Dešavanja u Srbiji

Seawolf

#66501 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Seawolf »

trocadero wrote: 15/12/2024 18:11
Spoiler
Show
tramvajtrojka wrote: 14/12/2024 23:48

vidi ovog bolesnika im od premijera koji smrt 15 ljudi vodi se onom bakirovom Ja i, i pa šta, al zato imamo tu troku da razvodni i trola diskusiju kao na temi o crnoj gori za zaštitu interesa majcice srbije :lol: :lol:
Evo vrtim , vraćam film unazad .Stari moj postavi tekst kako mališa sa peharom nije na postolju a on ustvari na postolju dva puta. Onaj drugi se blamira da Srbi slave Božić po svom vlastitom kalendaru i pritom dodatno promaši i za Ruse. Onda dJečko :D oko toga da samo Srbi slave Slavu. Za komesara Bossonu i onu izvalu, šta još reći?
Odreagovanje na nečije neznanje, gluposti, neistine (laži), dezinformacije bi trebalo smatrati trolanjem i razvodnjavanje?
I u svojim odgovorima to uradim fino, kulturno, pomalo duhovito, šaljivo ( a to ti smeta) :-D bez neke napadnosti i otresitosti.
Još i konstatacija da su ovi protesti dosta dobri ako im se ne privlali NVO i političari naravno a odaziv studenata Bogoslovije za svaku pohvalu.
Šta je tu trolanje Trico moja?
Koje su šanse da SPC stane kontra Vučića i time označi početak njegovog kraja?
Cherry-Cherry

#66502 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Cherry-Cherry »

Seawolf wrote: 15/12/2024 21:19
Spoiler
Show

vidi ovog bolesnika im od premijera koji smrt 15 ljudi vodi se onom bakirovom Ja i, i pa šta, al zato imamo tu troku da razvodni i trola diskusiju kao na temi o crnoj gori za zaštitu interesa majcice srbije :lol: :lol:
Evo vrtim , vraćam film unazad .Stari moj postavi tekst kako mališa sa peharom nije na postolju a on ustvari na postolju dva puta. Onaj drugi se blamira da Srbi slave Božić po svom vlastitom kalendaru i pritom dodatno promaši i za Ruse. Onda dJečko :D oko toga da samo Srbi slave Slavu. Za komesara Bossonu i onu izvalu, šta još reći?
Odreagovanje na nečije neznanje, gluposti, neistine (laži), dezinformacije bi trebalo smatrati trolanjem i razvodnjavanje?
I u svojim odgovorima to uradim fino, kulturno, pomalo duhovito, šaljivo ( a to ti smeta) :-D bez neke napadnosti i otresitosti.
Još i konstatacija da su ovi protesti dosta dobri ako im se ne privlali NVO i političari naravno a odaziv studenata Bogoslovije za svaku pohvalu.
Nikakve. To mu je glavno uporište.
trocadero

#66503 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by trocadero »

Pitanje, pravo u centar! :thumbup:
Na moju veliku žalost kao i na vašu još veću šanse su veoma slabe .SPC je širi pojam kao i način odlučivanja u Sinodu i Saboru. Otprilike 70-30 % u njegovu korist ako bi ih mogli razvrstati po " političkim simpatijama".Ali kod novih mlađih vladika koji stupaju na dužnost ono što raduje je da je taj procenat obrnut. To pokazuje i današnji stav studenata. Valja dočekati... :-? (Napomena da su ti procenti samo moje lične prognoze i ne uzimati zdravo za gotovo. :D )
Na kraju ne bira SPC Vladu i predsednika već o tome odlučuju glasački listići . Tačno je da bi uloga crkve da bar indirektno podrži neku političku opciju, pokret ili protest, protiv Vučića mogla njemu dobro ponaškoditi.Samo ne znam zašto bi to sad radili? On im je veliki donator , predao je sve na sjeveru Kosova Albancima a crkva njemu zauzvrat orden oko vrata.
Mislim nešto baš, baš veliko treba da se desi da bi se okrenuli protiv njega a ne znam šta bi to moglo biti.
Litijum možda, ali protiv BlackRocka i Rio Tinta se teško boriti.
mirota

#66504 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mirota »

msm da mu itekako nije svejedno sto su studenti ustali, a krecu i profesori polako...ovo ce trajati dugo i nesto ce se izroditi...
radostan dan

#66505 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Spoiler
Show

Bez Amfilohija nikakve.
banjaluka078

#66506 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by banjaluka078 »

insaneinthebrain

#66508 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by insaneinthebrain »

sotona zaposjeo skolu, ucenici u sluzbi djavola. a direktor kleci pred vrhovnim vladarom :run:

https://www.klix.ba/vijesti/regija/nadr ... /241216052
tramvajtrojka

#66509 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tramvajtrojka »

Image

Srbija i na klixu ne sme da stane, e zamisljam sad jednog sendvicara u Srbiji u call centru kojem se placa da pise po bosanskim portalima :lol: :lol: :lol:
mayab

#66510 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mayab »

mirota

#66511 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mirota »

joj ova 2 misa novinarska i gromade od ova 2 sportasa, ljudi zive van Srbije, je.e im se plaho za njih
ovo je tako bezveze twwet, pitao bi novinarcica Bookira koliko zna jezika ????
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#66512 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

mirota wrote: 16/12/2024 11:37 joj ova 2 misa novinarska i gromade od ova 2 sportasa, ljudi zive van Srbije, je.e im se plaho za njih
Noletu se nije jebalo za Kosovo. bio je u lajvu.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#66513 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sime_cipol »

mirota wrote: 16/12/2024 11:37 joj ova 2 misa novinarska i gromade od ova 2 sportasa, ljudi zive van Srbije, je.e im se plaho za njih
Hajde za Nikolu, covjeka boli cosak za sve. Osim za konje.
Djokovic je ko Vegeta, nema gdje ga nema i nema sta nije komentarisao. Sad suti
Mr.Sojic

#66514 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Mr.Sojic »

tramvajtrojka wrote: 16/12/2024 11:14 Image

Srbija i na klixu ne sme da stane, e zamisljam sad jednog sendvicara u Srbiji u call centru kojem se placa da pise po bosanskim portalima :lol: :lol: :lol:
Jel misliš na ovu D(r)ocu223 :mrgreen:
Haris.ba

#66515 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haris.ba »

mayab wrote: 16/12/2024 11:32
Vjerovatno je i Jokara tu negdje.

Image
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je jutros na TV Pink zahvalio ljudima koji su se angažovali i podržali Srpsku naprednu stranku, a posebno je pomenuo košarkaša Nikolu Jokića i njegovu braću, Janka Tipsarevića, Mirka Vasiljevića, Darka Tanaskovića.
https://n1info.ba/sport/kosarka/jokic-p ... sko-tosic/

Ali, mrsko Bakiru zaguglati. Nece da prizna realnost da nije do skole
astala_vistala

#66516 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by astala_vistala »

Cherry-Cherry wrote: 15/12/2024 21:52
Spoiler
Show
Nikakve. To mu je glavno uporište.
Njegovo uporiste je kontrola televizija sa nacionalnom pokrivenoscu da siri propagandu, i navijaci koji fizicki rijesavaju ljude do kojih nije dosla propaganda sa Televizije, Zoran Džinđić je bio šansa i nadam se ponovo nekom slicnom liku.
Haris.ba

#66517 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haris.ba »

astala_vistala wrote: 16/12/2024 11:51 Njegovo uporiste je kontrola televizija sa nacionalnom pokrivenoscu da siri propagandu, i navijaci koji fizicki rijesavaju ljude do kojih nije dosla propaganda sa Televizije, Zoran Džinđić je bio šansa i nadam se ponovo nekom slicnom liku.
Nema takvog vise.

P.S.
Nadam se jos dugom vladanju Vucica u Srbiji.
laik1981

#66518 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by laik1981 »

Vidim da neki misle da je pokusaj rusenja Vucica korak naprijed ka rusenju nacionalizna i radikalizma u Srbiji i srpskom drustvu. Nema to veze jedno s drugim. Djindjic im je bio posljednja nada da budu normalna drzava. Sa njegovom smrcu umrla je i ta nada. I da maknu Vucica doci ce neko slican ili gori. Srbija je zastranila i nema tu nazad. Mene oni plaho ne interesuju, al lijepo je vidjeti blijedog Vucica :mrgreen:
dulekrele

#66519 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dulekrele »

sime_cipol wrote: 16/12/2024 11:42
Hajde za Nikolu, covjeka boli cosak za sve. Osim za konje.
Djokovic je ko Vegeta, nema gdje ga nema i nema sta nije komentarisao. Sad suti
Jokic je prefriganiji nego sto ti mislis. To je seljacic koji garantujem ti podrzava Vucica ali se malo pravi lud. Ako opozicija nekad dode na vlast sigurno nece biti kao sns. Dovoljnan primjer je da jedan dio opozicionih voda prihvata da je bio genocid u Srebrenici sto je ogromna stvar. Normalno ima svakakvog smeca i u opoziciji.
vrbas1979

#66520 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vrbas1979 »

Ironmen wrote: 13/12/2024 22:13
ReymondReddington wrote: 13/12/2024 21:56 Koji su ovo protesti po redu? 5-6 dana price o tome i poslije pojeo vuk magarca kao i za sve prije.
Od mirnih protesta nema nista, samo sila i seljacka buna moze nesto da promjenit od blokada skola, fakulteta i mostova mogu samo sebi da naskode.
Kako svega ti mogu sebi da naškode?
I djeluješ smiješno kada kao jedan prosječan anonimni forumaš po bosanskim portalima želiš ispasti pametniji od hiljada studenata, nešto profesora, akademskih građana. Eto ne znaju oni šta rade.
Ovi studentski protesti su napravili više nego svi zajedno u posljednjih 10-15 godina. Već imaju rezultate, a sa druge strane nikad veća frka i panika vlastima u Beogradu. A ovo bi mogao biti tek početak.
mirota

#66521 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mirota »

ovo jeste pocetak kraja rezima koji je unazadio i pokrao Srbiju kao nijedna do sada...trajace to dugo, ali sve pocinje 1. korakom, a on je napravljen :izet:
muha_sa

#66522 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

„Ti si mali uplašeni diktator u pokušaju“: Ponoš prozvao Vučića i poslao mu poruku koja mu se neće dopasti

https://nova.rs/vesti/politika/ti-si-ma ... e-dopasti/
mirota

#66523 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mirota »

treba ga napasti sa svih strana, raspasce se ko kula od karata, kad se on makne, ovi ispod padaju lako...samo nova vlast ne smije ponoviti Djindjicevu gresku, temeljno ocistiti BIA i sve slicne organizacije, valjda su izvukli pouke...
radostan dan

#66524 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

mirota wrote: 16/12/2024 18:56 ovo jeste pocetak kraja rezima koji je unazadio i pokrao Srbiju kao nijedna do sada...trajace to dugo, ali sve pocinje 1. korakom, a on je napravljen :izet:
Trajaće dovoljno dugo da se razvodni sve i da na kraju sve bude na početku.

Al sam ga napisao, ko zavrzlama u top formi, birvaktile.

Jel živ čoEk?
mirota

#66525 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mirota »

nema razvodnjavanja, namirisana je krv...nesto se zestoko mora desiti u narednom periodu. Malo me brine sto nema opipljive podrske iz EU, kad znamo kakvu je pomoc Djindjic imao sto finansijsku sto organizacijsku, pokret otpor i sl
Post Reply