legit su, jedino sto na dosta B450 ploca iz nekog razloga nece da rade. Nismo ni mi provalili sta je u pitanju, vjerovatno imaju neki custom microcode…
Stigao "kineski" 5700x3d sa alija - za sada sve izgleda top. Sa dostavom 270KM za BF.
Dolazili su vec ljudi par puta kod nas u servis sa Ali 5700X3D i legit su, jedino sto na dosta B450 ploca iz nekog razloga nece da rade. Nismo ni mi provalili sta je u pitanju, vjerovatno imaju neki custom microcode…
@Shinra
Ako sta bude trebalo, javi se.
To je belaj sa biosom i ja sam kuburio. Neke ploce nece odma zadnji bios nego moras neku stariju verziju pa onda na zadnju.
@Shinra
Poslao sam ti vec, ali evo sastavljam neki update sada, pa ti posaljem uskoro.
Ma podrazumijeva se da se prvo uradio update biosa na posljednji. Ljudi su i dolazili kod nas u servis upravo zato jer im 5700X3D sa Alija nije postovao na B450. U 3 slucaja se problem nije mogao rijesiti osim kupovinom druge ploce (B550).
Ma podrazumijeva se da se prvo uradio update biosa na posljednji. Ljudi su i dolazili kod nas u servis upravo zato jer im 5700X3D sa Alija nije postovao na B450. U 3 slucaja se problem nije mogao rijesiti osim kupovinom druge ploce (B550).
Ne odma na zadnji bios, nije ni meni proslo na zadnjem nego par revizija iznad trenutnog, pa mi tek onda proradio cpu pa sam kad vec radio stavio zadnji bios.
Ne odma na zadnji bios, nije ni meni proslo na zadnjem nego par revizija iznad trenutnog, pa mi tek onda proradio cpu pa sam kad vec radio stavio zadnji bios.
Nema logike, ni teorijskog, ni prakticnog uporista za tako nesto.
Mimo toga, posto smo u jednom slucaju htjeli biti bas istrajni, isprobano je 6 zadnjih verzija biosa i ni na jednom nije radio Ali cpu. Na svim tim verzijama je radio “normalni” 5700X3D box.
Ne pisem ovo da bih nekog odvratio od kupovine, nego da samo podijem speficinan slucaj.
@Shinra
Hvala puno, sad cekam da mi stigne freezer 36 od tebe Na asrock b450m radi bez problema, barem za sada.
Nema logike, ni teorijskog, ni prakticnog uporista za tako nesto.
Mimo toga, posto smo u jednom slucaju htjeli biti bas istrajni, isprobano je 6 zadnjih verzija biosa i ni na jednom nije radio Ali cpu. Na svim tim verzijama je radio “normalni” 5700X3D box.
Ne pisem ovo da bih nekog odvratio od kupovine, nego da samo podijem speficinan slucaj.
Ma nebitna kupovina samo ti pisem svoje iskustvo, pokusavao sve zive i mrtve opcije nisam mogao upaliti i sjetim se da je jedan kolega sa drugog foruma pisao o istom problemu.
I da je uspio rjesiti postepeno dizanjem verzija biosa
( slazem se da nema logike kod novijih ploca) .
Probam i to cisto da otklonim i tu mogucnost i fkt. Je proradio tad.
I ja ovo pisem cisto kao informaciju koja moze biti nekom od koristi a ne u cilju prepucavanja
E sad ako mislis da lazem ok onda nemam sta objasnjavat